• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapmış olan anneler buraya....

Selam arkadaşlar....Bu sayfanın açılması gerçekten çok iyi olmuş kısıtlı zamanda nereye girip nereye yazacağımı bilemeden çıkmak zorunda kalıyodum malesef....
Benim hikayemi biçoğunuz biliyosunuzdur bebeğim prematüre doğduğu için haliyle sorunlarımız biraz daha fazla....Yarın kırkımız çıkacak ama hala sarılığımız geçmedi malesef değerimiz ancak 15 e düştü doktor tehlikeli sarılık değil diyor ama bu durum bizi yinede çok üzüyor....Her hafta doktorda kilo ölçümleri yapıp muayane oluyoruz sarılıktan dolayı ...Gaz proplemi bizdede var doktor SAB diye bi damla verdi en iyisi bu dedi ama pek faydası yok gibi...Milupanın rezene çayınıda kullanıyoruz ama sonuç yine değişmiyor....Ayakları sürekli karnında kendini sıkmaktan yüzü hep kıpkırkımızı öyle üzülüyorumki inanırmısınız çoğu zaman onunla beraber bende ağlıyorum elimden bişey gelmiyor diye...
Gaz probleminden dolayı doğru dürüst uyuyamıyor tabi ne yapayım bilemiyorum artık...Emzirdikten sonra dik pozisyonda 15 dk tutmamız gerekiyomuş onuda yapınca iyice uykusu kaçıyo uykusu kaçınca tekrar emmek istiyo anlayacağınız hep başa dönüp duruyoruz.....
Bu hafta Cerrahpaşada göz bölümünde ROP muayenemiz vardı bu arada orta derecede riskli çıktı iki hafta sonra tekrar çağırdılar.....
Kalça çıkığı taramasını(ultrasonu) sizler naptınız? bizim dr 3 aylıkken yapalım muayenede bi problem yok dedi...
Ruhsal halimi anlatayım birazda...oldukça sıkıntılı ,gergin ,dalgın ,huzursuz bazen mutlu bazen mutsuz havada yaşıyo gibiyim ...Yanımda kimse olmadığından ne evin işlerine nede yemeğe yetişebiliyorum ..Saçımı bile tarayamıyorum ..bu hep böylemi gidecek diye endişe etmiyo değilim...
Ne kadar zorluğu olursa olsun yinede rabbimden tek dileğim evladıma sağlıklı sıhhatli uzun ömür vermesi....Rabbim meleklerimizede bizlerede sağlık sıhhat versinki onlara bakabilelim.....

arkadaşlar ben annemle 20 kırkımız çıkınca memlekete geldik oglumla burda kardeşimin çocuk druna gittik bebimin gayet saglıklı oldugunu söyledi. gaz problemimiz yeni başladı onun iiçin zinco verdi ama eczaneci çörekotu yagının çok faydalı ve bitkisel oldugunu söyledi hemen serçe parmagınızı batırıp bebegin agzına verebilirsiniz dedi. burun tıkanıklıgı olursa onun içinde bir bitkisel ilaç verdi ama eczaneci daha getirmedi. kalça ultrasonumuz ve işitme testimizi bayramdan sonraya yaptıracagız.duygucum verdigin bilgiler için teşekkür ederim sanırım bende de mantar oluşumu başladı ben pet kullanmaya bagladım ama bundan sonra daha dikkat ederim artık.
herkese güzel saglıklı mutlu günler diliyorum.
Allah'ım bebişlerimizi korusun,saglık sıhhat versin.

