Doğum yapmış olan anneler buraya....

hımm iyiymiş vallla

merve valla banada doğum yaptığımda aslıcık sölemişti ama banada oğluşumada iyi gelmedi ama denemek lazım tabi her bünye bir olmuyor bir çok kişi memnun

Merhaba arkadaşlar Bizde aşılarımız olduk geldik ya her aşı önces ben çok huzursuz tetikte oluyorum walla hiç keyfim yok inş..ateş falan yapmaz hemşiremiz yapar dedi ama hayırlısı sağlıklısı olsun inş...
ıpek köftemiz hasta olmuş çok geçmiş olsun..

geçmiş olsun fatihcik ateşlenmez inşAllah..
ben aşıdan eve geldikten sonra 1 fitil koyuyorum artık... hem ağrıdan dolayı olan huzursuzluğunu geçiriyor, hem ateş yapmıyor..tavsiye edebilirim...paranox-s verdi bize dr.umuz..

Zaten biz hiç üst baş değiştirmiyoruz di mi?Sahi Merve Duygu nasıl kusmalar devam mı?Biz de devam maalesefbenneyaptımki

eskiye nazaran çok çok iyi canım...artık genelde günde 2-3 kere kusuyor, miktar olarak da daha az...
bazı gün hiç kusmuyor..bazı günler fışkırtabiliyo yine ... değişiyo yani fisfisfis
böyle böyle bitecek herhalde..inşAllah :Saruboceq:

ya kızlar bende ayıptır sölemeisi sezeryandan sonra kabızlık değil ama gaz sorunu meydana geldi geçer dedi dr ama hala geçmedi normalde önceden ben çok nadir gaz çıkarırdımda kocişe rezil oluyom geceleri vallakaydirigubbakcemile3

bide şu çatlak kremlerini sormuştum dün cevap veren olmadı birdaha sorayım rejene yada renue diye krem var ya hani kullanan veya yakınlarında kullanan ve memnun olan varmı bana doğru gelmiyor ama bir araştırayım dedim inandırıcı değil gibi sanki fakat şu reklamda hafta hafta resim gösteriyorlar kadının birini feci bir halden süper bir hale geliyor bu kadar yalan olurmu yaaa:uhm::sm_confused:

benim kız benim yatağın içinde oynarken uyuya kaldı valla ay ne hoşşş maşallah maşallahhh gerçi gündüz pek uyumaz hemen uyanır uyuduğunda da ama böle uyuyunca pek sevindirik oluyom yaa

0-12 aylık bebekler için oyun önerileri
Oyun ve oyuncaklar, bebegin saglıklı gelisiminde önemli rol oynayan faktörlerden birisidir. Anadolu Saglık Merkezi’nden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.Ayse Sokullu, 0-12 aylık bebekler için önerilen oyunlar hakkında bilgi verdi.

Oyun her yasta çocugun hayatı deneyerek ögrenmesini saglayan bir araçtır. Bebegin birinci yılı
içinde algı ve harekete yönelik, çogunlukla belirgin amaçlar tasımayan, nesneler ve hareketler
üzerinde hakimiyetten kaynaklanan zevk içeren oyunlar ön plandadır. Bebek kemik ve kasların
gelismesini saglayan hareketli oyunlarla biriken enerjisini bosaltır, sosyal iliskiler kurabilir, kendini tanıyabilir, kendi gücünün sınırlarını belirler, duyuları gelisir ve becerileri artar.

'ılk aylarda bebek dogustan gelistirmis oldukları refleks tepkileri gelistirir, çevresindeki insan ve
objelere bakar. El kol hareketleri gelistikçe yakalamaya çalısır, yakalayabildiklerini inceler.1-4 aylar arasındaki bebek besigine asılan bir oyuncagın bazen sallanıp, bazen hareketsiz durdugunu fark edebilir. Oyunlarında 'kesfetmek' ön plandadır. Hosuna giden hareketleri tekrarlar. Çevresindeki oyuncagı, esyayı çekerek, çarparak tanımaya çalısır. Vücudu da oyuncak niteligindedir; parmaklarını, ayaklarını inceler-oynar. 4-8 aylar arası neden sonuç iliskilerini ayırt etme becerisi baslar.Hareketlerinin yarattıgı sonuçları görmek ister. Örnegin;besigin kenarındaki ipe tesadüfen dokundugunda ipin sallandıgını ve ses çıkardıgını fark ederse bir kez denemeden sonra ses duyabilmek için ipi çekmeye baslar. Bedensel gelisime paralel olarak 8-12. aylarda hareketlerinde de artıs ve farklılasma gözlenir.
Neden-sonuçları daha iyi ayırt etmeye baslar. Hedefledigi sonuçla arasına engel girerse bu engeli ortadan kaldırır.Örnegin;oyuncagı sakladıgınızda onu arar (örtünün altına saklanan oyuncagı örtüyü kaldırarak bulur).Ayakta durma, yürüme, tırmanma gibi hareketleri basarır. Bu hareketler mükemmel olana kadar oyun niteligindedir ve sürekli tekrarlar.

