Doğum yapmış olan anneler buraya....

varis çorabı bide ayakları mumkun mertebe havaya kaldırmak,ayakta sabit durmamak geçirmesede yavaşlatıyomuş..tümgünüm ayakta.80mtrekaredede nekadar hoplayıp gezebilrim ki zaten halim yok..varis çorabı giymeli aslında yataktan kalkar kalkmaz geçiricekmişsin..ama çok sıkıcı yaa odaa
bamya hakketen ortası yok bi sebze..bende severim..oyle ekşili çok daha güzel olur.ismet seviyo şükür..hadi bakalım kolay gelsin...

canancım bende özledimm bendee:)demek canın şarap çekti ama bi kadehi bitirmedin öylemii:)getir bana güzelim öküzgözü boğazkere hemide:)kanlı etle bayılırım:)bi şişe beni anca keser falla:)yunanistan günlerimde:) bi dönem aparatimatikamız yunandıda laf aramızda:)bayılırdım sofralarına..ev yapımı bakır veya çelik güğümlerde şaraplar:)hem öğle hemakşam kola nıyetıne lıkırlıkır:)yemek sonrası limon kokulu bahçelerde gevşemece:)mırmır da mırmırmırr:)bide akşama taverna...yassuvre:)sirtaki yunan dansı birde zeybeğimiz amanın gördüğüm en çekici ve en erkeğe yakışır dans:)o müzikte guzel danseden şempanze bile olsa adam aşık olur:)yunancada çok güzel bi dil..azdaha kalsaydım öğrenicektim valla:)sagapo moromuu kego sagapoo poli..poli polii:) benim kafa gitti ben bi kafayı bulup gelem:)bide duş alayım hazır uyumuşken mırnavımm:)

selam millet herkes nasıl iyimisiniz çocuklar nasıl ben pek keyifli değilim bugün sebep yok yani belli bi sebeb yok ama hiç bişey yapasım gelmiyor kendimi yorgun halsiz ve isteksiz hissediyorum bide uykum vaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr

duygucum senin msn.neden bende yokkkkk....bilmiyorum ki umutçum neden çıktı anlamadım şimdi iyi şükür ama gene yememiş....ben analamıyorum

nice yıllara sağlıkla huzur ve mutlulukla inşallaha.s.

maşallah ne kadar tatlısınız siz yaaa allah nazarlardan saklasın hep böyle olun inşallah

geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin kuşumaa.s.
doktordan geldinmm bebikim 1960 gr olmus insallahh kocamann bi kiz olucakk 33 haftaligizz gecen hafta aldiim 500gr bebikime gitmis :)))))
oy maaşallah kuzumuza sağlıkla doğar inşallah
geçmiş olsun emelcim sanada canım merte bulaştırmazsın inşallah dikkat et baria.s.
umutçum geçmiş olsun size de...yine bebişler ateşi felan görmeye başladılar...gerçekten dediğin gibi kıçına motor taktık bunların sanki bi dakka durmuyolar yaa

:roflol::roflol: bizim motor daha güçlü sanırım virajları alırken denge kayboluyor ama o da çalışma ile düzelecek:roflol:

ben oldum olası sevmem bamyayı ama sağlık yönünden vitamin yönünden nasıl bişii onu da pek araştırmadım ama denesemmi acep bende ceyline şunu yaww enginarı sevdi kerevizi svmedi hoş bende pek yemem onları ama çocuk yesin alışsın bari diye veriyom ama kendimizde yesek fena olmaz hanii alışmamışız işte annem yapardı hep bırakırdık tabakta :1closedeyes:

Canım çok faydalı dene istersen etlide güzel olur yada tavukluyerimseniben

Ebegümecigiller familyasından; yaprakları asma yaprağına benzeyen, meyvesi beş bölmeli, tohumları yuvarlak ve yeşilimtrak gri renkte, sebze olarak yenen bir bitkidir. Amasya, Balıkesir bamyası gibi çeşitleri vardır. içinde Avitamini B1,B2 ve C vitamini vardır.Magnezyun ve demir bakımındanda oldukca zengin bir bitkidir.

Bamyanın Faydaları :
-Kabızlığı giderir
-Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
-Sindirime faydalıdır
-Kanı temizliyor.
-İdrar söktürücüdür.
-Halsizliğede çok iyi gelir.

