Doğum yapmış olan anneler buraya....

hatta size bulduğum bütün yemekleri göndereyim .
bakalım inşallah beğenir sıpalar.
bunları da yemezse artık mok ye deniz diycem zaten :)

Balıklı Bebek Çorbamızın Malzemeleri:
200 gram dil balığı
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
1/4 küçük kırmızı soğan
1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
300 ml sıcak su

Balık çorbasının yapılışı:
Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml
sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki
suda kılçık kalmasın.
Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin.
Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye
ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

kuru meyveli ve balkabaklı bebek maması
1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı
2 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
1,5 çay bardağı su

bebek mamamızın yapılışı
Rendelenmiş balkabağını,üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra blendırdan geçirerek cevizi ilave edin.Afiyet olsun

Fırında Patates Köftesinin Malzemeleri

1 ortaboy patates
100 gram ayıklanmış ıspanak
1 yemek kaşığı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tepeleme un
tuz -1 yaş ve üzeri bebekler için

Ispanaklı Köftenin Tarifi

Patatesi haşlayıp rendeleyin. ıçine unu ilave ederek yoğurun. Ispanakları iyice yıkayıp bir tencereye koyun ve hafifçe kendi suyunu çekene kadar öldürün.
Ispanağın içine lor peynirini ve tuz ilave edin. Patatesle hamuru 3′e bölüp yuvarlak şekiller yapın, içini çukurlaştırarak içli köfte gibi açın. Ispanaklı harcıda
3 e bölün ve köftelerin içine doğrayın. Köftelerin açık ağızlarını kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürüp fırında 180
derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Bezelye Çorbamızın Malzemeleri

1 büyük çay bardağı taze bezelye
1 küçük doğranmış taze soğan
1 tatlı kaşığı doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı irmik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 ml sıcak su

Çorbayı iki şekilde yapabilirsiniz. Birinci yöntem su kaynadıktan sonra içine bütün malzemeleri katıp pişirebilirsiniz. ıkinci

Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi
200 gram brokoli (bir çorba kasesi)
1/4 elma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soğan (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı elma suyu
1 tutam tarçın
1 tutam tuz - 12 aylık tan büyük bebekler için
1/2 çay bardağı su

Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi
Brokolileri buharda iyice pişirip bir kenara bırakın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten
sonra ince dilimlenmiş elmayı, elma suyu ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar pişirin. Brokolileri
tencereye katıp bir iki sefer karıştırın. Karışımı ateşten indirip içine bir miktar tarçın ve tuz ilave edin. Püreyi ister çatalla
ezip isterseniz blendırla püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ispanaklı Yemeğimizin Malzemeleri

200 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
1 çay kaşığı tereyağ (fındık büyüklüğünde)
az miktarda dil peyniri - (yada rendelenmiş kaşar peyniri)
250 ml sıcak su
tuz - 1 yaş ve üzeri bebekler için

Yemeğimizin Yapılışı
Yağı eritin ve mısır ununu sürekli karıştırarak hafif kavurun. Suyu ilave edin ve sürekli karıştırıp unun topaklanmasını önleyin
Yaklaşık 10 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Yıkayıp doğradığınız ıspanakları tencereye ilave edin. Kapağını kapatarak
ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Sık sık karıştırınki dibine tutmasın. Süzgeçten geçirin ve peyniri ilave edin

Ispanaklı Mercimek Çorbamızın Malzemeleri

2 yemek kaşığı sarı mercimek
1 tatlı kaşığı doğranmış soğan
1 küçük havuç
yarım salçalık kırmızı biber
200 ml sıcak su
1 kase doğranmış ıspanak
deniz tuzu - (1 yaş ve üzeri bebekler için)

Zeytinyağda soğan ve havucu soteleyin. Biber ve yıkanmış mercimeği katıp bir iki defa çevirin. Sıcak suyu ilave edin ve
tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika pişirin. (Mercimekler yumuşayana kadar) Ispanağı katın ve 5 dakika daha pişirin
Tel süzgeçten geçirerek çorbayı ezin. Bu çorbaya kimyonda çok yakışıyor.

