Doğum yapmış olan anneler buraya....

bu gdo hormon vss hertürlü halttan nasıl kaçıcaz arkadaşlar yahuu ay kafayı yicem okudukça öğrendikçe düşündükçe çıldırasım geliyor nasıl olcak bu işler hayatımız suni oldu ama bebeklerimizi nasıl koruyacağız offfffffffffffffff

Günaydın iyi haftalar.Kanal d de doktorlarda gdo üzerine konuşuluyor.Bir uzman uzun yıllarda zararı var birikimle oluşuyor diyor diğeri hayır zararı yok diyor kurtlara zarar verir insana vermez diyor.ımkanınız varsa izleyin arkadaşlar..

Baya oldu Betül ama işin özü dediğim gibi bir uzman zararlı diğeri vucut proteini 29 dakikada parçalar onun için zararı yok GDO nun diyor..Kime inancağını şaşırıyor insan...

günaydınlar....geçmişe bakamadım..ben perşembe günü apar topar çıktım eve gittim tunam ateşlenmiş hemen dr.a götürdüm tekrar faranji olmuş cuma da işe gelmedim yavruma ben bakayım diye ben de ayrıca geceleri ösürmekten uyuyamadım.tunahan da keza öyle öksür öksür yavrum tuzlu suyu yaptıkça nasıl akıyo burnundan görmelisiniz şimdi rahatladı yavrum daha iyi çok şükür az öksürüğü var dr. antibiotik vermedi yine de bol bol tuzlu su dedi.üç tane iğne verdi onları da yaptırdık böle işte kızlar.çok korktum bronşit felan olur diye Allaha şükür atlattık sayılır

Ya evet isin acikcasi kimseye guvenmemek lazim zaten neler donuyor kimbilir Allah sonumuzu hayir etsin gercekten herseyi kendimiz yapmaya calisicaz demekki mumkun olmadikca almayacagiz hazir gidalar.. Ama ne kadar iste herseyde var biseyler, cikolatadan meyvelere kadar.. Ne kadar soyutlanabiliriz bunlardan bilmiyorum..

Ya birde durup durup nerden cikti simdi bu anlamadim madem yillardir var bugune kadar niye meydana cikmadida simdi cikti yillardir bu gidalar kalite kontrolden gecmiyomu onay almiyomu alengirli isler hep var bununda altinda bir rant heralde poff

sağol betüşüm ya tunahan da sanırım alerjik bi durum var sürekli burnunu temizlemek gerekiyor geçen yıl da hep böyleydi artık tuzlu suyu hergün yapıcam iyileşse de sürekli temizlemek de yarar var bence ...inşallh tekrarlamaz

arkadaşlar bu GDOdan kaçmanın mümkünatı yok gibi görünüyo hemen herşeyde var ürünün tamamı yoksa bile katkıları var. bisküvi, mama neticede fabrikasyon katkı maddeleri var malesef ki ama en basit bahçede yetiştireceğimiz sebzeler bile genetiğiyle oynanmış. eskiden annemin bahçeye ektiği sebzeler ancak kendi yememize yeterdi şimdi ise 5,6 kök fasulyeyi hem üç eve pay ediyoruz hem de komşulara ,akrabalara dağıtıyoruz diğer ektiklerimiz de keza öyle. işte belli ki genetiğiyle oynanmış ya da başka bişey yapılmış da bu bu kadar verimli olmuş. hadi nasıl kaçarsan kaç sözde bahçede kendimiz yetiştiriyoruz hormon vs vermiyoruz hayvansal gübre kullanıyoruz da organik oluyor sanıyoruz

bebeklerimize içirdiğimiz sütler....ah o sütlere güvenilir mi geçenlerde eşimin arkadaşı anlatmış süt fabrikasında çalışıyor işe yeni girdiğinde az miktarda katılması gereken katkı maddesinin yarısını boşaltmış tanka öyle de paketlenip dağıtılmış. belki biz de içirdik bebeğimize o sütten

geçmiş olsun Deryacım

tuzlu su serum fizyolojik mi yoksa kendin mi hazırlıyorsun.

