Doğum yapmış olan anneler buraya....

Ayça bu aralar dergi bakmaya çok meraklı bebeğim dergileri var bizde orda
ne görse anlatayım diye yanıma geliyor,,dergi değil niyeti de işte igi istiyor,oturup konuşayım,oynayim istiyor... en çok ayakkabı bakmayı seviyor,ayakkabı reklamı falan var dergilerde ya
gakka gakka diye deli oluyor ayakkabı resmi görünce...:hulya:

Bi de ben ingilizceye başladım biraz biraz yüklüyom şimdiden topa ball diyor boo boo diye istiyor
burnunu ağzını ingilizce sorunca gösteriyor balığa fiss diyor...Acaba kafası mı karışır diyorum ama Türkçesini nasıl olsa öğrenecek şimdiden aklında ne kalsa o kar...

Niye böyle oldu burası gene yaaa
iki muhabbet edeyim dedim herkes kaçmış
Hanımın çiftliğine mi bakıyonuz???

Aslıcım geçmiş olsun canım umarım önemli birşey yoktur..Ozanımı öp benim için tatlımopuyorumnanaktan
tşkler canımm. gittim dra apandist degil dedi yumurtalıklarınızda bir durum var kadın dogum druna görünün dedi ben dahiliyeye çıkmıştım haftaya ozanla birlikte bende kendi druma giderim.
haklısın canım zor Allah hepimize saglık versin dedigin gibi ozişide öperim teyzesi.
Ayça bizim resmimizi eline alıp baaak nanne,babba yaaaaa
diyor bizim ona konuşurken kullandığımız efektlerin aynısı yaaa
deli oluyorum içime sokasım geliyor tekrardansırnaşık şey
oyy maşallah kuzuyaa. Gül canım aynen benimde her yaptıgı hareket sözlerden sonra daha dogrusu çogu zaman diyeyim içime sokasım geliyor bazen sıkıştıra sıkıştıra seviyorum ne yapayımm. kaydirigubbakcemile3
Niye böyle oldu burası gene yaaa
iki muhabbet edeyim dedim herkes kaçmış
Hanımın çiftliğine mi bakıyonuz???

Bende geldim ama kimseler yokk.
Selmacımm canım çok geçmiş olsun inşlah hemencik atlatırsın gribini.
Herkese iyi geceler.

İyi geceler kızlar
Gerçi kimse kalmamış ama ben yinede yazayım:))
Kocişimi bekliyorum ş.dışındaydı gelene kadar kk ya bakayımm dedim gelince pek giremiyorumm fırsat olmuyor:kedi:

Mevlüdecimm ben açıkçası kremlere haplara güvenmiyorum verilen para boş gibi geliyor,varsada etkisi çok çok azdır,ayrıca birde diyet eşliğinde kullanın diyorlar,zaten diyet yapan insanın bunlara ihtiyacı olmaz....

Duygucumm bizimkiside telefonu alıp kulağına dayıyor ve dede dede diye konuşuyor,bizimkinin çenesi düşük biraz anlamlı kelimeler haricinde anlamsız o kadar ses çıkarıyor ki başımız şişiyor..5-6 tane bilinçli olarak söylediği kelimeler var.
Dünde seccade açıktı babaannesi gelmişti eğiliğ eğilip başını koyuyor secde ediyorr..Allahu ekber değincede kafasını koyuyor yavrumm,inşallah dini bütün hayırlı evlat olurlar..

Ya kızlar haberlerde görmüşsünüzdür gdo mamalarda varmış gerçi hangi tür mamalarda olduğu söylenmedi..
Ben kahvaltılarında sadece kahvaltı mamalarını kullanıyorum başka bir şey kullanmıyorum yinede tedirgin oldum..
Bİrkaç sorum var cvplarsanız sevinirim:ecrin_bebek:
Borikim uyuyor,yastıkla yatırdım bu gece ama yastık terletiyor sanki sizin bebişlerinde kafaları terliyormu?
Birde bir tanıdık immuzinc isimli vitamin şurubunu tavsiye etti bu vitamin takviyesi ve bağışıklık kazanması için ayrıca bitkiselmiş duyan varmı aranızda?
Unutmadan daha önce sormuştum ama görmediniz yeşil sebzelerle yaptığınız çorbayı ikinci gün veriyormusunuz? brokoli,kabak vs..

