Doğum yapmış olan anneler buraya....

seda doktorun neden vanil ya şurubunu önermedi merak ettim.:uhm:

Canım şimdi 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyorlar ya onun için ben de suyla yapıyorum süt katmıyorum.Gerçi bi iki kere yaptım ama yapacağım zaman yine suyla yapıcam.

Günaydın Arkadaşlar...
Sedacım hosgeldın canım..Nazlımız büyüyünce annesiyle gurur duycak emınım..Iyıkı boyle bır annem varmıs dıye.Senı gercekten cok takdır edıyorum arkadasım..Baskası olsa bu kadar ugrasırmıydı bılmıyorum..Resmen bir savaş verıyorsun,butun zorluklara katlanıyorsun..Allahta senın yuzune gulsunde bol bol sütün olsun canım..Vanılya şurubu guzel bır cozum olmus.Ama doktoru dinlememekle iyi yapmışın cunku senınde bıldıgın gıbı hepımızın cocuklugu pirinç suyuyla gecmedımı??Allaha sukur hepımızde cok saglıklıyız..Hatta sana soyle söylıyım kayınvalıdemın 3 aydan sonra hıc sutu gelmemıs ıkı ogluda pirinç suyuyla büyümüş..İnan olsun ikiside maşallah çok saglıklı ikisininde boyu 1.90 üzeri (yani biri benim eşim)ikiside üniversite mezunu kamu yönetimi ve malıye okucak kadarda kafaları çalşmış yanı:))))Onun ıcın hıc uzulme canımcım..Bu memlekete basbakan olan adamlar o zekayı aptamıllemı yaptılar pirinç suyuylamı??Çok öpüyorum senı ve nazlıyı...

Canım psikiyatrise gitmene çok sevindim.Biliyorsun benide kendi rahatsızlıklarım sıkıntıya soktu.Geçen hafta 600 soru çözdürdü psikoloğum bu hafta cevaplara göre değerlendirme yapacakmış ve terapilere başlıycaz.Bende başedemiyorum stresle bide umutsuz düşünmem yokmu,herşeyi kötüye yormam..herkez bir şeyle sınav oluyor işte..kimi eşten kimi paradan.. kimi hastalıktan..Allah beterinden korusun..ama inşallah geride kalacak sıkıntılı günler..ben sanada dua ediyorum...Allah bütün dualarımızı kabul etsin........

Canım şimdi 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyorlar ya onun için ben de suyla yapıyorum süt katmıyorum.Gerçi bi iki kere yaptım ama yapacağım zaman yine suyla yapıcam.

canım sen suyla yapma, devam mamasıyla yap bence daha besleyici olur.Artık süt yerine devam mamalarıyla yapılıyor bu tarz şeyler.

Duygucum içimi rahatlattın çok teşekkür ederim..hayret dimi nasıl oluyorda pirinç suyu bu kadar besleyici oluyor halbuki içinde ne protein var ne kalsiyum...

Bu arada Sedacım süt verme konusunda bende her zaman varım unutma..İzmırde olsamda kargo dıye bırsey var demı:)Gerekırse süt yogurt falan ıcılmemesı gerekıyorsa onuda yaparım nazlıya süt sagmak ıcın:)sen ne yapılması gerektıgını söyle yeter..İnan bunu yazarken cok ama cok cıddıyım..Aklında olsun ve samimiyetime güven canım..Sevgiler...

seda doktorun neden vanil ya şurubunu önermedi merak ettim.:uhm:

pekmez daha organik dedi, vanilya şurubunu hiç duymamış salak, halbuki tüm dünyada benim gibi çocukları olan anneler son çare vanilyaya başvuruyor.Türkiyede değil ama yurt dışındaki tüm forumlarda bu şekilde verdiklerini söylüyorlar bebeklerine.Çünkü kızlar bildiğiniz gibi değil neocae inanılmaz acı bir mama, mama olduğundan şüpheliyim zaten ilaç gibi yani...

Süt konusunda çok teşekkür ederim arkadaşlar ama anladımki bu bir çözüm değilmiş, hani derlerya taşıma suyla değirmen dönmezmiş diye, o hesap olur başkasının sütü, benim tek çarem o mamaya alıştırmak olacak.Hepimize teşekkür ederim arkadaşlar bana inanımaz manevi güç veriyorsunuz güven veriyorsunuz süt veririm diyerek..bunu bilmek bile benim moralimi düzeltiyor...

sedacım netten buldum oku istersen
Pirinç: Nişasta açısından zengin bir besin olan pirinç, içerdiği kalori ile miktarı ile çok iyi bir enerji kaynağıdır. 100 gr. kuru pirinç yaklaşık 360 kalori içerir. Ayrıca, B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir. Pirincin besin değeri kabuğu alındığında azalır. Bu nedenle besin değerlerini koruması ve daha yararlı olması için kepekli pirinç tercih edilmelidir.

