- 15 Şubat 2008
- 611
- 13
- 643
- 45
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #7.321
canım burada yazmıştım.. benim de sütüm fışkırırdı resmen 1 gecede kesildi ve 1 damla bile gelmemeye başladı..ısırgan, süt, rezene humana,neler neler hiç biri getiremedi...göğüslerim sanki süt doluymuş gibi sızlıyodu... meğer canım döner istiyomuş... yedim yine gelmeye başladı.. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
karçiçek arkadaşımızın tereyağ pekmez olayı nedir arkadaşlar?bebeğemi yediriyoruz karıştırıp?ben anneye verıldıgını süt yaptığını duymuştum..fatmacım teşşekkür ederim canımbenim..onurcuğunda öksürüğü tezden geçsin işallah..betüşün dediği gibi direk ıhlamuru ona içirsen..bide karabirer göğüsü yumuşatıyo bılıyorum..balla karışıtırılıp verıylıyo..bi damlacık olmasalar yapıcam verıcem bişilerde daha mamayı bıle zor sındırıyo..gunde beş kez kaka yapan yavru kabız oldu hemen..aman rejım yaparken arada bi iki fındık kuru üzüm ağzınıza atıverin arkadaşlar..ya bunlar meydana çıksın allahın izniyle..eylül anneleri,cümle anneler hep gülsün..........
Canım benım yaa ıcım cok kotu oldu yazını okurken kendımı yerıne koydum ınan gozlerımden yaslar akıyor suan.. arkadasım lazım oldugunda bana soyle yakınız da ben sana ne kadar ıstersen sut yollarım olur mu lutfen soyle.. istersen sımdıden yollayayım yedegınde bulunsun acıl durumlar ıcın tekrar aynılarını yasamamn ıcın Allahım tez zamanda rahata kavustursun senı de bebegı nıde kımbılır her seferınde nasıl yoruluyor gucsuz dusuyor.. Dualarımız kabul olsun ınsallah.. bana ozelden de yazabılrısın ıstersen bır dusun olur mu ıstersen yollarım.
Sağol canım eğer lazım olursa aklımda olsun betül, çünkü buna gerçekten ihtiyacım oldu o gece.Allahım bir kadın olsada emzirse bebeğimi dedim, zeynep kamilden kadın bulup getirecekti o gece babam bir ara.İnşallah sütüm bol olur da bunlara gerek kalmaz.Bol bol humana steel tee içiyorum.Çok sağol ya valla çok duygulandım betülcüm. :a015:senağlama
Merhaba arkadaşlar nereden yazmaya başlıyayım bilemiyorum...
biz iki gündür hastanede kalıyorduk, dün gece taburcu olduk..ve benim tahminlerim doğru çıktı kızımın inek sütüne ileri derecede alerjisi var. Bu 3. hastaneye yatışımız oldu ..kızım mama aldımı kendini kaybediyor kusmaktan, 3 saat sonra falan kendine geliyor ve anne sütü alıp iyileşiyordu. Fakat geçen gece hani mama vericem ama korkuyorum demiştim ya, korktuğum başıma geldi ve nazlı gene acile kalktı..ve benim sütüm bitti..evet arkadaşlar bunun üzüntüsüyle tam anlamıyla bitti..lisedeki eski minik hallerine döndü göğüslerim, nazlı su kaybettiği için bu sefer damar da bulamadılar serum vermek için. Hemşirelerden sonra anestezi doktoru da denedi ve oda bulamadı...nazlının serum bağlanmaya çalışılırken can hıraş ağlamalarından uyksunda bile iç geçire geçire ağlamasından bahsetmiyorum bile....
