Doğum yapmış olan anneler buraya....

20 günlükken mii :1shok: cesaretinden ötürü :hooray: :lepi:
ya ben niye 12 kg olanı almamışım diye düşündüm de, 12 kg olana kadar yürür , yürümese de o ağırlığı kanguruya koyup taşıyamam zaten diye düşünmüştüm fisfisfis
geçen gün arkadaşım geldi kızı var 2 yaşında, 12 kg. ve yürüyo.. kucağıma alayım dedim de aman Allah pek ağır geldi benim bebişin yanında :CüvCüv:

Ben de kayınpederim var bi yandan yemekle uğraşıyorum arada da bakıyorum neler yazmışsınız.Canım bence bebek arabası yanında biri olursa çok rahat.Kendi başına ama hakkaten çok zor bi kere çıktım dışarda iyi ama eve çıkarması çok zahmetli oluyor.Fakat biz her pazar eşimle çıkıyoruz çok iyi oluyor o zaman.Fatih teki Fevzipaşa caddesini boydan boya geziyoruz yavrum da bayılıyor.Ama bence bebek arabası için geç değil 3 -4 yaşına kadar kullanılabiliyor çünkü.

yok canım oto koltuğuna ben de koyuyorum mecburi olarak yine de uzun müddet kalmasın dedi bize, ben zaten evin içinde hiç koymuyorum oto koltuğuna iki büklüm oluyo, maxi cosi bendeki hiç rahat olmuyo içinde sanki CADIARZU

oyle tabı ama 9 kg da bak dedıgın gıbı 7 kg zaten bebısın.. kac ay kullanabılceksın daha.. ben senın yerınde olsam vakıt kaybetmeden kullanırım kangurum varken kollarımı agrıtmam yanı :)) hem bebek de daha rahat eder..
kanguru 3,5-12 kg oldugu ıcın.. bızımkı de 20 gunlukken 3,5 kılodan fazlaydı kullanayım dedım ama kanguru kullandım sayılmaz ıkı elımle hıc bırakmadan bırde kendm tuttum cok rahatsız dı yanı kucuk oldugu ıcın.. ama 1,5 ayı gectıgınde kullandııgm da ıkı elımde bostaydı gercekten cok rahattı baya fark etmıstı yanı sımdı 1 ay oldu nerdeyse sımdı kullansam cok daha rahat ederım .. sende dene bence.. :smiley-cool:

aa fatihte mi oturuyosun canım yaa inanmıyorum ben de fatihteyim hihoyyyt
yok bebek arabası alıcam zaten de şu baston dedikleri var ya daha hafif ve katlanınca bayağı küçülenlerden.. öyle birşey istiyorum baharda gezeriz kızımla..

kızlar biz evde bebek arabasıyla dolaşıyoruz bebek arabasının üzerine 2 tane takılan puset var bir tanesi böyle yatak gibi bayağı büyük diğeride normal bebek arabası üstü. Gündüz ben odadan odaya dolaşırken kahvaltı edeceğimiz zaman büyük puseti takıyorum bebek arabasına onunla heryere götürüyorum ecrini çok rahat oluyor bende kanguru alacaktım ama vazgeçtim sonra kısıtlı bir süre kullanılıyor diye dışarı pek çıkaramıyorum minnoşu korkuyorum hasta olucak diye istanbulda hava çok pis benim bile astımım tutar gibi oldu bebişkom uyuyor şu an bende bir kk ya takılayım dedim bugün ecrin2. yada 3. kez fışkırır bir şekilde kustu telaşlandım biraz acaba hastamı olacak diye ateşini ölçtüm normal inşallah birşeyi yoktur tontişimin eğer hasta değilse yarın ilk bayram alışverişimize çıkıcaz inşallah:)

iyi akşamlar kızlarrrrr ve de bebişler ..umarım herkes çook çok iyidir..Naz 2 gündür çok huysuz kızlar yaa..uykusunu alamıyor gündüzleri sanırım ve akşamları yatana kadar mahvediyor bizi.. bir eşim alıyor kucağa bir ben..en sonunda fitil attım dün gece belki bir ağrısı falan vardır diye..neyski sonra uyudu..
biz yarın verem aşısı olmaya gidicez sonra da rota.
şimdiye kadar hepatitin ikinci yarısı,karma ve pnömokok olduk yarın da verem ve rota bundan başka aşı yok dimi hanımlar..

hı hı evet canım bugün evde ilk denememizi yaptık gayet rahattı ve benim bebiş de acayip sevdi yüz yüzeyiz ya bakıp bakıp güldü bana kaydirigubbakcemile3 bi de kucaklayınca sıkılıyo herhalde eller kollar boşlukta ya kendini özgür hissetti galiba kaydirigubbakcemile3

Hadii yaa ne güzel.Beklerim bizea.s. Biz de araba almaya giderken ben de baston düşünüyordum ne de olsa kışımn çok kullanmam yazın da büyür baston rahat olur diye düşünüyordum.Ama gidince Kraftın bi arabasını gördüm baston değil öyle kocaman da değil şimdi çok memnunum iyi ki almışım diyorum sürmesi de çok kolay.

