Doğum yapmış olan anneler buraya....

Duygu canım bende geçen ay özel dr.a götürmüştüm ama çok pişman oldum hem çok pahalı hemde çok fazla ilgilendiğini söyleyemem ben özele bi daha götürmeyi düşünmüyorum tabi önemli bişey olmadıkça kafama göre bi dr.daha bulamadım henüz bakalım bu ay sonunda tavsiye edilen bi dr.var bide onu denicem çok zormuş bu işlerde valla

ah deryacım istersen konuşma veya ilgilenme hemen başlıyo bağırmaya... gece 1 e kadar bi çene bi çene neyseki sonra uyuyo bizim ufaklık... bi de agu falan diyo ya konuştuğunu sanıyo sanırım... çok heyecanlanıyo... ama çok tatlılar ya... uyanana kadar özlüyorum ben onu..

Canım belkide bebeğin emerken hava yutuyordur benim bebeğimde çok gazlı ve emerken karnına bi ağrı giriyo kıvranıyo nasıl emdiğini kendisi bile bilemiyo yavrum sana tavsiyem emzirirken eğer huysuzlanırsa gazını çıkar sonra tekrar ver sütünü ben genlde huysuzlandığında öyle yapıyorum,bide benimkininde emme süresi çok değişiyo bazen 5dk.bazen yarım saat keyfine göre ve tabiki gazına göre:ecrin_bebek:

merhaba arkadaşlar..
gülşahcım sonunda karşılaşabildik :)
kızlar yaa benim bebeğim uyanıkken ya ilgi istiyor ya da emmek istiyor.. boşta kalırsa ellerini yumruk yapıp ağzına sokuyo bi tatlı dA emiyoo ki gören bal var sanır :)
yalnız sormak istediğim ben emzik vermiyorum bebişime, vermeyi de düşünmüyorum acaba emzik vermediğim için mi ellerini emiyor? dr.a sordum geçici birşey elindeki tuzlu tadı keşfediyor dedi ama bilemiyorum ne yapsam? emzik vermeyi de hiiiç istemiyorum

kızlar sedanın dediği kolik müziği bende var... ama ben buraya yüklersem beni siteden kovmasınlar...:roflol::roflol:

deryacım benim bebeğimde bazı zamanlar emerken ağzını çekip ağlamaya başlıyor biraz ağlıyo sıkılıyo falan sanırım o anda karnına ağrı giriyor ya da gazdan rahatsız oluyor, bi müddet sonra rahatkıyo ve emmeye devam ediyor, belki seninki de öyledir , emdikçe süt gelir canım göğüs sönük de olsa süt mutlaka çıkıyor, sen meme vermeyi sakın kesme :ecrin_bebek:

Neden emzik vermiyorsun arkadaşım?
Damak yapısını bozmayan emzikler var, hem emzik 2 yaşından sonra kullanılmaya devam edilirse damak yapısını bozabilirmiş..
2 yaşından önce değil...
Ben dişleri çıkar çıkmaz kesicem emziği.

Ben veriyorum valla, dişleri çıkar çıkmaz da kesicem, benimkisi emzik delisi değil ama istediğinde emince çok mutlu oluyor, o hazzı alması gerekiyor. Benim doktorum doyduğu halde aranırsa emzik verin dedi.Emme hazzını doyurmak gerkir dedi.

Hem elini emmesi daha kötü bence, ya parmağını emerse? İncelir parmağı allah korusun...Genede sen bilirsin arkadaşım ama her kuralı uygulayamayız öyle değil mi?mükemmel anne yoktur, isteyen bebeğine televizyon seyretir isteyen emzik verir. Bunlar büyük hatalar değil.:içelim:

benimki de elini emiyo... emziği versende almaz artık geç kaldık... ben de başta vermek istemedim ama elini emince vereyim dedim almadı... bi kaç çeşit denedim.. almayınca üstüne gitmedim... bende emzik emmemişimde parmağımı emmişim bana çekecek sanırım... sırnaşık şey

bu arada beim parmağım incelmek yerine aksine çok kalın olmuş... dr çocukken emmekten oluyo demişti... kaydirigubbakcemile3

minik anniş dediğin gibi karnına ağrı giriyor heralde kıvranıyor kızım.vermekten vazgeçmem anne sütü taraftarıyım.ama doymayınca mama da vermek zorundayım.

