Doğum yapmış olan anneler buraya....

kaydirigubbakcemile3 seni cadı kaynana kaydirigubbakcemile3

hemencik bu düşüncelerden sıyrıl yoksa gelininle aran hiç iyi olmayacak gibi görünüyo :roflol:

AY BİRSÜRÜ ŞEY YAZDIM SAYFA KAPANDI İYİMİİ uzun lafın kısası 25 gün pamukçukla uğraştım 2 ayrı ilaç vermişti doktorumuz ama karbonat hemen geçirdi 3 günde tavsiye ederim 1 kahve fincanına 1 çay kaşığı karbonatı koy pamuklu temiz bir bez ile sabah akşam sil o bölgeleri hafif hafi geçer merak etme

ayy işte ağzını koskocaman açmış gülerkenki resmi takvimimde.. görünüyorsa eğer tabii :))

maşallah çok şeker çıkmış zaten pamuk şeker hepsi değilmi benimkide sabahları gözünü daha açamazken gülüyor maşallah allah bol uyku versin iştah versin sağlık versin bebişlerimize valla bebeğim huysuzluk edince beziyorum ama üzülüyorumda ne sıkıntısı var diye düşünüyorum bu sefer kucağa da alıştı bizimki ya gerçi doğuştan böyleydi ama daha da fena oldu şimdi bide tanıyor artık ya bizi bebeklerimiz benimki babasını kucağında beni görünce yada ben seslenince ağlıyıp çırpınıyor ben alana kadar

Çok sağol canım kesinlikle deniycem çünkü kızım doğduğundan beri ilk defa bu kadar huzursuzdu anlamadığım biranda nasıl o kadar çok oldu.Dün bişey yoktu bugün dudaklarının içi ve dili beyaz resmen.İnş geçer en kısa zamanda.

inanın sizleri okudukça ağlamak geliyo içimden.benim duygularımı aktarıyosunuz hepinizde. bu annelik nasıl bişeymiş böyle ya.sütü olmayan annelerin,birgün bile olsa, bebeklerine daha fazla süt olması için yaptıklarını,her yolu denemelerini taktirle karşılıyorum.insan başka kim için böyle çabalarki. hepimiz onların bir gülüşünü dünyalara değişmeyiz.gözlerinde bir damla yaş görmemek için dünyaları yakarız.canımızı bile gözümüzü kırpmadan onlar için feda ederiz.hakikaten anne olmadan annelik bilinmiyomuş.kızımın her ağladığında,benim ciğerim cız ediyo.allahım kızımın canını acıtan,onu ağlatan herşeyi bana ver o ağlamasın, onun canı yanmasın,diye dua ediyorum.allahım herkezin yavrusunu anne babasına bağışlasın.onlar bizim herşeyimiz

Hicran anacım oyle yapma yahu bınde bır hadı neysede gun asırı cok fazla ya doktorun tasvip edıcegını hıc sanmıyorum bence cok sakıncalı uyarmakk... :1no2:

kaydirigubbakcemile3 seni cadı kaynana kaydirigubbakcemile3

hemencik bu düşüncelerden sıyrıl yoksa gelininle aran hiç iyi olmayacak gibi görünüyo :roflol:

kötükedihüso yasasın kotuluk kötükedihüso

:roflol: hemen sıyrılmayım ya bıraz daha dusuneyımde yavas yavas ne de olsa daha cok var o gunlere.. :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
betülcüm ya ben de aynı senin gibi düşünüyorum.eşimle de konuşuyoruz.keşke hiç büyümese hep bçyle kalsa diye.benim de elimden kayacak gidecek korkusu oluyor.erkek herhalde ondan.eskiden kızlar ellere gidermiş.şimdi erkekler kayıp gidiyor elce ellere )))).
bir de bu zamnların değerini bilelim bence.biraz büyünce tatlılıkları saflıkları sevimlilikleri gidiyor.3-4 yaşlarındaki yeğenlerim küçükken çok talıydılar.öpe öpe bitiremezdim.şimdi bakıyorum herşeye laf yetiştiriyorlar, kuçağa alınıp sevilmiyorlar artık.tabii içimiz de sevgiler hala var ama bebe gibi sevilmiyorlar.o yüzden ben bol bol kucağıma alıp seviyorum hem de sıkıştıra sıkıştıra alışssın biraz çok kibar yetişmesin ))
benim ki de sabahları çok keyifli oluyor.ağzını koçaman açıp açıp gülüyor.ben de onu yiyorum sonra.

