Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım uzmanlar ilk 6 ay mutlaka kendi odanızda yatırın diyorlar,yalnızlık hissi olmazmış bebeklerde böylece uyusa dahi annenin ve babanın nefesi güven veriyormuş.Oda ayırmak artık önerilmiyor.Ayırma sende yavrucak şımarsın,biz sabaha karşı ortamıza alıyoruz ayy nasıl mutlu oluyor küçücük haliyle,gülümseyerek uyuyor resmen.
Hicrancım,sağmayla bebeğin emdiği aynı ölçüde olmuyor.Ben ,de chicco manuel pompa var dışarı çıkarken sağıp bırakayım diyorum ayy yarım saat uğraşıyorum göğüslerimden 70cc ancak çıkıyor.Ama bebeğim emince doyuyor gelişimi normal,hergün 2 kere kaka yapıyor,açlıktan ağlamıyorda,sadece anne sütü veriyorum.

günaydın...
bugün verem karma ve rota vrüs aşılarımızı olucaz.
Ay stress oldum, ya akşam ateşi çıkarsa, ya iğne yapılırken çok ağlarsa??
OFF
Rotavirüs yaptırmayabilirsin dedi bize doktorumuz hafif etkileri olan bir hastalığa karşıymış bu aşı.ben sadece pnömökok yaptıracağım o da 3. ay aşı yok o zaman vurulacak.

oohhh herkesler burda....:lepi:
ben de gurbetteyim ama annecim de yanımda o ev işi yapıyor ben burda takılıyorum
ne ayıııp,kaydirigubbakcemile3ayy annelik işte ben de kızıma yapacam ilerde,böyle gelmiş böyle gider..

ayy ewet bugün kalabalıkk buralar dünün acısını çıkarmışssnz kızlar oyyy oku oku bitmedi ne çok döktürmüşssünüz...
naz; bende senin gibi çok cesaretle gittim... ama benimde suyum azdı ve açılmam az olmuştu bende çok direndim hatta 2 gün boyunca suni sancı aldım ama olmadı kısmet işte malesf sezeryan oldm napalım geldi geçti işte..hepsi unutuluyo.. ama şu göbeklerde olmasa daha müthiş olcekk..
canancım; merak etme aynı konudan muzdaribiz bende bakımlıydım hep ama şimdi dediğin gibi pijamalarla dolaşıyorm zaten dışarıya sık çıkamıyorm mecbur evdeyiz ee napalım bebişler için katlancaz.. bunlarda geçerr...inş..
kiloma gelince valla evde yalnız oldğm için koşturmaktan bayağı bi vermişim.. sadece ğögüslerim var ee oda süt doluu... ama pantolonlarım; eteklerim cuk die olduu şükür ama göbiş var işte boyum uzunda allahtan ordan yırtıyorummm

hepinize sevgilerrr...

aa herkes burda görünüyo ama kimse yazmıyo neden ki????
arada benim gibi miniklere bakmaya gidiyosunuz heralde...

alışıyorum betülüm annecim de burda yardım ediyr sağolsun..
bu arada benim hiç bişeyim olmuyor bana yeni bikaç bişey aldım mecburen
iç çamaşırlarımı bile hep yenilemek zorunda kaldım benim 8 kilo fazlam var hala dobiyim yani resmen.

ayten sacını boyattın mı?boyattıysan nasıl emzirdin ?

bide dr a kontrole giden arkadaslar muayene vajinalmi?

canım ,
denizin odası hemen bizim odanın yanında.benimde uykum çok hafiftir zaten hık dese uçuyorum yanına . ama bizim uykularımız maaşallah çok düzenli gece 12-1 gibi yatar 4-5 de falan uyanır emer uyur 7 de uyanır . sonra da annesi onu kendi yanına alıp mıncık mıncık mıncıklarrr :) kendi odasında yatırmaya başladıktan sonra gece gündüzü ayırmaya başladı ,ağladığında yanına gidiyorum ışık falan yakmıyorum uyanmışsa alıp konuşmadan emziriyorum ,altını değiştirip bida yatağa koyuyorum sonra uykuya devam . doktor sizin odada yatmaya alışırsa kendi odasına alıştırman çok zor olur dedi .

ben de boyattım canım ne olacak o kadarda değil artık
kana karışacak ordan da süte mi karışacak???

ben de boyattım canım ne olacak o kadarda değil artık
kana karışacak ordan da süte mi karışacak???

bilmiyorum işte o yüzden sordum :a015::çok üzgünüm:sonuçta hamilelikte bile boyatanlar var

yarın dr gidecem ona soracaktım ama ayten yaptırdım deyince merak ettim

selincim bende 9 gunlukken hemen sacımı rofle yaptırdım canım.bende emzırıyorum.bence bu kadar ınce dusunme artık.sutunden gecıcek degıl ya....

