- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #39.381
Nuraycım geçmiş olsun canımm.Herkese selamlar;
İşte pek bakamıyorum eve gelince de malum anca duruyu al, uyut falan dermanım kalmıyor.
duygucum selam. Benim sütüm azdı ve mama takviyesi veriyordum , o zamanlar hep damaklı değil de anne memesine benzer uçlar vari hep onlardan kullandım hiç de bırakmadı. İşe giderken mecbur bıraktırdım kendikendime..
Bende duruya 4+ kullanıyorum ama son iki paketi indirimde diye öyle aldım. Bundan sonra 5 kullanacam çünkü kasıklarının üst kenarları kırmızı kırmızı oluyor sıkıyor
Kızlar ben omuzumdaki rahtsızlığımdan dolayı fizik tedavi görmüştüm ve haftada bir adet olmak üzere 3 adet içinde kortizon bulunan iğne vuruldum. Fakat bu ay geç hastalandım ve ayın 21'inden beri hala hastayım 3-4 gün sürerdi , bu seferde geç geldi ve 3-4 gün sonra azalır gibi oldu, tam ped koymamaya başladım yine geldi. Ve hala geliyor. Damla damla da değil. 2.günü gibi. Ben kortizon dengemi bozdu diye düşünüyorum ama...
Bi ara hastalanmayınca acaba hamilemiyim gibi düşündüm gerçi eşim korunuyor ve annem bizde diye pek birlikte olamadık bile..Hastalanınca ve devam edince de acaba düşük mü yapıyorum diye düşünmeye başladım. Ama kortizon etki eder falan dediler.
İnşallah hayırlısı ile iyi bi sonuç alırım ve hastalığım biter.Kan kaybettiğimden midir nedir canım tatlı istiyor. 3 tane çikolata yedim valla....
Umut canım benim çok geçmiş olsun acil şifalar. gerçi dra gitmişsiniz istedigin gibi bir dr bulabilmişsiniz çok sevindim dr gerçekten çok önemli.bu ismet bi 9.5 sonra ateşti dökuntuydu yıne indi 9200lere(..yav ben bıktım dert yanmaktan..iştahı oldumu hasta felan deilsek bigünde toplamda iki üç çorba tabağı yıyoruz..gecede 2 kereye indi şusır 180cc kadar mama yıyoruz içine muhallebı yok ırmıklı yok bebebıskuıside katıyorum..ama kılo almıyoruz..zayıf bi oğlan oldu kendıme istesemde hiç sevmem zayıf bebek..eh yuvarlak hatlı göstermıyo zarzayıf ama...napimm sağlık olsun..kan değerleri iyi çıktı deyıp avunup duruyorum kendıkendıme..
kaymak verıyomusunuz buarada..ananesı almış iyi bi kaymak ben verıyorum bıkaç gundur..
Deryacım Tunişimiz güle güle kullansın arabasını. inşlah kuzu hasta falan degildir canım.umutçum sıkma canını hepsi bu dönem aynılar yemiyolar.ben de iki gecedir tunahana süt bal zencefil veriyorum içine iki de bebe bisküvii katıyorum rahat uyuyor...arabasının resmini çekerim beykoz da bi mağazadan aldım daha doğrusu kayınpedere ben gidiyorum o arabayı alıcam dedim gittim bi baktım peşime gelmiş çektirdi kartından sölemeden almıcak ben de sölemiş gibi yapım iyi de yaptım dedesi alsın nolucak 90 liraya aldık bakalım ne kadar hevesle binecek
Müjde canım çok geçmiş olsun güzelim aman dikkat et güzelim az kalmış minik kuzunun gelmesin inşlah saglıcakla kucagına alırsın canım benim.kendine çok dikkat et.bugun 34 hafta 2 gunluk olduuuummmm amaniinnn nasida gectiiii gerci stresle uykusuzlukla gecti desem dooru olabilirr ama olsunnn dun gece tansiyonum dustu bayilmisim ilkdefa benim kizin bakicisi gozume girdi inanilmaz ilgilendi benle... Ayiltmis bi guzell sora hatirladiimm serrayi osmana verip odasina goturun dedigi vede uyusan kollarima masaj yapip beni iyce kendime getirmesiydi..:butun gece uyuttu beni serra yi kendi aldi ki bazen aliyodu ama ben hep bakiyodum... Sabaha kadar bakti cocuguma ve Sabah yine serrayla beraber...buda bana iyi ders oldu bu kadar
Uykusuz kalmicam...sagolsun kojamda benim basimda bekledi...sabahta kahvalti hazirlamis canim bitanemmm...simdi uyuyo yanimda bende tekrar uzancam....buarada ev halki olarak nezleyiz Allah cumlemize saglik versin insallahhh....
