- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.381
canım birini kolundan birini bacağından yaptılar.. ama hangisini nreye yaptılar bilmiyorum... seninkide kocaman olmuş maşalllah. benim bildiğim iki aylık olunca yapılıyo... bide aşılarınızı yapan tekrar geleceğiniz tarihi söylemedi mi... aşı kartına bi bak oraya yazmışlardır belki...
kızlar bebeklerinizezeytinyağı veriyomusunuz... ben geçen gün verdim dün baya kakasını yaptı...
kızlar bebeklerinizezeytinyağı veriyomusunuz... ben geçen gün verdim dün baya kakasını yaptı...
saol cnm teşekkür ettirma.s. ben diğer aşısına unutmş 2.3gün geç gitmiştim... o bakımdan yoksa tam doğum tarihinde gitmem gerkiyor ayın 14.de doğmştu heralde yine 14 de giderim cnm bana 2 aylıkken getir kalça çıkıklığı için röntgen çekilcek demişlerdi sen yaptırdın mı???
maşallah pek şeker görünüyorbebişin bu arada adıda pek güsel eşimin adıda mustafa:1hug: takvimin doğu bence bi yanlış göremedim benbenneyaptımki
kabız diyemi verdin maibeyaz oğlum fitille bile azar azar yapıyoda
zeytinyağıda vermeye korkuyorum ağır gelmezmi acaba
benimki 4.5 gün önce yapmadı verdim ertesi günü sırtına kadar taştı doktorumuza sordm verme dedi bana
kalça çıkıklığı için bana 1 aylıkken getir demişti doktoru bende 1 aylıkken götürdüm.. bi de 4 aylıkken götüreceğim.1 aylıkken gitmediysen bence git... röntgen çekmiyolar ultrasona sokuyolar...
teşekkür ederim seninkide çok tatlı... Rabbim hepsini nazarlardan, kötülüklerden korusun... takvimi düzelttim şimdi... az önce yanlış yapmışım...
Canım muhtemelen gazını çıkartamadığı için kusuyordur, benimkide arada bir ağız dolusu kusuyor ama her gün değil, bazen haftada bir oluyor, doktoruna sordum 3 öğün üst üste o şekilde kusarsa o zaman getir dedi. Seninki eğer hasta olsa her öğünü çıkartır.Birde 4,5 saat uyudu diye endişe etmişsin sanırım ama zaten 4,5 saat normal bir zaman dilimi, bebek için anne sütü kadar uykuda bir gıdadır, bırak uyusun, uyanınca açıkacaktır. Ama bu arada tabi ateşine bak, kusmasını takip et, sürekliliği yoksa kendini üzme benim gibi bak benimkinin geceleri 7 saat aç olduğu oluyor.akşam 9 da emdi diyelim 12 de uyusa bir daha 3-4 gibi kalkıyor yani toplam aç kalma süresi 6-7 saat oluyor. Kendimi üzerek bir yere varamadım. Artık daha rahatım...Üzülünce bir gecde sütüm gitti, neyse şimdi braz toparlandı çok şükür...:Saruboceq:
seda 3 öğün üst üste mı yoksa 3 gün üst üstemi.. bazen oluyor 1 gun hep emınce cıkarıyor.. ama normalde cıkarmıyor. dedıgın gıbı hafta da bır gun boyle oldugu oluyor muhakak.. geceden berı cok az emıyor du 5 dk anca.. ama az once emzırdım normal suresınde emdı henuz cıkartmadı da.. ama emzırdıkten sonra gazını cıkarttım.. normalde her emmeden sonra cıkaryorum ıstısnalar harıc.. ama dun gceden berı gazı ıcın baya ugraıyordum ama cıkmıyordu.. sımdıde cok uzun surdu ama sonunda cıktı. bakalım kusmazsa dedıgın gıbı gaz ıle de alakalı olabılır..
