Doğum yapmış olan anneler buraya....

Günaydın iyi sabahlar arkadaşlar..Dün gece ızmirde sağnak yağış vardı sabaha kadar şimşekler çaktı durdu..Gece 3 e kadar uyumadım Egede 10 dakikada bir kalktı zaten..3 ten sonra dalmışım 7.30 kalktıkBugün tam zombiyim ve bütün sinirlerim tepemde..Kötü birgün yani..Hayırlı Cumalar bu arada...

kızlar yaa şu tepede x tra jelin reklamını nasıl yapmışlar öylee mübarek asitt sanki , kadını nasıl eritmiş dimii, ben kullandım ama ben neden erimedim acaba sadece biraz sıkılaştırıyor zaten ürünün üztündede öyle yazıyor rejime diyete destek sıkılaştırıcı diyee ama reklamlarda sanki yağ eriten zayıflatan bişey gibi gösteriyolar çok kızıyorum.

gunaydın..
biz 7 de kalktık gerçi..şimide yatağında uykuyla cebelleşiyo..kahvaltımızı ettık yattık.ilkkez cevız bal koydum kahvaltısına..işallah dokunmaz görücez bakalım..
duygucum,anladım ben onu..ne diyim...mevla neyler güzel eyler işallah...
evde kalmış bi tablet reductil buldum..şusıra iştahım çok artmıştı..eskıden kullandıgım.. ama tarıhı geçmemiştir henuz.. 8 tane felan var..kullanıyorum dunden beri ..uykum azaldı daha dogrusu dinç uyandım ve moralliyim..içeriğindeki siburtamın beyınde mutluluk hormonunumu ne arttırıyo..binevi depresyon ilaçlarının muhtevıyatından var işte içinde..uzun süreli hap kullanamam..korkarım..sırf buyuzden depresyon tedavıcsı bıle görmedın en ihtıyac duydugum anda bile..ama kesınlıkle tavsıye etmıyorum o ayrı...özendırımiş gibi neden dincim mutluyum dıyosun dıyosanız eh ama bu dogru:)yınede pis kaka şeyler bunlar...hayırlı cumalar..

az kaldı canım az uykunun kıymetini bilmeye başlayıncaa anne yaaa dokunma uyuyacam diycek sana tontiş.

şu resme bitiyorum ilk gördüğümde olsada yesem demiştim eguşu şuna bak ya göbeeeeğe bak yaaaaaaaaaaaa
aacokacimcoook

Hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar...
Ben de rejime başladım bugün uzun süreli olması konusunda kararlıyım inş tabi.
Benim en büyük problemim tatlı düşkünlüğüm o olmasa kilolarımı çoktan verirdim.
Akşamları oturuyoruz eşimle çayın yanında abur cubur sonra da bu kilolar nasıl gidecek?

selam kızlar,yemek muhabbeti yapmışsınız akşam...ya benimki mi uyuz .....yemiyor hala hiçbirşey...herşeyi zorla veriyoruz.Karnıbahar,pırasa falan diyorsunuz üzerine çoıba yoğurt diyorsunuz ben şoktayım...benimki tek bir şey yiyor o da zorla...ağız sımsıkı kapalı herşeye....

selam..
bi gezdik geldik..babaya ugradık uyumadı napim..ama uyudu şimdi...
fatmacım iş olayıne oldu?
semacım haklısın..aburcubur benımkıde..ben her yemekten sonra tatlı ararım..bide ingilizasilzadesiyizya sankim 5çayı olayına bayılırım:)ekmek bulamassam pasta yerim misali:)