kızlar bende dun bebısımı 2.ay kontrolune goturdum hemde ıkı gundur cok huysuzdu usuttu zannettım.allaha sukur usutmemıs ama cok gazı varmıs:çok üzgünüm:bugune kadar hıc gaz sorunumuz olmamıstı son 1 haftadır gaz basladı.hatta bu yuzden cok sevınıyordum 2 ay oldu hıc gazımız olmadı dıye.ama anıden basladı ıste..bugune kadar anne sutu dısında hıc bır ılac yada cay vermemıstım ama artık vercem galıba...
doktor metsıl ıle debrıdat dıye bır surup verdı.sındırım duzenlıyormus debrıdat.bakalım ınsallah ıyı gelır.dun ılk olarak kullandım bugun gazı olmadı bebısımın..ınsallah bır daha olmaz:Saruboceq:artık metsılmı ıyı geldı yoksa debrıdatmı bılmıyorum bırde gece karısık bıtkı cayından ıkı kasık verdım...
sevındırıcı tarafı bebısımın usutmemıs olmasıydı bırde 6850 gr 58 cm olmus41 kere maşallah oglusuma:)doktor normalde bu kıloya 3 aylıkken ulasması gerekıyor dedı:dance:
yalnız emzırme saatlerını artık 3 saatte bıre cıkarmamı ıstedı bu aydan ıtıbaren gunde 6 7 kere beslemek normalmıs 3.aydan ıtıbaren hatta 5 6 kez olucak dedı.bır ogunde 150-180 ml emıcek artık dedı..:1hug:

duygucum merhaba maşallah bebişin tosun olmuş bizim de bugün sağlık ocağında 3. ay kontrolümüz vardı onur da 6600 kg olmuş... bir de bu beslenme problemi bizde de var onur çok sık emiyor neredeyse saat başı emiyor diyebilirim yada meme istiyor sürekli nasıl 3 saate çıkarabilirim ki huysuzlanınca mecbur meme veriyorum

canım onurcukta kocaman olmus masallah.bende saatte bır emzırıyordum canım hatta o yuzden daha 2.ayda bu kıloya ulastı bebısım ama malesef hep kusuyor ve gazı basladı.doktor saat bası emzırdıgımı duyunca cok sasırdı o zaman sen gunboyu baska bırsey yapmıyorsun herhalde dedı:roflol:bende sımdı yavas yavas 2 2.5 saatte cıkardım canım.her agladıgında meme ıstıyor anlamına gelmıyor bazen oyun ıstıyorlar bazen kucak belkıde gaz ıste bılırsın...bıraz oyalamaya calısarak sende cekersın 2 saate bence sonrada 2.5 3 saate yavas yavas..a.s.

slm hanımlar nasılsınız ay uyumusumkızımla kucak kucaga annemlerdeyiz bi gireyim dedim..bazı arkadaşlarım bilirler bir kaç gün önce su dan dolayı mikrop kaptım hastanede yattım eşim ve annemde aynı sekilde rahatsızlandı kızımda dünden bu yana ishal oldu bende ister istemez panikledim ve bugün dr gittik doktorumuz birşeyi yok dedi.. herşey çokiyi büyümesi falan iyi dedi.. malum bilirsiniz benim kızım 2700 kg doğdu şimdi 4600 boyuda 57 cm olmuşş şükürler olsun normal dönmüşş maşallah bebeklerimize..
bu arada BİZDE BEBEKLERİMİZİN AYLIK GELİŞİMİNİ TAKİP ETSEK BURADA LİSTELESEK OLUR MU..

Öncelikle şunu belirteyim ben hayatta emin olmadığım konular hakkında konuşmam...:1no2oktorum 43. gün gittiğimde rahmimin ilk haline döndüğünü ve şuan bile gebe kalabileceğimi söyledi, eğer sizin belirttiğiniz gibi rahim 6 ayda yada 1 senede anca küçülseydi o zaman doğumdan 2 ay sonra hamile kalan kadınlar olmazdı.Sizin bahsettiğiniz konu belki hormonlar olabilir, çünkü hormonlar kimi bayanlarda 6 ayda-1 senede anca normale dönebiliyor.

İnternette de araştırma yaptım ve şu rahim sorununa son noktayı koymak istedim;

"Doğumdan sonra gebelikte büyümüş olan rahim yavaş yavaş küçülmeye başlar. Bu amaçla da sık sık kasılır. Annenin kırkı çıktığında rahim tümüyle eski haline dönmüş olacaktır. Bebeği emzirmek bu sürecin hızlanmasına yardım eder.... "

Bir başka sağlık sitesinde ise şöyle diyor;

"Gebelik boyunca bebeği barındıran ve doğum sırasında da düzenli kasılmalarla onu dışarı iterek doğumu gerçekleştiren rahim, bebeğin doğumundan sonra yavaş yavaş küçülmeye başlar. Doğumdan sonraki gün göbek hizasında olan rahim, her gün 1 parmak küçülerek yavaş yavaş eski boyutlarına döner. Yavaş yavaş küçülmesini sürdürerek 10 gün sonra artık karından muayene ile' ele gelmez ve 1.5 ay kadar sonra da doğumdan önceki boyutlarına ve ağırlığına iner. Daha sonra ise anne her ay normal adetlerini görmeye devam eder. Fakat süt veren annelerin süt verdikleri süre boyunca adet görmemeleri mümkündür. Süt vermeleri sona erdiğinde ise normal adetlerini görmeye başlarlar. Diğer bir deyimle doğumdan yaklaşık 2 ay kadar sonra rahim yeni bir gebelik için hazırlığını tamamlamış olur. "

Profosörünüz yanlış bilmiyordur elbette ama belkide siz yalnış anlamışsındır...
Kendimi aka çıkarmak için, yalan yalnış bilgiler sunmadığımı ispatlamak için yazdım bu yazıyı kimsecikler üstüne alınmasın lütfeeennn...:1hug:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…