Doğum yapmış olan anneler buraya....

arkadaşlar kızımın her altını değiştirmede kaka yapmış oluyordu ancak dünden beri kaka yapmıyor acaba kabız mı oldu?ne yapmalıyım.

canım zaten her bezde kaka varsa ishal olmuş demektir dün benimki de öyleydi , en son gece kaka dolu bezini aldım ondan beri yapmadı..
normali günde 2 ya da 3 kakalı bez zaten..bugün bi takip et baakalım.. hiç yapmazsa o zaman kabız olmuş olabilir..

selam güzel anneler ben birşey sorucam.ben de sezaryenle doğum yapan bi eylül annesiyim acaba sezaryende nekadar zaman sonra spora başlayabiliyoruz bilgisi olan söyleyiversin hele

Benim doktorum sınav çekmeye başla dedi ama bana biraz erken geldi...sezeryan dikişim açılırsa diye korkuyorum açıkcası ben daha başlamadım.
Birde bazı arkadaşlar göbeğin sebebinin rahim büyüklüğü olduğunu yazmış.Malesef size katılamıcam o basbaya göbek :)) Rahim çoktaaan küçüldü...Ultrasonda bile gözerimle gördüm eski haline dönmüş, zaten 40 gün içinde eski küçük formuna dönermiş rahim.

sedacım valla benim dr.um öyle söyledi..büyüyen rahim artı ödemdir dedi..ultrasonda bakınca da rahim toparlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi.ben 45. gün gitmiştim dr.a..
kendisi prof. dr.. yanlış mı biliyor acep

yavaş yavaş kendimi çok fazla zora sokmadan eğzersizleri yapmaya başladım ben çünkü göbeği gören ki özelliklede yaşlı teyzeler her ne hikmetse karnında hiç gitmemiş deyip moralimi bozmasalar olmuyor

benimde sezeryan ve ben 15 günden sonra spora başladım... çok zorlamadan yapabilirsin bence... benim bildiğim 1 yılda zor dönüyor rahim eski haline... ama göbeğin rahim olduğuna bende katılmıyorum... bencede bildiğin göbek... kaydirigubbakcemile3 bendede var hala...

peki içinizde diyet yapanlar varmı gerçi hepimiz emziriyoruz öyle katı diyetler yapamazmışız offf ne olacak bu kilolar

ben hiç diyet yapmadım toplamda 13- 14 kilo almıştım o da
gitti..dr.un da dediği gibi çoğu ödemmiş bendeki.. diyet yapmadım ama bebek ve evin işi ile uğraşmaktan çok da iyi beslenemedim açıkçası..
kilolar yavaş yavaş gider takılma bence başkalarının dediklerine..sağlıklı mıyız bebişler sağlıklı mı en önemlisi o :))

Yeni doğan bebekte beslenme sorunları

http://www.unispital-basel.ch/data/Broschuere_MutterKind_TK_0.pdf

göbekler foraaaaaa hadi yandan yandannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ya kızlarrr doğum kontrol çeşitlerini okurken ne gördüm bakın ne yazıyorrr

Uzun Etkili İğne Şeklinde Kontraseptifler:
Yalnız progestin içeren iğneler
Üç ayda bir kalçadan ya da koldan uygulanan bu yöntemin en önemli avantajları arasında, anne sütü miktarını arttırması gelmektedir. Emziren annelerde doğum sonrası 6 hafta-6 ay arası dönemde uygulanır. Emzirmeyen annelerde ise, doğum sonrası hemen başlanabilir