Duygu geçmiş olsunn Ege paşaya ne oldugunu anlayabildiniz mi. Birde Semayada bende tşk ederim benimde hiç aklıma gelmemişti çok ince bir davranışta bulunmuş.Evet haklısın az vericem zaten canım inşallah gaz yapmaz..Bende anlamadım tuhaf tuhaf yürüyor hani ayağın uyuşur üstüne basamazsın ya öyle neden anlamadım şimdi uyuyor uyanınca nasıl olcak bakalım
selamss:)
selmacım ıgh testi yaptır..ben artık kalbımın drunu buldum..tayyıp başbakanımın yavrularınıda bu büyütmüş çok muhterem bi dr..işallah sende bulursun drçok önemli..sağlık ocağıyla kızılayla olmuyo..zaten 6 yaşına kadar dier alerjı testlerı net sonuç vermıyo ama bu testı yaptırınca kuzunun alerjısı varmı yokmu cıkıyo..ben yarın yaptırıyorum..bide demır bağlama testı istedı oda yarın..
ismetin göğüskemiklerine dokunarak kalsıyum eksıklığı olabılır dedi..vıtamın verdı..gelişimini normal buldu başka sıkıntımız yok allaha şükür..teste bıle gıderken tedırgın oluyo ınsan artık hastanelere bıle gırmeye..ben aşı yaptırıcam zaten bize yapılmıyo sanırım anca 6ay 24 ay arası bebeklere..oda daha başlamadı...nedıyım korkuyorum...
edacım ismet enson dökuntu olayını baldan sonra yaşadı gerçi o ara dedesi çukulatada vermişti çakışmış olabılır ama balda ağır gelmiş olabılır..ben resemn kızamık zannetmiştim...
hicrancım ben hem bebelac3 hemde junıor ve gunluk süt dönüşümlü verıyorum..gunluk sut ve arı mamadan muhallebı yapıyorum yada sabah kahvaltısınıa katıyorum..yanı yaklaşık 80cc günlük süt akabınde 150cc kadar mama yemiş oluyo gece artı gunduz..kalsıyumoranı en yuksekde keçi peynırı..baktıgım kadarıyla öyle..daha yenı keçi peynırı aldım..cok tuzlu oluyo baya bı suda bekletmek gerekıyo..
arı sütüymüş polenıymiş bizim ihtiyacımız olmasına ragmen henuz benım alerjı işlerınden denemeye cesaret edemıceem şeyler...
valla gözdecim gönül isterki herşeyi yesin tüm ihtıyaçlarını dogal yollardan alsın ama yemıyen içmeyen cocugada vıtamın hayat kurtarıcı..doktorda deilim karşıda deilim:)o dedğin vitamıne bı bakıcam..floradix doğal bıtkısel demır şurubum,sevenseas portakal balıkyagım,multıvıt mınadexim olmadan asla:)
o zfylamouru kullandım..yıne başlıyım..zor gelıyodu suda erıtmek felan..ama iyi bişi tabi...dflor damlada aynı işi göruyomudur acaba:)
tümgün sokaktaydım havada güzeldi.ilkkez buranın en temız bılınen restorantında oglumla yemek yedım..daha dogrusu ben yedım oda yemiş gibi yaptı:)bi köfte anca yedi birazda mercımek çobası içti..işallah dokunmaz ama bişi olmaz sanırım..şöyle bi buyuse bi iştahlansada ben onu bursalara götürsem sırf ıskender yemeye:)...konyaya testi kebabına:)...antepe yuvamalaya:)...hataya künefeye:)))
olabilir besin değeri düşük yemekten alır vitamini ama ne bileyim zaten yemek yedirmekte zorlanıyom ya sütüde öle 500 cc içmiyor günde o nedenle bari besin değeri yüksek olsun diyom ben junioruda tozundan alıyom ben diğerine güvenemiyom sarımsı bişii oluyor içim almadı yani ne biliim işteCanım ben günlük süt alıyorum 15 gündür ondan önce çocuk sütü alıyordum junior tuhaf gelmişti bana 4 lü almıştı onu bitirince bir daha almadım..Günlük sütüde bazen ballı bazen sade veriyorum genelde sadece gece veriyorum çünkü gündüz verirsem çok içmiş oluyor gece yarım litre şişe süt bitiyor
Ahhh Gözdecim Tansaşa baktım biz hep ordan alışveriş yaparız sadece gezer ev ayakkabısı vardı ondan aldım bir tane yamuk yumuk basıyor onla ayağı kayıyor içinde...