emzik vermiyorum çünkü küçüklüğümden beri emzik emen çocuklara antipatim var nedense :ecrin_bebek: bir de kocaman kocaman olmuş çocuklar ağızlarında emzikle dolaşıyor görüyorum bıraktırmak için uğraşacağım bir de..artı bebeğimin burnu tıkalı oluyor çoğu zaman, emziği de ağzına koyunca nefessiz kalırsa diye bi evham yaptım içten içe..korkumdan denemedim bile.. ortodontik emzik de almıştım ama vermedim..yani mükemmel anne olma çabası değil sedacım :1hug:
elini emmesi konusunu dr. a sordum bırakır belli bi dönem çoğu çocuk emer dedi ama bilemiyorum ne kadar doğru :uhm:

kızlar bide dilinde beyaz( pamukçuk) oluştu.bazen azalıyo bazen daha çok gibi.Annem karbonatlı su ile siliyor ama yinede oluyor nasıl gidecek bu sizin bebeklerde de var mı?

yok canım kandırmış seni drun... ben kendim anasınıfında utandım da öyle bıraktım...:roflol: ama bizim komşunun oğlu 4. sınıfa gidiyomuş hala elini emiyomuş.. benim arkadaşımın kardeşide bu sene 3. sınıf okuyo ve hala emiyo... emziği vermezsin emmez... ama parmağını napcan... mecbur sürekli yanında... ama inşallah bırakırlar... benimkininde sürekli eli ağzında... elini emmesin bari göğsümü emsin diyorum o da hazımsızlık yapıyo... :roflol:

kaydirigubbakcemile3 parmağın kalınlaşmış mı eme eme :ecrin_bebek: ben de bebekken emziği annem verince fırlatıyormuşum naniknanik bebeklikten beri sevemiyorum yani emziği , bir de bebeğimin süt gelecek diye büyük bi çabayla emip emip yorgun düşmesini istemiyorum kandırmak gibi geliyor ne bileyim..herkesin kendi düşüncesi tabii ben bunlardan dolayı vermeyi tercih etmiyorum..
dediğin gibi bu saatten sonra versem de almaz büyük ihtimal...
elini emiyo bi süre sonra süt gelmediğini görünce ağlıyor benim bebeğim, seninki de öyle mi ?
bu arada ismin ne maibeyaz benimki merve kaydirigubbakcemile5

minik anniş dediğin gibi karnına ağrı giriyor heralde kıvranıyor kızım.vermekten vazgeçmem anne sütü taraftarıyım.ama doymayınca mama da vermek zorundayım.

tabii canım önemli olan karnının doyması sağlıklı olması..mama takviyesi gerekliyse onu da vereceğiz tabii..
benim bebeğimde pamukçuk yok hiç olmadı da..ama burada arkadaşlar karbonatlı su ile silince geçtiğini söylemişlerdi..sizinki de geçer yakında inşAllah..
:1hug:

Anladım canım, bende tam tersi emzik emen bebeği çok tatlı buluyorum nedense:ecrin_bebek:, parmağını emen çocuk beni daha çok rahatsız ediyor. Kötü bir görüntü, sürekli ıslak, buruşuk bir parmak falan...Komşumuzun oğlu vardı sinir olurdum...İnşallah benimki emmez yaaa

haklısın , bi de şimdi eliyle bi yere dokunmuyo en azından mikrop yok ellerinde ..
ee yarın büyünce elinde her türlü mikrop.. emdikçe bulaşır Allah korusun .. inşAllah bırakır da alışkanlık haline gelmez :ecrin_bebek:
:CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…