Selam arkadaşlar....Bu sayfanın açılması gerçekten çok iyi olmuş kısıtlı zamanda nereye girip nereye yazacağımı bilemeden çıkmak zorunda kalıyodum malesef....
Benim hikayemi biçoğunuz biliyosunuzdur bebeğim prematüre doğduğu için haliyle sorunlarımız biraz daha fazla....Yarın kırkımız çıkacak ama hala sarılığımız geçmedi malesef değerimiz ancak 15 e düştü doktor tehlikeli sarılık değil diyor ama bu durum bizi yinede çok üzüyor....Her hafta doktorda kilo ölçümleri yapıp muayane oluyoruz sarılıktan dolayı ...Gaz proplemi bizdede var doktor SAB diye bi damla verdi en iyisi bu dedi ama pek faydası yok gibi...Milupanın rezene çayınıda kullanıyoruz ama sonuç yine değişmiyor....Ayakları sürekli karnında kendini sıkmaktan yüzü hep kıpkırkımızı öyle üzülüyorumki inanırmısınız çoğu zaman onunla beraber bende ağlıyorum elimden bişey gelmiyor diye...
Gaz probleminden dolayı doğru dürüst uyuyamıyor tabi ne yapayım bilemiyorum artık...Emzirdikten sonra dik pozisyonda 15 dk tutmamız gerekiyomuş onuda yapınca iyice uykusu kaçıyo uykusu kaçınca tekrar emmek istiyo anlayacağınız hep başa dönüp duruyoruz.....
Bu hafta Cerrahpaşada göz bölümünde ROP muayenemiz vardı bu arada orta derecede riskli çıktı iki hafta sonra tekrar çağırdılar.....
Kalça çıkığı taramasını(ultrasonu) sizler naptınız? bizim dr 3 aylıkken yapalım muayenede bi problem yok dedi...
Ruhsal halimi anlatayım birazda...oldukça sıkıntılı ,gergin ,dalgın ,huzursuz bazen mutlu bazen mutsuz havada yaşıyo gibiyim ...Yanımda kimse olmadığından ne evin işlerine nede yemeğe yetişebiliyorum ..Saçımı bile tarayamıyorum ..bu hep böylemi gidecek diye endişe etmiyo değilim...
Ne kadar zorluğu olursa olsun yinede rabbimden tek dileğim evladıma sağlıklı sıhhatli uzun ömür vermesi....Rabbim meleklerimizede bizlerede sağlık sıhhat versinki onlara bakabilelim.....

canım senin yazılarıı hep okuduk..geçmiş olsun tekrra..allah a şükr kü geçmiş aslında....ROP muayenesi ne??be işitme tesiti yaptırdım...kalça çıkığı için 1-6 ay arası yapılailiyormuş....2.aydan sonra yaptırmayı düşünüyoruz bizde doktor birşey demedi...

arkadaşlar ben annemle 20 kırkımız çıkınca memlekete geldik oglumla burda kardeşimin çocuk druna gittik bebimin gayet saglıklı oldugunu söyledi. gaz problemimiz yeni başladı onun iiçin zinco verdi ama eczaneci çörekotu yagının çok faydalı ve bitkisel oldugunu söyledi hemen serçe parmagınızı batırıp bebegin agzına verebilirsiniz dedi. burun tıkanıklıgı olursa onun içinde bir bitkisel ilaç verdi ama eczaneci daha getirmedi. kalça ultrasonumuz ve işitme testimizi bayramdan sonraya yaptıracagız.duygucum verdigin bilgiler için teşekkür ederim sanırım bende de mantar oluşumu başladı ben pet kullanmaya bagladım ama bundan sonra daha dikkat ederim artık.

canım bende de ped kullanınca acı ve kaşınma oluyor..ben günlük ped kullanıyorum bir süredir bazen çamaşırıma geçiyıor ama şikayetlerim geçti ....tavsiye ederim...
bu arada lütfen eczaneci değil eczacı :))))) alınırım bak :)))))

canım ya yolda nasıl gittiniz oğluşunla..biz de yarın izmire gideceğiz de fikir ver bana...