Migrosa bakayım inşallah orda vardır...
Ben geçen sene bütün kış astronotla geçirdim ama yürümüyordu şimdi nasıl olur kararsızım ama dediğin gibi sıcacık oluyordu..
Bizim en son boy 81 di 1 aydan fazla oldu bende 92 almayı düşünüyorum birde kışın ortasında tekrar almak zorunda kalmıyım diyorum..
tozundan alıyom ben her seferinde taze veriyom sıvısını aldım ilkten ama sanki kokusu ve rengi tuhaf geldi bana nebiliim işte sanki hava almış bayatmış gibi geldi bana değildir elbet ama tozu ile yapılan la sıvısı arasında renk ve koku farkı olunca almadım bidahacanim ben aptamil juniyor sivi kullaniyorum,benimki de ancak kahvaltisinda 100-120 l kadar icebiliyor,onlarin kucuk siseleri var 200 ml lik,onlardan dene istersen,sise acildiktan sonra 72 saat icine tukketmesi gerekiyor.evet ben de karsilama yapmistim besin degeri daha dusuk ve boyle olmasi gerekiyor,cunku 1 yasindan sonra gerkli vitaminlari ve minerelleri normal yemekten aliyorlar sayiliyor,1yasindan sonraki besleme menusunde sut daha az yer almaktadir.
ya şu bolu işi bende istiyom ama yakınlarımda yok benim getirtebileceğim bi şarküteri en yakını yeşilyurttaymış orayada yolumuz düşmüyorki haftada 2 gün en az gidilmesi lazım e eşimde sabah giderken alamaz akşamda yol ters oluyor hani alsam düzenli olmicak ama burda bi şarküteri buldum onlardan alıcam inşallah bakalım sordum onlarda bolu dediler ama sezon vss dediler boludan olsa hep gelmezmi acep dedim ama keçi aynı keçi onunda bununda sezonu vardır elbetkaydirigubbakcemile3 en azından yoğurdunu yaparım bende hem beğenirsem kendimede mayalarım bende yerim o yoğurttan sen ce kokuyormu nasıl keçi yoğurducanım boludan getirtiğimiz var onu hala alıyoruz haftada 1 litre ondan yoğurt yapıyorum.
o süt 2 gün dayanıyo sadece yoksa içirmek içinde ondan alcam ama bozulur falan diye almıyorum
içirmek için kaysüt alıyodum onun içinde bi arkadaş kaysüt tesisleri pismiş falan gibi bişey dedi benimde midem bulandı eminim öyle değildir ama işte sinek küçükde olsa mide bulandırıyo :) bide kay yarım yağlıydı biraz da ondan pınar devam sütüne başladım iyidir diye umuyorum
HİCRANCIM ben de bişey diyemicem süt olayına çünkü benimki de deniz gibi biberon almadı sütü sadece muhallebiye katıyorum yaneee yorum yoook
arkadaşlar ne güzel siz yeni yakmışsınız kombileri biz ramazan bayramından bu yana yakıyoruz evimiz güney cephe ama yine de geceleri yakmadan olmuyordu 10 gündür falan da 24 saat yakıyoruz. evvelki gün kombiye bakmaya geldiler adam 13 ayda yaktığımız gazı görünce şoke oldu 2600 metreküp yakmışız ama servisin hatası olduğunu söylediler açılması gereken bi vanayı tam açmamış o yüzden de ısı bacadan uçup gitmiş nerden baksanız 600 liralık gaz boşa gitmiş dedilerlmaz:
selamss:)
selmacım ıgh testi yaptır..ben artık kalbımın drunu buldum..tayyıp başbakanımın yavrularınıda bu büyütmüş çok muhterem bi dr..işallah sende bulursun drçok önemli..sağlık ocağıyla kızılayla olmuyo..zaten 6 yaşına kadar dier alerjı testlerı net sonuç vermıyo ama bu testı yaptırınca kuzunun alerjısı varmı yokmu cıkıyo..ben yarın yaptırıyorum..bide demır bağlama testı istedı oda yarın..
ismetin göğüskemiklerine dokunarak kalsıyum eksıklığı olabılır dedi..vıtamın verdı..gelişimini normal buldu başka sıkıntımız yok allaha şükür..teste bıle gıderken tedırgın oluyo ınsan artık hastanelere bıle gırmeye..ben aşı yaptırıcam zaten bize yapılmıyo sanırım anca 6ay 24 ay arası bebeklere..oda daha başlamadı...nedıyım korkuyorum...
edacım ismet enson dökuntu olayını baldan sonra yaşadı gerçi o ara dedesi çukulatada vermişti çakışmış olabılır ama balda ağır gelmiş olabılır..ben resemn kızamık zannetmiştim...