Pirincin Faydaları: Vücut gelişimini destekler. Vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Doyurucudur. Zihni açar. Yüksek tansiyonu düşürür. Hazmı kolaylaştırır. Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur ve ishali de keser. İçeriğinde bulunan kanser önleyici maddeler sayesinde başta bağırsak kanseri olmak üzere kansere koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını azaltıcı etkisi ile kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucudur. Ayrıca, böbreklere faydalıdır

Selam arkadaşlar..Bir hafta girmedim ne çok şey yazmışsınız....İnşaallah tüm bebeklerimiz ve annelerimiz iyidir...

Sedacım çok geçmiş olsun canım. Allah sütüne bereket versin güzelim. Valla hepinizle gurur duyuyorum. Ne güzel araştırmacı anneleriz. İyiki bulmuşum bu siteyi...
SEdacım gerçekten bebeğin ileride seninle gurur duyacak.... Bu kadar uğraştığın için eminim mukafatını da göreceksin canım.
Bu arada benim kızımda ilk haftasında çok zayıflamıştı. Mama takviyesine başlamıştık ve o zamanlar bana da mamayı pirinç suyu ile yaparsam daha besleyici olduğunu söylemişlerdi. Bi kaç kere yapmıştım. Kemik geliimi için iyiymiş.

Betülcüm hayırlı olsun canım.

selam kızlar ben geldimm kızın çorbasını hazırlıyorummm bakiim sizee dedimm nasılsınız bugünn ben fizik seansını bitirdim direk eve geldimm yarın gene gidicemm akrabalarımız gelecekmiş annemlere o tarafa gitmem lazım madem gidicem fiziğede gireyim sabahtan dedim anlayacağınız kıçım yer görmüyorr dolaşıyorum hep bu ara:roflol:

Bugün oğlum 5 aylık oldu teyzeleri..Aylık genel kontrolumuz var bugün..Saat 14.00 te gıdıcez.Egenin pipisinde çıkan sivilce gıbı sey hala geçmedı bakalım doktor ne dicek...İnşallah mantar gıbı bırsey degıldır.:çok üzgünüm:

canım senin işinde zor valla allah yardımcın olsunn dene herşeyi dene ver verebildiğin yere kadar üzme kendini bak benim annem abime süt bulamazdım pirinci döver un haline getirir su ile muhallebi yapıp verirdim diyor bizim büyüklerimiz neler yaşamışlarr köy yerlerinde allah yardımcı olmuş yetişmişiz bu günlere kadar herkes şanslı olmamış yiyecek giyecek konusunda valla abim çok eksik büyümüş ama topaç gibiymiş küçükken valla 6 aydan sonra zaten her bişey veriliyormuş senin durum farklı tabii ama dr menü veriyor onları denen birçok alternatif vardır mutlaka

maşallah canımmm hayırlısıyla sağlıkla büyür bebişlerimizzz bizimde 8 günümüz kaldı 5 aya girmeye büyüdüler valla ne çabuk geçti ama zor geçti değilmiii daha ne kadar oldu boylarını kilolarını paylaşıyorduk doğum zamanlarımızdan bahsediyordukkk şimdi yediklerinden içtiklerinden dr kontrollerinden bahsediyoruzzz doğum günlerinden bahsetmemize de az kaldı sağlıcakla inşallah

betülcüm allah mesut etsin [/COLOR
sedacım geçmiş olsun canım allah yardımcın olsun
kızlar yarın eşimgeliyoo yarın bi ara kuaföre gidicem dünki yağmura göre bu gün hava çok güzel çıkıp gezesım var ama evde yapılacak çokişim var.eşime dedım ben cezaire gitmek istemiyorum.ben 1 aydaha annemlerde kalayım sonrada eve tasınırım dedım tek kalamassın diyo hem ben heyecanla ev temizliyorum burda eşya aldım dıyo haklıda ama korkuyorum bende alp in dr u aşısı nekadar dil biliyor olsakta yıne zorlancaz yaa biliyorum.alıştımda burda anneme yakın olmaya orda hepten tek kalıcam yaaa oy oyy

Duygucum hayırlı olsun canım.İnşallah Allah nice nice senelerini gösterir bizlere..
Bende geçen hafta gittim kontrole. Benim kızımda çok az kilo almış. 6850 dedi. İki hafta önce kalça ultrasonu çektirdiğimde de 6720 idi. Pek fazla kilo almamış. Geçen ayda çok değldi. Kızlarda az kilo alımı idrar yolu enfeksiyonu olabiliyo , bi kontrol ettirelim dedi. Ve idrar tahlili yaptırttı. Bu gün eşim alıp gösterecek doktora. İnşallah bişey yoktur ya.

Bu arada biz araba alıyoruz kızlar. Bu gün eşim işlemleri halledecek. Ford fiesta alıyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Biliyosunuz eşimin babasından alıyoduk hep arabayı. Ve geçenlerde de ben annemlere kalmaya giderken bizi araba ile götürmüştü ve hiç uğramamıştı. Giderken de çok hızlı gitmişti , eşimle bozulmuştuk. O yüzden karar verdik, inşallah kızımın şansına iş olaylarımızda çok iyi gider. Benim tazminat paramla alıyoruz inşallah bende güzel bi iş bulurum yazdan sonra...Tek maaşla olmuyo çünkü. Allah yardım etsin bize....:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…