Doğum yapmış olan anneler buraya....

Hepinize İyi Günler...
Canım ilenle birlikte sağlıklı,huzurlu bir ömür versin Allah inş.
Aynen Duygucum benim kızıma da doğum gününde çok hediye geldi ve hepsi de çok güzel benim bişey almama gerek kalmadı.Küçük şeyler çıkıyor tabi insan heves ediyor zaten.Ama benim de mont almam lazım.Umut'un aldığı tulum çok güzel acayip albenisi var.Güle güle giysin inş İsmet.Ama benim kızıma her seferinde tulum giydirmek baya bi işkence olur bana da ona da.Geçen kış çok iyiydi de bu kış sorun olur galiba.

Saol duygucum, sivilceler falan fema oldu bu ara. İşe yararmı?

Kızlar;
Hicoş düşük mü yapıyor? Ya ben kanam olunca şüphelendim ama, bişey de diyemedim.
Bazen kanama da görülebiliyor.
Benim durudan önce olmuştu. Bende var zannediyordum ama, meğersem düşük oluyormuş.
Hayırlısı Allahtan.
Hicrancım sıkma canını. Allah herşeyin hayırlısı versin.

selam fıstıklarhihoyyyt canım bu karışım ne işe yarıyoo benimde cildim stersten berbat :1no2ldu ve yağlı yieceklerden midir nedir kabardı cildm iyi geliyosa bende yapıyım cilt sıkılaştırıcı yok bende ama...sadace nemlendrici olmas mı yoksa aliim mi hiç kullanmadım çünkü sıkılaştırıcı işe yarıyo muu normaldede duygucum...fisfisfis

mutlu yıllar canım doğumgününü kutlarımmopuyorumnanaktan
güle güle giysin denizo montunu valla ben bebişime alışveriş yapınca huzur buluyom :dance:niyeyse para harcamak ona hoşuma gidiyo:asigim: yaw önce birikmiş param olsa hemen kendimi donatırdımfisfisfis şimdi hep oğluşuma harcıyoruz.. annelik böle bişey demekkialkisalkisalkis

hicrancım çok gecmiş olsun:çok üzgünüm: geçmişi oyunca öğrendim teselli bulacak 2 kuzun var allah onlara ömür versin sıkma canını canısıopuyorumnanaktan

kızlar bebişler için oyunlar buldum biz yaptık çok eğlendik tavsiye ederimm çok hoş yaa:)alkisalkisalkis

Çal Kapıyı
Çal kapıyı çal ( Sağ elin işaret parmağıyla alna vurularak, kapı çalma öykünmesi yapılır )
Bak pencereden ( her iki elin işaret ve baş parmakları iki gözün önünde birleştirilir, gözlük gibi halka yapılır )
Çevir mandalı (Burun el ile bükülür )
Gir içeri ( sağ elin işaret parmağı, ağzın içine sokulur )
Al bir iskemle ( Kulak memelerinden biri tutulur, çekilir )
Otur şuraya ( Öteki kulak memesi tutulur, çekilir )
Nasılsın bu gün Ayşe ? ( Çene tutulur, sallanır
( Ayşe adı, çocuğun adına göre değiştirilerek söylenir )

:dance:
Ben bir ağacım ( Öykünme )
Ben bir ağacım ( Ayakta, eller yanda, dik durulur )
Dallarım var benim (kollar, başın yukarısına kaldırılır, avuçlar kapatılır )
Dallarım BıR çiçek açtı ( Bir parmak açılır )
Dallarım ıKı çiçek açtı ( ikinci parmak açılır )
Dallarım ÜÇ çiçek açtı ( üçüncü parmak açılır )
Dallarım DÖRT çiçek açtı ( dördüncü parmak açılır )
Dallarım BEŞ çiçek açtı ( beşinci parmak açılır )
Dallarım ALTI çiçek açtı ( altıncı parmak açılır )
Dallarım YEDı çiçek açtı ( yedinci parmak açılır )
Dallarım SEKıZ çiçek açtı sekizinci parmak açılır )
Dallarım DOKUZ çiçek açtı dokuzuncu parmak açılır )
Dallarım ON çiçek açtı ( onuncu parmak açılır )
Bir rüzgar çıktı Yukarıdaki kollar, bedenle birlikte öne doğru eğilir, sağa sola sallanır ; rüzgardan sallanan ağaç öykünmesi yapılır )
Vuvvv… vuuuvvv.. vuuuuvv… ( sesle rüzgar öykünmesi yapılır )
Yağmur yağdı ; şıp şıp şıp ( parmaklarla yağmur öykünmesi yapılır )
Tüm çiçekler döküldü ( parmaklar, kollar indirilir )

On Parmak
Benim on parmağım var ( iki elin parmakları açılarak gösterilir )
Tümüyle benim ( eller, parmaklar açık olarak göğüste kavuşturulur )
Onlarla ben her şeyi yaparım.
Sımsıkı kapar ( her iki el yumulur )
Kocaman açarım ( iki elin parmakları açılır )
Birbirine kavuştururum ( eller kavuşturulur )
Arkama saklarım ( eller arkaya saklanır )
Yukarıya kaldırır ( kollar yukarıya, gerinerek kaldırılır )
Aşağıya indiririm ( kollar bedenin iki yanına sarkıtılır )
Sonra kucağımda dinlendiririm ( eller rahatça kavuşturulup kucağa konur )

ZEKA GELıŞTıRıCı
OYUNLAR:

üç topum var:
Benim üç topum var.
ışte en küçük topum ( baş parmak ve işaret parmağı birleştirilerek bu iki parmakla halka yapılır, gösterilir )
ışte ortanca topum ( iki elin baş parmakları birbirine, iki elin işaret parmakları birbirine birleştirilir, ortanca topu simgeleyen bir halka yapılır, gösterilir )
ışte bu da kocaman topum (iki kol öne uzatılır, ellerin uçları birbirine birleştirilir, halka yapılır, gösterilir)
Haydi gelin bu üç topu
Bir kez daha gösterelim ( aynı sözlerle, aynı devinimler yinelenir )

Parmaklarım:
Sağ elimde beş parmak ( Sağ elin beş parmağı gösterilir )
Sol elimde beş parmak ( Sol elin beş parmağı gösterilir )
Sen de istersen say bak
Say bak, say bak, sayy bak.
Bir-iki-üç-dört-beş ( Sağ elin parmakları sırayla açılarak sayılır )
Bir-iki-üç-dört-beş ( Sol elin parmakları sırayla açılarak sayılır )
Hepsi eder on parmak ( Her iki elin parmakları açılarak gösterilir )
Sen de istersen say bak
Say bak, say bak, sayy bak.
Bir-iki-üç-dört-beş-altı-yedi-sekiz-dokuz-on ( Her iki eldeki parmakların tümü sırayla açılarak sayılır )

Dedemin Gözlükleri:
Uyurken dedem
Gözlükleri gözündeymiş ( iki elle yuvarlak gözlük işareti yapılır ve eller gözlerin üzerine konur )
Unutmuş gözlüklerin gözünde olduğunu
Uyanınca başlamış aramaya ( sağa, sola bakılarak arama öykünmesi yapılır )
Aramış, taramış bulamamış ( eller arkaya saklanır )
Bir de bakmış ki
Gözlükler gözündeymiş ( eller gözlük gibi yapılır ve gözlere konur )
Gözüm kulağım, elim ayağım
ışte gözüm ( sağ göz, sağ elle kapatılır )
ışte kulağım Sağ kulak, sağ elle tutulur
Bu görmek için ( baş parmak ve işaret parmağı ile yuvarlak yapılır, göze yerleştirilir )
Bu duymak için ( el kulağın arkasına konularak, ses duyuyormuş gibi yapılır )
ışte elim ( sağ el gösterilir )
ışte ayağım ( sağ ayak gösterilir )
Bu tutmak için ( sağ elle bir şey tutuluyor gibi yapılır )
Bu yürümek ve koşmak için ( durduğu yerde yürür gibi, koşar gibi yapılır )

Son düzenleme:
gözdecımmm dogum gunun kutlu olsunnn denızınle esınle sevdıklerınle nıce guzel yıllara canımmm opuyorumnanaktan

Takvim yapılmış dün gece gaza geldin yine Betül hadi hayırlısıkaydirigubbakcemile3Şimdi 6 kilomu vermek istiyorsun oluyo bu takvimi anlamadım ben:)Kaç kilo olmuşun birde merak ettim
selam arkadaşlar nasılsınız....ben hep cee diyip kaçıyorum gibi oluyor ama.....umarım tüm anneler ve bebişler iyidir.....
Kız nerdesin Allah canını almasın kırk yılda bir girersin 5 dakikada kaçarsınlmaz: Sizde güle güle kullanın canım:)

Canım hıcranla konustum az once, dınlenıyormus, doktora gıdıceklermıs bıraz kanaması daha da artmıs bugun dusuk oldugu kesın sanırım
Hayırlısı ne diiyim Allah yardımcısı olsun:gitme:
Saol duygucum, sivilceler falan fema oldu bu ara. ışe yararmı?

Canım sivilce varsa bak sirke ve limon karışımı yada limon ve gülsuyu çok güzel kurutuyor...yarım saat bekletip yıkıyorsun:)Cennet maskesi besleyici bir maske ipek gibi yapıyor cildi canım..Sıkılaştırıcı dediği tonik yağlıysa cildin mutlaka olmalı.Fazla yağı kiri alıp gözenekleri sıkılaştırıyor canımkaydirigubbakcemile5

Salihacım ne güzelmiş bunlar yaaa çok komik eğlenceli:)Bunları ezberlemek lazım nerde o vakit yaa pöfff(

aaaa...canım 2.bebeişe hamileymişsin..hayırlo olsun..ne kadarlık?ben girmediğim için pek bilmiyordum..

sağol evet 2. Bebişim geliyo inş. Hayırlısıyla 3,5 aylık

canım hıcranla konustum az once, dınlenıyormus, doktora gıdıceklermıs bıraz kanaması daha da artmıs bugun dusuk oldugu kesın sanırım

sağol betül hicranın hakkında hayırlısı olsun inş. üzüldüm çok sevinmişti.

Duygu evet 6 kılo vermek ıstıyorum oluyor.. 1 kılo vermısım... ramazanda da oncesınde aldıklarımı vermıstım zaten yedıklerıme dıkkat etmıstım bu sefer.. oncekılerı degıl sadece sımdıkı hedefımı yazdım... saol canım..

saliha ben bu oyunları yazdırıdım şimdi çok hoşuma gitti akşama tunamla oynamak için sabırsızlanıyorum:):)betüş yaaa emzirseydin yaaa ben bayılıyorum mesela tunahanın meme meme demesine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…