Oyuncaklar gelisim basamaklarına uygun olarak çocugun hareketlerine düzen getirir; bedensel,
zihinsel, psikososyal gelismesine yardımcı olur, hayal gücünü ve yaratıcılıgını, yeteneklerini
gelistirir. Dogumdan itibaren bebek ses-sekil ve renklere karsı hassastır. 'lk oyuncakları öncelikle görme ve isitme duyularına yönelik oyuncaklardır. Renkli çıngıraklar, dönenceler gibi.
Oturmayı basardıktan sonra çevresi genisleyen bebegin oyuncakları arasında küpler, çıngıraklar sayılabilir. Bu dönemde avuç ile kavradıgı göz önüne alınarak avucuna sıgacak büyüklükte parçaları olan oyuncaklar seçilmelidir.

Yürümeye baslama ile birlikte oyuncaklarından çok ev esyaları ilgi çeker. Bebek için ulasabildigi
alanları kesfetmek önemlidir. Küplerle kule yapmak, oyuncak parçalarını bir yerden bir yere tasımak haz verir. Bu dönemde hareketin amacından çok, hareketin yapılmasından dogan haz ön plana çıkar.

Parmaklarının gelisimi de arttıgından büyük parçalı, takılıp-çıkarılabilecek lego türü oyuncaklar
yararlı olur. Yürüme davranısını destekleyecek; çekebilecegi, itebilecegi tekerlekli oyuncaklar ilgi
çeker. Top oynama basarılı olmasa da hareket gelisimine yardımcı olur. 'Su' egitimsel degeri her yas için büyük olan bir oyun malzemesidir. Dokunma duyusuna yönelik, çocuga haz veren, deneyim ve kesif olanagı saglayan, çocugun dikkatini toplamasına yardım eden, içe kapanık çocugu uyaran, saldırgan çocugu sakinlestiren bir malzemedir. Suyun banyo yapmak ve
temizlik amaçları dısında da oyun malzemesi olarak kullanılması önerilmektedir.

Çocuğumun Sağlıklı Dişlere Sahip Olması ıçin Neler Yapmalıyım?
ılk dişler, yaklaşık 6 ay civarında çıkmaya başlar ve süt dişlenme dönemi 3 yaş civarında biter. Ancak hamilelik dönemindeki beslenmeden, bebeklik dönemindeki beslenmeye, irsi yapıdan, hamilelikte alınan radyasyona kadar birçok etken diş sürmesini etkilediği için, diş sürmesinde birkaç aylık gecikmeler normal karşılanmalıdır.

Süt dişleri geçici olduğu için, ebeveynler tarafından genellikle “Nasıl olsa bu dişler değişecek” diye düşünülerek pek önemsenmez. Oysa… unutulmamalıdır ki, süt dişlerindeki çürükler hem çocuğun dişlerinin ağrımasına sebep olur, beslenmesini olumsuz etkiler, konuşma problemlerine yol açar; hem de daimi dişlerine zarar verir. Süt dişleri ihmal edilip dolgu ile kurtarılamadığı zaman, çekilmesi gerekir, erken süt dişi kaybı çocukların daimi dişlerinin çapraşık olmasının en önemli etkenlerinden birisidir. Erken süt dişi kaybı sonucunda ağızda bulunan dişler boşluğa doğru kayar ve daimi dişlerin süreceği yer daralır. Bunun sonucunda o diş ya eğri çıkar, ya da gömük kalır. Çeşitli nedenlerle erken bir süt dişi çekimi yapılmak zorunda kalınırsa, çekim bölgesinin yandaki dişler tarafından kapatılmasını önlemek için, yer tutucu apareyler yapılmalıdır. Ancak amaç; çürümeden korumaktır. Bunun için de temelde yapılması gereken, beslenmeye dikkat etmek ve dişlerin fırçalanmasıdır.