hoşgeldin ebrucum nasılsın ?
gündüz uyumağı günlerde, akşamları benimki de çok huysuz oluyo artık uykusu başına vuruyo galiba.. ama bu aralar gündüzleri azar azar da olsa uyuyo Allahtan..
başka yok bildiğim canım.. biz verem ve karmayı ikinci ayda olduk..üçüncü ayda pnömokok ve rota olacağız.. yerimseniben

ben de beklerim canım aynı apartmanda çıkıyomuşuz bi de kaydirigubbakcemile3
ben araba modellerini de hiç araştırmadım sonra alıcam diye , ama şimdi pişman oldum cidden..en azından senin de dediğin gibi , eşimle bi yerlere çıktığımızda rahat ederdim.. mirmirmirmir

iyiyim mervecim sağol canım büşra nasıl resimlerinde çok tatlı maşallah..
evet canım bence de uykuları başlarına vuruyor..uyku uykuyu çeker derler ya doğruymuş valla..
bizim doktor geçen ay karmayla pnömokoku vurdu bu aya da veremle rota kaldı..sıralama her doktorda değişiyor galiba canım neyse tamam olsun da hepsi kaydirigubbakcemile5

canım Ozan Ege iyi teyzesi biz şimdi memlekette oldugumuz için benim pabucum artık dama atıldı önceden abla yada kızım gel özledik seni derlerdi şimdi sen gelmesende olur Ozanı göndersen yeter diyorlardı geldik şimdide bebişe doymaya çalışıyorlar anneanne ve teyze güzelim. sagolsun minik oglluşum hiç üzmüyor annesini teyzesi arada bir oluyor ama öyle aman aman çok degil.

sağol canım iyiyiz biz de büşra da uyuyodu şimdi uyandı ..
gerçekten uyku uykuyu çekiyo gündüzleri uyuduğunda gece de en geç 11 gibi uyuyo gündüz hiç uyumazsa 1 i geçiyo uyuması :ecrin_bebek:
evet canım sıralama değişik sadece..4. ayda hangi aşı var acaba CADIARZU
teşekkür ederiz canım Naz da çok tatlı çıkmış, melek gibi uyumuş maşaAllah

Demek bızı aldatttın heeeeeeee kötükedihüso
bende bugun ara ara gırdım baktım yok dedım bu bır ısler karıstıryor gızlı gızlı kötükedihüso
demek bızı aldatmakla mesguldun senı haiinnnn.. klava:

:roflol::roflol:

İyi akşamlar arkadaşlar..2 gündür yoktum, benim çok moralim bozuk..kızım biberonu reddediyor..en son zar zor dolan bir göğsüm var ordan emzirmiştim ve şimdi saatlerdir aç olduğu halde biberonu almıyor, ciyak ciyak ağlıyor, hiç böyle birşey olmamıştı normalde biberonu alan göğsü almaz derler bende tam tersi mi oldu yani? Bu şekilde ağladığını hiç görmemiştim nasıl aç anlatamam dudaklarını öne doğru büzüyor, göğsümde de süt çok az, ötekini zaten alamıyor elimde biberon kalakaldım.göğsümde az olan sütü içti, ağlamaktan yorgun düştüğü için uyuya kaldı şimdi..çok yıprandım arkadaşlar, hiç iyi değilim...ağlamak istiyorum, boğazımda düğüm var sanki....ben neyaparım biberonu almazsa????????????????????????????????????allahım sen sabır verr

canım başka bir nedenden olmasın şu ana kadar biberondan alıyordu çünkü değil mi?
kaşıkla vermeyi dene yada biberonun başlığını değiştirsenn aklıma gelen bunlar
ama en iyisi dr.u ara bence aç kalmasın yavrum

Canım benım yaaa... (
Bence onun sorunu bıberonla degıldır agrısı sancısı varsa ondan boyle yapıyor olabılır.. atesı fılan var mı baktn mı yakında ası oldunuz mu onun rahatsızlıgı vardır.. bende yazmıstım ya buraya dun memeyı almıyor aglıyor alıp bırakıyor dııye.. sureklı aglaya aglaya bı hal oldu.. alıyordu az cekıyor bırakıyor aglyordu bır daha agzına vermeye calısıyordum almıyordu ama bugun normale dondu cok sukur.. hıc olmadı kasıkla ver canım.. zaten benım dogum yaptıgım hastanede bebek hemsırelerı goguste problemınız olursa bıberon vermeyın gogsunuzden sagıp mınık kasıkla verın dıyorlardı.. bıberonu kesınlıkle tavsıye etmemıslerdı.. tabıı kasık kasık da bıraz uzun surer ama mecbursun canım ac kalmasından ıyıdır.. bızım bebek bır gece hastanede kalmıstı sarılık ıcın o zaman ben sut sagıp bırakıyordum onlarda kucuk bardaklarla verıyorlar dı hıcbırı bıberon kullanmıyordu.. sende oyle dene almayınca.. ac kalmasın kuzuu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…