• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapmış olan anneler buraya....

canımbenim fikriyecim:)ahbe fiko..hayat..her anımızda mutlu olabılsek mutlulugun kıymetını bılemıcez..allah sağlığın eksıgını göstermesın...herşey ınsan için..sorunlar olur..aşılmicak sorunda yoktur aslında...anlayış ve sabır...
canım deeeyyyaa:)en güzleini yapıyosun..bende aynen direttimi usulca elınden çekıp ortamdan uzaklaştırıp olayı geçiştiriyorum asla yapmamaya çalışıyorum aglayarak ıstedıklerını

ıyi akşamlar herkese..
Bugün büyük gündü 20lik diş çekimi ve üst diş etlerimin temizliği:(
Valla anamdan emdiğim süt burnumdan geldi sezeryanda böyle hissetmemiştim kendimi..Diş ne zor şeymiş ya..Bir kere koltuğa oturdum zaten elim ayağım titremeye başladı iğneleri görünce..Bir doz vurdu yok uyuşmadı 2 doz 3 doz..Yada ben iyice uyuşsun diye uğraştım ya hissedersem diye ödüm koptu yok olmadı deyip durdum adamda çaresiz minik minik vurdu durdu..Neyse önce bütün dişetlerimi kanata kanata altına girip hepsini temizledi el atmışken 20 liğide aldı..4 te bitti ama hala ağzım kan dolu oluk oluk..His daha yeni yeni gelmeye başladı..
Bundan sonramı tövbe herhalde yemekten çok diş fırçalayıp bakıcam..Eskidende fırçalardım ama günde 1 maksimum 2 kez..Şimdi ne yesem fırçalamaya diş ipi diş suyu Allah ne verdiyse kullancam artık ders oldu bana
Aman kızlar aklınız varsa dişlerinize iyi bakın hemde çok çok iyi bakın..Benim dişlerim bembeyazdır mesela çürük falanda yok ama sağlıklı olması için yetmiyormuş bunu anladım..
Acısından çok yaşadıkları mahfediyor insanı..

dugucum çok geçmiş olsun benim de 20 lik diş alınacak ama bi cesaret edip gidemiyorum şuan ağrım yok sanırım o yüzden rahatım ağrı verince çok zor oluyor

canımbenim fikriyecim:)ahbe fiko..hayat..her anımızda mutlu olabılsek mutlulugun kıymetını bılemıcez..allah sağlığın eksıgını göstermesın...herşey ınsan için..sorunlar olur..aşılmicak sorunda yoktur aslında...anlayış ve sabır...
canım deeeyyyaa:)en güzleini yapıyosun..bende aynen direttimi usulca elınden çekıp ortamdan uzaklaştırıp olayı geçiştiriyorum asla yapmamaya çalışıyorum aglayarak ıstedıklerını

Çok doğru söylüyorsun canım,en önemlisi sağlık diyerisi bizim elimizde.İnsan ısteyince herşey olur.alkisalkisalkis

İyi akşamlar herkese..
Valla anamdan emdiğim süt burnumdan geldi sezeryanda böyle hissetmemiştim kendimi..Diş ne zor şeymiş ya..Bir kere koltuğa oturdum zaten elim ayağım titremeye başladı iğneleri görünce..Bir doz vurdu yok uyuşmadı 2 doz 3 doz..Yada ben iyice uyuşsun diye uğraştım ya hissedersem diye ödüm koptu yok olmadı deyip durdum adamda çaresiz minik minik vurdu durdu..Neyse önce bütün dişetlerimi kanata kanata altına girip hepsini temizledi el atmışken 20 liğide aldı..4 te bitti ama hala ağzım kan dolu oluk oluk..His daha yeni yeni gelmeye başladı..
Bundan sonramı tövbe herhalde yemekten çok diş fırçalayıp bakıcam..Eskidende fırçalardım ama günde 1 maksimum 2 kez..Şimdi ne yesem fırçalamaya diş ipi diş suyu Allah ne verdiyse kullancam artık ders oldu bana
Aman kızlar aklınız varsa dişlerinize iyi bakın hemde çok çok iyi bakın..Benim dişlerim bembeyazdır mesela çürük falanda yok ama sağlıklı olması için yetmiyormuş bunu anladım..

