Doğum yapmış olan anneler buraya....

bizde öleyiz aç olduğunde uyumuyor karnının tok olması ve gazının çıkmış olması lazım benim paşam saat gece 12 - 1 arası uyyor mutlaka emmeye gece 3 yada 4 kalkar emer gazı çıkartır tekrar uyur sabah 6-7 arasına kadar sonra uyumaz taki 9 kadar tekrar emer şimdide uyyor ama uyanınca akşama kadar bidaha biraz zor uyur o bile geceyle gündüzü ayırmaya başaladı

tesekkurler canım..
benımkı min 2 saat max 3,5 saatte emıyor normalde.. ama ıkı gundur boyle oldu.. az emdıgı ıcın cabuk acıksa pek endıse duymayacagım ama 5 dk emdıgı halde ortalama 3 saat sonra emıyor.. ıkı gundur.. aslında bebekler zaten almaları gerek sutun %90 ınını ılk ıkı dakıkada gerı kalanını da 5 dk da alırlar mıs ondan sonrası keyıf artık.. ama yınede alıskanlıga gore az emınce hemen endıselenıyor ınsan..

bır de bu kusmanın nedenını cozemedım.. her zaman kussa anlayacagım normal oldugunu ama normalde kusmuyor arada bazı gunler oluyor boyle butun gun emdıkten sonra cıkarıyor acaba usutmekle vs ılgısı olabılır mı ya ? fisfisfis cok da dıkkat edıyorum usutucek bır durumda yok ama.. :sm_confused:

[
bır de bu kusmanın nedenını cozemedım.. her zaman kussa anlayacagım normal oldugunu ama normalde kusmuyor arada bazı gunler oluyor boyle butun gun emdıkten sonra cıkarıyor acaba usutmekle vs ılgısı olabılır mı ya ? fisfisfis cok da dıkkat edıyorum usutucek bır durumda yok ama.. :sm_confused:[/I][/B][/QUOTE]

Benim oğlumda baştan ilk bir ay içinde çok sık ve uzun süre emerdi.1 ayı dolunca çok emip kusmaya başladı hala kusuyor ama dediğin gibi şimdilerde az emiyor bazen 5 dk bile ememiyor. bende bu duruma üzülüyorum...kilo alımı normal ama çok şiddetli kusuyor. doktor kilo alımı olduğu için kusması normal diyor ama benim içim hiç rahat değil....
bugün yine doktora gittik emerken süt hep genizine kaçıyor öksürüyor kaldırıyorum bu defa ağlayıp çok kızıyor ve ememiyor...burnunun tıkalı olmasından dolayı olabileceğini söyledi doktor...damlasını değiştirdik bakalım bugün ne yapacak....dediğin gibi o ememeyince benim sütüm fazla geliyor her yere taşıyor...ve benim işe dönüş zamanım geldi hafta başı çalışmaya başlayacağım buna da çok canım sıkılıyor arkadaşlar...sizlerden de işe başlamak zorunda olan var mı?kötüsü bebeğe bakacak hiç yakınım yok burada bebeğime bir bakıcı ayarladım ve oda annesi ile işe gidecek.Allah tan ortam müsait bebeğimin iş yerimde kalabileceği kocaman bir oda var...ama birlikte her sabah işe gitmek akşam işten eve dönmek beni tedirgin ediyor...bunları düşündükçe daralıyorum...bebekle her gün yeni bir macera yaşıyoruz,öğrenmeye çalışıyoruz...

merhaba betül ben şimdiye kadar rezene falan bitkisel hiçbişey vermedim sab veriyorum ama onun içinde kabız yapıyo dediler cok zorlanırsak veriyorum
egemen hemen hemen iki saatte bi emiyo bazen tek göğsümü bazen 2 sini de emiyo tekini emince 15 dk kadar 2sini emince 20 dk falan emiyo --emmiyosa ya ac değildir yada
bence yediğin bişey sütün tadını değiştiriyo olabilr mifisfisfis
kusma deredi bizde de var bazen 2-3 gün hiç kusmuyo bazen de bigün içnde o kadar cok kusuyoki sinirden aglıyo kustukça --üşütüyorsa kesik kesik olur ,süt geri geilyo gibi oluyo bazen onun içinde fazlasını cıkartır diyolar