Çocuklarda diş fırçalama ne zaman başlamalıdır?

Bebek 6-8 aylıkken, (yani ilk dişler ağızda göründüğünde) temizleme işlemi başlamalıdır. Sabah kahvaltısı sonrası ve gece yatmadan önce dişleri, temiz bir tülbent ya da gazlı bezi ıslatarak silmek, temizlemek gerekmektedir. Dişlerin sayısı arttıkça diş fırçası kullanılmaya başlanmalıdır. Okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik uygulatmak çok zordur. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır. Çocuklar diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar. Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerini çok daha iyi temizlemek gerekir. Bu nedenle fırçalamadan sonra ebeveyn kontrolü çok önemlidir. Dişler, sabah kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce olmak üzere günde iki defa fırçalanmalıdır.

Çocuklarda daimi dişlerin önemi

6 yaşında daha hiç bir süt dişi düşmeden, en arkadaki süt dişlerinin arkasından, kalıcı olan 1. büyük azı dişleri sürer. Daha sonra süt ön kesiciler düşer ve yerine kalıcı dişler gelir. Bu karışık dişlenme dönemi 12 yaş civarına kadar sürer. 18 yaş civarında 8 numaralı azı dişlerinin (yirmi yaş dişleri) sürmesiyle sürekli dişlenme dönemi de sona erer. 6 yaş, çocukların henüz ağız hijyenini çok iyi sağlayamadıkları bir yaştır, buna rağmen çocukların ağzında ömür boyu kullanacakları ilk daimi dişleri mevcuttur. Sürme tamamlanmadan azı dişlerinin çiğneyici yüzlerindeki girinti çıkıntılara (pit ve fissürler) fırça çok rahat ulaşamamaktadır. Ayrıca, daimi dişler; gelişimini, sürdükten 4 yıl sonra ağız içinde tamamlar. Bu süreç içinde de çürümeye daha meyillidirler.

Birinci büyük azı dişlerinin çürümemesi için ne yapılabilir?

Günümüzde diş hekimliğinde ve diğer tıp bilimlerinde koruyucu hekimlik önem kazandı. Çocuklara, daha önce de belirttiğimiz gibi diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve çürüğe neden olan gıdalardan uzak durması önerilir. Bu; şeker, çikolata, kek, kola gibi gıdaları hiç yiyip içmeyecek anlamına gelmemektedir. Haftada birkaç kere ve ana öğünlerle birlikte yenmesinin bir sakıncası yoktur. Önemli olan; ne kadar çok yediği değil, ne sıklıkta yediğidir. Bunun yanında diş hekimi tarafından koruyucu tedaviler uygulanarak çocukların dişlerinin çürümesi önlenir. Düzenli olarak 6 ayda bir çocuk diş hekimine getirilirse, topikal fluorid uygulaması ve fissür sealant uygulaması yapılabilir. Topikal fluorid uygulaması çocuğun dişlerini güçlendirir, dişlerin çürüğe karşı daha dirençli olmasını sağlar. Fluorid; 3 yaşından itibaren, ikinci büyük azı dişlerin gelişiminin tamamlandığı 15-16 yaşına kadar profesyonel olarak diş hekimi tarafından uygulanmalıdır. Ancak azı dişlerin çiğneyici yüzeyindeki pit ve fissürlerin tabanına kadar etkisini gösterememektedir. Fissür sealantlar ise büyük ve küçük azı dişlerin üzerinde bulunan girinti veçıkıntıların, dişten hiçbirmadde kaybı yapmadan özel bir dolgu maddesiyle örtülmesiyle besinlerin diş yüzeyine tutunmasını ve o girintilerden girerek dişi çürütmesini önler, yani fiziksel bir bariyer oluşturur. Ayrıca içerisinde bulunan fluorid sayesinde dişin çürümemesine katkıda bulunur. Ancak bu işlem, çürük başlamadan önce yapılmalıdır. Önemli olan problem oluşmadan önleyebilmektir.

