- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #14.081
ewet cnm ya durup durup bişey cıkarıyorlar..anlamış değilim..:1closedeyes:şimdide hoppala cıktı dr.lar onu öneriyorlar..ama ben kullanmak istiyoruummçünkü güzel oyalıyooo ama bu kez de bi zarar vermesindeeÇok üzgünüm çoook
sağol canım , önümüzdeki ay 3 tane olacakmışız bir de:1no2: ne hale gelecek yavrucak..
rota virüsü özel evet canım 131 tl ödedim bugün..
pnömokok için sağlık ocağına götürdüm o da 200- 250 arasıydı özelde..
bizim sağlık ocağındakiler çok garip ya birşey soruyorsun doğru düzgün cevap vermiyolar, çocuğu yatır, bacağını aç.. sert sert hitap etmeler.. ne bu ya, bedava aşı yapıyoruz diye bir de dövsünler barisağlık ocağına 2. gidişimdi zaten.. bir kere de de verem aşısı için verem savaş dispanserine gitmiştim. oradaki bayan da aynı davranışları segilemişti..
bir daha mı tövbe hayatta gitmem :mymeka:
sizlerin gittiği sağlık ocakları da böyle mi yoksa benim şanssızlığım mı bu merak ettim fisfisfis
serencim 8 kilo çok iyi bence ya ek gıda başlama bence önce doktora sor onur bile daha yeni 8 kiloyu biraz geçti...
ek gıda alınca emmeyi falan bırakverir bir de daha çok küçük bizim ilk ek gıda denememizde onur emmek istemişti bende hemen kestim ek gıdayı birkaç gün sonra tekrar başladım
Ya bunlar cok alem gercekten..ya bizim kızda öle konuşuyorda konuşuyorr bide bu akşam hırkasını değiştiriyordum hiç sevmiyor kıyafet giymeyi anasına çekmemişşş :roflol: sinirlendi bir laflar bir görsenizzz nasıl vaaa vaaa vaaa diyorrr kızarak kocişle gülmekten yerlere yattıkk :roflol:
merhabalar a.s.
biz dr.dan geldik..kontrolümüzü ve aşılarımızı olduk..pnömokok ve rota nın 2. dozları..
1 ay daha yalnızca anne sütüyle gidelim dedi dr.
gülşahcım dişleri çıkacak demek ki, iştahsızlık huzursuzluk olabiliyormuş diş çıkarırlarken..kolaylıkla çıkar rahatlar umarım ... :CüvCüv:
mevlüde hayırlı yolculuklar, tez zamanda kavuşun yeniden anneciğinle inşAllah.. şiirin çok
duygulandırdı beni..Allaha emanet olun canım :çok üzgünüm: :teselli:
bu arada geçen gün kaynamış su konusu geçmişti.. dr.un bize verdiği listede 18. ayın sonuna kadar kaynatılmış su verilmelidir yazıyor..bilginize..
sağol canım huysuzlandı fitil verip uyuttum ateşlenmez umarım fisfisfis
bu ay, kilo alımı iyi olduğu için yalnızca anne sütüne devam edelim dedi..
önümüzdeki ay da anne sütüne ilaveten;
sabah uyandığında; anne sütü,
sonra ;anne sütü ve meyva püresi..
öğle ; anne sütü..
ikindi ; sebeze püresi ve anne sütü..
akşam; anne sütü veya muhallebi..
6. ayda da bu menüyü uygulayacakmışız a.s
Canım masallah aman sukret gercekten o kadar onemlı bırsey kı emmesı ve sutunun olması..herkese selamlar güldenciğim bizde başladık ek gıdalara ama aynen senin gibi hiç zaman saat tutturamıyoruz onur habire acıkıyor bi sitede okumudum daha dün doktor bebeğin ek gıda ile doyması için 1 su bardağı yemesi gerek yazmış daha o kadar yemiyor bir seferde bebekler ondan sürekli acıkıyor herhalde
6. aydan sonra emmesi azalacak diyorlardı ama ne gezer aynen devam yeni doğmuş bebekler gibi cuk cuk emmeye devam ediyo benimki meme delisi resmen
Yahu kendı kendıne kurma anacım yaa uydurma yabancılastı fılan..