hepsi melek bebeklerin hepsi çok tatlı

canım 2 gün yapamadığı zaman bende kulak pamuğuna zeytinyağı sürüp 2 kez böyle yaptırmıştım. acile götürdüğümüz doktor sakın bidaha yapma,makatı zedelemişsin,dedi. böyle şeylerin bebekler için çok sakıncalı olduğunu,mikrop kapabileceğini söyledi.

kulak pamuğunu gün aşırı yapmıyorum canım zeytinyağı sürüyorum popo kısmına gün aşırı yalı olsunda yağ etki eder diye 3-4 gün yapmayınca pamuğa zeytinyağı sürüp uyarıyom mecburen çünkü fena oluyor kızım zaten böle giderse dr sölicem ilaç versin dr normal deyip duruyor ama kız huysuzlaşıyor rahatsız demekki kakasını yapınca rahatlıyor huysuzluk etmeyip uyuyor biraz

ay öle çok poposuna sokmuyorum pamuğu hafiften hafiften ama korktum şimdi yapmıyayım bidaha ben yaww:1shok:

Fedakar Anne

Bebegimi görebilir miyim?" dedi yeni anne. Kucagina yumusak bir bohça verildi ve mutlu anne, bebeginin minik yüzünü görmek için kundagini açti ve saskinliktan adeta nutku tutuldu!Anne ve bebegini seyreden doktor hizla arkasini döndü ve camdan bakmaya basladi. Bebegin kulaklari yoktu...Muayenelerde, bebegin duyma yetisinin etkilenmedigi, sadece görünüsü bozan bir kulak yoksunlugu oldugu anlasildi.Aradan yillar geçti, çocuk büyüdü ve okula basladi.Bir gün okul dönüsü eve kosarak geldi ve kendisini annesinin kollarina atti.Hiçkiriyordu... Bu onun yasadigi ilk büyük hayal kirikligiydi; Aglayarak "Büyük bir çocuk bana ucube dedi..."Küçük çocuk bu kadersizligiyle büyüdü. Arkadaslari tarafindan seviliyordu ve oldukça da basarili bir ögrenciydi.Sinif baskani bile olabilirdi; eger insanlarin arasina karismis olsaydi.

Annesi, her zaman ona "Genç insanlarin arasina karismalisin" diyordu, ancak ayni zamanda yüreginde derin bir acima ve sefkat hissediyordu.Delikanlinin babasi, aile doktoru ile oglunun sorunu ile ilgili görüstü; "Hiçbir sey yapilamaz mi?" diye sordu.Doktor "Eger bir çift kulak bulunabilirse, organ nakli yapilabilir" dedi.

Böylece genç bir adam için kulaklarini feda edecek birisi aranmaya baslandi.Iki yil geçti bir gün babasi "Hastaneye gidiyorsun oglum, annen ve ben, sana kulaklarini verecek birini bulduk ancak unutma bu bir sir" dedi.

Operasyon çok basarili geçti. Yeni görünümüyle psikolojisi de düzelen genç, okulda ve sosyal hayatinda büyük basarilar elde etti. Daha sonra evlendi ve diplomat oldu.Yillar geçmisti, bir gün babasina gidip sordu:
"Bilmek zorundayim, bana bu kadar iyilik yapan kisi kim? Ben o insan için hiçbir sey yapamadim... Bir sey yapabilecegimi de sanmiyorum" dedi

Babasi, "fakat anlasma kesin, su anda ögrenemezsin, henüz degil..."