Soslu Karnıbahar Yemeğimizin Malzemeleri

200 gr karnıbahar
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
150 ml süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir
tuz - 1 yaş üzeri bebekler için

Karnıbaharı çiçeklere ayırıp haşlayın (yaklaşık bir yemek tabağı). Bir tencerede yağı eritin, unu ilave edip hafifçe
pembeleştirin. Sütü dökerek sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve peynir
ilave edin. Haşlanmış karnıbaharları bu sosa dökün ister çatalla ezerek isterseniz blendırda çekerek bebeğinize yedirin.

Yoğurtlu Karnıbahar Çorbası
3/4 kase ince doğranmış karnıbahar
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam tuz (1 yaş ve üzeri)

Karnıbahar Çorbamızın Tarifi
Sarımsağı zeytinyağda kekik ile birlikte soteleyin. ınce ince doğranmış karnıbaharı ilave ederek bir kaç dakika sürekli
karıştırarak kavurun. 200 ml sıcak suyu tencereye ilave edip kapağını kapatın. Karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirin. Tel
bir süzgeçte kaşığın tersi ile ezip karnıbahar püresi haline getirin. Tencereyi tekrar ateşe koyun. Karnıbahar püresine 2 yemek
kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin. Bir taşım kaynatın.

Mısırlı Biber Çorbamızın Malzemeleri

2 çorba kaşığı mısır
1 küçük etli sarı biber
1 küçük rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
250 ml sebze suyu
deniz tuzu (Bir yaş ve üzeri bebekler için)

Biberi ince ince doğrayıp yağda sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesi tencereye ilave edin, bir iki
defa çevirdikten sonra sıcak sebze suyunu ve mısırı katın. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Çorbayı
bilendırla ezerek bebeğinize yedirin

Kabak Yemeğimizin Malzemeleri

1 küçük kabak
1 küçük havuç
Yarım küçük soğan
1 tatlı kaşığı pirinç
deniz tuzu (1 yaş ve üzeri bebekler için)

Yemeğizin Yapılışı
Küp küp doğradığımız soğanı ve havucu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Yine küp küp doğranmış kabağı ilave ederek
tencerenin kapağını kapatın. Arada karıştırarak 5 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinci tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar
sıcak su ilave edin. (Yemek çok sulu olmıyacak, pilava yakın bir kıvamda olmalı. Ancak suyunu çekip pirinçler hala pişmedi ise
bir miktar daha su ilave edebilirsiniz) Bütün yada çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Yoğurt Çorbasının Malzemeleri

1 küçük kabak
1 küçük salçalık kırmızı biber
1 küçük sarı biber (bulabilirseniz)
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu

Biber Çorbasının Tarifi

Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız sarımsağı zeytinyağında hafifçe pembeleştirin ve sebzeleri katın. Bir
kaç dakika sebzeleri karıştırak kavurun ve üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Arada kontrol
ederek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
3 yemek kaşığı yoğurda 1 su bardağı sıcak suyu katarak koyu bir ayran hazırlayın ve pişen sebzelere ilave edin. Sürekli
karıştırarak on dakika pişirin. Pişen çorbayı süzerek veya bilendırla ezerek bebeğinize yedirin

Bezelye ve Yulaflı Proteince Zengin Bir Bebek Çorbası
Bebek Çorbamız ıçin Malzemeler

Bir çay bardağı taze bezelye
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt

Yoğurt Çorbamızın Yapılışı

Bezelyeleri 2 su bardağı su ile önceden 20 dakika pişirin. ıçine 2 yemek kaşığı yulafı ilave edin ve yulaflar pişene kadar
yaklaşık 10 dakika kaynatın. Bu esnada çorbanızın suyu azalmışsa yarım bardak kadar sıcak su ilave edin. 2 kaşık yoğurdu bir
su bardağı su ile çırparak kaynamakta olan çorbaya katın. Bir iki taşım kaynatıktan sonra çorbanızı blendırla ezin