-GDO lar yeni bir şey değil.. Asırlardan beri aşılama, çaprazlama, seleksiyon yöntemleri ile zaten yapılıyor. Vişneye aşılı Kiraz, Vaşington portakal, çeşitli elmalar hep bu şeklide yapılıyor.. Tarlada yaparsan, "organik" laboratuvarda yaparsan "GDO " oluyor..
2-Mısır,buğdaydan, şeftali elmadan çeşitli aşılama yötemleri ile geliştirilmiştir. Kiwi, Yeni Zelanda'da bir çiftçi tarafından, aslı "Monkeyberry" olan ve yenmeyecek kadar acı/ekşi olan bir üründen geliştirilmiştir.
3-Kulanılan pamuk, "BT-pamuğu" olup, içinde ihtiva ettiği "Bacillus Thuringensis" bakterisi geni sayesinde (yiyen böcekleri öldürdüğü için) çevreye zararlı olan tarım ilaçları kullanılmadan yetiştirilir.
4- Motorlu taşıtların da insanlara çok zararı vardır. Kazalarda binlerce insan ölmekte, kötü amaçlı işlere "vasıta" olmaktadırlar. Ama onlarsız hayat düşünülmüyor. Kontrol edildiğinde faydası zararlarından çoktur. Yoksa motorlu araçlar nedeni ile işleri bozulan "nalbant ve semerci" durumuna düşeriz.
kızlar kadir tuğcunun gdo ile ilgili sorulan soruya verdiği yanıt

çok geçmiş olsun canım bende serum fizyolojik var ama bitince bende arada tuzlu su yapıyorum yenisini alana kadar bide eltimin dr ona demişki o küçük şişelerle uğraşma ben sana bi serum yazayım hani poşt hali varya onuda şırınga ile çekip burnuna veriyormuş çocuğun ilginç ama değilmi kimin aklına gelir :sm_confused:
hangi birini kendimiz yapabilirizki eninde sonunda bi şekilde bulaşıyor vücudumuza bu meret kimyasal şeyler bide mamalarda yoktur deniliyor bazı çevreler tarafındanda kesin gözü ile bakılıyor ama ben onada inanmıyorum neticede büyük firmalar böyle bi gerçeği açıklatmazlar adama değilmi ulen pirinç unu verelim desek ondada var her bi haltta var bu meret zaten ondan değilmi ki eski insanlara nazaran sağlık sorunları dorukta keza teknolojinin gelişmesi ile ortamdaki radyoaktif dalgalarda zaten içten içe çürütüyor bizi sonunumuz hayrolsun
aynen yaa eski yetişen ürünler verimi ile lezzeti ile daha farklıydı nerdeee o domates salatalık fasulye karpuz vss
şu süt olayını zaten gözlede görmüyoruz bilmiyoruz güveniyoruz ama napacaksın sen ineğin memesinden alsan bile sütü inek ne yiyorkii sanırsın gdo lu yem CADIARZU
oyyyy valla ben mümkün olduğunca taze inek sütü veriyorum tunahan a.elmalı da bulmak kolay oluyr çünkü...

valla taz einek bulmak bi dert bulmamak bi dert üstte de yazdığım gibi o ineğin yediklerinde ne var onu da bilmiyoruzki e tabii fabrikasyon sütten daha iyi olabilir her halükarda yağı tozu kaymağı alınmaamış az daha vitaminli olabilir ama veteriner kontrolleri yapılıyormu vss bu defa ona da takıyorum kafayı bizim burdada var bi amca getiriyor arada bazen alıp kendimize yoğurt yapıyordum bayadır almıyorum nebileyim alsammıki tekrara ceyline bile vermiştim 1-2 ay hatta ilk yoğurt yemeye başladığında off hangi birine kafayı yorsak valla mamalar yiyecekler süt sebze meyve e geriye bişii kalmadı ağaçlardan yaprakmı yesek keçiler gibi netsekkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…