deryacım sen eczacısın.bilirmisin bilmiyorum ama ben loğusalık depresyonuna girdiğimi yazmıştım.nöroloji uzmanı bir tanıdığım pasiflora şurup verdi.dün akşam içtim ve çok rahatlattı.buğün o kadar iyi hissediyorum ki kendimi anlatamam.bebeğime bir yan etkisi olmaz inş.dr. olmaz dedi.ama içim rahat değil.gerçi stresli olmak bebeğimi daha çok kötü etkiler herhalde.
bilgin var mı canım?

kızlar kanamalarınız ne zamn azamya başladı? dikiş yerleriniz nasıl? benim 10 günlük dikişlerim sanki hafif uyuşukluk var? o bölgeyi hissediyorum.gerçi işimi gücümü etkilemiyor.

canım bende de ped kullanınca acı ve kaşınma oluyor..ben günlük ped kullanıyorum bir süredir bazen çamaşırıma geçiyıor ama şikayetlerim geçti ....tavsiye ederim...
bu arada lütfen eczaneci değil eczacı :))))) alınırım bak :)))))

canım ya yolda nasıl gittiniz oğluşunla..biz de yarın izmire gideceğiz de fikir ver bana...

deryacım özür dilerim hayatımm dil alışkanlıgı olmuş güzelim eczacı güzelimizz. kaydirigubbakcemile5
bende arada günlük ped kullanıyorum güzelim zaten benim kanamam artık gelmiyor pembemsi geliyor akıntı o kadar.
tlfda da konuştuk deryacımm sagolsun ogluşum beni hiç üzmedi 10 saat otobüsle tlfda aklıma gelmemişti fortbebesinde uyuyarak geldi maşallah kuzuma. anne karnından gezmeye alışık oldugundan olsa gerek ne zaman yola çıksak ister araba ile olsun otobüsle olsun kendi arabasıyla olsun çok güzel rahat duruyor hatta uyuyor hemen.

canım bende çörekotu yağını kullanıyorum emzirmeden önce çaykaşığının ucuyla veriyorum sanırım işe yarıyo gaz damlası olarakta metsil verdi çocuk doktorumuz ama ablam onu kullanmıştı hiç memnun kalmadım demişti ona da bi yakınları Sab diye bi damla önermiş onu kullandı bebişi çok rahat etti tavsiye ederim :emir_bebek:

Kızlar bisürü sey kullanıyosunuz gaz icin ama benim dr um hicbisey wermedi. Tasvip etmiyo,dogru gaz cıkartmayı ogretti sade

Benim kızımda cok gazlı ama masaj yapıyorum doktorun ogrettigi gibi geciyo cok sukur. Birde kalca cıkıklıgı icin usg olmaksızın anlasılabiliyormus dr umuz baktı kızıma bi prob yok dedi. Bi dahaki randevuda tekrar kontrol Edicek

normal doğum yapan arkadaşlar (epidural olmayan) hamile değilim ama birşeyi merak ediyorum, doğumdan sonra dikiş atılırken hissediyor musuz, yoksa uyuşturuyorlar mı? ya da doğumdan sonra dikiş acısı vız mı geliyor, cevaplarsanız çok sevinirim

Benim ilk doğumumda uyuşturmuşlardı ve hiçbişey hissetmemiştim.İkinci doğumda uyuşturmadılar ama yine de bişey hissetmedim.Sinek ısırığı gibi bişey hissettim sadece korkacak bişey yok yani .

