Doğum yapmış olan anneler buraya....

Canım hamileliğimden beri lansinoh kullandım hiç yara olmadı ilk günlerde hassasiyet oldu tabi ama kanama,çatlak falan olmadı.

Kızlar çok ihmal ettim ve geç kaldım almamakla aklım başıma yeni geldi inşallah geç kalmamışımdır çünkü çok acıyo bakalım bugün alıcak eşim umarım işe yarar(

merhabalar arkadaşlar... nasılsınız herkes çook iyidir inşAllah..
Gülşahcım görüşemiyoruz uzun zamandır :) benim bebişim de son günlerde tam emme delisi oldu :) omzumu açık bulsa omzumu emiyor, boş bulduğu anda ellerini emiyor şapur şupur,
meme emerken de bi heyecanlanıyo hızlı hızlı çekiyo genzine kaçıyo öksürüyo, bir kere de nefessiz kaldı aynen senin anlattığın gibi, çok korktum hemen ters çevirdim sırtına vurdum geçti ama ömrümden ömür gitti benim de
gül biz de 1. ay bitiminde çektirdik, doğum yaptığım hastanede de sonradan götürdüğüm
hastanede de 1. ay çekilmesi gerekiyor denmişti..

Gülşahcım bu arada lansinoh sürer sürmez etkisini gösteriyo, mucize gibi bi krem valla :) geç kalmış sayılmazsın yani tatlım.. bebişin çok tatlı görünüyor yesin onu merve teyzesi :)) ishal de olmuş yavrum kıyamam geçmiş olsun canım..

banada dediler canım.. 3 gün banyo yapmayacakmış ve kesinlikle dokunma dediler...

KIzlar selam;
Benim bebeğimin duruşu karnımda ters olduğundan , yani makat bebek diyolar, Doğum doktorumuz doğduktan sonra kalça ultrasonu muhakkak çektirin demişti. Bizde 50. günde falan kontrole gittiğimizde çektirdik. Kalçasından ultrason aletini gezdirerek bakıyor. Benim kızımın gelişmesi biraz geç gibi bişey dedi.Yani gevşekmiş daha tam toparlanmamış kalça kemikleri. Erken doğum yapmamın da bunda faktörü var mıdır bilmiyorum artık.. Ama çok önemli bişey olmadığını söylediler. Kalın bez kullanılabilirmiş. Bacakları yana doğru kucağa alınırmış. İnşallah bi sorunumuz çıkmaz da tamamen toplanır kemikleri..

Kızlar bizde 2.ayımızı bitirdik hayırlısı ile. Dün aşılarımızı da olduk. Öyle ateşi falan da olmadı, güzel güzel uyudu kızım. Sağlık ocağında yaptırın derm bende. Artık ateş yapmayan iğneler kullanılıyomuş zaten.Bizede 3 gün banyo yaptırma dediler.
Bir de çocuk doktoru bize sadece pnömokok aşısını önerdi. Rota virüse gerek yok ben tavsiye etmiyorum dedi.Daha çok Amerikan virüsleri için mi öyle bişey dedi. Bi ara kullanılmış sonra kaldırılmış şimdi tekrar piyasaya çıktı dedi. Ben tam bilemiyorum bi araştıracam bunu. Pnömokok için de şu ara iğneler çok olduğu için , 7-9-12. aylarda 3 doz olarak vurdurabilirsiniz, çocuk için de tek aşı olur o zaman iyi olur dedi.
Bu arada 4900 gr. çıplak ve 57.5 cm olmuşuz. Son bi ay çok kilo almışız. Mama da veriyorum bide. Keşke sadece sütüm yetse... Ne söylenilirse içmeye çalışıyorum ama psikolojik olarak moral de olayınca fayda etmiyor bişey...
Sizin boy ve kiloları ne kadar oldu kızlar?

Mervecim canım görüşemiyoruz cidden bebekle hayat çok zormuş hiçbişeye fırsat vermiyo valla,elektrikler gitmişti sonrada bebiş uyandı emzirdim o aradada sen gelmişsin yine kaçırdım sanırım,senin büşrada çok tatlı maşallah yerim herşeyini,meleklerimizin hepside çok tatlılar ah bide gazları olmasa..İshal oldu teyzesi inşallah düzelir,cidden mervecim insan ne kadar telaşlanıyo boğazlarına bişey kaçınca çok dikkat etmek lazım yavrularımız Allah a emanet artık napalım,bugün alıcak kremi eşim bakalım umarım dediğin gibi mucizeler yaratır yoksa çok kötü memişin hali çoookkk:1no2:

canım açı derken dogdugumuz anda gunes ay ve gezegenlerın verdıgı acıyı kastetdım.. yukselenler burclar hep buna baglı cunku.. astrolojı cok derın :) 12 ev var mesela onları henuz bende tam cozemedım.. :) her burcttan aldıgımz bır etkı muhakkak var ama az ama cok.. ama bunların en basında uc burc gelıyor.. ılkı öz burcumuz olan gunes burcu, ıkıncısı yukselen burcu, ucuncsude duygu burcu denılen ay burcu.. :)