Sütüm bitti, kalakaldık öyle..Mama da yiyemiyor biliyorsunuz..gece saat 1 falan oldu, ben tırım tırım anne arıyorum hastanede, yeni doğum yapmışlar vardı onların sütü zaten azdı onlardan alamadım.Bir yandan ağlıyorum bir yandan hemşirelerden yardım dileniyorum. Serum bağlanabilseydi en azından zaman kazanırdık sabaha kadar..Doktor sabaha kadar bekliyelim şimdi serum takamıyoruz dedi, bu arada benim sütümü arttırmak için uğraştık. Nazlı 30 cc kadar emdi uykuya daldı, sabah oldu doktoru gelmiş, ben uyuyormuşum odada, oda sonra gelirim diye geri gitmiş odasına, uyandım, annem doktorumun geldiğini ve uyuyorsunuz diye sonra gelirim dediğini söyledi, kadının gelmesini beklemeye dayanamadım bu sefer ben gittim kadının odasına pijamalarla, sabah saat 8 falan, "doktor hanım böyle böyle bana hala yok idrar yolu enfeksiyonu olabilir yok bağısak tıkanıklığı olabilir, genel cerrahi görsün diyorlar, beni dedim delirtmeyin, bu çocuk bu hale mamadan sonra geliyor, idrar yolu enfeksiyonu falan değil...siz doktor olabilirsiniz ama bende aptal değilim dedim.bende bu yaşıma kadar okudum ettim gördüm geçirdim, cahil biri değilim dedim.Bu çocuğun basbaya mamadaki birşeye alerjisi var, bu çocuk anne sütü aldığı müddetce iyi, bir iki damla mama alınca bu hale geliyor dedim.Neyse en son akşam nazlı kanlı kaka yapınca alerji doktoru geldi hastaneye ve teşhis konmuş oldu...süt alerjisi..ve nazlı 3 yaşına kadar hiç bir süt ürünü yiyemeyecek..Sağlıklı bir çocuk olma şansını kaybetti...sadece süt ve süt ürünleri değil, içinde peynir altı suyu soya sütü, süt tozu olan herşey yasak, bir çok sebze ve meyve de yasak, işin kötüsü banada yasak artık peynir kaşar süt yumuta fındık fıstık çikolata yemicem, ufak miktarda süte geçebiliyormuş.İşte böyle arkdaşlar şimdi sadece emziriyoum sütüm artsın diye. Neo cate mama çok acı bir mama onu asla içmiyor, ama sütüm giderse gene mecbur zorla kaşıkla içiricem.Böyle işte şimdi benim gibi süt alerjisi olan anneler arıyorum bana fikir versinler diye.Topik açıcam birazdan. İşin garip yanı kızlar bu kız 3 hafta önce ben ameliyat olduğumda 2 gün boyunca milupa aptamil vermişlerdi.doktorun dediğine göre alerji 4 hafta içinde çıkarmış. yüzde geçmeyen kızarıklık, beyaz noktalar, geçmeyen tekrarlayan pişik, egzama, yeşil kaka, geçmeyen ishal, ağız çevresi kızarıklığı bunların hepsi süt alerjisi belirtisiymiş.bende bunların hiçbiri yoktu..sadce mamadan sonra kusma vardı..neyse lalh beterinden saklasın.
Gülcüm yazını okuyuna ağladım..emziririm demişsin ya..allah raz olsun kızlar zaten o gece aklıma sizler geldiniz, serum bağlanamayınca sıvı alamayınca dedim acaba buzlukta sütü olan 1-2 poşet verirmi bana diye.Neyse sütüm biraz arttı inşallah hiç gitmez...
ayy ben de zelihacım ya, geçen sene bu zamanlar gelsin turşular, gitsin yeşil dolma zeytinler cokacimcoook yine canım istedi , yarım kilo ekşi ekşi yeşil zeytini bitirdiğimi hatırlıyorum.. bi de ekşi ve tuzlu yiyenin kızı olur derler, hani yalanmış işte bak sen de tuzlu yiyormuşsun ..