Arkadaslar nazar degmesın masallah tekrar soyluyorum gaz ıcın hıcbırsey vermemeyı bır deneyın bakalım nasıl olucak o gun.. vallahı bız cok sakınız dun ve bugun Allaha cok sukur.. gazı gelınce ıkı ıkınıyor bıraz sonra cıkıyor.. masallaaahhh.. gaz ıcın aglamadı su ana kadar... ondan oncekı gun butun gun durmuyor du gunduz uyumuyordu her an ıkınyordu aglıyordu.. uykuya dalıyrdu 5 dk sonra aglayark ıkınıarak uyanıyordu ben de hep oyle surucek sanmıstım ıyıkı vermedım ılacı ya bakalım yarın ve sonrakı gunlerde boyle devam edecek mı.. eger edecek se vallahı bosuna vermısım sımdıye kadar... gamyoncuiremsu
bosuna kıvranmıs yavrum.. mantık olarak uyusmayabılır gaz ılacı alınca gazının artması ama hale bakınca oyle gorunuyor ne yapalım..
seda 3 öğün üst üste mı yoksa 3 gün üst üstemi.. bazen oluyor 1 gun hep emınce cıkarıyor.. ama normalde cıkarmıyor. dedıgın gıbı hafta da bır gun boyle oldugu oluyor muhakak.. geceden berı cok az emıyor du 5 dk anca.. ama az once emzırdım normal suresınde emdı henuz cıkartmadı da.. ama emzırdıkten sonra gazını cıkarttım.. normalde her emmeden sonra cıkaryorum ıstısnalar harıc.. ama dun gceden berı gazı ıcın baya ugraıyordum ama cıkmıyordu.. sımdıde cok uzun surdu ama sonunda cıktı. bakalım kusmazsa dedıgın gıbı gaz ıle de alakalı olabılır..
Arkadaslar nazar degmesın masallah tekrar soyluyorum gaz ıcın hıcbırsey vermemeyı bır deneyın bakalım nasıl olucak o gun.. vallahı bız cok sakınız dun ve bugun Allaha cok sukur.. gazı gelınce ıkı ıkınıyor bıraz sonra cıkıyor.. masallaaahhh.. gaz ıcın aglamadı su ana kadar... ondan oncekı gun butun gun durmuyor du gunduz uyumuyordu her an ıkınyordu aglıyordu.. uykuya dalıyrdu 5 dk sonra aglayark ıkınıarak uyanıyordu ben de hep oyle surucek sanmıstım ıyıkı vermedım ılacı ya bakalım yarın ve sonrakı gunlerde boyle devam edecek mı.. eger edecek se vallahı bosuna vermısım sımdıye kadar... gamyoncuiremsu
bosuna kıvranmıs yavrum.. mantık olarak uyusmayabılır gaz ılacı alınca gazının artması ama hale bakınca oyle gorunuyor ne yapalım..
Evet betülcüm 3 gün değil 3 öğün üst üste fışkırır tarzda kusarsa problem olur dedi doktorum.
Birde normalde bebeklerin her beslenmeden sonra 5-10 cc çıkartması normal sayılıyor dedi.Baz bebeklerdebu alışkanlık gibi bişeymiş.Ama anladığım kadarıyla seninki fışkırır tarzda kusmuş, 3 öğün üst üste olmazsa bir prblem yok dedi benim doktor.
Kızlar bebekleriniz maşallah 6 750, 6500falan olmuş hemde ya benim bebeğimden erken doğmuş olanlar bile, nasıl oluyor anlamadım, 2 ayda 3-4 kilomu aldı sizinkiler?? benimki 2 aylık hala 4500 kilo doktor normal gelişiyor dedi.Ayda 800 gr alıyor benimki.Az mı alıyor dcemama heşerde 600-1000 arsı alması beklenir diyor.Şaşırdım kaldım ben valla ya...
deryacım bildigimiz hindistan cevizinden degil bu cevizdende küçük birşey aktarlarda satılıyor.canım kabuklu ya o kabuğundan mı alıyorsun...kesip içinden mi....
betülcüm bende arkama yastık koyuyorum dik oturuyorum yada biraz egimli oturup bir ayagımla elimin altını destekliyorum güzelim bende işte gazını çıkarayım derken uyuyakalmışım 3 gün etkisinden çıkamayıp geceleri hep sayıklamışım bebegi kucagımdan alın düşecek diyip durmuşum.
Zeos, Aslii cok gecmıs olsun arkadaslar Allah korumus..
Bende gecelerı hep kalkıp oturarak emzırırdım ama artık yatarak emzırmeye basladım sız nasıl yapıyorsunuz?
normalde hıc uykuya dalmazdım emzırırken 2 dır bır bakıyorum bırden uyanıyorum dalmısım bebıs coktan emmıs bıtmıs uykuya dalmıs koynumda memeyı cıkarmıs agzından.. saate bakıyorum kac dakkadır emıyor dıye kafam durmus gıbı oluyor ıkı seferdır de ne kadar dır emdıgını hatırlamıyorum yanı saate bakarak emzırırım genelde kac dakka emıyor dıye..
