- 22 Ocak 2008
- 932
- 15
- 623
- 45
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.361
çok uyuur derken korkmayın 4 saat çok degil diye biliyorum mesela tabi ayı da önemli 2.ayda 5 saat 3. ayda 9 saat uyumak normalmiş hemen aklınıza açta uyudu diye gelmesin uyuyunca bence aç çoçuk uyuyamaz aglar benim bebiş aç olunca uykudan aglıyarak kalkıyor karnı doyuncada mışıl mışıl uyuyor.
Kizlar bende şu takvimi koysam diyorum nasil yapilacak buuuu yardim edin lütfen
günaydın arkadaşlar a.s.
betül bence endişe edilcek bi durum yok benim velet 20 dk emiyordu önceden son 20 gündür falan 10 dk emiyor en fazla sonra kusuyor 1 saat sonra tekrar istiyor yine emiyor dr düzensiz emdiğinden dedi önce 2,30 saat bir emzirmemi 5 gün sonrada 3 saat de bir emzirmemi söledi doyyormuş bebek önceden çenesi daha çabuk yoruluyormuştu şimdi emme iç güdüsü biraz daha geliştiği içinmiş dr yalancısıyım ateşi yoksa huysuzluk yapmıyorsa doyyordur. Ama yinede dr var ise bi sor canım
merhaba betül ben şimdiye kadar rezene falan bitkisel hiçbişey vermedim sab veriyorum ama onun içinde kabız yapıyo dediler cok zorlanırsak veriyorum
kızlar gunaydın.. tam da benım sıze sımdı sormak ıstedıgım konudan bahsetmıssınız..
benım bebıse rezene ile gaz ılacı vermeye basladıgım berı cocuk aksıne daha da gazlandı gunduzlerı hıc uyumadı 3 gundur butun gun kıvrandı ıkındı anlamadık yanı bız gazı gıtsın dıye verırken arttı.. bende ıkı gundur rezeneyıde ılacıda kestım hıcbırsey vermıyorum dun ve bugun ınanın o kadar sakın ve rahat kı gunduzlerı de uyuyor uyanık kaldıgında kendı kendıne oyalanıyor önceden oldugu gıbı, bundan sonra ılac ta rezene de vermeyı dusunmuyorum hepsını kestım sadece vıtamınını verıyorum...
onun dısında sormak ıstedıgım konu su.. dunden bu gune aynı zamanda kusuyor bebısım bırde cokk az emıyor yanı normalde en az 10 dk emen bebıs sımdı 5 dakka 7 dakka emıyor..hemen doyuyor dılıyle gerı ıtıp agzını kapatıyor.. denıyorum bır daha ama acmıyor.. o oyle az emdıgı ıcın geceden berı göğüslerım tastı durdu..ıyıce doldu sızlıyor..
sımdı az once emzırdım 5 dk emdı tam.. 10-15 dk gectı baya bır kustu ustunu boydan boya ıslatıcak kadar.. acaba nedendır arkadaslar bılenınız var mı ? :uhm:
gece de 20.40 ta emmıstı yaklasık 1,5 saat sonra uyudu bızde uyuduk emmeye saat 01.00 de kalktı 4,5 saat olmus. normalde 2,5 saat max. 3,5 saatte kalkardı sımdıye kadar.. ve o kadar vakıt gecmesıne ragmen yıne 5 dk gııb cok kısa bır sure emdı..((
yoksa bır halsızlıkmı var hastamı olucak yada usutmusmudur yaa nedır sızcee.. ?? :çok üzgünüm: benneyaptımki
merhaba betül ben şimdiye kadar rezene falan bitkisel hiçbişey vermedim sab veriyorum ama onun içinde kabız yapıyo dediler cok zorlanırsak veriyorum
egemen hemen hemen iki saatte bi emiyo bazen tek göğsümü bazen 2 sini de emiyo tekini emince 15 dk kadar 2sini emince 20 dk falan emiyo --emmiyosa ya ac değildir yada
bence yediğin bişey sütün tadını değiştiriyo olabilr mifisfisfis
kusma deredi bizde de var bazen 2-3 gün hiç kusmuyo bazen de bigün içnde o kadar cok kusuyoki sinirden aglıyo kustukça --üşütüyorsa kesik kesik olur ,süt geri geilyo gibi oluyo bazen onun içinde fazlasını cıkartır diyolar
kızlar bişey daha merak ediyorum egemen üç günden beri kabızdı ve son iki gün çok huzursuzdu gündüz toplam 1 saat uyuyodu ancak dün gece fitil verdim 11 de uyuydu sabah 6:30 da aglamasına uyandım onca saat ac yattı bi kez daha uyanırdı cok üzülüdm ac kaldı ben niye uyanamadım diye sizinkilerde de oluyomu sabaha kadar uyuduklARı
tesekkurler canım..