hicrancım.çok geçmiş olsun.yaşayan bilir elbet derdini..azönce eşiminokulunda yeni açılmış engelliler sınıfını gördüm..bisürü özürlü yavrumuz annelerıyle gelmiş,bi dğzen kurmaya gayret edıyolardı..ahbe hicranım.bu dünyada sağlıklı evlat sahibi olmaktan daha büyük servetmi ola dedim..kayıplar ve acılar karşısında birçok insan sana benzer telkinlerde bulunucaktır.ama bence bu enbüyük gerçeklik.ardına bakmadan yürümek ve hayırda şerde allahtandır diyebilip yarına bakmak telkin deil hayatın ta kendisidir..ekmek su hava kadar bir yavrunun anneye ihtiyacı var.senin 2tane nur gibi yavrun var şükür eksiksiz,güzeller güzeli.onlarla önüne bak.sağlığına bak.....al ceylini koynuna,koy hayatın damına:)mubarek günümüzün hürmetine mevla dermansız derde düşürmesin,sevdiklerimizle bizi sınamasın arkadaşım..seni özledik şimdiden...

egeninde durudan çok bir farkı yok deryacım bazılarımız iştahlı bazılarımız iştahsız :bbo:

hayırlı cumalar kızlar
hicran bir an önce toparlanmanırsın umarım,çok geçmiş olsun,rabbim hakkında hayırlısını versin

özel aşılarını yaptırdınızmı arkadaşlar?dün eczacı söyledi.12.ay civarında hapatit a aşısı 15.aydada suçiçeği aşısı varmış.18.aydada hepatit a nın 2.dozunun yapılması gerekiyormuş

mertin azı dişinin olduğu yer hafif morumsu ve kabarık neden acaba??kabarık olmasını anlarımda niye morki??

deryacım bılemıyorum işte bende..üç öğün yediremıyorum..bizim ölçümüz bir çorba tabağı.öğün demek o demek..sabah karışım hazırlıyorum çunkı hiç yerınde durmuyo tek tek yedıremorum hele peynır yemıyo tek verınce..cevizi balı bıle daha bgun verdım alerjı fobım devam edıyo.mısal bu sabah bi çorba tabagı hazırladıgım karışımda mısırlı çavdarlı,orgnk yulaf,bal,beyzpeynr,tereyagı,cevız,gunluksüt,sütlüprnçli ..eh bı tabakta bikaç kaşık kalıcak kadar yedik..150cc mılupajunıor..ve uyuduk..bırazdan yemek pişiricem..bütün bütün verim yedırım ıstıyorum ama oyle kıyma felan yemıyo.aslında iştahsız deil ama seçicimidir nedir babası kılıklı..ben hemen hergun sebze verıyorum..bıkaç gundur fazla vardı bahce pazısı yiyoruz..karalahanadır,pırasadır ne var ne bulursam kıymalı etsulu bulgurlu onu yedırıyorum..şükür sebze sevıyo..ama kaçkez yogurtlu denedım yemıyo misal.durunun kantahlılı degerlerı nasıl cıktı..onlardabı sorun yoksa takmıyalım napalım hepsinin bi yeme kişiliği var..

emelcim diş çıkmadan önce ismetin hep mosmor oluyo..diş yapıyo nedense..siyaha yakın bı mor..
hepatit a nedır yahu..saglık ocagında yapılmıyo demek..ben su çiçeği var özelde bitek
bılıyodum

ay sağol canım koktum bende
bişey daha sorucam,mertin kafatası giritili çıkıntılı,hatta uzun ince bi çıkıntıda var,normalmi acaba?
evet canım hepatit a aşısı varmış

alıntı

Hepatit a aşısı bebeklerde aşılama
• Hepatit A Aşısı
Gelişmiş ülkelerde erişkinlerin ancak üçte birinde görülen A tipi hepatitin gelişmekte olan ülkelerde 5 yaş üzerinde sıklığı %100'dür. Hastalık küçük çocuklarda genellikle hafif seyreder. Dışkı - ağız yoluyla insandan insana bulaşır. Hamilelikte geçirilen A hepatiti B hepatitinin aksine çocukta herhangi bir soruna yol açmaz. Çocukların toplu olarak bulundukları kreş, bakımevi gibi ortamlarda hastalık kolaylıkla yayılabilmektedir. Gıda ve su kaynaklı salgınlar ortaya çıkabilmekte, kabuklu deniz ürünleriyle bulaşma meydana gelebilmektedir.