Domatesli ve Yulaflı Bebek Çorbası
1 domates 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 su bardağı sıcak su
Yulaf çorba5mızın hazırlanışı
Domatesi rendeleyin, maydanoz ile birlikte yağda 1-2 dakika pişirin. Sıcak su ilave edip kaynamaya başlayınca yulaf ezmesini
çorbaya katın. Kısık ateşte yulaflar yumuşayana kadar pişirin. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin

Semizotlu Bebek Çorbası
200 gr semizotu
1 ortaboy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
Ve Bebek Çorbasının tarifi:
Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri
çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.
ılk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda
çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.

:mymeka::mymeka: gıcıksın

ben artık tunahana özel yemek pişirmiyorum ne varsa yediriyoruz.mesela etli biber dolmasının içine bayılıyor kıymalı karnabahara bayılıyor.zaten tunahan kıymalı yemekleri çok severek yiyor...onun dışında kahvaltısını hala karıştırıp veriyoruz.mesela sebzeli mercimek tarhana çorbası bunları da seviyor.yalnız ben içinde domates olan yemeklerden fazla vermiyorum hemen pişik yapıyo sanırım bitek domatese alerjisi var çok denedim hep pişik oldu...

aklınızda olsun 1aya gelıcek domuzgrıbı aşıları

Ayten; o elbiseyi ben Pek beğenmedim açıkcası sana daha güzel elbiseler yaraşır hatunum.opuyorumnanaktan
bETÜL 5 saniyemi dedin 1 saniye durmuyorlar valla yerlerinde eşimde bana diyor sabahları çocuğa ceviz fındık bal verirsen nasıl dursun yerinde diye:)))Yemek yerken bile gördüysen mama sandalyesindeki halini o şekilde yiyor hiç oturmuyor bır ayakta bır masanın üstünde...Emeklemeye başladığı günden beri böyle hiç uslu olmadı..

yavrumun odasına yapıştırma yaptım..çok hoşumagıttı..kuşta buzdolabı süsüydü..
yenı aldgm chıcco mont 49 a aldım
Çok güzel Umutcum iyi günlerde kullanın inşalllah Benim eguşmu canım seçilmez valla en çok ona yanarım diye foto bile koymadım ben zaten çünkü allahın gücüne gitmesin ama hiç bir güzelliği olmayan çocuklar 1.giderken taş bebekler arka sıralardayerimseniben
dilbalığı dip balığıymış sanıyorum..vedil balığını kaç kişi alabilir..biraz pahalıydı sanırım..hamsi mevsimi..aynı tarifi hamsıylede yapabılırız sanırım..

Bencede canım tam hamsi ve sardalya zamanı geçen hafta ikisindende yarımşar kilo aldık yedik egede yedi yumurtalı teflonda kızartmıştım onada öyle verdim...Bu hafta alıp bende çorbasını yapcam...
bugün pazarımız var karnıbahar alayım deneyim bakalım beğencekmi daha hiç yemedi kuzucum:)
Ben Egeye öğlen brokoli patates soğan irmik kıyma dan çorba yaptım yedi ama yani pekde bayıldığı söylenemez..Çünkü ben aptallık edip çorba yarım kaseyken haşlanmış mısırı tabaklara koyduk onu görünce tavuk gibi çırpınmaya başlıyor bayılıyor bütün bütün yutuyor mısırları sonrası malum zatenkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
evde hergün hemen hemen bütün çekmeceler boşalır arkanı dönünde hepsini tekrar toplarım mutfakta tencere tavaplastık ıvır zıvır ne varsa ben ordayken yanıma gelir boşaltır..Bende iş yaptığım için ve yapma etme demekten delirdiğim için bırakıyorum yapsın en son topluyorum...Bugün önce kulak pamuğunu döktü yerlere onu topladım sanki özellikle yapar gibi arkasından 5 dakıka sonra mutfaga gıttık kürdanlığı attı:gitme:Şimdide iki kumandayı birden yere attı..Geçenlerde uydu decoderini fırlattı tamire gitti 100 ytl...Sırf ziyan bunlar yaaa Allah ömür versin