benımkı min 2 saat max 3,5 saatte emıyor normalde.. ama ıkı gundur boyle oldu.. az emdıgı ıcın cabuk acıksa pek endıse duymayacagım ama 5 dk emdıgı halde ortalama 3 saat sonra emıyor.. ıkı gundur.. aslında bebekler zaten almaları gerek sutun %90 ınını ılk ıkı dakıkada gerı kalanını da 5 dk da alırlar mıs ondan sonrası keyıf artık.. ama yınede alıskanlıga gore az emınce hemen endıselenıyor ınsan..
bır de bu kusmanın nedenını cozemedım.. her zaman kussa anlayacagım normal oldugunu ama normalde kusmuyor arada bazı gunler oluyor boyle butun gun emdıkten sonra cıkarıyor acaba usutmekle vs ılgısı olabılır mı ya ? fisfisfis cok da dıkkat edıyorum usutucek bır durumda yok ama.. :sm_confused:
Bu arada ben bebeklere bitki çayı verilmesini uygun bulmuyorum, gazı varsa eğer 4 damla zinco veririm
oda bitkisel ama 100cc bitki çayını içiremem doğrusu, onu içeceğine sütümü içsin...
onca saat aç kalnca endişelendim normalde 11-12 gibi yatıp 4 civarında uyanıyodu emmeye sonrada 6,30 da uyanırdı emmeye aradaki öğünü atlayınca bende uyanmadım diye içim sızladıCanım benimde oluyor, 7-8 saat aç yattığı oluyor, ama sadece geceleri, gündüz uyumayınca gece uyandırmak imkansız oluyor benimkini kesinlikle beslenmek için uyanmıyor bile, 2-3 defa uyanmıyor aç kaldı diye ağladığım oldu ama baktım kendimi yıpratıyorum, hatta en son bu yüzden sütüm azaldı.Ne yapayım yani çocuk yemiyor işte, damar yolunu açıpta mı beslicem?? Kaç defa uyandırmaya çalıştım ama nafile uykusu varken yemiyor, bende artık rahat bırakıyorum.Benimkinin kilo alımı biraz yavaş, ama yapacak birşey yok kendisi belirliyor beslenme saatlerini.Ben ne yapsam nafile...
Artık çok takmıyorum, açıkınca uyanıyor sabah deli gibi aç oluyor.Gündüz telafi ediyorsa problem yok diye düşünüyorum ben artık kendimi bu yüzden üzmicem...:1closedeyes:
Bu arada kızlar benim kızımın 2. ayı geliyor, karma aşısını yapırıcam salı günü, genelde ateş yaparmış bebekte, ve ben napıcağımı bilmiyorum, ateşlenince üzerini örtmiyim mi? yada ince mi giydireyim? gece soğuk oluyor, ya üşürse? kalın giydirsem allah korusun havale geçirir.Neyapacağımı bilemedim bana akılverin neolur...:çok üzgünüm:
bizde öleyiz aç olduğunde uyumuyor karnının tok olması ve gazının çıkmış olması lazım benim paşam saat gece 12 - 1 arası uyyor mutlaka emmeye gece 3 yada 4 kalkar emer gazı çıkartır tekrar uyur sabah 6-7 arasına kadar sonra uyumaz taki 9 kadar tekrar emer şimdide uyyor ama uyanınca akşama kadar bidaha biraz zor uyuro bile geceyle gündüzü ayırmaya başaladı
bizimkide gece 1 de yatar.. ben gece 4 veya 5 de kalkar emzirir tekrar yatırırım... sabah 6-7 gibi kalkar... gece 1 e kadar doğru dürüst uyumaz... arada yarım saat falan uyur tamam... napcam bilmiyorum... sürekli agucuk yapıyo... konuşmaya çalışıyo... çok geveze olacak çookkk... bi derdi olsa neden uyumadığını anlıcam ama sürekli gülüyo ve konuşmaya çalışıyo... 2 aylık oldu bugün bu arada...
:teytey::teytey:bizde bu gün iki aylık olduk... karma aşı ve verem aşısını yaptırdık... hemşire ağrı ateş yapmaz dedi... ağrı kesici kesinlikle verme dedi. şükür hiç birşeyi yok şimdilik...
bizde 6 kilo 380 gr. 62 cm olmuşuz... maşallah oğluşuma benim... ne kadar çabuk büyüyolar...
:teytey::teytey:
bizimde haftaya 2 aylık olcak inşallah bu aşılar tam 2 aylık oluncamı yaptırılıyor cnm... bu aşıları bacağından mı vurdular..:1hug:
kaydirigubbakcemile5:dance::dance:
kesinlikle çok çabuk büyüyorlar ya düne kadar doğumumuzu konuşuyorduk şimdi ise... bebeklerimizi... benim bebişde 5 gün önce 6. 750 geldi... :sm_cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?