Bu derin sir yillar boyunca gizlendi. Ancak bir gün açiga cikma zamani geldi... Hayatinin en karanlik günlerinden birinde, annesinin cenazesi basinda babasiyla birlikte bekliyordu.Babasi yavasça annesinin basina elini uzatti; Kizil kahverengi saçlarini eliyle geriye dogru itti; annesinin kulaklari yoktu.

"Annen hiçbir zaman saçini kestirmek zorunda kalmadigi için çok mutlu oldu" diye fisildadi babasi "..ve hiç kimse, annenin daha az güzel oldugunu düsünmedi degil mi?"

Gerçek güzellik fiziksel görünüse bagli degildir,ancak kalptedir!

Gerçek mutluluk, gördügün seyde degil, asil görünmeyen yerdedir... Gerçek sevgi, yapildigi bilinen seyde degil, yapildigi halde bilinmeyen seydedir

senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Evet bende oyle dusunuyorum kızım olsa bu kadar endıse duymam bu konuda kızlar ne kadar ele karıssada anneyı hıcbır zaman unutmuyor ıstısnalar harıc.. ama erkekler oyle degıl.. ıhtıyac duymaya bılıyor lar bır yerden sonra.. uzaklasabılıyorlar benım abım gıbı.. :çok üzgünüm:
bırde bence erkek bebekler le annenın kız bebeklerle de babanın arasında farklı bır bag oluyor sanıyorum.. Şeniz

Abım dedım de aklıma geldı, uzun zamandan sonra cumartesı gunu abımle gorustuk annemlerde.. ıyıydı yakın davrandı ve yegenını ssevdı ılk defa oynadı bıraz kucagına almadan.. cok hosuma gıttı bu.. bazen hıc sebepsiz yere kendıne sebep yaratıp uzak kalabılıyor bızden hatta dusman gıbı baktıgı gunler oluyordu ama bu sefer oyle yapmadı ve hosuma gıttı.. ama bu benım abım yanı 3 tane abım var benım bır tane o boyle onceden o kadar yakındık kı arkadas gıbıydık herseyını paylasırdır benımle en ozel seylerını bıle anlatırdı her yere beraber gıderdık nerdeyse gezerdık hep kafa yapımız cok uyardı hatta cocukluk arkadasım dedıgım kucuk abımden bıle (aramızda 1,5 yas var) yakın sayılırdık ama taa kiii araya eller gırene kadar.. sımdı benı gozu gormuyor en cok ta o kadar yakından boyle uzaklasmak dokunuyor bana hep mesafelı olsaydık bu kadar uzmezdı bu durum..benneyaptımki ve o el dedıgım de benım kuzenım oluyor malesef.. aramıza gıren varlık ve bızden sogutan varlık..:1closedeyes: gunahını almıyorum kulagımla duydum hakkımızda konusulanları.. of neyse dertlendım bı an.. ama uzun zamandan sonra bu halı ıyı geldı.. ozellıkle yegenını sevmesı.. şutarafagitti

Ya ne güzel elbiseler çıkmış gördünüz mü? şimdi 36 beden olmak vardı :mymeka:
hiç bir şey almak gelmiyor içimden en iyisi ben yine hamile numarası mı yapsam:CüvCüv: yerler mi acaba kaydirigubbakcemile3

Konu açmışken gerçi şimdiden düşünmek çok erken ama ileride bebişine kardeş düşünen varmı? yüfisfisfis
Ben eğer evliliğim sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde devam ederse arayı çok açmadan 4-5 sene sonra olabilir diye düşünüyorum...

Betül daha önce de okumuştum abinle sorunlarını merak ettim abin evli mi? yoksa ayrı evde mi yaşıyor? evli değilse nasıl bir el kızının bu kadar etkisi altında kalabiliyor anlamış değilimm
Abimle aramızda 5 yaş var 3 ay önce evlendi,her an tetikteyiz bir değişme olacak mı diye? şimdilik çok iyi aramız şükürler olsun inşallah böyle devam eder.

