Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım eşsiz bi gün daha ayarlarız biz bize hihoyyyt ozaman görüşürüz ewet emel eşimle akşam geliriz demişti a.scnm msn de görüştüm dün kardeşim gitsin gelicem demişti bekliyoruz bakalım bi gün daha ayarlarz artıkyerimseniben

inşallah sen bu ögünü tututrabilirsin benim aç sayesinde ne mümkün bize verildi ek gıdalar ve öğün aralıkları malesef uygulayamıyorum 2 saate bir açıkıyor bizimki biraz fazla yiyici sanırım kaydirigubbakcemile3

sen ank neresinde oturuyosun. Emele yakınmı

kaydirigubbakcemile3 benimki de çok iştahlı esasında..bu mamaları yedikten sonra bir de
acıktıkça anne sütü :ecrin_bebek:
hiç boş durmayacak ağızları galiba kaydirigubbakcemile3

mervecim gecmiş olsun aşısı canım bu hazır meyve pürelerini dr. önerdi mi? sebze püresini falan...benneyaptımki:uhm:
yoksa kendin mi hazırlıycaksın dedi..ben kararsızım ya kendim yaparım herhalde..fisfisfisprensesi öptüm:CüvCüv:Şeniz

herkese selamlar güldenciğim bizde başladık ek gıdalara ama aynen senin gibi hiç zaman saat tutturamıyoruz onur habire acıkıyor bi sitede okumudum daha dün doktor bebeğin ek gıda ile doyması için 1 su bardağı yemesi gerek yazmış daha o kadar yemiyor bir seferde bebekler ondan sürekli acıkıyor herhalde
6. aydan sonra emmesi azalacak diyorlardı ama ne gezer aynen devam yeni doğmuş bebekler gibi cuk cuk emmeye devam ediyo benimki meme delisi resmen

sağol canım..
dr. ek gıda konusunu önümüzdeki ay konuşacağız dedi ancak bana verdiği listede, meyve püresi; meyvalar iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulur cam rendede rendelenir ,
sebze püresi ise; 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç konarak 40- 50 dk. ağzı kapalı kapta pişirilir..düdüklü tencerede pişirilecekse 15 dk .. az su ve zeytinyağı katılarak pişirilir ve ezilerek püre haline getirilir diyor..
çorba için ise bu sebezeler 4 su bardağı su ile pişirilir tel süzgeçten geçirilir diyor..
bebeğinize vereceğiniz ürünleri kendiniz hazırlayıp taze olarak yedirin diye de ilave etmişler a.s

ayy ne güzel fatmacım yaa nazar deymesin size benimki emmiyor artık beni sağarak veriyorum, geceleri emiyor en azından diyordum o kadar üzgünümkü bebeğim benim akşama annnesi yok tabi yanında artık yabancılaştı iyicesenağlama offfffffffffffffffffffff offfffffffffffffffffffffffffffff

ben aydınlıkevler ve sitelere yakınım cnm bilirsen eger elvankente bayağı uzağım..

bilmezmiyim canım evlenmeden önceki mekanım oralar hoş ank her tarafını bilirim genelde her köşede bi akrabamız oturuyorkaydirigubbakcemile3
annemlerde sitelerde oturuyorlar o yüzden dedim ben eşimin iş durumundan dolayı bu tarafda oturuyorum ve sinir oluyorum ne güzel siteler merkeze 20 dk en fazla bu arada benim için önemli olan rahat bi ortam bendede buluşabiliriz herzamanda beklerim bende uygun buluşma yerine gelebilirim

bu arda bize dr hazır mama ve ürünleri vermememi söyledi evde yogurdunu meyve püresini ve çorbasını kendim yapıyorum canım en dogalı bu sanırım ilk elma püresinden başlayabilirsin
fatmacım bizimki 1 kaseye yakın çorba içiyor üstünede beni emiyor ama 2 en fazla 3 saat sonra açıkıyor :roflol:

aaaa gulan da burda... sen buralara gelirmiydin ya... kız bebişler nasıl... ikiz bakmak zordur herhalde....biz biriyle uğraşamıyoz...

canım ya kıyamam sana üzülmekte haklısın geçen hastalandığımda 3 gün emzirememiştim gerçekten çok zor oluyor keşke tekrar alışsa ege emmeye göğsünü hiç mi almıyor yoksa alıp süt gelmeyince mi bırakıyor emmedikçe de sütün de gider
en azından hem çalışıp hem bu ayına kadar emzirebildin canım tabi ben çalışmadığım için onur çok alıştı memeye çalışıp da bu kadar zaman emzirdin çok fedakarlıklarda bulundun hiç üzülme bence sütün bitmediyse yeniden alıştırmaya çalış biliyorum zararlı bişey ama onur ben bazen çok sinirli olup memeyi almadığında reçel sürüyorum ucuna o zaman alıyor

kızlar benimki artık 1-2 haftadır bişeye odaklanıp oraya doğru eğilmeye çalışıyor, sonra ayak parmaklarını emiyor, sonra yüzümü avuçlayıp eğiliyor yüzümü koklayıp salyalarını bırakıyor, kollarının altında tutunca yere fazla basmasına izin vermiyorum tabi tay tay yapıyor adım atıyor yani, sonra başka yenilerden haa kollaarının altından tutyorum hobibibdi hobbbidi şarkısını söylüyorum zıp zıp zıplıyor. sizlerde neler var

ewet canım doğru olanıda bu gibi dr lar önermiyo hiç ama bütün vitaminlerde mamalarda var deniliyo demir takviyesi şu bu hersey var diolar anlamış değilim..:uhm:
bu tarifin irmiklisini yaptım ben sewerek yedi.cokacimcoookee ee peki bu hazırladığımız cok geliyo 1 günde bitmiyo ki bende artanını döküyorumfisfisfis

seren hanımı görüyorum sanırım yakaladım nerelerdesin sen bakım
buralardayımda pek yazamıyorum bızımkı bırakmıyo baya vaktımı alıyo anlıcagın sen napon şeker...bebıs nasıl
buarada ben kımseye sormadan aksamları sebze corması oglenlerıde 50ml lık elma suyuna basladım memede emıyo neden basladın dersenız gıt gıde zayıflıyo cok hareketlı cunku yerınde durmuyo iice erıcek dıyede korkuyorum gunde 5 seferde kaka yapıyo yedıgını cabuk erıtıyodu o nedenle basladım napım yarın kontrolu var bakım kac kılo olmus baslayalı 2 gun oldu buaradakaydirigubbakcemile2

merve kızınmı hastaaa neyi var

sağol aytencim aşı oldu iki tane bugün, onu konuşuyorduk..hasta değil çok şükür teyzesi Şeniz

ay bu ek gıda kitapçığı çok hoşuma gitti ya.. ne
pilav, makarna ve dolmalar : 8. aydan sonra yoğurt ile karıştırılarak verilebilir diyo mesela.. yoğurtlu dolma yerken hayal ettim bebeğimi .. ben de çok severim yoğurtlu dolmayı..birlikte yeriz artık..bi kaşık o bi kaşık ben kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…