Çocuğun ömür boyu diş hekimi korkusu olmaması ve sağlıklı dişlere sahip olması için hiçbir problemi olmadan diş hekimiyle tanışması son derece önemlidir.

Pedodontik hizmetlerde, mental ve fiziksel engelli çocukların genel anestezi veya sedasyon uygulaması altında diş tedavileri de gerçekleştirilmektedir.

Kadıköy Şifa Hastanesi - Dr Eda Haznedaroğlu

hicrancım o kremler eczanede satılmıyor kozmetik ürün sınıfında... sağlık bakanlığı onayı da olmuyormuş o tarz ürünlerin..ben de ecz. derya ya sormuştum..
benim de karnımın yanlarında çatlaklar var..ben medacassol krem geceleri de acnelys krem sürüyorum..ikisi de tahriş olmuş deriyi onarıcı etkiye sahip... bir de e vit. kapsülü günde 1 kapsül kırıp sürüyorum..banyoda da çatlak olan kısımları sert sert keseliyorum..
bu yöntemle çatlaklardan kurtulanlar varmış burada bir topikte okumuştum... ancak çok uzun vadede tabii... 1- 2 yıl sabretmemiz lazım

Bebeğinize masaj yapın sütünüz artsın
Bebek masajı, anne sütünün artmasını sağlayan prolaktin hormonunun salgılanmasına, bebeğin kilo almasına ve anne – bebek arasında sağlıklı iletişim kurulmasına neden olur. Ayrıca kas koordinasyonunun artmasına, dolaşım, sindirim ve solunum sistemlerinin gelişmesine, rahatlamaya, hareketliliğin artmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Temelinde dokunma duyusunun uyarılması olan masaj yüzyıllardır kasları güçlendirmek ve yaraların iyileşmesini hızlandırmak amacıyla tedavide kullanılmıştır. Dokunma duyusu bebek için dış dünya ile iletişimin temelidir, bir başka canlıya dokunmak bebeğe güven ve sıcaklık verir. Anne bebeğiyle ilk ilişkisini ona dokunarak kurar, yaşamın erken döneminde bebekler görme ve işitmeden çok, koku ve dokunma duyuları yardımıyla çevreyi tanırlar.

Bebek annesinin dokunuşlarıyla dünya ile iletişim kurmaya başlar, anne bebeğine dokunarak onu sever. Dokunma duyusunun masaj yöntemiyle uyarılmasının bebeklerdeki olumlu etkileri gösterilmiştir. Masaj, kas-iskelet, sinir ve dolaşım sistemlerini uyararak bir dizi biyokimyasal ve fizyolojik işlemi başlatmaktadır. Sık kucaklanarak sevilen bebeklerin solunum ve dolaşım sistemlerinin daha çok geliştiği gözlenmiştir. Bu nedenle de masajın bebeklerde görülen sindirim bozuklukları, infantil kolik, uyku düzensizlikleri gibi sorunlarda etkin bir tedavi yöntemi olabileceği düşünülmektedir. Ancak masajın büyüme, gelişme ve iletişim üzerindeki etkileri halen araştırılmaktadır.

Prematüre ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerde masaj uygulamalarının kilo almayı hızlandırdığı, daha hızlı ve dengeli bir gelişim sağladığı, uyanıklık süresini artırdığı kontrollü çalışmalarla gösterilmiştir. Bebek masajı ayrıca prematüre ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerin annelerinde çaresizlik ve yetersizlik duygularını da azaltabilmektedir.
Dokunma ve masajın yaşam kalitesini artırdığına dair bazı bilimsel veriler de mevcuttur. Anneleri depresyonda olduğu için dokunularak sevilmeyen bebeklerin büyüme gelişme geriliği gösterdikleri de saptanmıştır.

Masaj yapılan bebekler yalnızca beşikte sallanan bebeklerle karşılaştırıldığında masaj uygulananların daha aktif, daha uyanık oldukları ve daha az ağladıkları görülmüş, masaj uygulanan bebeklerin daha fazla kilo aldıkları, daha kolay uykuya daldıkları ve anneleri ile yüz yüze geldiklerinde daha yakın davranışlar sergiledikleri gözlenmiştir. Masaj vagal aktiviteyi artırarak besin emilimini artıran hormonları artırmakta ve bebeğin kilo alımına katkıda bulunmaktadır.