bana cok uzun uyumusum gıbı gelıyor ama sanırım en fazla 5 10 dk uyumus oluyorum heralde.. benneyaptımki
cok ta korkuyorum sıkıstırırım fılan dıye ALLAHIM KORUSUN. ama oturup emzırıeknde kafam ıkı yana dusuyor dalıp uyanıyorum sanıyelıkde olsa oo zaman da dusururum dıye korkuyorum sız ne yapıyorsunuz nasıl emzırıyorsunuz gecelerı ?? :çok üzgünüm:
canım biz dün aşımızı olduk saglık ocagında hem verem hem karma aşı oldu biraz huzursuzlandı ama ben eve gelince şurup verdim akşama dogru huzursuzlandıgında bir daha verdim iyiydi ateşi falan olmadı ama dün onunla birlikte bende agladım ne zormuş.Kızlar benim doktorum karma aşı, verem aşısı ve rota virüsü aynı gün yapacak, hatta üstüne basa basa verem aşısını sağlık ocağında yaptırın aynı gün bana getirin dedi. Annem ise sor bi senin kızlara (size) onların doktoruda hepsini aynı gün mü yaptırıyormuş diyor.Sorayım dedim bende..hem verem hem karma ağır gelmez mi?
arkadaşlar benim gibi henüz kalça ultrasonu çektirmeyenn var mıı yaa şaştım şimdi -tatlicadiarzu-bişi olur mu dersiniz 1 aylıkkken mi yapılıyor illabenneyaptımki:uhm:
Evet betülcüm 3 gün değil 3 öğün üst üste fışkırır tarzda kusarsa problem olur dedi doktorum.
Birde normalde bebeklerin her beslenmeden sonra 5-10 cc çıkartması normal sayılıyor dedi.Baz bebeklerdebu alışkanlık gibi bişeymiş.Ama anladığım kadarıyla seninki fışkırır tarzda kusmuş, 3 öğün üst üste olmazsa bir porblem yok demişti benim doktor.
Kızlar bebekleriniz maşallah 6 750, 6500falan olmuş hemde ya benim bebeğimden erken doğmuş olanlar bile, nasıl oluyor anlamadım, 2 ayda 3-4 kilomu aldı sizinkiler?? benimki 2 aylık hala 4500 kilo doktor normal gelişiyor dedi. Ayda 800 gr alıyor benimki. Az mı alıyor dicem ama heryerde 600-1000 gr arası alması beklenir diyor. Şaşırdım kaldım ben valla ya...
deryacım bildigimiz hindistan cevizinden degil bu cevizdende küçük birşey aktarlarda satılıyor.
betülcüm bende arkama yastık koyuyorum dik oturuyorum yada biraz egimli oturup bir ayagımla elimin altını destekliyorum güzelim bende işte gazını çıkarayım derken uyuyakalmışım 3 gün etkisinden çıkamayıp geceleri hep sayıklamışım bebegi kucagımdan alın düşecek diyip durmuşum.
canım biz dün aşımızı olduk saglık ocagında hem verem hem karma aşı oldu biraz huzursuzlandı ama ben eve gelince şurup verdim akşama dogru huzursuzlandıgında bir daha verdim iyiydi ateşi falan olmadı ama dün onunla birlikte bende agladım ne zormuş.
birde arkadaşlar sizlere gaz ilacı tavsiyelerinde bulundum ama dün annem aradı badem yagını kullanma iyi degilmiş diye her duydugunu yapıyorsun iyimi kötümü bilmiyorsun diye sonrada muskat cevizi hakkında araştırdım onunda fazlası iyi degilmiş sizlerede bilgi vereyim dedim ben hemen kaşıgın ucu ile minnacık veriyorum bilginiz olsun.
öptüm sizleri.
Birde normalde bebeklerin her beslenmeden sonra 5-10 cc çıkartması normal sayılıyor dedi.Baz bebeklerdebu alışkanlık gibi bişeymiş.Ama anladığım kadarıyla seninki fışkırır tarzda kusmuş, 3 öğün üst üste olmazsa bir porblem yok demişti benim doktor.
Kızlar bebekleriniz maşallah 6 750, 6500falan olmuş hemde ya benim bebeğimden erken doğmuş olanlar bile, nasıl oluyor anlamadım, 2 ayda 3-4 kilomu aldı sizinkiler?? benimki 2 aylık hala 4500 kilo doktor normal gelişiyor dedi. Ayda 800 gr alıyor benimki. Az mı alıyor dicem ama heryerde 600-1000 gr arası alması beklenir diyor. Şaşırdım kaldım ben valla ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?