Bende karnıbahar lahana pırasa ağzıma sürmem(nadiren lahana sarması o da incecik olursa)ama hepsini Egeye pişiriyorumkaydirigubbakcemile3

faydalı bişiimiş aslına bakarsan hiiiç pişirmedim bu güne kadar tarifte verde yaparım bir ara netten denerim tariflerden ama daha önce yapmadığımdan yanlış bişii olmasınkaydirigubbakcemile3

Bende karnıbahar lahana pırasa ağzıma sürmem(nadiren lahana sarması o da incecik olursa)ama hepsini Egeye pişiriyorumkaydirigubbakcemile3

karnıbahar sevmem ama yerim olunca hani çok aramam ama beyaz lahana sarmasına bayılırım anamda pek güzel yapar ben pek tutturamıyom lezzetini pırasayı bende yemem anam ben zaten pek doğru dürüst bişi yememkii sağlıklı şeyler bünyeyi bozuyor sanırımkaydirigubbakcemile3 yeseydim saha sağlıklı olurduk işte

slm kgacılar..benim ki uyudu da bir bakayım dedim.napisiniz bakalım.hicrancım nasılsın.sağlığın nasıl? Sağlık olsun ..allh böle hayırlı görmüş demkki.
deryacım bir misafir bir de sen varsın.? tunahan nasıl= sen nasılsın? sizinkiler yürüyorlarmı napıyorlar.
ceylin zatii yürümeyi aşmış ayakta dans ediyor oynuyor.? zilli kızzzz...

faydalı bişiimiş aslına bakarsan hiiiç pişirmedim bu güne kadar tarifte verde yaparım bir ara netten denerim tariflerden ama daha önce yapmadığımdan yanlış bişii olmasınkaydirigubbakcemile3

Onu pişirmekte birşey yok canım ama ayıklaması eziyet valla o kafalarını keserken huni şeklinde kescenki sümüklenmesin derin alırsan sümüklü bamya oluyor:))))
Diğer yemekler gibi soğan domates yada salça sarımsak kavurat bamyayıda kıs altını hiç karıştırma dağılmasın inmesine yakın bir limon sık bu kadar işteopuyorumnanaktan

duygucum belki de olabilir...cumartesi akşamı ve gecesi hep ateşliydi tunahan da...neden ateşlendi onu da anlamadım...serapçım resimler her zamanki gibi çok güsel...ipek böcüğünü öp bizim için

sağol canım benimopuyorumnanaktan

umutcum geçmiş olsun
çabucak iyileşir inşallah kuzu

doktordan geldinmm bebikim 1960 gr olmus insallahh kocamann bi kiz olucakk 33 haftaligizz gecen hafta aldiim 500gr bebikime gitmis :)))))

ohhh ohh çok sevindim
maşallah

saol canım benim
oyyy mertime maşallah

evet canım oluşmuş varislere ancak lazer tedavisiyle filan gideriliyor.
kendimiz bişey yapamıyoruz.
ama önlem almak açısından oluşmasın diye
çok oturmamak veya çok ayakta durmamak gerekiyor
bacak bacak üstüne atmakta zararlı
çok sıcak su ile yıkanmamalı
duştan çıkarken bacaklara soğuk su dökmek,
bacakları havaya kaldırıp dinlenmek çok faydalı
çok olmasada bendede var varis özellikle hamilelik döneminde oluştu
doğumdan sonra biraz hafifledi
öncesinde varis çorabı almıştım önlem almak açısından amaann giyemedim ya
çok sıkıyor

serapcım valla resimler çok hoş çıkmışsınız...ayrıca içinin temizliği güzelliği yüzüne yansımış..maşşlh..kara gözlümü de öp benim yerime..mucuk..

duygum prısayı karnıbaharı nasıl yapıyorsun..normal yemeğinimi yapıp veriyorsun..kıvanç böle sulu yemeklere direk red cevabı veriyor.daha tadına bakmadan..kahvaltı bulamaç fena yemiyor.ama gü,nde 1 tane muz hapur hupur yiyor.en azından o tok tutar ne yapayım.makarna bisküvi tarzı şeylere ağzını açıyor velet.ee ben ona boyna makarna mı verecem.köfte biraz yiyor o kadar..gıcık oluyom bazen ağzını kitliyor yaa..ben o kadar hazırlık yapmışım.içine sevgimi katmışım.benim velet tadına bile bakma zaruretinde bulunmuyor..umarım bu dönem çabuk geçer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…