Doğum yapmış olan anneler buraya....

EVET BETÜŞ MİNİKANNISSIN DEDIGI GIBI AC OLSALARDA MEMEYI ALAMIYOLAR YANI ICINDEKI GAZI CIKARTMAK ICIN CABALIYORLAR CIKARTAMAYINCADA HIRSLANIP MEMEYE SALDIRIYO GIBI YAPIP EMMIYOLAR AYNISI BENDEDE OLUYO SEN DIK TUT KARNINI OMUZUNUN ALTINA DOGRU YASLA VE SIRTINA HAFIFCE VUR YADA OVALA GAZI CIKARTANA KADAR YAP VEYA YUZUSTU YATIR DIZINE TEKRARDAN SIRTINI KARNINI OV O RAHATLAYIP TEKRARDAN MEMEYI EMECEKTIR CNM
İÇİN RAHAT OLSUN YANİİİa.s.:1hug:

Canım yukarda yazdım hepsını denedım gazını cıkarıyorum tekrar emzırmeye calısıyorum almıyor aglıyor yıneee.. :1no2:
bak sımdı yıne basladı dakka bası emzırıyorum artık anlamadım ya bu daha sakıncalı ama acaba goguste mı problem yasıyor ama bugune kadar yoktu boyle bırsey.. bıberonlamı versem ne yapsam yaaa...benneyaptımki

sakın biberon verme betül bu sefer memeye yabancılşıyor biberon istiyor aynısı yağızdada oldu sütünü sağıyorsun kesin yetmiyor ondan ağlıyor demeye başlıyosun o ağladıkca meme veriyosun stres oluyoo insan(ben öle olmuştum):1shok: sen en az 1 -1,5saate emzir gaz sancısından yapıyor o ağızdan çıkardığı gazla alakası yok karnında sıkışan gazla alakalı şimdi doymuyodur diye verdikçe sık sık bu seferde midesindeki sütle hazmedilmemiş süt karışıyorr hadi bidaha gaz sakın benim düştüğüm yanılgıya düşme sütünü sağıpta biberon verme ver sen göğsünü dr una danış rezene çayı gaz ilacı kulln midesini rahatlat

Son düzenleyen: Moderatör:

canım ben bu konuda uzmanlaşmış biri olarak diyebilrimki kimse allahın yarrattığı gibi icat yapamıyor yani inan bende çok yaşadım bunu sağıyorum sağıyorum bişey gelmiyorrr hemen arkasından ege yi emzirdiğim zaman cuk cuk ses geliyorrrr bu makinalar bizim bebişlerimizle boy ölçüşemez gibi geliyorrr ama bu hastane tipi olanlar nasıl onu bilmiyorum, bakalım sipariş verdiğim makina inaşllaah iyidir çünkü ben en az 6 ay anne sütü vermek istiyorummm.:Saruboceq:

kızlarrrrrr
biz yarın verem aşısı olcas nasıl oluyor bebek huysuz oluyomu fitil felan kullandınızmı benim oğlan normaldede yaramaz bakalım yarın aşı olunca ne olcak

canım merak etme aynı sorunu iki gündür bizde yaşıyoruz gerçi pek sorun da sayılmaz ama dert etme derim canları oyun istiyo bence yani ben böyle yorumluyorum

kızlarrrrrr
biz yarın verem aşısı olcas nasıl oluyor bebek huysuz oluyomu fitil felan kullandınızmı benim oğlan normaldede yaramaz bakalım yarın aşı olunca ne olcak

arzu biz olduk verem ve karma aşısını bi gün arayla vurdurmuştuk..büşraya ateş yapmadı yalnız bi hayli huysuzlandı yarım fitil verdim rahatlattı canım..kaydirigubbakcemile5
haa bi de yaramaz oğluşun biraz durgunlaşabilir, bize uyku yaptı :) yan etki olarak ..

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkür ederim canım inş yağızdada ağrı yapmaz

canım unutmuşum bunu da uyku yaptı demiştim ya uykusunda hafif hafif inlemişti hep yavrum az da olsa ağrısı oluyodu demek ki canlı aşı old.için..ama benim bebiş karma aşıyı yaptırdığım gün daha huysuzdu..verem onun kadar etkilemedi.. siz karma yı oldunuz mu ?

Betülcüm benim oğlanda akşamları özellikle emerken çok ağlıyo gazı olduğu için böyle yapıyo normalde gündüzleri böyle değil ama akşamları emmeye başladığı zaman çok zorlanıyo hep ağlıyo ağrısından belki emreninde gazı vardır ondan yapıyodur canım inşallah geçer ben bu gazdan bezdim resmen valla işimiz çok zor:1no2:

Kızlar kimse cevap vermemiş soruma ben aşının kabuk bağlayıp bağlamadığını sormuştum ilk gün kabuk bağlar gibi olmuştu ama sonra küçüldü acaba aşı tutmadımı ne oldu merak etmiştim sizinkilerde nasıl olmuştu

yok olmadık daha 2 hafta var aramızda geç değildir umarım yarın söyler ebe heralde

yok canım geç değil ikisi aynı gün yapılıyor zaten 2. ay dolduğunda herhangi bi gün yapılıyo.. ben ayımız dolar dolmaz ertesi günü gidiyorum.. biraz aceleciyim galiba kaydirigubbakcemile2

canımcım ben de geçen hafta yaptrdm verem karma aşı benim doktor aşının kabuk bağlayıp iz bırakması bikaç ayı bulabilir dedi

bizim de kabuk bağlamadı canım.sanki hiç aşı olmamış gibi izi bie yok.hemşire kabuk bağlaması lazım,bağlamazsa tutmamış demektir dedi ama bazılarına hiç öyle bişi dememişler.bakalım bayramdan sonra aşısı var pnomokok yapcaklar sağlık ocağında gidince sorucam tekrar.bu arada kilosu ve boyunu da merak ediyorum.bu ay sanki az kilo aldı gibi geliyor.artık bundan sonra ilk aylardaki kadar kilo almaz zaten ama en azından 1 kilo almıştır bebişim inşallah.mamaya başlamak istemiyorum daha.

gülşahcım merhaba canım nasılsın ?
büşranın badisine kakası bulaşmış da onu temizliyodum benneyaptımki
bizimki de kabuk tutmadı, kabuk tutması lazım da denmedi bize.. bir sonraki kontrolümüzde dr.a soracağım bu konuyu o zaman sana da söylerim canım..mert efeyi öp benim için Şeniz :CüvCüv:

canım sakın strese girme.arada yapıyor bunu bebekler bizde de oldu.ayrıca sütün geliyodurda.bende senın gıbı,acaba sütüm mü yetmıyo ,doymuyor mu diye kafaya çok takıyodum.kızlarında dedıgı gıbı gaz sancısından almıyorlar memeyı yada kısa surelıgıne alıp aglayıp bırakıyorlar.
sunu soracam memeyı aldıgı zaman kendını sıkıyor mu ,ayaklarıyla cok ugrasıyor mu,kendini memeden geriye itiyor mu? ozaman kesın gazı var demektir.agızdan da cıkmıyor o gaz.
emreyi dizine yatır ama karın tarafı yani bagırsaklarının oldugu kısım tam dizine gelsin, bunu yaptıktan sonra sırtını bıraz bastırarak sıvazla,yavasca vur hatta dızını bıraz sektır ama yavas bısekılde dunları yaptıktan sonra emreyı sırt ustu yatır ve bacaklarını 10 defa karnına bastır yavasca bak goreceksın gazı cıkacak ve rahatlayacak.

ayrıca bizde 10 dakıka emer doyardık sımdı ıse 6-7 dakıka aktıf bısekılde emıp memeyı bırakıyoruz.illakı 10 dakıka emecek dıye de ugrasma bence doyuyodur o.

elini emme konusunda ise bebeklerımız artık ellerını kesfettıgı ıcın agızlarına goturmelerı çok normal.ben sena'mı emzırdıkten gazını çıkarttıktan sonra yatagına koydugumda elını agzına goturuyo bunu aclıgından yapmıyo,doktora da sordum.

allah yardımcın olsun, ınsallah duzelır tosunun. ama dediğim gibi sakın stres yapma sen sıkıntıya gırınce onlarda bunu anladıkları ıçın daha huysuz oluyorlar.a.s

Evet canım aynı dedıgın gıbı kısır dongu seklınde.. aynı sorunun gaz sebeplı olanını 1 ay oncesınde fılan yasıyorduk bır ara.. ama o zaman gazdan dı dedıgın gıbı.. sımdı sorun gaz degıl.. acaba azgında pamukcuk varda ben mı anlamadım.. ayrıca gaz a gelırsek gaz ılacı ve rezeneyı verırken olaganustu gazlıydı gece gunduz olmaya baslamıstı ıkısınde kestım oyle rahatladıkı artık gazımız yok denecek kadar azaldı cok sukur..
sanıyorum ya mıdesındekı gaz sıkısmasından yada pamukcuk sorunundan bunu yapıyor..

Bu arada bıberon zaten kullanmıyorum suan ıcın evdeyım yanı bıberona gerek yok ta yakında kursum baslaycak mecburum baska nasıl beslenecek kı.. ama memeye yabancılascak kadar bıberon tecrubesı olmadı kı zaten suan ıcın.. :sm_confused:

Canım bızım gazımız cok azaldı neredeyse yok denecek kadar masallah tabı gaz ılaclarını bıraktıktan sorna duzeldı bence sızde deneyın bır ıkı gun vermeyın bakın durum nasıl oluyor kontrol edın... belkıde bızım kı gıbı gerek kalmayacak..

Canım bıze kımse ıgne yerı kuruyacak fılan demedı o yuzden bır bılgım yok ılk gunden sonra ası yerı kucuk bır kırmızı kabuk gıbıydı ama sımdı kalmadı tabı nokta kadar..

Canım evet sutum yetmıyor mu dıye dusunucegım ama o da degıl cunku sagıncada gayet ıyı cıkıyor ustune sagdıktan sonra emınce bıle sut gelıyor o konuda kaygım yok ta sımdılık emememıyor dıye dusunuyorum ben.. yanı sureklı memeden ceke ceke ne oldugunu anlyamıyor doymuyor sankı o kadar ara verdıgı ıcın...

Ama acaba asıdan olabılır mı doktor asının yan etkılerının bır hafta kadar surebılcegını soylemıstıı sımdı aklıma geldıı.. ıstahsızlık huysuzluk huzursuzluk beslenme bozuklugu fılan vardıı sanırım ondan yaahhhuuu :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…