Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım benımkıde tam tersı acken öldur allah uyumaz.zaten sureklı ac oldugu ıcın cok az uyuyor uyanıyor hemen:roflol:

canım ben hergun yıyorum mandalın elma sukur oyle bır sorunum olmadı bende gaz yapıyor ama bebısımı masallah etkılemedı.zaten klasık bız sabah 8 de bır ıkınmaya baslıyoruz 9.5 a kadar ne yesek ıkına ıkına cıkarıyoruz.benımkı cok kustugu ıcın ben gaz sorunu yasamıyorum canıma.s.

ben alması gerekenın %90 nını ılk 5 dakıkada olarak bılıyoruma.s.doktorumuz oyle dedı.ama bazı bebıslerın ıkıncı ayda ıstahları dahada azalıyormus betuscum.bır arkadasımın ılk ay cok emen bebegı ıkıncı ay daha az emmeye basladı.bazende keyfe keder bır donem olabılıyor degısebılır yıne..benımkıde cok kusuyor bılıyorsun ama cok emmeye baglı olarak.cok emdıgı zamanlar olabılırmı senınde?

Bu arada ben bebeklere bitki çayı verilmesini uygun bulmuyorum, gazı varsa eğer 4 damla zinco veririm

oda bitkisel ama 100cc bitki çayını içiremem doğrusu, onu içeceğine sütümü içsin...

bende anne sutunden baska bır sey vermıyorum en azından ılk 6 ay:1no2:

Besleme süresi yeterli olmalıdır. Normalde bebekler bir öğünde alacakları anne sütünün yaklaşık olarak % 50 sini ilk 1-2 dakikada, % 90 ını ilk 5 dakika içersinde emerler. Normal bir emzirme süresi 15-20 dakika olmalıdır. Daha kısa veya uzun sürdüğünde başka bir sorun olması mümkündür.

Beslenme aralıkları bebeğe göre ayarlanmalıdır. İlk ayda bebek ağladıkça denilen aralıklar uygundur. Bu süre 30 dakika ile en fazla 3 saat olmalıdır. İdeal olarak ilk ayda 1-2 saatlik aralıklar tercih edilmelidir. İkinci aydan itibaren bu aralıklar önceleri 2 sonra 3 saate çıkmalıdır. Beslenme aralıklarının arttırılması yavaş yavaş yapılmalıdır. Mide hacmi yeni doğan bebeklerde 20-30 ml. İken 8-10 günde 60-100 ml. ye, 3. ayda 150ml.ye, 6.ayda 200 ml.ye çıkar. Bir yaşına geldiğinde 300 ml. hacme ulaşır. Artan mide kapasitesine paralel olarak annenin de süt miktarı artar. Bazı özel durumlarda beslenme saatle düzenlenebilir. Hastane gibi ayni anda bir çok bebeğe bakıldığında her birinin ağlaması veya doymasını izlemek mümkün olmadığında 2-3 saatlik aralarla beslenme uygulanabilir. Yine de beslenme aralığının 3 saati aşmaması gerekir.
Bebeğin tok olduğu halde gaz sancısı gibi başka nedenlerle ağlaması yanlışlıkla doymadığı düşünülerek ek besinlere başlamamak gerekir. Bebeğin doymasının en önemli göstergesi yeterli kilo almasıdır. Diğer yandan yetersiz anne sütü nedeniyle bebek aç kaldığında düşen kan şekerine bağlı olarak uyuklayabilir ve ağlamaz. Bu sakinlik de yanlışlıkla doyduğunun göstergesi değildir. Tartı bunu da belirlemeye yarar. Bebek emdiği zaman midesine gelen süt mide asidi ile karıştığında kesilir. Böylelikle sindirim işlevi başlar. Bebek yeni emdiğinde süt şeklinde geri çıkartabilir. Emdikten bir süre sonra çıkarttığında kesik halde gelmesinin nedeni bu olaydır. Beslendikten sonra yeterli süre geçmeden tekrar beslendiğinde midesinde sindirimine başlanmış süt ile yeni emilen çiğ süt karışır. Bağırsaklara kesilmiş süt ile kesilmemiş çiğ süt ayni anda geçerse sütün asitle kesilmesi sonucu otaya çıkan gaz bağırsakların gerilmesine neden olur.

Beslendikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır.

merhaba kizlar bende sizin yazilarinizi hep okuyorum ama bi türlü yazmak nasip olmuyo ama insallah bundan sonra bende sizinle yazismak istiyorum tabi oglumun izin verdigi sürelerde.hepimizin yavrularini Allahim bizlere bagislasin acilarini göstermesin

kızar nabersınız
bakın ne buldum denedım hakıkkatten işe yaradı.
aksam gec vakıtte bıle bebegımızı yıkarsak hıc bısey olmazmıs zaten ortamı sıcak tuttugumuz vakıt hasta bıle olmayacaktır yavrucuklar:))

ben denedım 6 saat uyudu :)))
sızlerde deneyın ınsallah faydasını gorursunuz güzel annişler.
öptüm sizleriiiiii:1hug:a.s.

Yeni doğan bebekler nasıl yıkanmalı? - UZMAN TV

merhaba iyi akşamlar herkese arkadaşlarım..
Erva hoşgeldin aramıza bebişin çok tatlı görünüyor maşaAllah..
Saliha biz de kalça ultrasonunu birinci ayda yaptırmıştık..
2. ay bitiminde karma aşı + verem aynı gün yapılması gerek dedi bize de dr..
demek bi yan etkisi olmuyor, yaptıran arkadaşlar sağolun bilgi için :))
herkese sevgiler..

iyi akşamlarr
canım ben midesi kötü olduğu zamanlarr nane veriyorum ve iyi geliyor yalnız naneyi kaynatma su kaynayınca naneyi at ve ocaktan al demlenmesini bekle.naneyi kaynatırsan hem nane acır hemde kabızlık yaparr...

ya ben oğlumu emzirirken genzine çok sık süt kaçıp boğuluyordu yavrucak.
meğer benden kaynaklanıyormuş ne kadar basit bir şeyi atlamışımm,emzirirken sırt üstü kafası ise bana dönük olarak emziriyordumm şimdi ise tamamen vücuduyla birlikte bana dönükk emziriyorumm
aklınızda bulunsunn ....

slm nasılsınız bakalımm arkadaşlar annemlerdeyimde ya benim kızımda sanırım üşüttü ayaklarını karnına çekiyor ve çok aglıyor bi anda ağlıyor uykudan uyanıyor ne yapsam aceba

iyi geceler kızlar ben hala ayaktayım benim kız 11 de bi başladı ağlamaya bu saat oldu gazını çıkaramadık bugün hiç yaww yaa bbunalıma girdim resmen bu neydi yaa şimdi ancak yatırdımm mamasını verdim karnını zeytinyağıyla ovaladımpopoyada sürüp ovaladım çıkardı gazı neysekii mama da verdim yattı inşallah uyur bekliyoz kocişle o tv karşısına geçti uyanır belki diye bende bakiim dedim size yaziimm yarın şu hindistan cevizini biyerden buliyim dün de rezene içmeyi unuttum belki içseydim böle olmazdı nese herkese iyi geceler

günaydın kızlarrrrr gece uyuyamadık sabah 5 te yattım kız uyudu bu defa benim sinirler hallaç oldu uykum kaçtı gece kalktım tv seyrettim makina durmuştu bulaşıkları çıkarttım ve üzüm yedim kızı tekrar doyurdum yattımmm bazen çk zro olıuyorr gerçekten şimdide sırtımın ağrısından oturamıyom 1 saat sonra hafifler hareket edince biraz azalıyor kambur durmaktan hep işteee ha bu arada bugün evde temizlik var yarın kızımın mevlüdü okunuyor nihayettt geciktik 40.mız geride kaldı maşallah bugünde 1 ay 3 haftalık olduk çok şükürrr kızımda 3 gündür ishal genee bakalım nekadar sürcek yarında devam ederse dr arayı dicem aman o da anne sütü alan bebekler ishal olur diyor öle çıkarır diyor ama bu farklı yawww kız resmen su gibi fışkırtıyorr gazla beraberrr aman sabah sabah ne muhabbet oldu yaww

BENCE HEPSİ AYNI ÇIKIYORDUR BU TESTİN büyük kızımıda deniyecem bakalım şimdiki eşim e de benziyormu gerçi herkes onu gerçek babası sanıyor amand ne kadar babaya benziyor diyorlarrr :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…