Doğum yapmış olan anneler buraya....

iyi akşamlar,

aytencim hakkınızda hayırlısı olsun inş.tez zamanda daha güzel iş bulur eşin inş.valla benimde işler kritik.her an işten çıkartılabilirim.bende başka bir iş arıyorum bakalım.

duygucum bizimkiside kakasını yaptığında hiç tepki vermez kokudan anlıyorum bende.kaka yaptın mı annecim dediğimde üstünü çıkartmaya çalışıyor velet :))

arkadaşlar efe ıkı gundur hasta. iştahı zaten yoktu hepten gitti. önceki gece ateşlendi. allahtan uzun sürmedi. şurup verdim düştü ateşi. ama biraz öksürüğü var. bende griptim iki gündür. benden bulaştı heralde onada.cuma günü bütün gün annemde yattık ikimizde. saolsun annem çorba felan yaptı iyi geldi. ama efenin iştahsızlığını napcam bilmiyorum. bugün sabah bikaç bisküvi, pekmez, tahin, yumurta karıştırmıştım onu yedi, öğlen bikaç kaşık yoğurt , akşamda ıkı kaşık muhallebi yedi. bunun dışında sadece meme emiyo. o yemedimi bende cok uzuluyorum. hergun aynıu seylerı vermemeye calısıyorum. değişik şeyler yapıyorum ama yıne yemıyo. sevebileceği ne verebilirimki baska bılmıyorumÇok üzgünüm çoook

efeninde diştendir belki..oluyo dönemleri işte..bende hergun taze pişirmeye ve farklı tadlar yaratmaya çalışıyorum..ama bazen fena karıştırınca korkuyorum..biz alerjı geçirdik çünki..mısal bu akşam az ızgara çuprayla brokoli verdim baktım pek yemıyo ananesının kıymalı pırasasını denedik..onuda yemedi ama bikaçkazşıkda olsa yicekler karıştı..napim bişiyi yemedimi duramıyorum..ama aslında madem yemıyo vermıceksın bişi sanırım..
her çocuğun bi teystisisi var:)zevki yani..bence..kimi ete kimi sütlülere kimi tatlı ve meyvelere düşkünlük gösterebilir..burdan yola çıkarak misal sütlü muhallebiyi çok seven bi bebeğe o kıvamda bişiler hazırlamaya çalışılarak denenebilir..bitürlü mercimek yediremeyen betüşümüz sonunda sütlü mercimek çorba yaratıp içirmişti aslana:)aşırı zorlamamak lazım aslında..ananesine geldıgımde encok bundan gına getırıyorum..yapma dıyorum zorlama..tepki geliştirmesinden korkuyorum..ben oyunla abidik gubidikle bikaç saate bi öğün yedirdiğim oluyo çünki...ama ananesi el altından tıkıştırdıkça tıkıştırıyo:)napim..eh bebeklık fotolarımı görünce anlıyorum neler ettiğini:)sağlıklı olsunlarda...

selamlar bizde alışveriş merkezindeydik onurla bugün
onur oyuncaklara bindi yemek yedik gezdik dolaştık güzel bir gün oldu

Canım hoşgeldin nasılsın görüşemiyoruz artık yaa kuzucuk iyidir inşallah:)
Egede tepki yok yaniüstünü bile çıkarmıyor gübresiyle geziyor adamkaydirigubbakcemile3

Geçmiş olsun canım ikinizede...Sevdiği şeylerle karıştırıp versen mesela Ege tatlıyı çok seviyor gerçi yemediği birşey yok maşalllah ama ben olsam tatlıyla karıştırırdım herhalde...Armutu pek hazetmiyordu onuda kahvaltısına karıştırıyorum gibi...
Evet her çocuğun bir zevki var Umutcum mesela Egenin en büyük zevki uyumamak bionik adam:roflol:
Ben çok balık veremediğim için üzülüyorum mesela..2 gün önce hamsi ve sardalya verdim ondan önce 15 gün yememiştir..Olmuyor nedense denk gelmiyor..Ama bundan sonra dikkat edicem her hafta özellikle küçük balık tam zamanı..
Ben brokolinin sütlü çorbasını yapıyorum onu severek içiyor Umutcum çorbada deneyebilirsin sevmiyorsaopuyorumnanaktan