kımı zaman kesık oluyor kımı zaman emdıgı gıbı...
gun ıcınde ıkısıde oluyor.. aslında kesık oluncada yarıyormus derler.. bırde eger kustugu kokuyorsa usutttugu anlamına gelırmıs.. bakyorum kokmuyor.. anlamadım doğrusu.. bakalım emmesı duzelecekmı yarına.. bende her emede ıkısını verıyorum göğsümün.. ama sımdı ıkıncısıne gecmeden ılkınde doyuyor ıste.. belkı sutum cok fazla geldıgı ıcın gece az emdıgınden doldu fazlaca gelıyorsa ondanda cabuk doyuyor olabılır mı acaba bilmem ki.. benneyaptımki

ben çalışmaya başladım bilee ve çok zor insanın yavrusundan ayrı olması süt sağmak o sütü sensiz içmesi çalışmayan arkadaşlar çok şanslısınızzzzzzz keşke bende bebeğimin yanında olabilseydim kendim büyütebilseydim. ama ne yapalım şartlar böyleee gerektiriyor.

Canım benimde oluyor, 7-8 saat aç yattığı oluyor, ama sadece geceleri, gündüz uyumayınca gece uyandırmak imkansız oluyor benimkini kesinlikle beslenmek için uyanmıyor bile, 2-3 defa uyanmıyor aç kaldı diye ağladığım oldu ama baktım kendimi yıpratıyorum, hatta en son bu yüzden sütüm azaldı.Ne yapayım yani çocuk yemiyor işte, damar yolunu açıpta mı beslicem?? Kaç defa uyandırmaya çalıştım ama nafile uykusu varken yemiyor, bende artık rahat bırakıyorum.Benimkinin kilo alımı biraz yavaş, ama yapacak birşey yok kendisi belirliyor beslenme saatlerini.Ben ne yapsam nafile...

Artık çok takmıyorum, açıkınca uyanıyor sabah deli gibi aç oluyor.Gündüz telafi ediyorsa problem yok diye düşünüyorum ben artık kendimi bu yüzden üzmicem...:1closedeyes:

Bu arada kızlar benim kızımın 2. ayı geliyor, karma aşısını yapırıcam salı günü, genelde ateş yaparmış bebekte, ve ben napıcağımı bilmiyorum, ateşlenince üzerini örtmiyim mi? yada ince mi giydireyim? gece soğuk oluyor, ya üşürse? kalın giydirsem allah korusun havale geçirir.Neyapacağımı bilemedim bana akılverin neolur...:çok üzgünüm:

Canım muhtemelen gazını çıkartamadığı için kusuyordur, benimkide arada bir ağız dolusu kusuyor ama her gün değil, bazen haftada bir oluyor, doktoruna sordum 3 öğün üst üste o şekilde kusarsa o zaman getir dedi. Seninki eğer hasta olsa her öğünü çıkartır.Birde 4,5 saat uyudu diye endişe etmişsin sanırım ama zaten 4,5 saat normal bir zaman dilimi, bebek için anne sütü kadar uykuda bir gıdadır, bırak uyusun, uyanınca açıkacaktır. Ama bu arada tabi ateşine bak, kusmasını takip et, sürekliliği yoksa kendini üzme benim gibi bak benimkinin geceleri 7 saat aç olduğu oluyor.akşam 9 da emdi diyelim 12 de uyusa bir daha 3-4 gibi kalkıyor yani toplam aç kalma süresi 6-7 saat oluyor. Kendimi üzerek bir yere varamadım. Artık daha rahatım...Üzülünce bir gecde sütüm gitti, neyse şimdi braz toparlandı çok şükür...:Saruboceq:

Bu arada ben bebeklere bitki çayı verilmesini uygun bulmuyorum, gazı varsa eğer 4 damla zinco veririm

oda bitkisel ama 100cc bitki çayını içiremem doğrusu, onu içeceğine sütümü içsin...

Kızlar benim doktorum karma aşı, verem aşısı ve rota virüsü aynı gün yapacak, hatta üstüne basa basa verem aşısını sağlık ocağında yaptırın aynı gün bana getirin dedi. Annem ise sor bi senin kızlara (size) onların doktoruda hepsini aynı gün mü yaptırıyormuş diyor.Sorayım dedim bende..hem verem hem karma ağır gelmez mi?

