- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.701
kızlar bende dun bebısımı 2.ay kontrolune goturdum hemde ıkı gundur cok huysuzdu usuttu zannettım.allaha sukur usutmemıs ama cok gazı varmıs:çok üzgünüm:bugune kadar hıc gaz sorunumuz olmamıstı son 1 haftadır gaz basladı.hatta bu yuzden cok sevınıyordum 2 ay oldu hıc gazımız olmadı dıye.ama anıden basladı ıste..bugune kadar anne sutu dısında hıc bır ılac yada cay vermemıstım ama artık vercem galıba...
doktor metsıl ıle debrıdat dıye bır surup verdı.sındırım duzenlıyormus debrıdat.bakalım ınsallah ıyı gelır.dun ılk olarak kullandım bugun gazı olmadı bebısımın..ınsallah bır daha olmaz:Saruboceq:artık metsılmı ıyı geldı yoksa debrıdatmı bılmıyorum bırde gece karısık bıtkı cayından ıkı kasık verdım...
sevındırıcı tarafı bebısımın usutmemıs olmasıydı bırde 6850 gr 58 cm olmus41 kere maşallah oglusuma:)doktor normalde bu kıloya 3 aylıkken ulasması gerekıyor dedı:dance:
yalnız emzırme saatlerını artık 3 saatte bıre cıkarmamı ıstedı bu aydan ıtıbaren gunde 6 7 kere beslemek normalmıs 3.aydan ıtıbaren hatta 5 6 kez olucak dedı.bır ogunde 150-180 ml emıcek artık dedı..:1hug:
günaaaayyyydııınnn
hatunlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
slm hanımlar nasılsınız ay uyumusumkızımla kucak kucaga annemlerdeyiz bi gireyim dedim..bazı arkadaşlarım bilirler bir kaç gün önce su dan dolayı mikrop kaptım hastanede yattım eşim ve annemde aynı sekilde rahatsızlandı kızımda dünden bu yana ishal oldu bende ister istemez panikledim ve bugün dr gittik doktorumuz birşeyi yok dedi.. herşey çokiyi büyümesi falan iyi dedi.. malum bilirsiniz benim kızım 2700 kg doğdu şimdi 4600 boyuda 57 cm olmuşş şükürler olsun normal dönmüşş maşallah bebeklerimize..
bu arada BİZDE BEBEKLERİMİZİN AYLIK GELİŞİMİNİ TAKİP ETSEK BURADA LİSTELESEK OLUR MU..
günaydınnnn anneee hatunn yerimseniben
Evet kızlar dün aşılarımızı olduk, önce verem sonra karma ve en son da rotavirüs...
rotavirüs damla şeklinde demişlerdi ama ne damla yarım bardak vardı valla...:roflol:
aşılarımızı olurken çok ağladı bebişim , önce sağlık ocağında verem yaptırdık, orada bir bayan vardı benim gibi bekleyen, hem karma hem veremi aynı gün yaptıracağımı duyunca çok şaşırdı, onun doktoru aynı gün olmaz demiş. Ama benim doktorum aynı gün olur dedi.Kadın bana hava basmak istedi "benim doktorum acıbademin doktoru" falan diye :)) sengözlerimebaksanabama oradaki sağlık personeline de sordum aynı gün yapılabilirmiş.Nitekim üçünüde aynı gün yaptırdım, bebeğim ateşlenmedi çok şükür...Bugünde takip edicem inşallah bu gecede ateşlenmez...