canım inan bende bu konulara accayip takık durumdaydım 2.bebek için herşeyin yolunda olması sıkıntısız bir ortam olması gerekli diye düşünenlerdendim ama kısmet işte bebek ben geldim yoldayım deyince hiç bişey düşünemiyorsun allah yardımcımız olsun valla inşallah dedikleri gibi kısmetli gelir bebeşim
kızkardeşime söledim anamdan gizlicem gene bir süre kadın benden daha heyecanlı çünki ona zaman geçmiyor kafaya takıyor benden daha fazla hemdeCADIARZUkaydirigubbakcemile3 o nedenle hele bi 3 ayı devirelim allahın izni ile sölicem onada .ama kardeşlerim anam vs hepsi yap bi tane ara verme diyorlardı ulen sizin laflarınız dua yerine geçti herhalde bi lafı 40 kez sölerseniz oluyormuş işte deim gülüyor adiiikaydirigubbakcemile3 ne güzel işte bebek sevmek için millete giticez diyor kaydirigubbakcemile3 küçüğümüzün oğlu 1,5 aylık ya o büyüyene kadar bu bebiş gelirmiş süt kokulu kokulu severiz diyorr kafamçokkarıştı bende e iyi ozaman buna doğumda çeyrek değil tam altın takarsın ozaman dedim:roflol: gelsinde takarız bizi altınlamı korkutuyon diyo manyakk hala gülerek klava: dedim ulen keyifleniyon ama sende k hamiş kalırsan ben gülecem dedim o istemiyor onda çift rahim vardı oda spral vs kullanamıyor benim gibi ama kontrol hapı kullanıyor ve çoook unutkan zaten çocuğuda unutkanlığından yaptı ilk senesinde kaydirigubbakcemile3 aman allah korusun o şimdi yapmasın yaww töbe töbe geri aldım lafımı tüüüüüüükaydirigubbakcemile3

sağol canım allah razı olsun hepiciğinizden opuyorumnanaktan darısı isteyenlere diyeyim :Saruboceq:
selamlar bizde alışveriş merkezindeydik onurla bugün
onur oyuncaklara bindi yemek yedik gezdik dolaştık güzel bir gün oldu

ohhh keyif yaptınız desene ben evdeydim bugün hep evle ilgilendim kendimi fazla yormamaya çalıştım tabii o nedenle fazla bişii yapamadım ama tuba yardım etti sağolsun
bu arada en çok mutfakla ilgilendim anlatıcam şimdi:kedi::kedi:

:kedi:kızlar öncelikle baştan söliim güleni döferimklava:klava:
ben dün zeytinyağlı barbunya yapayım dedim akşam üstü koydum yemeği kıstım altını ceylini uyutmaya gittim saat 4 sularıydı ceylin yarım saat debelendi beni sinir etti ama en sonunda uyudu bende yanında uzanıyom bizim yatakta tabii veee:kedi: uyuya kalmışım ceylinin ağlamasına uyandım saat 6 olmuştu tubada sabah 6 da uyandığı için oda uyumuş evde herkes uyuyor bi tek eşim dışarda neyse ceyline su vereyim dedim ağlıyorya ceyli kucağımda mutfağa gidiyorum koridorda bir koku allah allah ne bu derken aklıma yemek geldi bi girdimki mutfağa göz gözü görmüyorrlaelaelaelaelaelaelaelaelaelae her yer duman davlumbaz açıktı pencereyide tam açmıştım o nedenle içeri koku gelmemiş fazla hoş zaten uyuyordum ya salak kafam klava:aman ben bi korktum ki sormayın tencerede düdüklü haniiiakannehirakannehir tefalin düdüklüsünden şu emniyetli olandan allahtan onu almışım kızlar ben tabiiiş hemen kapıyı kapattım saniyeler içinde ne yapacağım diye düşündüm ya patlarsa ama nasıl bağırıyom tubaa çabuk gel diye kızcağızda uykudan zıplayarak kalktı hemen ceylini al yatak odasına git dedim ceylin ağlıyor dumanı gördü ya ttabii yavrum keza tubada anne girme itfaiyeyi çağıralım diyorr ben bunları yatak odasına koydum kapadım kapıyı çıkmayın dedim nolur nolmaz patlar felan dedim girdim mutfağa nefesimi tutarak hemen ocağı kapattım davlumbazı turboya verdim çıktım dışarı ama genzim nasıl yanıyor gözlerim vs ve 30 dk kadar girmedim mutfağa dışardan doğalgazın şalterinide indirdim bekledim tabii kapı çaldı üstteki komşum senin mutfak camından duman çıkıyor hafiften hafiften :kedi: yanık kokusuda var diyor bende yemek yanmış uyumuşum sorun yok dedim kapadım kapıyı neyse yarım saat sonra mutfağa girdim şu doktor maskeleri varya ondan vardı evde onu taktım ağzıma bide tülbent sardım yüzüme ıslak ıslak girdim mutfağa hala dumandan görünmüyor ortalık düdüklü normal duruyor ama basınç düğmesi boşa gelmiş hava çıkmış kendiliğindenmi oldu nedir orasını bilemiyorum tabii yavaşça aldım tencereyi lavaboya koydum musluğu açtım ama az az su döküyom üzerine tencerenin çısss çıss ediyor tencere su değdikçe neyse 3-4 dk kadar suyu döktüm tencere iyice soğudu kapağı bi açtım ki barbunyalar kömür olmuş zeytin gibi resmen tencere simsiyah ama dışında bişiicik yok normal duruyor kapak kısmında içten sadece biraz kararmış ama bulaşık süngeriyle silince gitti hep tencereyi boşalttım yıkadım ama dibi hala barbunya iziyle duruyor ince telle telledim kalın telle telledim gitti ama hala iz var biraz neyse ALLAH KORUDU valla ama bu tencereyi alırken bayii bana demişti ki bu düdüklü patlamaz ama yanar demişti doğru söylemiş ben eski tip düdüklülerden patlar korkusuyla hiç kullanamıyordum evde 2 tane vardı hediye ettim sağa sola bende bunu almıştım iyiki almışım sağol TEFAL yoksam şimdiye havaya uçmuştuk herhalde :Saruboceq: allah korudu valla bide kendime şaşırdım normalde paniklemem hani ama böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştım inşallah bidaha da karşılaşmam bidaha düdüklü ya kullanmam yada başında beklerim herhalde:kedi:kaydirigubbakcemile3
AMAN DıYEYıM YORGUNSANIZ UYKUSUZSANIZ DÜDÜKLÜYÜ OCAĞA KOYMAYIN BENıM GıBı UYUYA KALIRSANIZ MAZALLAH AYNI ŞEYLERı YAŞAMANIZ ıÇTEN BıLE DEĞıL akannehir SAKIN KIZLAR SAKIN :1no2:

mutfak leş gibi olmuştu sabahtan beri dolap duvar heryer silindi yani anlayacağınız ve koku fenaydı ocakta limonlu su kaynattım yumuşatıcı koydum suya kaynattım sirke koydum kaynattım 3 posta ancak koku gitti deterjanla heryer silindi ancak gitti o pis koku ama koridorda kokuyor gibi geliyor neden olsa duman gelmiş az az bide kapı açık olaydı mahvollmuştu ev komple

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım şu girip belası bizdede ma aile devam ediyor birimiz iyileşip diğerine bulaştırıyoruz ceylinde ilaç içtiği halde hala iyileşemedi bi türlü

iştahsızlık bu ara herkeste var galiba dişlerde etki ediyor sanırım yemek istemiyorlar ben ceyline tv karşısında ya müzk açıyom ya baby tv yada reklam ayrıca yapmadığımzı şaklabanlık kalmıyor ama bi şekilde az da olsa yediriyorum her şeyden arada 1-2 kaşıktan sonra yemediği luyor tabii ama 1 saat kadar sonra yine deniyorum ara verip bazen yiyor bazen yemiyor işte allah yardımcımız olsun onlar yemeyince bizde takıyoruz böle kendimizi yıpratıyoruz

Çok Geçmiş olsun canım büyük olay atlatmışsınız, Allah korumuş:Saruboceq:... bende çok korkarım düdüklüden benimki eski tip pek kullanmıyom annem kullanıyo genelde yenilerden almak lazım, tekrar geçmiş olsun allah kazalardan belalardan korusun cümlemizi....

amin canım çok sağol aman dikkat valla benim gibi daldınmı uykuya zaten hem nezle hem bu ara kafam bi dünya biliyorsun malum gecede uyuyamamıştım oldu işte böle bi şey ama bidaha asla başından ayrılmam bide saati var alıyon yanına onu almayı da unutmuşum yanıma tencerenin üstünde kalmış:kedi:

Hicrancım çok geçmiş olsun bendede var tefal clipso ama dakika ayarı var ötüyor kapatana kadar seninki öyle değilmi yada onudamı duymadın?

Duygucum selam;
İyi yapmışsın gezerek hava da güzeldi bugün. Biraz önce hava durumuna baktık da netten havalar bozacakmış. Sulu kar gibi olabilir mi ne yazıyormuş eşim dedi. Sel olmasın da allah korusun. Arada yağan sulu kara da razıyım.
Ben roc'un ürünlerini kullanmadım da, clinic 'i kullanmıştım. Onu da herkese tavsiye ederim. Kaymak gibi olmuştu cildim. Çok da bereketliydi. Bi toparlayayım kendimi yine kullanacağım. Fondoteni bile cillop gibi kapatıyordu.
Bi ara duruya gözü kayıyor falan demişlerdi hatırlarsanız. Bende üzülüp özele bi göz doktoruna çıkarmıştım. Normalde kayma varsa ki, kayma biri bi tarafa giden biri bi tarafa gidene diyor doktorlar, 6.ayda bile kontak lens verebiliyorlarmış olunca.
ama benimm kızımda maşallah bişey çıkmamıştı. Yalnız burun şekli daha tam oluşmadığından gözler daha yakın olduğundann öyle gelebilir demişti. Hatta japonların da öyledir ve şaşı gibi gelir dedi. Öyle gitmiştik bizde işte. O zaman 9 aylıktı , kontrol için erken mi dediğimde yok normal demişti doktor. Zaten bi ışıkla bakabiliyorlar, onu takip ettiriyor falan.
Bende bugün ananeme cennete gittim. Saçlarımı kestirdim biraz katlı katlı. Ağdamı yaptırdım. Rahatladım biraz be...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…