Minihaplar: Yalnız progestin içeren minihaplar özellikle emzirme döneminde tercih edilen hormonal bir korunma yöntemidir. Minihapların anne sütünün miktar ve niteliğini arttırdığı bilinmektedir.
http://www.aeanews.com.tr/dosaeat.html

merhaba güzel anneler bebişlerinizle saglıklı bir gün diliyorum

canım sorma o ilgi meselesini bizimki ellerini keşfettiğinden beri emiyor üstelik agzına emzik veriyorum emziği eliyle itekliyor agzına elini alıyor kaydirigubbakcemile3 ben vazgeçiremedim anlıycan sanki günlerdir aç kalmış gibi curk curk emiyor elini :)

bu arada biz bebegimle eşşimle ailesinin yanına gittik 1 hafta tokatta kaldık hava değişimi olur diye korktum ama şükür

bide bu göbek oooff off benim dr 2. aydan itibaren spora başlıyabilirsin demişti. Emzirdiğim için diyet yapamıyorum ben daha giyemedim dogumdan önceki kıyafetlerimi

merhaba arkadaşlar...Sabah verem ve karma aşımızı olduk biraz ağladı anne olmanın ne kadar zor olduğunu bu aşıda öğrenmiş oldum sanki benim canım daha çok yandı..ateş düşürücüyü yeni verdim şu an ateşi çıkmadı inşaallah çıkmaz.Aşı yaptıran arkadaşlar bebeklerinizin ateşi çımış mıydı...bana sadece bugün yıkama dediler sağlık ocağından bazı arkadaşlara 3 gün demişlerdi galiba
spora gelince bende fırsat buldukça step aletine çıkıyorum ama pek de fırsat bulamıyorum..normal doğum yaptım ama maalesef göbek bende de duruyor çünkü korse takamadım.

canımm çok geçmiş olsun... bence ağrı kesici verme... şurubunu yanında götür doktora sor ver derse verirsin.. öyle pat diye ağrı ateş yapmaz bence...

pişik için hametan ve trosyd pişik kremi değil ki... biri yara kremi biri de mantar... bence kremi falan boşver sen...
2 çorba kaşığı zeytin yağını bir cezvede iyice kızdır, soğuduktan sonra içine 2 çorba kaşığı soğuk su ilave et temiz bir kavanozda krem gibi bembeyaz oluncaya kadar iyice salla sonra pamukla bebişinin totişine sür iki günde iyileşiverir... bir de ıslak mendil kullanma...imkanın varsa çeşmenin altında yıka... yoksa ıslatılmış pamukla sil... geçmiş olsun prensesimize

bize ağrı ateş yapmaz dediler ve yapmadıda... bir de 3 gün yıkama dediler... bu gün 4. gün oldu hala yıkayamadım...tek başıma yıkayamıyorum ben korkuyorum...koktu yavrucum...

bizdede pişik sorunu vardı bencede ıslak mendil kullanmayın arkadaşlar bence sadece saf zeytin yağ yeterli her altını açtığımda zeytin yağ sürdüm ve bidaha pişik olmadı tabi buda benim nacizane önerim

sagol canım cevabın için..ben de elini emen tek bebiş benimki sanmıştım kaydirigubbakcemile3
zaten o gün burada konuşuk arkadaşlarla, ee madem bu kadar emme heveslisi emziği bi deniyim dedim ; almadı öğürdü büyük insan gibi midesi bulandı miniğimin kıyamam bi de ağladı ki zorlayınca :CüvCüv: elini emmeye son hız devam ediyo , ama kimse onunla ilgilenmiyosa yanında kimse yoksa başlıyor hemen :ecrin_bebek:
tokata neyle gittiniz canım? yaa benim bebiş memeden başka birşey almıyor, dışarıda daha bi huysuz oluyo sürekli ağlıyo meme vermezsem.. o yüzden sürekli de otobüste metroda uçakta emziremem ki.. ek gıdaya geçene kadar uzun yola çıkmam çok zor diye düşünüyorum

kızlar dün akşam büyük kızımın odasında oturuyoruz ceylinimi ablasının yatağına yatırdık kendi kendine agu yapıp çevreye bakıyordu ablası bir hapşırdı aman yarabbi ceylinim öyle bir ağladıkiii ilk defa bukadar cidden ağladığını gördüm yawww ağzını büzerek öyle bir ağlıyorduki kucağıma alıp öpüp pış pışlayıp zor susturdum ödü koptu kızımın valla ama ağlama şekline hala şaşırıyorum büyük çocuklar gibiydi yawww