cnm bızde yenı 1 aylık oldum hepatıt b asısı yapıldı bacagından bıde agzına 3 damla damlatım dıye d vıtamını verdı basını olctu boyunu olctu kılosuna baktı okadar bole oluyo aylık kontrol dımı kızlar
baska bıyerını muayene etmesı gerekıyomu
bacummm guzel annemm sanada gunaydın bak kıs oglusuma yakın resmını koydum anası gıbı artıstık puz virmiişşkaydirigubbakcemile3
buarada 1 aylık olduk kılomuzda 4.380 grm:)))dogdugunda 2.800du
günaydın anniler.dün bebişimi sünnet ettirdik.ameliyathaneden cıktıktan sonra cok agladı yavrum ama şükürler olsun ki bi sorun olmadan atlattık.gecemizi güzel geçirdik.yapılan tetkiklerde bebegimin kan sayımı düşük çıktı kan hapı kullanıyoruz şimdi.
günaydın anniler.dün bebişimi sünnet ettirdik.ameliyathaneden cıktıktan sonra cok agladı yavrum ama şükürler olsun ki bi sorun olmadan atlattık.gecemizi güzel geçirdik.yapılan tetkiklerde bebegimin kan sayımı düşük çıktı kan şurubu kullanıyoruz şimdi.
Ohh sizin oğlan adam oldu desene kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 maşallah canımm
Geçmiş olsunn ayrıca.. Bende erken sünnet olsun istiyordum ama benim babam yemekli sünnet düğünü yapacağım..erken olmaz dedi.. bende kırmadım... seneye yaza olacak kısmetse..
geçmiş olsun canım...bende oğlumu sünnet ettirmek istiyorum çok da sağlıklı olduğunu duymuştum ama doktorum izin vermiyor..siz problem olduğu için mi yoksa sağlığa uygun olduğu için mi yaptırdınız....
canım uzmanlar ilk 6 ay mutlaka kendi odanızda yatırın diyorlar,yalnızlık hissi olmazmış bebeklerde böylece uyusa dahi annenin ve babanın nefesi güven veriyormuş.Oda ayırmak artık önerilmiyor.Ayırma sende yavrucak şımarsın,biz sabaha karşı ortamıza alıyoruz ayy nasıl mutlu oluyor küçücük haliyle,gülümseyerek uyuyor resmen.
Hicrancım,sağmayla bebeğin emdiği aynı ölçüde olmuyor.Ben ,de chicco manuel pompa var dışarı çıkarken sağıp bırakayım diyorum ayy yarım saat uğraşıyorum göğüslerimden 70cc ancak çıkıyor.Ama bebeğim emince doyuyor gelişimi normal,hergün 2 kere kaka yapıyor,açlıktan ağlamıyorda,sadece anne sütü veriyorum.
Doğum hikayen çook güzel cesaretinden dolayı tebrik ederim,benimde herşey normal gidiyordu 40. haftadaydım ve hiçbir doğum belirtisi yoktu,açılmada yoktu.hep yapmak istediğim şeydi normal doğum ama suyun azalmış riske atmayalım dedi doktorum bende atamadım tabi sezeryan oldum.
Rotavirüs yaptırmayabilirsin dedi bize doktorumuz hafif etkileri olan bir hastalığa karşıymış bu aşı.ben sadece pnömökok yaptıracağım o da 3. ay aşı yok o zaman vurulacak.
maşallahh ege pşayaa
çok artist olecek kıss senin oğlann
sengözlerimebaksanab
günaydınn güzel anneler ve minik kuzularr.
zeoscum hayırlı olsunn.
kızlarr bakıyorum bebişlerimize maşallah kiloları çok iyi ben 2.ay dr kontrolüne götürmemiştim önümüzdeki hafta götürmeyi düşünüyorum ya bakalım artık.
göbek ve şu dagınık olup toparlanamamk olayına katılıyorum bende artık bakımlı olmak istiyorum biraz düzeleyim istiyorum ama vakit olmuyor ki. ancak temizlikti yemekti çamaşırdı onlarla ugraşıyrsun.
göbek deseniz aynı hala 5 kilo fazlam var ve aynı kiloda kaldım gitti.
eşle deseniz aramız limonu hiç düzelemedik gitti çok sıkılıyorum.
serencimm hoşgeldin şeker.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?