- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
- 318
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.501
ama tv izletmek çok tehlikeli... bebeğin dikkati ve zekasını negatif etkiliyo... bizimki de çok seviyo tv seyretmeyi ama ben izletmiyorum...
kızlaaaaarrrrr işte buda benim keltoş oğluşum sırnaşık şeysırnaşık şey
benim bildiğim tv izlemek konuşma döneminde önerilmiyor..çocuk konuşmaya çalışıyor cevap gelmiyor ..bu nedenle ya geç konuşuyor ya da spastik olabiliyor...ama bu aylarda bir riski yok bence...zaten baby tv açıyorum..akşamları ama hangi kanal açıksa bakıyor tabi...tüm akşam bebeğiyle oturup konuşan yoktur sanırım...
canım ben rota aşısını yaptırmayı düşünüyorumm benim arkadaşımın 1 yaşındaki oğluna ilk bal yedirdiklerinde hasta oldu ateş,kusma vs. bayağı çekti yavrumm.balın içindeki bir virüsten dolayı...Bir de çocuk doktoru bize sadece pnömokok aşısını önerdi. Rota virüse gerek yok ben tavsiye etmiyorum dedi.Daha çok Amerikan virüsleri için mi öyle bişey dedi. Bi ara kullanılmış sonra kaldırılmış şimdi tekrar piyasaya çıktı dedi. Ben tam bilemiyorum bi araştıracam bunu. Pnömokok için de şu ara iğneler çok olduğu için , 7-9-12. aylarda 3 doz olarak vurdurabilirsiniz, çocuk için de tek aşı olur o zaman iyi olur dedi.
Bu arada 4900 gr. çıplak ve 57.5 cm olmuşuz. Son bi ay çok kilo almışız. Mama da veriyorum bide. Keşke sadece sütüm yetse... Ne söylenilirse içmeye çalışıyorum ama psikolojik olarak moral de olayınca fayda etmiyor bişey...
Sizin boy ve kiloları ne kadar oldu kızlar?
iyi akşamlar arkadaşlar...
saliha görünmüyoo senin yakışıklın :)
maşaAllah annesi çook tatlı :ecrin_bebek::CüvCüv: :hooray:
ya kızlar cocuk doktoruyla ılgılı bır soru sormustum gormedınız herhalde?yanıtlarsanız sevınırım.bebısı ne kadar zamanda bır goturuyorsunuz doktora ve nereye ozel muaynanemı yoksa polıklınıkmı?
mrb kızlar uzun zamandır giremiyorum.benim kız biraz cadı da.hiç durmuyor çok ağlıyor gazımız çok fazlaymış.bugün 47 günlük oldu ama sorunumuz çooookkkk anne sütüm yetmediği için günde iki defa 60 cc mama takviyesi yapıyordum biberonla.3 gündür anne sütünü 5 dakika kadar emiyor sonrada basıyor bağırtıyı.emmek istemiyor gibi acaba terk mi ediyor diye aklıma geliyor.kızlar bu durumda olan var mı?
ben özel hastaneye götüryorum 36 ytl muayene ama ben baya tetkik yaptırdım hem kendime hem oğluşuma biliyosunuz bende şeker yüksekti trombositlerim düşüktü bebeşimden 2 tüp kan aldılarrr canım oğluşumm aklıma gelince gene içim parçalandı yaaaa kıyamam ben onaaa allaha şükür bişey çıkmadı. ama hatırlarsanız benim bebişin hamileyken böbreklerinde bir sorun vardı sonradan yok dedilerdi onun için ultrasona girdi şimdi sağ böbreği sola göre biraz büyükmüş antibiyotik verdi 15 gün sonra tekrar bakalım dedi 1 haftası aldı inşallah düzelirrrr.
merhaba nuraycım sagol bılgı verdıgın ıcın canım.benım kuzenım 2 yasındamı ne yaptırmıstı yanı ası daha yenı cıkmıstı o zaman onunkı tek dozdu herhalde yası buyuk dıye.bende sorayım bakalım doktor ne dıcek.
bu arada doktora ayda 1 mı goturuyorsunuz kızlar?bız ılk zamanlar bır kac kez gıttık.sımdı pazar gunu ıkıncı ayımız dolucak ondan sonra gıdcez ınsallah
:ecrin_bebek:
duygucum çalışmaya başladım bennn iştee bebişimden ayrıyım güzdüzleri ama geceleri birlikteyiz gündüzleri sütümü sağıyorum ertesi gün için geceleride emziriyorum annem bazen yetmiyor diyor 40 cc lik maammaa veriyor mılupanın pre aptamilinden. çokk üzülüyorum ama ne yapayım mecburum.