Canım çok geçmiş olsun.Ben de dişçiden korktuğum için dişlerime çok dikkat ederim:1ninca: ama diş yapası iyi olmadıktan sonra insan ne yaparsa yapsın dişçiden kurtulamaz.

Bugun beniim dogum gunum bu aradaa mikmik :gitme: kaydirigubbakcemile3

amanda dünürüm senin doğum gününmüymüş bugün geç oldu ama nice yıllara arkadaşım sağlıkla huzurla mutlulukla sevgi dolu bir ömür diliyorum sana opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

birthdaycommentgraphic0.gif

size denizonun son fotolarını koyimm
azgın deniz
bir bebek bir dakika durmaz mı yaa
koltukların üstünde geziyo koltuktan koltuğa atlıyo çok fena çookkk

aynı cylin gibi bizimde öle bi sepetimiz var ceylin hep içindekaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

EDA canım başınız sağolsun bende giremedim pek bu ara düzenli o nedenle atlıyom geçmiş bazen kusra bakma canım

günaydın..
dün gece iki kadeh alttarafı içmiştim ama acayıp sarhoş oldum:)uzun süre alkol almayınca vuruyo sanırım birden:)valla bu sabah sersem gibi kalktım bizden geçmiş bu işler..

semacım haklısın..benim elimde deil çok patavatsızım...evet artık anadan babadan bişiler yoksa çalışıpta kazanarak bir ev sahibi olmak çok zor..belki dilediğim ve kira derdim olmayan evde oturucam ama huzurum olmaz sanırım..ailemi seviyorum ama nekadar yakın olursam huzursuzluklar yansıyo..parasını verdiğim müddetçe her ev benım zaten..yahudi ev almazmış:)o dediğin kitaplardan bende yılbaşı hedıyesı olarak almayı düşünüyorum bakalım kısmetse...

edacım saol bi denıyeyım bakayım şu but işini...

hava harika ..güneş kar topluyo sanırım...
hicrancım ceylin nasıl oldu....doktorumu deiştirsen acaba...

emetu arkadaşım kusura bakma adını unuttum..valla dün ne yediğimi unutuyorum o ayrı...hayırlı olsun yeni yuvanız..aynen benım yavruda senınkının kılosunda..bende bozuluyodum özellikle bizim 5ncı aydan itibaren annesütümüz kesildi ve alerjı olduk..o esnada burdaki aydaş kuzular kilolanıp serpilirken ben yedirecek şey bulamıyodum...girmesemmi dedim..ama böyle bi durumu kendime yediremedim..benım yavrum kel deil kör deil rabbime hamd olsun ki..her bebeğin kendine has bii yapısı var bunu kabullendim..allah dermansız dert vermesin...eh arada lüp lüp yutan bebeleri görünce heves etmıyo deilim ama napim:))annesütü ve yemeside iyi diyosan bence takvıyeye ihtıyacın yok ama d flor dıye bı damla var..günde 4 damla kadar verıyosun..yanı d vıtamını ve flor u annesütünden alamadıgı için belki bi faydası olur..bende vitagil diye bi multıvıtamın verıyorum..suyla karıştırıp meyve suyu gibi..bide hergun çaykaşıgında portakal aromalı balıkyağı..bazen unutuyorum vitaminin vermeyi..valla işe yaramış arkadaşların genelinde ama ben ne balıkyagının nede vıtamınlerın iştah konusunda bi fark yarattıgını gözlemlemedim..yinede enazından az yiyen bebekler için gerekli sanırım takviyeler...ama fazlası karaciğere yükleme yapabılıyo..yani mısal ıcınde bol mıktarda d vıtamınıde olan bı multıvıtamın verırken ayrıca d vıt takvıyesıne gerek yok..