hicrancım ben hem bebelac3 hemde junıor ve gunluk süt dönüşümlü verıyorum..gunluk sut ve arı mamadan muhallebı yapıyorum yada sabah kahvaltısınıa katıyorum..yanı yaklaşık 80cc günlük süt akabınde 150cc kadar mama yemiş oluyo gece artı gunduz..kalsıyumoranı en yuksekde keçi peynırı..baktıgım kadarıyla öyle..daha yenı keçi peynırı aldım..cok tuzlu oluyo baya bı suda bekletmek gerekıyo..
arı sütüymüş polenıymiş bizim ihtiyacımız olmasına ragmen henuz benım alerjı işlerınden denemeye cesaret edemıceem şeyler...
valla gözdecim gönül isterki herşeyi yesin tüm ihtıyaçlarını dogal yollardan alsın ama yemıyen içmeyen cocugada vıtamın hayat kurtarıcı..doktorda deilim karşıda deilim:)o dedğin vitamıne bı bakıcam..floradix doğal bıtkısel demır şurubum,sevenseas portakal balıkyagım,multıvıt mınadexim olmadan asla:)
o zfylamouru kullandım..yıne başlıyım..zor gelıyodu suda erıtmek felan..ama iyi bişi tabi...dflor damlada aynı işi göruyomudur acaba:)
tümgün sokaktaydım havada güzeldi.ilkkez buranın en temız bılınen restorantında oglumla yemek yedım..daha dogrusu ben yedım oda yemiş gibi yaptı:)bi köfte anca yedi birazda mercımek çobası içti..işallah dokunmaz ama bişi olmaz sanırım..şöyle bi buyuse bi iştahlansada ben onu bursalara götürsem sırf ıskender yemeye:)...konyaya testi kebabına:)...antepe yuvamalaya:)...hataya künefeye:)))
ayşe kızz bende profiline msj bıraktım şimdi nerelerdesin diye bide bakem dedim en son nezaman mesaj yazmış diye meğersem dün girmişin bende dün yoktum kaydirigubbakcemile3slm arkadşlar nasılsınız bakalım bizi sorarsanız iyiz allaha sükür ama domuz gribi korkusuna hiç bir yere çıkmıyoruzz evdeyiz süreklii allahım korusunnn valla..
biz bugün dr gideceği 13 ayda vurulması geren su çiçegi aşısı varmışş özell yapılıyoo onu yaptıracagızz ve dr söyleyecegim cemreye vitamin alacagımm bugün bir kaç kez hapsırdı onun için de ilaç almayı düşünüyomm ....
bunlarada dışında iyizz ....
işte malum biliyorsunun biz kirada oturuyozz vee ev almaya karar verdikkkkkkk allah izin ederse ev arıyozz ama en uygunu 90.000 ile 135 .000 arasıı olunda 2--3 ay daha bekleyelim dedikk..
hımm başkada bişeyy yokk
umarım sizlerde iyisinizdirrrrr herkesii çok çok öptümmmmmmm sizlerii çok özledimmmmmmm
sonra görüşürüzzzzzz allaha emanet olunnnnnnnnnnnn..........
ay unumayınnn benii yaa arınnnnnn sorunnnnnnnnnnnnnnn
hadi bysssssss
olabilir besin değeri düşük yemekten alır vitamini ama ne bileyim zaten yemek yedirmekte zorlanıyom ya sütüde öle 500 cc içmiyor günde o nedenle bari besin değeri yüksek olsun diyom ben junioruda tozundan alıyom ben diğerine güvenemiyom sarımsı bişii oluyor içim almadı yani ne biliim işte
:sm_confused:
tozundan alıyom ben her seferinde taze veriyom sıvısını aldım ilkten ama sanki kokusu ve rengi tuhaf geldi bana nebiliim işte sanki hava almış bayatmış gibi geldi bana değildir elbet ama tozu ile yapılan la sıvısı arasında renk ve koku farkı olunca almadım bidaha
ya şu bolu işi bende istiyom ama yakınlarımda yok benim getirtebileceğim bi şarküteri en yakını yeşilyurttaymış orayada yolumuz düşmüyorki haftada 2 gün en az gidilmesi lazım e eşimde sabah giderken alamaz akşamda yol ters oluyor hani alsam düzenli olmicak ama burda bi şarküteri buldum onlardan alıcam inşallah bakalım sordum onlarda bolu dediler ama sezon vss dediler boludan olsa hep gelmezmi acep dedim ama keçi aynı keçi onunda bununda sezonu vardır elbetkaydirigubbakcemile3 en azından yoğurdunu yaparım bende hem beğenirsem kendimede mayalarım bende yerim o yoğurttan sen ce kokuyormu nasıl keçi yoğurdu
güzel güzel kaydirigubbakcemile5bende geçen kış sonu almıştım bitane ama küçük geliyor şimdi yeni alıcam bitane bulunsun ama stronotumuzu 2 yaş almıştım o tam oluyor şuan onla idare edicez bu kış seneye artık allah kerim
iyi aksimlar anneler.benim oglumun kansizligi var,6 aydir reffum damla kullaniyoruz ama bu son aylarda etkisi gostermedi.suruba gececez ama hangisini kullanmaya henuz karar almadik.Bana tavsiyelerini bekliyorum.Dun floramix ivin aristirdim,simdiya kadar en iyi sonuc veren surubu olarak diye reklem yapmislar.aranizda kullanilan oldumu?Bi de 14.5 aylik bebegime verebilirmiyim?Tesekkurler.