mrb kızlar uzun zamandır giremiyorum.benim kız biraz cadı da.hiç durmuyor çok ağlıyor gazımız çok fazlaymış.bugün 47 günlük oldu ama sorunumuz çooookkkk anne sütüm yetmediği için günde iki defa 60 cc mama takviyesi yapıyordum biberonla.3 gündür anne sütünü 5 dakika kadar emiyor sonrada basıyor bağırtıyı.emmek istemiyor gibi acaba terk mi ediyor diye aklıma geliyor.kızlar bu durumda olan var mı?
Selam aytege;
Yazını okudum da, bizimde kızımızın bi ara ultrasonda doktor bi böbreği büyük gibi demişti. Sonraki 3. hafta normale dönmüş, belki çişi vardı gibi konuşmuştu. Ama benim de hep aklıma takıldı bu. Doktora kontrole gittik ama bunu unutmuştum sormayı. Bi dahaki gidişimizde bunu da soracağım. Nasıl muayene edilip , kontrol ediliyor? Ultrason ile mi bebeğe bakıyor? Antibiyotiği nasıl verdi bebeğe ? SAdece antibiyotik yeterlimiy miş?
Aytege selam;
Bende yakında bende işe başlayacağım ve bebeğimi iş yerinin kreşine götüreceğim.Fakat benimde sütüm az çıkıyo yetersiz gibi. Bende mama veriyorum. Sen sağıp ne kadar cc sütünü bırakıyorsun ve bi öğünde ne kadar cc veriyorsunuz sütünden. Banada akıl verirmisin. Bende sağmayı düşünüyorum da, kaç cc veriyorsan ona göre kendimi ayarlayayım..
SAğol canım...
Gül canım ben anne sütünden başka birşey vermiyorum gaz ilacı vermeyince sanki gazlarını daha rahat çıkarıyorlar demiştim. tabi bazen etkili olmuyor gazı varsa çıkaramıyorsa yapacak birşey yok saç kurutma makinesini yada elektrik süpürgesini çalıştırıyorsun olup bitiyor.Aslı hiç bişey vermeyince bebekler daha rahat oluyor gazı daha rahat çıkıyor demişsin siz anne sütünden daha başka bişeyler mi veriyosunuz canım??
Karçiçek kalça ultrasonu biz de çektirmedik henüz,bizim doktorumuz 3 aylık olunca demişti aralıkta çektireceğiz,niye erken çektirdiniz?Sizin doktorlar farklı bilşeymi söyledi ki?
Gülşahcım lansinoh almadın mı sen hala??Gerçekten etkili sana söylemiştik kullan diye...
duygucum ben 2-3 kere dogum yaptıgım hastaneye götürdüm bir kere memlekette kardeşimin özel druna götürdüm sonrada saglık ocagına götürdüm dedigin gibi özeller çok pahalı geçen misafirlerim geldi kızılayda çok iyi çocuk dru varmış bir dahaki sefere oraya götüreyim diyorum.ya kızlar cocuk doktoruyla ılgılı bır soru sormustum gormedınız herhalde?yanıtlarsanız sevınırım.bebısı ne kadar zamanda bır goturuyorsunuz doktora ve nereye ozel muaynanemı yoksa polıklınıkmı?
deryacım malesef güzelim Ozan Ege uyuyana kadar oturup onunla konuşuyorum şekerim tabi bazen beyimiz yatmaktan hoşlanmıyor kalkıp birde gezinecegiz evin içinde. işlerimide gündüzleride geceleride uyudugu zaman yapabiliyorum ancak.benim bildiğim tv izlemek konuşma döneminde önerilmiyor..çocuk konuşmaya çalışıyor cevap gelmiyor ..bu nedenle ya geç konuşuyor ya da spastik olabiliyor...ama bu aylarda bir riski yok bence...zaten baby tv açıyorum..akşamları ama hangi kanal açıksa bakıyor tabi...tüm akşam bebeğiyle oturup konuşan yoktur sanırım...
ayy canım hemen ekleyebilsen keşke bende bilmiyorumki nasıl eklenir.kızlar kolik müzikleri buldum 2 tane sizinle paylaşmak isterim ama buraya nasıl kopyalarım ki masa üstümde mp3 formatında?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?