canım sağol iyidir nolsun işte öksürük hala geçmedi ama öle çok aşırı değil hani sadece geçmediği için pimpiriklendim işte gittik dr bugün dr normal dedi düzeliyor dedi sadece nefes açıcı şuruba devam edicez 3 gün daha faranjit içinde bi fıs verdi onu kullanıcaz faranjit geçmedi daha bizimki hassas olduğundan sık oluyormuş bendede var aynı durum bende sık faranjit olurum ama en fazla 2 gün sürer ceylin vitamini tam alamıyor belki ondan çabuk atlatamıyor :sm_confused: dr değişme mevzusuna gelince değiştim canım değiştim bakalım emin değildim ama değiştim bakalım nolcek

İyi akşamlar herkese..

geçmiş olsun hemde bakımlı dişlerini güle güle kullancokacimcoookkaydirigubbakcemile3
valla okurken dişlerim sızladı yawwwkaydirigubbakcemile3

canımbenim rica ederim..bende 15 eylül:))..minadexi bende kullandım..vitagile yeni geçtim..minadexde demir yok ebrucum..demiri ayrıca ferrum takvıyesıyle verebılıyoruz.ferrumun damlası ağır gelıyodu şuruba geçtim..bizde kantahlılı yaptırdık..hem demirine hemde kanın demir bağlama kapasıtesıne kadar bakıldı..şükür kanlı bi bebek..demriride iyi..ama demir eksikliği olabilir..çunkı memeci bebekler yemeği sevmıyo herzaman..ama annesütü gibiside yok o ayrı..benımkı kıyma bile yemıyo..herşeyı blendırlıyorum..demır encok kırmızet ve yumurtada varmış..birde semizotu ıspanak gibi yeşil bitkilerde..birde keçiboynuzu pekmezınde..yumurtayıda yemegıne terbıye gıbı katarak yada keklere bol mıktarda koyarak bişkilde yedırmeye çalışıyorum..bu sabah mısal hazır mama sütlü pekmezlı ve mısırlı çavdarlıyı sütle verdım yemedı..az vakıt bekledım..süt hurma ceviz kayısı az tereyağı az haşlanmış irmik blendrlayıp içirdim..sonra dogru sokaga hazır havada güzeldi..babasının okuluna gittik..çıkmadan bi salamlı peynırlı domateslı tost yaptım..babası çay söyledi..çocuklara baka baka geze geze tostu çaya batıra batıra döke saça:)eh biraz tost yedik...sonra uykumuz geldı hop eve geldık az once yatırdım..hergün yeni yemek hazırlıyorum önemli bi durumum yoksa..tüm yemekleri elektrıklı düdüklüm var onda pişirmeye başladım..hafta 3 4 kez muhakkak ıkı cevız kadar kıyma yada kuzugerdan etını yemegıne katıyorum..yemeklerınede gerdanın kemıklı suyunu..haftada 3 4 kez yemegımızde mercımek veya tarhana var..1 kerede tavuk veya balık yapıyorum..yani adım demiş hıdır elden gelen budur ebrucum:)yaşını bılmıyorum ama artık 40lı yaşlarda anne olan çok insan var..hakkında hayırlısı neyse o olsun tekrar hoşgeldin arkadaşım..