Bu arada ben bebeklere bitki çayı verilmesini uygun bulmuyorum, gazı varsa eğer 4 damla zinco veririm

oda bitkisel ama 100cc bitki çayını içiremem doğrusu, onu içeceğine sütümü içsin...

bu konuda katılıyorum canım dr bitki çayı vermeme izin vermemişti

onca saat aç kalnca endişelendim normalde 11-12 gibi yatıp 4 civarında uyanıyodu emmeye sonrada 6,30 da uyanırdı emmeye aradaki öğünü atlayınca bende uyanmadım diye içim sızladı
aslında haklısın cok takmamak gerekiyor ama oğlum tam bir aylıkken meme emmeye basladı öyle dolup tasan sütümde yok olabildigince emmesini istiyorum sütüm kesilmesin diye
aşı yapan hemşiremiz verem ve karma aynı gün olcak ateş yapabilir dedi sanırım her yerde aynı uygulama var ben asıdan önce dr la konuşcam özel asıları dr yapcak zaten
kötü düşünme cnm ya herkes oluyo bu aşıları Allah korusun meleklermizi

Bu arada kızlar benim kızımın 2. ayı geliyor, karma aşısını yapırıcam salı günü, genelde ateş yaparmış bebekte, ve ben napıcağımı bilmiyorum, ateşlenince üzerini örtmiyim mi? yada ince mi giydireyim? gece soğuk oluyor, ya üşürse? kalın giydirsem allah korusun havale geçirir.Neyapacağımı bilemedim bana akılverin neolur...:çok üzgünüm:[/QUOTE]

bizimde bugün karma aşımız ve verem aşımız yapıldı cnm.ben gitmeden önce ağrı kesici ve ateş dürücü verecektim ama buzdolabından çıkarmayı unutmuşum.ama hemşireye sorduk ateş yapar mı diye.şu ana kadar geri dönüş olmadı ateş yaptı diye dedi.gelince emdi ve uyudu.uyandığında yarım ölçek calpol verdim.bakalım şimdilik bişey yok.inş.olmaz.ama sağlık ocağındaki hemşirelere sorarsan onlar daha iyi bilgi verir sana cnm.

bu arada oğluşum 4.600 kg. olmuş boyu da 54 cm.maşallah oğluma değmesin.benim oğlum 2.600 doğmuştu.ilk hafta 300 gr.kaybetmiş.sütümde az gelince dr.muz mama takviyesi başlattı.günde iki kere 60 cc.lik mama veriyorum.

bizde bu gün iki aylık olduk... karma aşı ve verem aşısını yaptırdık... hemşire ağrı ateş yapmaz dedi... ağrı kesici kesinlikle verme dedi. şükür hiç birşeyi yok şimdilik...

bizde 6 kilo 380 gr. 62 cm olmuşuz... maşallah oğluşuma benim... ne kadar çabuk büyüyolar...

bizimkide gece 1 de yatar.. ben gece 4 veya 5 de kalkar emzirir tekrar yatırırım... sabah 6-7 gibi kalkar... gece 1 e kadar doğru dürüst uyumaz... arada yarım saat falan uyur tamam... napcam bilmiyorum... sürekli agucuk yapıyo... konuşmaya çalışıyo... çok geveze olacak çookkk... bi derdi olsa neden uyumadığını anlıcam ama sürekli gülüyo ve konuşmaya çalışıyo... 2 aylık oldu bugün bu arada...

bizimkide öle canım artık bu hareketler normalmiş a.s

:teytey::teytey:
bizimde haftaya 2 aylık olcak inşallah bu aşılar tam 2 aylık oluncamı yaptırılıyor cnm... bu aşıları bacağından mı vurdular..:1hug:

kaydirigubbakcemile5:dance::dance:
kesinlikle çok çabuk büyüyorlar ya düne kadar doğumumuzu konuşuyorduk şimdi ise... bebeklerimizi... benim bebişde 5 gün önce 6. 750 geldi...:sm_cool:

canım birini kolundan birini bacağından yaptılar.. ama hangisini nreye yaptılar bilmiyorum... seninkide kocaman olmuş maşalllah. benim bildiğim iki aylık olunca yapılıyo... bide aşılarınızı yapan tekrar geleceğiniz tarihi söylemedi mi... aşı kartına bi bak oraya yazmışlardır belki...

kızlar bebeklerinizezeytinyağı veriyomusunuz... ben geçen gün verdim dün baya kakasını yaptı...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…