ayy ne güzel fatmacım yaa nazar deymesin sizebenimki emmiyor artık beni sağarak veriyorum, geceleri emiyor en azından diyordum o kadar üzgünümkü bebeğim benim akşama annnesi yok tabi yanında artık yabancılaştı iyicesenağlama offfffffffffffffffffffff offfffffffffffffffffffffffffffff
Gulsahcım nasılsın ıyımısın, msn e gıremıyorsun pek...Canım mert efeyle ilgileniyodum tekrar geçmiş olsun büşraya,tatlım bide hep sağlık ocağında oluyoruz aşılarımızı ama bizimle çok güzel ilgileniyo ebeler bi kerede afyonda olmuştu ordada iyi ilgilenmişlerdi senin şansına demek ya öyle davrananlarada gıcık olurum sanki başka bi iş varmış gibi görevini seve seve yapsan ne olur ölürmüsün bazı insanlar malesef öyle boşver canım büşra iyi olsunda bi dah gitmezsin
off valla delırıcem herkes bısey soyluyo sadece sutle doyarmı hareketlı cocuk dıyolar bak zayıfladı dıyolar bızler 3 aylıkken cocukları yedırdık sımdıkı doktorlarda bı garıp dıyolar ınan bunaldım napıcagımı sasırdım busefer bende vıcdanazabı cekıyormus gıbı hıssetmeye basladım kendımı valla bı gorsen annem kaynanam babam kayınpederım cevremdekı herkes ek gıda ver dıyıp duruyorlar bıde herseyden parmaklarını sokup yalatmaları yokmu iicene delırıyorumdelikafadulden
o yuzden eve kapattım kendımı delırmezsem iidir
off valla delırıcem herkes bısey soyluyo sadece sutle doyarmı hareketlı cocuk dıyolar bak zayıfladı dıyolar bızler 3 aylıkken cocukları yedırdık sımdıkı doktorlarda bı garıp dıyolar ınan bunaldım napıcagımı sasırdım busefer bende vıcdanazabı cekıyormus gıbı hıssetmeye basladım kendımı valla bı gorsen annem kaynanam babam kayınpederım cevremdekı herkes ek gıda ver dıyıp duruyorlar bıde herseyden parmaklarını sokup yalatmaları yokmu iicene delırıyorumdelikafadulden
o yuzden eve kapattım kendımı delırmezsem iidir
Canım mert efeyle ilgileniyodum tekrar geçmiş olsun büşraya,tatlım bizde hep sağlık ocağında oluyoruz aşılarımızı ama bizimle çok güzel ilgileniyo ebeler bi kerede afyonda olmuştu ordada iyi ilgilenmişlerdi senin şansına demek ya öyle davrananlarada gıcık olurum sanki başka bi iş varmış gibi görevini seve seve yapsan ne olur ölürmüsün bazı insanlar malesef öyle boşver canım büşra iyi olsunda bi dah gitmezsin
Pek gıremedım kızlar bugun, çok yazmamıssınız ıyıı..
Gecmıs okuması pek zor gelıyor vallahıı kaydirigubbakcemile3..
Evı toparladım, mutfagı fılan temızledım bıraz, bır de banyo yaptım rahatladım vallahıı..
Ancak geldım bakayım dedım ne var ne yok.. naniknanik
Oh masallah canım ,gecmıs olsun büşbüş e :) atesı fılan cıkmaz ınsallah..
Canım pekı kac saat aralıklarla emzırecegınden bahsettımı hıc dr ?