Umutcuğum,

Oğluşunun beslenmesiyle ilgili bilgileri paylaştığın için çok teşekkür ederim. Benimkine ben neredeyse 6. ayından itibaren tatlı ve tuzluları ayırarak veriyorum.Çok fazla eritmeden ve pütürlü verdim hep bir arkadaşımın tavsiyesiyle.Sonradan normal besinlere alışması çok daha zor olur demişti.Ben oğluşuma uzun süredir ayrı yemek yapmıyorum.Kendimize pişirdiğimiz yemekleri daha az tuzlu ve yağlı yapıyorum.Zaten neredeyse 6. aydan itibaren kendisine hazırlanan özel yemeklerden çok bizimkilere ilgili.Ben de çorbaları et sulu ve tereyağlı yapıyorum genelde.Erzurum'un tereyağları çok güzel,İstanbul'dakiler gibi değil.Etleri de çok daha lezzetli.Sebze yemeklerini etli sevmememe rağmen oğluşum için bütün etli,kemikli veya kuşbaşı etli yapıyorum.Tavuk ve balık çok fazla yaptığım söylenemez.Kendim de pek sevmediğim için herhalde.Bizim oğlan da balığı pek sevmiyor zaten benim gibi;ama önerdiğin gibi balık yağı verebilirim sanırım.Ben de yemeklere ve çorbalara yeşil mercimeği çok koyarım,bizim Çukurova mutfağının da özelliğidir zaten.Sebze yemeklerine bile yeşil mercimek,nohut falan koyarız.Araplarla da birarada yaşadığımızdan olsa gerek,onların mutfağından etkilenmişiz.Buğdayı da çok koyarız çorbalara,bizim orda "dövme" denir genelde.Bunun pilavını da çok yaparız,Egeliler'in "keşkek"ine benzer biraz;ama onlar kadar bulamaç haline getirmeyiz.Hem bebekler için de çok gerekli tahıl.Bizimki de bayılır ve bedeviler gibi elle yer bu pilavı:) Araplık da yok;ama kime çekmiş ki bu çocuk??? Bugün de yaptım "dövme pilavı"ndan,yine eliyle yedi.Babası alıştırdı bu çocuğu böyle elle yemeye,çorbayı bile eliyle yiyecek neredeyse;ama sanırım merak ediyor ve dokunup hissetmek istiyor kerata...Biraz uzun yazdım galiba...Görüşmek üzere...

Umutcuğum,

Tekrar "hoşbulduk". Deminki mesajımda söylemeyi unutmuşum...Bu arada ben 35 yaşındayım,40'a az kaldı yani...Sanırım "Eylül 2008 anneleri" içinde en yaşlısı bendim.

Umutcuğum,

Tekrar "hoşbulduk". Deminki mesajımda söylemeyi unutmuşum...Bu arada ben 35 yaşındayım,40'a az kaldı yani...Sanırım "Eylül 2008 anneleri" içinde en yaşlısı bendim.

TERAR HOŞGELDİN ARAMIZA VE ARKANDAN 2.YAŞLI BEN GELİYORUM HERHALDE ÇÜNKİ BENİMDE 35 OLMAMA 1 AY KALDIkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

eyvah!!ciddimisin..inşallah herbişiyini babadan almış zekayıda alıvermiştir işallah:)var fikriyecim..bende gidicem kısmetse..oluyo canımbeim..insanız..ama baba bence bıraz daha ilgilenmeli...gerçi o bizdede var..mutfakta iş yapıyorum..salon kapısını kapatıp babaya bırakıyorum nebu guya baba ılgılenıyo..ayagını uzatıp camış gibi yatıyo oyle yattıgı yerde kıyafetlerını bıle deiştirmeden uyudugu oluyo..ben sınır oluyorum bu hallerıne..ben sokaktan geldımmı hemen üstümüü deiştirim..ismetide gunde enaz ıkı kez deiştiriyorum valla..yanı en ilgi bekleyen çağları..

Ayy Umutcuğum,alemsin valla!!! Öyle güldüm ki,Allah da seni güldürsün,e mi? Özellikle de "camış gibi yatıyo" lafına...Sanki benimkini de tarif etmişsin.Çoğu erkek böyle valla,gerçi bizimki gelir gelmez hemen üstünü değiştirir;ama çocuğu gönül rahatlığıyla emanet edemezsin çünkü hemen uyuyakalır.İşi gereği çok yoruluyor,anlıyorum;ama biz anneler ne kadar yorulsak da çocuğumuzu takip ederiz,değil mi ama???:roflol:delikafadulden

Back
X