Hastalığın başlangıcı genellikle anidir; ateş, huzursuzluk, bulantı, kusma ve karında rahatsızlık başlıca yakınmalardır. ıshal görülebilir. ıdrar rengi koyulaşıp, cilt ve göz akları sararabilir. Belirtilerin süresi genellikle 1 aydan kısadır. Genellikle tam bir iyileşme olur.

Hepatit A ile infekte hastalar 1 hafta süreyle bulaştırıcıdırlar. Daha fazla karantinaya gegek yoktur. Fakat hastaların dışkıları ve dışkıyla bulaşık maddeleri ile ilgili önlemler alınmalı, eller iyice yıkanmalıdır. Hepatit A'nın nadiren çok ağır ve hızlı bir seyir göstererek ölüme yol açabileceği unutulmamalıdır.

Hastalıkla temastan önce ya da temastan sonra iki hafta içinde "gamma globulin" uygulanabilir. 2 haftadan sonra yapılmasının hiç bir yararı yoktur. Okul, kreş, bakımevi gibi ortamlarda salgın meydana geldiğinde tüm çocuklara ve çalışanlara gamma globulin yapılmalıdır.

Bezlenen bebeklerin anne ve babalarının da uygulanmaya dahil edimeleri gerekir. Son yıllarda yapılan çeşitli çalışmalarda benzeri durumlarda aşıyla korunmanın, gamma globulinle korunmaya eşdeğer ölçüde güvenilir olduğu ortaya konmuştur.

Hepatit A aşısı 1 yaşından büyük çocuklara 1 ay arayla iki kez ve ilk dozdan 6 ay sonra tekrar olacak şekilde yapılmalıdır. Piyasada çocuk ve erişkinler için iki farklı formu mevcuttur. Aşının kouyuculuğunun 20 yıl olabileceği tahmin edilmektedir.

Allahın izniyle dokunmucak Umutcum yarasın kuzuya inşallah...
Redıctil bu piyasanın en eskilerinden ve en iyilerinden diye biliyorum..Yalnız tuvalete çok çıkarıyormuş doğrumu bilmiyorum Umutcum inşallah işe yarar opuyorumnanaktan
İştah olayı bendede aynı kendime hakim olma yetilerimi bu aralar kaybetmiş durumdayım..Tatlı zaten hayatımın anlamı gibi birşey..Tatlısız hayat kötü hayatkaydirigubbakcemile3

Ahhh Aytencim mübarek gün Allah duysun sesini:)Ogünler ne zaman gelcek bakalım...
Eguş burda koca göbekti ama artıkın öyle göbiş yok zayıfladı oğlum:)

Semacım hadi hayırlısı umarım dilediğin kiloya düşersin canım
emelcim diş çıkmadan önce ismetin hep mosmor oluyo..diş yapıyo nedense..siyaha yakın bı mor..
hepatit a nedır yahu..saglık ocagında yapılmıyo demek..ben su çiçeği var özelde bitek
bılıyodum

Hebatit a yı bende ilk olarak duydum..Geçen ayki doktor kontrolumuzde sadece su çiçeğini 13 aydan sonra yaptırın dedi doktorumuz..Ben yaptırmayı düşünmüyorum...

Sabah Ege de dün gece yaptığım kuru kayısı,ceviz,kuru üzümlü meyveli keki sütle ıslatıp yanında peynir ve bal yedi...
Öğlende ilk olarak karnıbahar pişirim kıymalı bakalım yicekmi inşallah beğenir.Bugün severse iki öğün onu vermeyi düşünüyorum çünkü baya yapmışım ben ağzıma sürmem aksi takdirde çöpe gidecek:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…