Doğum yapmış olan anneler buraya....

hoppala çok güzel ya ben bi arkadaşta bindirmiştim onuru bayıldı çok güzel bişey

bencede 8 kilo çok çok iyi...
benimki 4.140 doğdu... en son 7 idi... şimdi taş çatlasa 7,500 dür...
başlama bence henüz...

Canım mert efeyle ilgileniyodum tekrar geçmiş olsun büşraya,tatlım bizde hep sağlık ocağında oluyoruz aşılarımızı ama bizimle çok güzel ilgileniyo ebeler bi kerede afyonda olmuştu ordada iyi ilgilenmişlerdi senin şansına demek ya öyle davrananlarada gıcık olurum sanki başka bi iş varmış gibi görevini seve seve yapsan ne olur ölürmüsün bazı insanlar malesef öyle boşver canım büşra iyi olsunda bi dah gitmezsin

off valla delırıcem herkes bısey soyluyo sadece sutle doyarmı hareketlı cocuk dıyolar bak zayıfladı dıyolar bızler 3 aylıkken cocukları yedırdık sımdıkı doktorlarda bı garıp dıyolar ınan bunaldım napıcagımı sasırdım busefer bende vıcdanazabı cekıyormus gıbı hıssetmeye basladım kendımı valla bı gorsen annem kaynanam babam kayınpederım cevremdekı herkes ek gıda ver dıyıp duruyorlar bıde herseyden parmaklarını sokup yalatmaları yokmu iicene delırıyorumdelikafadulden
o yuzden eve kapattım kendımı delırmezsem iidir

Pek gıremedım kızlar bugun, çok yazmamıssınız ıyıı..
Gecmıs okuması pek zor gelıyor vallahıı kaydirigubbakcemile3..
Evı toparladım, mutfagı fılan temızledım bıraz, bır de banyo yaptım rahatladım vallahıı..
Ancak geldım bakayım dedım ne var ne yok.. naniknanik

Ya bunlar cok alem gercekten..
Agızlarından cıkan bır kelıme bıle bızı cok mutlu edıyor degılmı..
Bızım kı de kızıdıgında sokranıyor, gulerken fılan ayrı bı konusuyor cok tatlı hepsı yaa Allah bızlere bagıslasın hepsını..

Oh masallah canım ,gecmıs olsun büşbüş e :) atesı fılan cıkmaz ınsallah..

Canım pekı kac saat aralıklarla emzırecegınden bahsettımı hıc dr ?

Canım masallah aman sukret gercekten o kadar onemlı bırsey kı emmesı ve sutunun olması..
Benım suan sutum yerıne geldı cok sukur sızede bahsettıgım gııb bır ara baya azalmıstı nedenını anlamadıgım bır sekılde ne kadar sıkıntı oluyor ınsana..
Meger ne kadar degerlı bırseymıs.. Yeterkı sutumuz olsun yeterkı emsınler de razıyım valahı saat bası bıle emzırırız..

Yahu kendı kendıne kurma anacım yaa uydurma yabancılastı fılan..
Annesının kokusunu herkesten ayırır o senden ıyı bılır.. kurup kurup ta bunalım yaratma kendıne aaaaa... klava:

Gulsahcım nasılsın ıyımısın, msn e gıremıyorsun pek...
mertımız nasıll uzuyormu annecıgını ?.. :1hug:

Son düzenleme:
boşver seren sen kim ne derse desin... aç olsa ağlar çocuk durmaz... sen takma onları.. kilosu çok iyi maşallah...

Son düzenleyen: Moderatör:

valla o büyükler konusunda ne desen haklısın aynı şeyleri bende çok yaşadım bir de biz altlı üstlü oturuyoruz yani düşün devamlı biraradayız seninkiler yine iyiymiş 3 ay beklemişler benimkiler 40 ı çıkınca herşeyi yer bebek dedmişlerdi ama ben vermedim verdirmedim de gizli gizli bazı şeyleri yalatmışlardır ama buna eminim çünkü dertleri hep onurun bişeyler yemesiydi Alalhtan 6 ayı sağ salim doldurduk sen de kimseye kulak asma canım bebeğini dilediğin gibi büyüt
büyükler sayesinde onur kucaktı oldu bir de hiç yerde durmaz devamlı kucaktadır

ay cnm işteherkes de var bu sorunlar bizden dr lardan cok bilmişler herseye karışırlar :mymeka:yaw..ona neyse benimde görümcemin kocası uyus eder alır yemek sularından verir beni çıldırtır..:dilcikar: verme derimm.. bizde böle büyüttük bişi olmas deyi veriolar sinirlerim tavan yapiio kötükedihüso
artık takmıyorum ve tavrımı koyuyorum onlara neyse..:mymeka:

çok güzel demişsin canım işin bu zaten, tamam kalabalık falan ama, insanlardan bunalıyorsan sevmiyorsan gidip tek çalışabileceğin bi meslek seçseydin.. hey Allahım ya :sm_confused:
ne güzel sizinkiler ilgiliymiş..
yalnızca hemşireler olsa neyse, aşıdan önce dr.görsün dediler.. girdim dr.un yanına, defterine baktı baktı büşranın, bu çocuk 4 kg doğmuş şu an şu kiloda, neden bu kadar kilo almış diyo kaydirigubbakcemile3 dedim yalnızca anne sütü veriyorum aç mı bırakayım çocuğu napiyi kilosunu ben mi belirliyorum, hormon mu veriyorum çocuğa kaydirigubbakcemile3
dr. olmuş ama genetik olarak yapısının ana babaya çekebileceğini akıl edemiyo delikafadulden çok garp :roflol:

sağol betülcüm büşbüş ellerinden öper teyzesi Şeniz
hayır canım emzirme aralıklarından bahsetmedi hiç..ek gıda konusunun teferruatlarını bir ay sonra konuşuruz dedi..
ama aralarda birşeyler yiyeceği için şimdiki kadar sık acıkmaz herhalde :ecrin_bebek:
ya da ben öyle umuyorum :sm_cool:
şu anda ben 2 saatte bir emziriyorum en geç..
dr istedikçe verebilirsin demişti ilk aylarda..a.s

...............
bıde o konu var ben daha dogurmadan kucaga alıstırmıcam dedım ay iki demısım demesem nolurdu kım bılır bızımkıde kucaktan ınmıyo off ıstedıgım gıbı buyutemıyorum cok karısanım var cookkk. sonra aglıyo heh aglıyo sıkıysa alma alıcankı kucakcı olacak dıyolar bıde sankı cocugu catlatıcam aglamaktan kucaga alısmasın dıye almıcam sanıyorlar hay allahım bıde gaddar anne takıldı adıma off anam offf anlatmakla bıtmez benım derdım cocugu ben dogurdum ama buytmek egtmek ısteyen cok anası var nedense:1ninca:

boşver seren sen kim ne derse desin... aç olsa ağlar çocuk durmaz... sen takma onları.. kilosu çok iyi maşallah...
:
.............

betülcumm bu dertlerle ugrasmaktan gıremıyorum bacım bıde bebiş fazla uslu degıl bak sen neguzel banyonuda yapmıssın bız babamız gelmeden banyo bıle yapamıyoruz uykusuda az uyusa temızlıktı banyoydu bende yapacam
maşallah aslan emreye annesını uzmuyor

Son düzenleme:

iyi ya sevindim merve yaaa bende hasta sandım, valla hi ben ilk ay götürmüştüm sağlık ozağına bizimkiler çok kibardı bence kişiye bağlı bişey bu demekki senin sağlık ocağındaki kadın uyuz ama geneli uyuz zaten.

Geçmiş olsun mervecimm uzun uzun konustuk zatiikaydirigubbakcemile3

Fatmacım aynen Egede bır ara 3 saatte bır emıyordu şimdi yıne full tıme emıyor...Hıc bırsekılde azalma yok:1no2:

Merhaba arkadaşlar...
Az önce dr.umuzdan geldik..
Serkan Boraya dün şu milupanın kavanozlu meyvasından yedirirken çok büyük tehlike atlattık...
İlk önce diline değdireyim dedim midesi bulandı öğ yaptı ikinci kez deneyeyim dedim tekrar öğğ yaptı sonra öyle kaldı çocuk..gözler kıpkırmızı oldu rengi değişti hemen kucağıma aldım Allahtan annem yanımdaydı annem hemen boynundan tuttu birşeyler yaptıkk sonra bora fişkırtarak kustu...
Rabbim bir daha böyle şeyler yaşatmasın ne bize nede tüm bebeklere.........
1-2 saniye daha devam etseydi...düşünmek bile istemiyorumm....
Neyse sizde asla zorlamayın midesi bulanıyorsa bırakınn,birde bu ihtimale karşı
heimlich manevrasinı öğrenin ben internette dün araştırdım bugünde pratik olarak dr. bana gösterdi.....
resimlerini koyuyorum buraya googleden da açıklamalarına bakın...

canım yaaa çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın
en korktuğum şeydir ne yapılacağını bilsemde elim ayağım durur heralde allah kimseye yaşatmasın tekrar çok geçmiş olsun

Merve geçmiş olsun canım,İnşallah huzursuzluk yaşamaz büşramız
Bizim sağlık ocağıda o kadar ilgili ki anlamadım sizin ordakileri bir şikayet edilmeleri gerekiyor aslında,o zaman nasıl tutuşuyorlar...

Seren canım bana sorarsan sen etrafındaki kişileri çok takma kafana,eğer dr.una güveniyorsan onun söylediklerine kulak as...
şayet kilo almıyorsa oğlun zaten drun ek gıdalara geçmeni söyler ....
Ayrıca onların tabaklarındaki yemekleri tattırarak kilo almaz çocuk..her şeyin bir usuli var...kafadan vermekle daha çok bebeğin zarar görür sancılanır vs...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…