Masaj ayrıca bağışıklık sistemini de uyarabilmektedir. Bebeğini okşayan ve ona dokunan annelerde rahatlama hissi olur ve anne sütünün artmasını sağlayan prolaktin hormonu salgılanır. Anne bebeğine yakınlaşır, aralarındaki güzel ilişkinin temeli böylece güçlenir.

Bebeğe sevgi ve şevkatle dokunma onun gelişimine büyük katkıda bulunacaktır. Bebek masajı bu dokunmayı temel alarak yapılan bir dizi hareketten ibarettir ve bebeğin sağlığı ile anne ile iletişimine çeşitli katkılarda bulunur. Bebek masaj sayesinde rahatlamayı ve annesiyle ilişki kurmayı öğrenir. Masaj, kas koordinasyonunun artmasına, dolaşım, sindirim ve solunum sistemlerinin gelişmesine, rahatlamaya, hareketliliğin artmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

aşağıdaki linklere bi bak istersen canım...

http://www.kadinlarkulubu.com/catla...0-rejene-dogum-sonrasi-catlakliklar-icin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/aralik-anneleri/254411-aralik-anneleri-rejene-kullanan-var.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/226635-rejene.html

işe yarıyormuymuş yani senin kullandıkların bakayım bende bari 1-2 yılda geçecekse yine iyi ama ben geçmeyecek diye korkuyom yaa

REZENE :lepi: kesinlikle çok çok etkili gaz için ... en azından bende çoook işe yarıyor :sm_cool:

Aynen öyle bu kilo ver ver sonu yok.Ama Duygucum sen azından hamile kalmadan önceki kilona geldin.Bu arada her sabah 2 tane kayısı ve 2 bardağı su di mi?
Bi de rezene içicem.Hem sakinleştirir de biraz belki.
Valla sağolun arkadaşlar inş iyi gelir ama siz fayadasını gördüyseniz demek ki sorun yok.[/QUOTE]

Aynen öyle canım kilonun sonu yok..dediğin gibi doğumdan önceki kiloma insem yeter diyordum şimdi onunda altına indim dahada hırs yaptım bu sefer başka hedefler koydum kendime çok doyumsuz gördüm kendimikaydirigubbakcemile3
Semacım 3 tane ye kayısı suda hafif ılık olursa daha iyi olur..İnan ben 28 yaşıma kadar çektim kabızlık son 1 senedır allahıma şükür ediyorum valla ama yılma devam et yavaş yavaş gösteriyor etkisinikaydirigubbakcemile5

Geçmiş olsun canım inşallah ateş yapmaz:Saruboceq:
Zaten biz hiç üst baş değiştirmiyoruz di mi?Sahi Merve Duygu nasıl kusmalar devam mı?Biz de devam maalesefbenneyaptımki

Bizimde malesef devam canım ama Merveninde dediği gibi azalma var..En azından o fışkırtarak kusmaları çok azaldı ama minik minik yine kusmaya devam..Benim doktorum 9.aya kadar bekle demişti inşallah geçer:Saruboceq:Sizin nasıl gidiyor?
Hicrancım ben onu çok araştırdım hatta kk de onunla ilgili topik bile açılmış ama kullananlar pek işe yaramadığını söylüyor..Öyle mucizevi birşey olsa önce ünlüler kullanırdı hepsi çatlak patlak gezmezdi diye düşünüyorum ben:roflol:

işe yarıyormuymuş yani senin kullandıkların bakayım bende bari 1-2 yılda geçecekse yine iyi ama ben geçmeyecek diye korkuyom yaa

evet canım benim kadın doğum dr.umun eşi de cilt hastalıkları uzmanıydı.. kadın kendisinde de kullanmış hamileyken ve hiç çatlamamış...
bana da dr. taa hamile iken tavsiye etmişti medacassolu ama ben o sıcaklarda vıcık vıcık sürmedim üşendim ah kafam kaydirigubbakcemile
bu üçlüyü de burada eski bi topikten okudum...işe yarıyormuş..
google a medacassol yazınca çıkıyodu hatta o topik..
denemekte yarar var en azından kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…