Canım oncelıkle kardes konusunda bende senın gıbı 4-5 sene sonra Allah saglık verırse ve olursa bır kardes dusunuyorum esımle.. ama o zaman gelınce daha cok bellı olur tabı ama ondan yakın bır zamanda suan ıcın dusunemıyorum..

Abim evli değil ama evi ayrı 5-6 senedır ayrı yasıyor yanı.. nasıl bu kadar degıstık nasıl baskasınn etkısı altında bu kadar kalablıyor onu henuz bızde cozemıyoruz ama durum boyle malesef.. ınsallah sızın aranız bozulmaz abınızle hep aynı kalır.. bır gelın gercekten cok cok onemlı rol oynuyor bu durumlarda eger ıyı bır gelınınız olursa hıcbırsey degısmıyor ama olmazsa ve cabuk etkılenen bır erkekse karıssındakı hersey kotuye gıdebılıyor.. bu bır anda olan bırsey degıl yavas yavas ve zamanla olan bırsey.. evet o el kızında yanı kuzenımın cok buyuk katkısı var bu durumda ama abımınde bu kadar cabuk etkı altında kalması kendı cızgısının olmaması buna musade edıyor.. bır erkek bırlıkte oldugu kadınla aılesınn arasındakı dengeyı kuramıyorsa o erkek basarılı bır ev erkegı bır koca ve bır evlat degıldır bence.
Cok mantıklı ve akılcı bır yapısı var aslında abımın ama bu ılıskıye basladı baslayalı cok degıstı cok yaralandı da cok hastalandıgı oldu psikolojikmen ve madden, zor gunler gecırdı ama yıne de vazgecemıyor ondan ne evlenebılıyorlar ne de ayrılabılıyorlar..

Son düzenleme:

selam kızlar :1hug:4 gündür bende hiç kendimde değilim bebeğim çok hastalandı ağlaya ağlaya onla beraber gözlerim şişti mahvoldumm anlatamam 2 gece hiç uyumadı..mirmirmirmir dr a götürdüm boğazı bayağı bi kızarmış dedi öksürüyordu.. o öksürdükçe ben eridim..burnu tıkanmış nefes alamıyordu ve soğuk buhar makinası tutuldusenağlama bebeğime biraz açılıyo burnu eve gelince 2 saat sonra yine aynıoluyordu dr antibiyotik ve ağrı kesici verdi öyle inliyordu ki .yavrum...allahım ne kötü bişey elimden bişeyde gelmiyoo klava:gece boyu hiç uyumadı öyle ağladı..neyse ki şimdi az biraz daha ilaçların etkisiyle sersem gibi oldu kuzum..senağlamasenağlama

hiç yüzü gülmedi 4.5gün öyle özledim ki gülmesini...çok halsizdi ama rabbime şükürler olsun:Saruboceq: bu sabah bana güldü ya dünya benim oldu..:1rolleyes:gece boyu dua ettim ama dr iyiye gidiyo iyileşmiş boğazı dedi biraz öksürüyo şimdi... gece boyu eşimle çok dua ettik.şükür ki bugün daha iyi.
aman arkadaşlar havalar serinledi dikkat edin bebişlere hasta oldumu insan mahavoluyo çaresizlikten..benneyaptımki hepinize güzel günler a.s.

Cok gecmıs olsun canım yaa kıyamam yavrusuna benneyaptımki aman dıkkat et umarım en kısa zamanda ıyılesır.. :teselli:

İnşallah en kısa zamanda anlar hatasını, iş işten geçmeden..
Akıl vermek bana düşmez elbette ama onun yanındaymış gibi gözükseniz hani alttan alta doğruları göstermeye çalışsanız ..
ayrıca onunla arkadaş gibi konuşabilecek kimse yok mu? enişteler filan yada senin eşin
akranları yani.sonuçta anne baba ne derse desin bir kulağından girip bir kulağından çıkıyor,başkası söylerse eğer daha etkili olur gibime geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…