Cnım aynı sorunları çoğumuz yaşıyoruz.Oğlunun sağlığı dışında diğer sorunları çok da kafana takma.Gaz sorunu çoğumuzda var zaten.Aynı senin dediğin gibi sürekli ıkınma ardından ağlama ardından emme ve tekrar ıkınma...Bu bütün gün böyle.Ev işlerine gelince ben de hiç bir iş yapamıyorum.Ancak eşim veya kız kardeşim yanımda olursa yapabiliyorum.Benim bir de iki çocuk öbürü de ilgi istiyo onlara koşturmaktan kendime hiç bakamıyorum.Sen de yalnız olmadığını düşün ve rahatla bence.

bana doktor gaz için metsil damla verdi ama pek faydasını görmüyorum zaten kullanmıyorum da artık çay kaşığının ucuyla bir iki damla has zeytinyağı veriyorum emzirmeden önce birde çörekotu yağı kullanıyorum bir süre sonra tüm gazını atıyor tuvaletine çıkıyor ve rahat ediyor hemde yan etkisi yok midesini rahatlatıyor zeytinyağ deneyin derim

arkadaşlar gaz için metsil sakın kullanmayın dahada kötü yapıyor ama zinco alabilirsiniz benim kızıma çok iyi gelmişti .
birde ılık şekerli su deneyin ben darda kaldıkça oğluşuma bir iki çay kaşığı ılık şekerli su veriyorum çok rahatlatıyor inanın ...denemenizi tavsiye ederim .

Kizlar herkes bebegini sikintilarindan bahsetmiş sizlerde ne gibi sikintilar var hala dikiş yeri aciyan varmi.ben 2-3gündür dikkat ediyorum kendime dikiş yerimin acisi azaldi gibi.ama önimde tasinma işi var herkes bayram tatili yaparken ben ev tasiyacagim bebekle nasil olcak bilemiyorum.iştahim da o kadar açildiki sabah aksam kalkip bi kase reçeli bitiriyorum bu duruma nasil dur diyecegim
aslicim bu arada bebegim nezle oldu doktora götürdük deniz spreyi verdi bize bitkisel dediğin ilaç ne en kisa zamanda yazar misin.
Odanizi havalandiriyor musunuz kizlar.ben günde yarim saat odayi havalandiriyorum.

arkadaşlar gaz için metsil sakın kullanmayın dahada kötü yapıyor ama zinco alabilirsiniz benim kızıma çok iyi gelmişti .
Birde ılık şekerli su deneyin ben darda kaldıkça oğluşuma bir iki çay kaşığı ılık şekerli su veriyorum çok rahatlatıyor inanın ...denemenizi tavsiye ederim .

canim şekerli suyu gaz için mi veriyosun.ben sarilik için vermiştim saglik ocaginda ebe bana kizdi cocuga sekerli su verip karnini doyuruyosun ve seni emmek istemez emzirerek sarilik atlatilir dedi

Ne kadar zorluğu olursa olsun yinede rabbimden tek dileğim evladıma sağlıklı sıhhatli uzun ömür vermesi....Rabbim meleklerimizee bizlerede sağlık sıhhat versinki onlara bakabilelim.....

merhaba canım doktorunuz bence de en ii ilacı vermiş biz de onu kullandık ama düzenli kullanmak gerekiyor sabah öğlen akşam 8 damla verdim ve çok rahat ettik gerçekten ama şimdi bitti, şimdi nurse harveys i deniyoruz

Kızlar bisürü sey kullanıyosunuz gaz icin ama benim dr um hicbisey wermedi. Tasvip etmiyo,dogru gaz cıkartmayı ogretti sade

canım doktorun öğrettiği yöntem nasıldı klasik omuza alıp sırtını sıvazlamaktan değişik ise bize de anlatır mısın

bana doktor gaz için metsil damla verdi ama pek faydasını görmüyorum zaten kullanmıyorum da artık çay kaşığının ucuyla bir iki damla has zeytinyağı veriyorum emzirmeden önce birde çörekotu yağı kullanıyorum bir süre sonra tüm gazını atıyor tuvaletine çıkıyor ve rahat ediyor hemde yan etkisi yok midesini rahatlatıyor zeytinyağ deneyin derim

anessa zeytin yağı kabızlığa ii geliyor diye biliyordum gaza da ii geliyo mu biz de kabızlık yok ama benim bebeğim çok gazlı çıkar çıkar bitmiyor

Back
X