gülşah canım bugune kadar bosuna acı cekmıssın gercekten.. benım goguslerın hıc bırseyı yokken dogum yaptıktan hemn sonra fena yara oldu kanadı emzırmek kabustu sılıkon uc kullandım gecene kadar ve bakım yaptım her gun lansınoh kullandım cok kısa surede toparladı.. muhakkak kullan dıyorum.. esın buyuklerınden almasın o kadarına gerek yok kuuck tuplerden alsın yetmezse bır daha alır ama yetecegını sanıyorum, gecmıs olsun canımcım.. :1hug:

he canım canım ya valla yakında fal da bakarım ıkısını bırlestırırık muneccım olurum ıyımı kaydirigubbakcemile3
gunduz 12 mı gece 12 mı sen soyle bakayım.. benımde yukselen akrep bu arada sekerım .. kaydirigubbakcemile2

canım hıcbırsey vermemek derken gaz ılacını kastetdı yoksa sadece emzırıyor ek gıda vermıyor yanı :)

slm kızlar butun bebısler ve annelerı ıyıdır ınsallah:)bız bugun oglumla sahıle cıktık.hem oglu hava alsın hemde bana yuruyus olsun dıye.hava cok guzeldı gunluk guneslık ama sahıl bıraz esıyordu.bende pusetın ustunu orttum sorun olmamıstı.ama yarım saat sonra oglum bır oksurmeye basladı bogazına kusmuk kactı sanırım.hemen pusetten aldım ters cevırdım.baya bır nefes alamadıcok korktum.neysekı cok sukur duzeldı ama o aradada ruzgarı yedı tabıhasta olmasından cok korkuyorum ya ınsallah bırsey olmaz.
bu arada gulsahcım hosgeldın canım artık malesef eskısı gıbı gorusemıyoruz bebıslerımızın musade ettıgı saatlerde ancak...
bu aşı olayı benım ıyıce kafamı karıstırdı.napcagımı sasırdım.ben pnömokok yaptırcam rota vıruste yaptırmayı dusunuyorum.ama kımısı obur ay yaptır dıyor kımısı rota vıruse gerek yok dıyor.ıyıce allah bullak oldum valla.bu ay 5lı karma var.onun ıcın pnomokok 3.ayda yaptırayım dıyorum.ama nuraycım senın doktorun soyledıgıde dogru ılerkı aylarda olursa tek doz oluyormus.bılmıyorumkı ne yapsak?

gülşahcım ben o kremı hamısken almıstım.ve son 10 gun kala surmeye basladım doguma...bır kere bıle canım yanmadı emzırırken.hatta kendı kendıme ne kadar buyutmusler hıc bırsey olmuyormus falan dedım.gercekten mucıze krem.ben bırde buyuk boyunu almıstım uzun sure kullanırım dıye.meger 2 3 kere suruyormusun bıtıyormus olay.yanı buyuk tupe bıle gerek yokmus..

Kızlar yaa benımkı gulmeye baslıyooooorrr !! hihoyyyt hihoyyyt
oynuyorum opuyorum konusuyorum gozlerını dıkıyor agzını tam acıcak gulucek yarım kalıyor tebessum oluyor sadece..
ama sımdı buraya yazı yazarken bıle bekleyemıyor hep oynayım konusaım ıstıyor bıraz bakmazsam geel gıbı sesler cıkarıyor geaalll gıeel gıbıııı :roflol: aha yıne basladıı.. kaydirigubbakcemile3
gulmeyeee baslıyorr yaaaaa... Şeniz Şeniz

ben senin koccaaa gözlü çoccuuunnuuuuğunuu yerim yaaa yerimmmmmm demek gel demeye başladı hey maaşşallhhhhhhh yavruyaaaaaa bu ne hızzzzzzzzzzzzzzzkaydirigubbakcemile2

ben senin koccaaa gözlü çoccuuunnuuuuğunuu yerim yaaa yerimmmmmm demek gel demeye başladı hey maaşşallhhhhhhh yavruyaaaaaa bu ne hızzzzzzzzzzzzzzzkaydirigubbakcemile2

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 he valla canım yaa gulmeden konusmaya basladı benm kı bıraz dengesız buyuyor ama olsun kabul :roflol:
bende senın oğluşu yerım valla hepınızınkını yerım bırseycık kalmaz kaydirigubbakcemile3

betus aynı benımkıde sankı baska odaya gıttıgımde gealll dıye bagırıyor bende seslenıyorum gelıyorum oglum dıye:roflol:bırde aglarken ennaaaa anneaaa der gıbı gelıyor zaten o zaman ıcım erıyor:sm_cool:

betül yaa seninkinin şapkasız fotosunuda bir koysana merak ettim çokkkk maaaşallahh yaaa 40 bin kere maaşallhhhhhh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…