Hımmm unutmuşum geçen hafta pazara gittim geldim yere koydum poşetleri lavaboya gittim geldim soyundum birde bütün soğanlar tek tek itinayla atılmış biberler mısırlar kabaklar hepsi yerlerde masanın altında buzdolabının altındakaydirigubbakcemile3

hicrancım canım benim
çok duygulandım valla
üzülme bu kadar canım yaa
üzülme demek kolay herkez yaşadığını biliyor ama
şu hassas döneminde hasta filan olursun allah korusun
allah 2 yavruna uzun ömür sizlere ailene sağlık mutluluk versin
bir sıkıntın olursa yine paylaş içine atma
birbirimizi dinlemek için buradayız
kendine dikkat et tatlı hicroşum

benim ipek'imde hareketlendi heryeri dolaşıyor
ama yinede şikayet etmiyeyim
çok yaramaz değil oyuncaklarıyla filan oynar
biz yemek yerken eline bir parça ekmek veririm bir boş tabak kaşık
onlarla oyalanır. kaşıkla tabağı karıştırıp yiyomuş gibi yapıyo
bizede yediriyo :))
ağladığı durmadığı zamanlarda oluyor ama çok sık değil yinede

oy maşallah ipoşa:)Kız çocuğu nede olsa yaa bir başka oluyor:)
Kız olsun çamurdan olsun demişler:)))

oyy annesi o ipoş varya o ipoş çok datlu belli zaten duruşundan masum masummm çok datluuuuuuuuuuuuuu maşallahhh.

allah ıyılını versın nerdende buldun duygucumyav:)hakketen nekadar dertlı ınsan var memlekette

ismet bugun cok huysuzdu mızımmızım kafamı şişirdi..demınde aldım babasına götürdüm okula..sinirlerim zıpladı..bitane herdaim dekolteli iş arkadaşı kızımızı gördümde....yada bişiler hissesiyorum..yada kocamın etrafındaki tek yüzüne bakılabılır buldgum oldugu için kıskanıyorum sanırım..aman napim yaa..dişi sinekleride temizleyemem ya..yapcek adam yapıyo sonuçta..ben nekadar keris olsamda allah önüme düşürür zaten..
ismetboyle huysuzlanınca paralize oluyorum..sinirlerimoynuyo..hiç bi iş yapmadım..giderayak herifede uyuss oldum..yapmicam mok götürsün heryeri..sonuçta olan yıne bana oluyo..herıf sabah gıdıyo akşam gelıyo..sıkıcı bigün...

demekkı bunların hepsı aynıymıs valla... cok kuduruk oldu cokk ananem sen kurtlu peynırmı yedın oglum dıyoo :))
Hakıkaten hergun cevız bal fındık vere vere... bence cok yukluyoruz cocuklara hee :))

arkadaşlar bugün doktor kontrolümüz vardı çok şükür Utkumda bi sorun yokmuş ama kuzucum 750 gr vermiş bu hastalıktan sonra. buna da şükür 15 gün boyunca günde sadece 4 tane muzla yaşadı yavrum boyu 78 cm olmuş

doktorumuz grip aşısını yaptırın dedi. kendi çocuklarıma bu seneye kadar yaptırmamıştım ama bu sene yaptıracam dedi

HıCRANCIM canım hayatta herşey bizler için iyiye şükrettiğimiz gibi kötüye de dayanıp sabır diyeceğiz. sen güçlü ol o iki dünya güzeli için.

Son düzenleme:
biz de dolap karıştıran cinsteniz özellikle de buzdolabı kendi açamıyo bana aç diyo sıpa

UMUT ,GÖZDE o montlar çok güzel yaaa ben de kış için bişeyler baktım ama istediğim gibi bişey bulamadım ama mağazalardan eli boş da çıkmadım üç tane swit bi de pantalon aldım kuzuma güle güle giysin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…