Bıldıgım kadarıyla sebzelı corbalar gunluk hazırlanmalıdır,sonrakı gunler ıcın verılmamması gerkıyor cunku besın degerı cok dusuyormus,ama mesela,mercımek,patates,havuctan olusan bır corba 2 gunluk kazırlanabılır.

CANIM IKI DIL BIRDEN OGRENMEK ILGILI BEN DE COK ARASTIRDIM,CUNKU BIZIM EVIMIZDE 3 TANE DIL KONUSULUYOR.bU KONUDA FARKLI GORUSLERI VAR BAZILAR ILK ONCE ANA DILI IYICE OGRENDIKTAN SONRA DIYER DILI OGRETMEYE BASLANMALIDIR.
dYER GORUS ISE AILEDE IKI DIL KONUSULURSA ANNE BIR DILI BABA ISE DIYER DILI SECIP TEK SECTIGI DILI KONUSMALIDIRKI BEBEK IKI DILI KARISTIRMASIN AYRI DIL OLARAK BILSIN.
gENELDE BIRDEN IKI DILI OGRENEN COCIKLAR YASITLARA GORE DAHA GEC KONUSMAYA BASLARLARMIS FAKAT BEYIN GELISIMI YASITLARINA GORE DAHA GELISMISTIR.KONUSMA GECIKMESI ISE HANGI DILINI KONUSACAGI HENUZ SECMEDIGI ICIN KONUSMASI GECIKIYORMUS.

hoş geldin ve inşallah iştahınız böyle devam eder

Ayça bizim resmimizi eline alıp baaak nanne,babba yaaaaa
diyor bizim ona konuşurken kullandığımız efektlerin aynısı yaaa
deli oluyorum içime sokasım geliyor tekrardansırnaşık şey
maşallah ceylinde aynaya bakıp pantolonunu düzeltiyor eee ana baba aynaya meraklı olunca kaydirigubbakcemile3 şaka bi yana ceylinde başladı resimlerde beni babasını ablasını seçip adımızı sölüyor nihayet
alkisalkisalkisalkisalkisalkis aynen valla mekik mutlaka işe yarar göbek kısmında ben belimden dolayı çekemiyom o nedenle göbeğimle barışık yaşayıp gidicem

konuşur canım az daha var her bebek aynı başlamıyor hareketlere neticede bazısı erken başlıyor bazısı geç ama tam başlıyor ceylinde baba fuu vaeğ diyo (baba su ver =)) )anne kapa açç (anne kapı aç ) diye başladı 3 lü kelimelere hadi hayırlısı bakalım devamı gelecekmii
mama konusunda benimde kafam karışık nerden nasıl öğrensek ben muhallebi veriyorum her gün bide kahvaltıda junior veriyom onla yapıyom kahvaltısını nasıl öğrensek netsek acep offf kesecem mamaların hepsini yaww dönecem süte pirinç ununa annemlerin bizi büyüttüğü gibi gerçi ben arımama ve SMA yemişim abim zavallım kalmış pirinç ununa sütüde herzaman bulamıyorlarmış yine de şanslımız o galibakaydirigubbakcemile3
çorbaya gelince ben hergün taze taze yapıyorum normalde ama bazen ayarı kaçırıyom iki günlük yapıveriyom napiim veriyom valla ama ben öle tek sebze ile yapmıyom atıyorum brokoli yapıyorsam onunda içine patates soğan sarımsak havuç koyuyom tam besinli olsun diye ve ertesi güne çok kez vermişimdir vakumlu cam kasem var ona koyuyom ertesi gün öğlen veriyom bazı bazı tabii elimden geldiğince hergün taze yapıyorum

Son düzenleme:

:içelim:kaydirigubbakcemile5 hadi yaa bende ingilizce öğrensin diye başlayaym diyordum accık accık ama seneyemi başlasak değilmi ne yapsak hani anlamaya başlar daha çok ozaman belki

fikriyecim eşin yabancı mı farklı diller yazmışsında

merhaba canim,biz esimle ikimiz de bulgaristanliyiz,ama ben pomak,esim ise tatar.bizik ikimizin ortak dili bulgarca ama Turiyede yasiyoruz cocugumuz buyuk bir ihtimalle liseye kadar burda olur.Yani ne anlatayim evde karma karisik.Onun icin biz simdilik Turkceye agrlik veriyoruz,Ama bulgaristana da gidiyoruz orda diyer cocuklarda baya kelimeler ogrendi,evde kullanmadigimiza ragmen Sanberk israca kullaniyor.suan oglum iki dili bir dili gibi konusuyor,Yegnimlerle hep boyle oldu zaten ama zamnla bulgarca turkce iki farkli dil ldugunu anlayip karistirmamaya basladilar.Ama ben yineden ilk once turkce ogrenmesini istiyorum,Cunku benim esim 4 dil konusuyor ama hic birini tam degil.

Günaydınnn herkese güzel bir hafta sonu dilerimm. Çok uykumm varrr Ozan Ege sabah erkenden kalktı yine 7de ayaktaydık. aslında uykumu alıyorum ama nedense uykuya doyamıyorum yorgun hissediyorum kendimi gün içinde sonradan açılıyorum sizlerde de oluyormu böyle.
Gül sagolasın canımm. ben gitmişim sen gelmişsin yakalayamamışız birbirimizi.

Son düzenleme:
hazır toz muhallebileremi koyuyorsun yoksa pirinç ununamı peki tozlara koyuyorsan ağır olmazmı kızz:sm_confused:

canım ben utkuya hiç hazır mama vermedim hep pirinç unu, normal buğday unu, mısır nişastası, ve irmik verdim bazen bunların birkaçını karıştırdım bazen sade verdim yani annemlerin bizi büyüttüğü gibi yaptım.

teyzeleri dün az kaldı Utkumun elini yakıyorduk annemlere gitmiştik onlar da daha kışlık eve geçmemişlerdi ve soba yakıyolardı Utku da televizyonun önünde oynuyordu birden sobaya doğru koşar adımlarla yürümeye başladı ben bir yandan bağırıyorum dikkatini çekmek için bir yandan da koştum Utkuyu yakalamak için. tam sobaya değecekken yakaladım ama orta parmağının ucu az bişey değdi hemen su topladı parmağı kuzucuğumun mafoldumben ama yakalayamasaydım iki elinide yapıştıracaktı sobaya. çok korktum içimin yağları eridi resmen şimdi bile aklıma geldikçe kötü oluyorum. ben de sürekli sobaya gitmesin diye dikkat ettiğimi zannediyordum ama bir anlık dalgınlığımı kaçırmadı sıpa allahtan gözüm üstündeydi de yakaladım

bana ders oldu da ona olmadı 2 saat sonra yine sobaya gitmeye kalktı artık annemlere siz diğer eve geçene kadar bi daha gelmeyeceğim dedim onlar da yarın geçecekler artık. annemleri böyle hallettik de kayınvalidemgilin ev sobalı orda napcaz bilemiyorum :uhm:

allahım sen koru yavrularımızı

canim benim Utkuya cok gecmis olsun,Allah kurusun yavrucularimizi cunku biz ne kadar dikkat etsek bir an dikkatsizlik cok sey degistirir.

Selam kızlar iyi hafta sonları...
Gül kız ben o patiği 10 gündür arıyorum sen girmediğin için haberin yok şekerim 50 tane yer gezdim bulamadım ,ne pazar kaldı ne tansaş migros..hatta semacım sağolsun kargoyla göndercekti nerdeyse o derece yani:)Bize gezmeye bahanemi lazım hergün sokaktayız alimallah sokak kuşuyuz analı oğullukaydirigubbakcemile3
Egede dergi gazete ne bulursa getirip uzatıyor yada sayfa sayfa çevirip bakıyor hatta sırf bu yüzden baya önce burayada yazmıştım kitaplarımı sattım kitaplığım olmadığı için mahfetti sıpa hepsini...
Edacım ben veriyorum sebze çorbalarını ikinci gün valla ne yalan söyliyim her zaman olmasada çok yaptıysam ertesi gün öğlen veriyorum canım...
Aslıcım geçmiş olsun apandist olmadığına çok sevindim canım allah şifa versin.
Sehercim sizede geçmiş olsun..
Ege rahat bırakmıyor durmuyor unuttuklarım varsa kusura bakmayın arkadaşlar biz dışarı çıkıyoruz hoşçakalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…