iyi aksimlar anneler.benim oglumun kansizligi var,6 aydir reffum damla kullaniyoruz ama bu son aylarda etkisi gostermedi.suruba gececez ama hangisini kullanmaya henuz karar almadik.Bana tavsiyelerini bekliyorum.Dun floradix ivin aristirdim,simdiya kadar en iyi sonuc veren surubu olarak diye reklem yapmislar.aranizda kullanilan oldumu?Bi de 14.5 aylik bebegime verebilirmiyim?Tesekkurler.
bende sütaşın günlük sütünden alıyom hergün yoğurt yapıyom yada içiriyom hem ceyline hem tubaya bide kendim başlasam içmeye daha iyi olacak:kedi:Canım evet o şişedekini işte bende beğenmedim kokusuda rengide bir tuhaf tozunu hiç kullanmadım bilmiyorum ben artık hep günlük süt vericem.Sek şişe süt var ya her sabah ondan alıyoruz...
Canım bizdede kansızlık çıktı ferrum şurup verdi doktorumuz günde 1 kaşık veriyorum aslında iki kere ver dedi ama malesef olmuyor ya süt ürünüyle çakışıyor yada uyuyor bir şekilde kaynıyor..Floramix duymadım bilmiyorum canım...
Şimdi baktımda floradix sanırım /100 bitkisel diyor güzel bir ürüne benziyor ama diğerlerinden gerçekten farklımı bilmiyorum..
Hicranımm nasıl oldunuz iyileşebildinizmi güzelim.
Herkese iyi geceler kimseler gelmemiş bu gece. bende uyumadım :)) misafirlerimiz vardıda öylelikle yoksa oooo çoktan ogluşumla uyumuştumm.
Duygucum tsekkur ederim canim,peki bu surubundan memnunmusun,Benim verdigim ferrum damlalardan oglumun dislere lekeler yapti,surup boyle yaptimi vaya yapar mi?
bende sütaşın günlük sütünden alıyom hergün yoğurt yapıyom yada içiriyom hem ceyline hem tubaya bide kendim başlasam içmeye daha iyi olacak:kedi:
sek süt bizim markette yok günlüğü ama biraz ilerde ufak bi markette var şişesinden ama oraya da gitmeye gerek görmedim sütaşta iyi bence ve memnunum ben sek ve yörsanda çok fazla alerjik belirti gösterdi ceylin nedense ama şimdi yavaş yavaş azaldı zaten süt alerjimiz nerdeyse
sağol aslıcım bende tubada ceylinde daha iyiyiz ceylinin iştahsızlık devam ediyor ama daha iyiye gidiyor en azından her öğünde artık öğünün yarısını olsun yedirebiliyorum bazen ama bu akşam muhallebisinden 5-6 kaşık aldı bıraktı zorlamadım bende ve hala ayakta zillimiz junior hazırlıcam az sonra bakalım uyanıkken nasıl içirebilicez
sen nasılsın oziş nasıl oziş diyom kızmıyon inşallah sevdiğimden yanii ozan ege paşamız o bizimkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan
Bizde öyle birşey olmadı canım ama belki bünyeden bünyeye değişiyordur..Şuan için bir sıkıntımız yok..
Sütaşta iyidir canım tabi bende sekten çok memnunum ama sizin alerji olayınız var tabi hangisi oluyorsa onu kullanmanız daha doğru olur...
Ben arı mamayı sütle yaptım bugün çok seviyor ege onu denedinmi arı mama bilmiyorum ama bayada tok tutuyor canım..
Ben kaçar kızlar saat oldu yine 1 nerdeyse..Herkese mışıl mışıl uykular:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?