ay cnm işteherkes de var bu sorunlar bizden dr lardan cok bilmişler herseye karışırlar :mymeka:yaw..ona neyse benimde görümcemin kocası uyus eder alır yemek sularından verir beni çıldırtır..:dilcikar: verme derimm.. bizde böle büyüttük bişi olmas deyi veriolar sinirlerim tavan yapiio kötükedihüso
artık takmıyorum ve tavrımı koyuyorum onlara neyse..:mymeka:
bıde o konu var ben daha dogurmadan kucaga alıstırmıcam dedım ay iki demısım demesem nolurdu kım bılır bızımkıde kucaktan ınmıyo off ıstedıgım gıbı buyutemıyorum cok karısanım var cookkk. sonra aglıyo heh aglıyo sıkıysa alma alıcankı kucakcı olacak dıyolar bıde sankı cocugu catlatıcam aglamaktan kucaga alısmasın dıye almıcam sanıyorlar hay allahım bıde gaddar anne takıldı adıma off anam offf anlatmakla bıtmez benım derdım cocugu ben dogurdum ama buytmek egtmek ısteyen cok anası var nedense:1ninca:
valla o büyükler konusunda ne desen haklısın aynı şeyleri bende çok yaşadım bir de biz altlı üstlü oturuyoruz yani düşün devamlı biraradayız seninkiler yine iyiymiş 3 ay beklemişler benimkiler 40 ı çıkınca herşeyi yer bebek dedmişlerdi ama ben vermedim verdirmedim de gizli gizli bazı şeyleri yalatmışlardır ama buna eminim çünkü dertleri hep onurun bişeyler yemesiydi Alalhtan 6 ayı sağ salim doldurduk sen de kimseye kulak asma canım bebeğini dilediğin gibi büyüt
büyükler sayesinde onur kucaktı oldu bir de hiç yerde durmaz devamlı kucaktadır :
.............boşver seren sen kim ne derse desin... aç olsa ağlar çocuk durmaz... sen takma onları.. kilosu çok iyi maşallah...
:
sağol canım , önümüzdeki ay 3 tane olacakmışız bir de:1no2: ne hale gelecek yavrucak..
rota virüsü özel evet canım 131 tl ödedim bugün..
pnömokok için sağlık ocağına götürdüm o da 200- 250 arasıydı özelde..
bizim sağlık ocağındakiler çok garip ya birşey soruyorsun doğru düzgün cevap vermiyolar, çocuğu yatır, bacağını aç.. sert sert hitap etmeler.. ne bu ya, bedava aşı yapıyoruz diye bir de dövsünler barisağlık ocağına 2. gidişimdi zaten.. bir kere de de verem aşısı için verem savaş dispanserine gitmiştim. oradaki bayan da aynı davranışları segilemişti..
bir daha mı tövbe hayatta gitmem :mymeka:
sizlerin gittiği sağlık ocakları da böyle mi yoksa benim şanssızlığım mı bu merak ettim fisfisfis
sağol canım huysuzlandı fitil verip uyuttum ateşlenmez umarım fisfisfis
bu ay, kilo alımı iyi olduğu için yalnızca anne sütüne devam edelim dedi..
önümüzdeki ay da anne sütüne ilaveten;
sabah uyandığında; anne sütü,
sonra ;anne sütü ve meyva püresi..
öğle ; anne sütü..
ikindi ; sebeze püresi ve anne sütü..
akşam; anne sütü veya muhallebi..
6. ayda da bu menüyü uygulayacakmışız a.s
herkese selamlar güldenciğim bizde başladık ek gıdalara ama aynen senin gibi hiç zaman saat tutturamıyoruz onur habire acıkıyor bi sitede okumudum daha dün doktor bebeğin ek gıda ile doyması için 1 su bardağı yemesi gerek yazmış daha o kadar yemiyor bir seferde bebekler ondan sürekli acıkıyor herhalde
6. aydan sonra emmesi azalacak diyorlardı ama ne gezer aynen devam yeni doğmuş bebekler gibi cuk cuk emmeye devam ediyo benimki meme delisi resmen
Merhaba arkadaşlar...
Az önce dr.umuzdan geldik..
Serkan Boraya dün şu milupanın kavanozlu meyvasından yedirirken çok büyük tehlike atlattık...
İlk önce diline değdireyim dedim midesi bulandı öğ yaptı ikinci kez deneyeyim dedim tekrar öğğ yaptı sonra öyle kaldı çocuk..gözler kıpkırmızı oldu rengi değişti hemen kucağıma aldım Allahtan annem yanımdaydı annem hemen boynundan tuttu birşeyler yaptıkk sonra bora fişkırtarak kustu...
Rabbim bir daha böyle şeyler yaşatmasın ne bize nede tüm bebeklere.........
1-2 saniye daha devam etseydi...düşünmek bile istemiyorumm....
Neyse sizde asla zorlamayın midesi bulanıyorsa bırakınn,birde bu ihtimale karşı
heimlich manevrasinı öğrenin ben internette dün araştırdım bugünde pratik olarak dr. bana gösterdi.....
resimlerini koyuyorum buraya googleden da açıklamalarına bakın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?