kızlar biraz dertleşeyim sizle çok doldum bride nin msjıda beni ağlatmaya yetti
gece saat 4 te emiralp e mama verdim sonra bende yattım saat 5 buçuktu kapı çaldı eşim kalktı nurdan kalk evi su basmışi dedi yataktan bi fırladım uyku sersemi her yer su içinde ayak bileklerime kadar suyun içindeyim allahım kabusmu diyorum kendi kendime meğer alt kata kadar sızmış kapıyı çalan alt komşuymuş temizlemek 4 saat sürdü. evin parkeleri kabardı ev sahibi bakıcak değiştirmek zorundayız az önce halılar alındı yıkatmaya yolladık
b,ide üstne emir alp hastalandı öksürüyo gribi var dktora gittik idrar tahlili derken bu gün felaket başladı
hala rüyada gibiyim kendimi suyun içinde gibi hissediyorum
allah beterinden her türlü felaketten korusun hepimizi
kızlar biraz dertleşeyim sizle çok doldum bride nin msjıda beni ağlatmaya yetti
gece saat 4 te emiralp e mama verdim sonra bende yattım saat 5 buçuktu kapı çaldı eşim kalktı nurdan kalk evi su basmışi dedi yataktan bi fırladım uyku sersemi her yer su içinde ayak bileklerime kadar suyun içindeyim allahım kabusmu diyorum kendi kendime meğer alt kata kadar sızmış kapıyı çalan alt komşuymuş temizlemek 4 saat sürdü. evin parkeleri kabardı ev sahibi bakıcak değiştirmek zorundayız az önce halılar alındı yıkatmaya yolladık
b,ide üstne emir alp hastalandı öksürüyo gribi var dktora gittik idrar tahlili derken bu gün felaket başladı
hala rüyada gibiyim kendimi suyun içinde gibi hissediyorum
allah beterinden her türlü felaketten korusun hepimizi
bende gece ve gündüz ufoyu acık tutuyorum bu ay aldık ufoyu daha önce klima ile ısınıyorduk bakalım gece-gündüz yakmaya ne gelcek elektirik cok merak ediyorum 150-200 ytlyi gözden cıkardık herşey bebişimin sağlıgı için:ecrin_bebek:
İyi Akşamlar Hepinize.......
Mervecim emerken yüzüme bakıyor demişsin ya son zamanlarda benim kızımda aynen öyle emerken ara veriyor yüzüme bakıyor gülüyor mest oluyorum vallahi.
Bu arada Betül ben de rejimdeyim akşam öğünümüz brokoli ıspanak ve közlenmiş biberdi yani ciddi ciddi rejimdeyim:)Ben de ciddi tatlın krizi var bunu engellemeye çalışıyorum dediğin gibi en kötüsü abur cubur.
karçiçek arkadaşımızın tereyağ pekmez olayı nedir arkadaşlar?bebeğemi yediriyoruz karıştırıp?ben anneye verıldıgını süt yaptığını duymuştum..fatmacım teşşekkür ederim canımbenim..onurcuğunda öksürüğü tezden geçsin işallah..betüşün dediği gibi direk ıhlamuru ona içirsen..bide karabirer göğüsü yumuşatıyo bılıyorum..balla karışıtırılıp verıylıyo..bi damlacık olmasalar yapıcam verıcem bişilerde daha mamayı bıle zor sındırıyo..gunde beş kez kaka yapan yavru kabız oldu hemen..aman rejım yaparken arada bi iki fındık kuru üzüm ağzınıza atıverin arkadaşlar..ya bunlar meydana çıksın allahın izniyle..eylül anneleri,cümle anneler hep gülsün..........
evet semacım ya normalde gülmesinden daha bir güzel geliyor yüzüne bakarak gülümsemesi :CüvCüv: ayy Allahım ne güzel bir duyguyu yaşatıyor bizlere çok şükür..
bir de arada ınn-nee gibi sesleniyor benimki ben de anne diyor baak diye babamızı kıskandırıyorum kaydirigubbakcemile3 ama cidden anne diyormuş gibi geliyor bana..sizde de var mı bu :lepi:
teşekkür ederim mervecim ben de deneyeyim yalnız evde normal pekmez var şuanda ondan yapsam olur mu acaba sonra da harnup pekmezi alırız inşallah biran önce geçer ...
benim onurumda uzun zamandır emerken geri çekilip etrafı seyrediyo tv ye bakıyo sonra bana bakıyo gülümsüyo sanki utanıyormuş gibi yapıp saklanıyo :roflol: bende "seni seni yaramaz" deyince gülüveriyor iyicecanım oğlum bir de iyileşse....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?