VALLA CANIM OTOBÜSLE GİTTİK GECE BİNDİK GECE OLDUĞU İÇİN EMZİRMEDE Bİ PROBLEM YAŞAMADIM BİDE Bİ SEVİYOR ARABAYI HEMEN UYYOR ARABADA SABAHA KADAR UYUDU ZATEN Bİ KERE EMDİ AMA EMZİKDE KULLANIYOR TABİ EE BİDE YOLA FALAN ÇIKTIĞIMIZDA MAMA ALIYORUM YANIMA UYGUN OLMAZSA ORTAM MAMA VERİYORUM ONUN DIŞINDA MAMAYI KULLANMIYORUZ BİZİMKİ ANLIYCAN NE VERSEN AGZINI AÇIYORkaydirigubbakcemile3 BİRAZ BOGAZ DR ÖLE DEDİ ZATEN BU ÇOK BOGAZ BİRAZ AZ EMSİN DEDİ sırnaşık şey AMZİK ALIRKEN BİZİMKİDE İLK BAŞTA BAYA Bİ ÖĞÜRDÜ İTEKLEDİ AGLADI AMA BEN DAHA AZİMLİYDİM VE ALIŞTIRDIMyerimseniben İYİMİ YAPTIM BİLMİYORUM AMA SEVİYORUM ONUN O HALİNİ:jeyyar:

aynen canım bana da 38 ler oluyo ama alttan..
üst kısmı hiç sorma
göğüslerin dolgunluğundan 40 ya da 42 yi buluyo acaba bu göğüsler ne zaman eskiye döner ki

bende merak edıyorum gogusler ne zaman oncekı halıne gelıcek.. tamamen olmasada bıraz kuculemez mı yaa benneyaptımki
acaba bebısler bıraz buyudukten sonra daha etkılı ve cok emıceklerı ıcın goguslerın ırılıgı azalırmı sut acısından ..

arkadaşlar kızımın her altını değiştirmede kaka yapmış oluyordu ancak dünden beri kaka yapmıyor acaba kabız mı oldu?ne yapmalıyım.

benım bebıs te gaz ılacını bıraktıgımdan berı kabız.. gunde bır kere yapıyor o da kıvam olarak koyu baya.. zaten zorlanarak yapıyorr..
ama yınede vermıyorum ne kadar tembellestırmıs bagırsakları burdan anlıyor ınsan kendı kendıen duzelmesını beklıyorum.. bılseydım bastan hıc vermezdım ılacı gercekten ..

seda sınav mı yoksa mekık mı.. cunku karın ıcın mekık cekılır.. bende mekıge baslayacagıım.. ha bugun ha yarın dıye dıye baslayamadım yaaa... kafamçokkarıştı

Artık zayıflamaaak ıstıyoruumm kot pantolonlarımı cccoookk ozledım been..
altıma bır kot ustume bır tısort konverselerı takıp cıkmayı ozledımm oram buram cıkmasın dıye uzun hırkalar gıymekten gınaa gelddııı.. senağlamasenağlama

cok zor degıl evet kılo bu ama ınsan cabucak kurtulmak ıstıyor.. acaba ne kadar zaman alıcak zayıflamakkk.. :çok üzgünüm:

göbek meselesıne gelınce bende suan gobek yok cok sukur ama kılo olarak fazlalıgım var.. vucut yapım kılo yu alırken de verırıken de esıt dagıtıyor.. ama suan ayaktayken karnım yok yanı göbegım duz ama oturunca cıkıyor eccuk.. benım sorunum göbek fılan degıl de genel olarak kılooo.. :çok üzgünüm:
hamılelık oncesı kıloma 9 kılo var... o zaman eskı kıyafetlerımın cogunu gıyebılırım.. ama ben daha fazla vermek ıstıyorum cunku hamıle kaldıgımda yıne fazlalıklı hamıle kalmıstım.. (

oy kıyamam cok korkmus demekkı senın kız amma etkılı hapsırmıs demek su ıcır dıcem ama suda olmuyor en ıyısı sut ıcır :) benım kının de bazen bır dudak buzusu var kıyamıyorum yaa ıcıme sokasım gelıyorr boyle dudagını buze buze aglıyorr kuzum benımmm.. Şeniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…