Doğum yapmış olan anneler buraya....

Oyyyy oyyy kafayı saçlarımla,cildimle ve kilomla bozmuş durumdayım allahım sen aklımı koruu:a015:

aaa geçmiş olsun hiç böle bişey duymamıştım :uhm:

betül emzirirken kullanamıyoruz bende yeni peee zaten çookk pahalı üstelik zarar verebilir bu düşünceyi sonraya ertelemek lazım anlaşılan

zeynep geçmiş olsun inşallah ateşi cıkmaz bebişinin

naime bu dediğin tarifi uyguluycam inşallah işe yarar nede olsa ot otdan da zarar gelmez herhalde :1rolleyes:

:roflol: hay ALLAH iyiliğini versin canım, pc nin başında gülüyorum anam da bakıyo garip garip kendi kendine gülüyo delirdi galiba kızcağızım diye :roflol: poğaça mı yapıcaksın demiş ya çok alem :sm_cool:
ben de geçen mısır unu al dedim, maske yapıcağımı söylememiştim tabii.. mısır unu bulamamış 2 kg sinangil unu alıp gelmiş, msıır unu bulamadım diyo bi de :roflol: :roflol:
şu mayalı tarifi veriver ne işe yarıyormuş :sm_cool:

Çok Hoşuma Gitti Kim yazmissa ne de guzel yazmis!..bütün annelere...
Ben anne olmasaydım eğer..
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım

:roflol:sırnaşık şeydelikafaduldenlaelaelaelaelae

:roflol::roflol:Seninkide komikmiş un olsunda farketmez demiş adamcağız napsın:roflol:

Maya Maskesi

20'li yaşlarda ayda bir kez,

30"lu yaşlarda 15 günde bir,

40'lı yaşlarda haftada bir,

50'li yaşlarda haftada iki ya da üç kez

uygulayabileceğiniz bir maske...

Maya Maskesi

Malzemeler

2 çorba kaşığı yaş maya

1 çorba kaşığı ılık su

Yapılışı

Yaş maya ile ılık suyu karıştırın.

Krem kıvamına gelince, göz ve dudak çevresi hariç cildinize uygulayın.

10 dakika sonra kuruyan maskenin fazlasını, nemli bir pamuk yardımı ile temizleyin. Ardından önce ılık su ile, sonra da soğuk su ile durulayın.

Cildi kuru olanlar, sadece ılık su ile durulamalıdırlar.

Güzelce duruladığınız cildinizi havluyla yumuşak hareketler ile kurulayabilirsiniz.

Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Protein, ayrıca cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunuyor. Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı, dokularda biriken toksinleri dışarı atarak cildin artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Böylece cilt adeta yenileniyor. Maya, cildin mat ve pürüzlü görünümüne yol açan mide sorunlarını gideriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt alerjilerini önlüyor. İçeriğindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor. Maya, deyim yerindeyse cildi hem içerden hem de dışardan besliyor.

sinangil unu almıs heee :roflol:

duygu çok güldüm :roflol:
kızz yazık kocana adam açma yapıcan zannetti canı çekti herhal yapıverde yesin yazık adama
Bakalım maskeden kalırsa yaparızkaydirigubbakcemile3
Bu yazıyı hamilelğimin son aylarında okumuştum ve hüngür foşurt ağlamıştım çok güzel gerçekten:1hug:

Kızlar çıttttııııırrrr olmak ıstıyoruummmmm, saçlarımı uzatmak istediğim renge ulasmak ıstıyoruummmm ama yapıcaaam yapıcaaam yapıcaaam İNŞALLAHHH...:Saruboceq::Saruboceq:
:sm_cool:

Ben kalmadıysam sende kalmazsın merak etme.. kaydirigubbakcemile3

teşekkürler canım a.s. biz şimdi ayda 1 kez uyguluyoruz yani öyle mi :smiley-cool: 30a 4 kala :smiley-cool:

sinangil unu almıs heee :roflol:
kaydirigubbakcemile3 hee merkasını niye yazdıysam ?? :roflol:
Kızlar çıttttııııırrrr olmak ıstıyoruummmmm, saçlarımı uzatmak istediğim renge ulasmak ıstıyoruummmm ama yapıcaaam yapıcaaam yapıcaaam İNŞALLAHHH...:Saruboceq::Saruboceq:

olursun olursun , en çıtırımız sensin kilo seni kıtır yapmaya yetmez :sm_cool:

hadi kızlar kim daha önce çıtır olcak bakalım delikafadulden
kocaları yeniden aşık edelim kendimize tutmayın beni gaza geldim :roflol:

çok güzel ifade etmişler..
teşekkürler selmacım paylaşımın için a.s.

ben yaş maya , msıır unu, rezene ve ısırgan alıp geliyim :sm_cool:
:roflol:
görüşmek üzere... :hooray:

olursun olursun , en çıtırımız sensin kilo seni kıtır yapmaya yetmez :sm_cool:

öylemi dersin CADIARZU
sana bır resım gostereyım de teyze demezsen gorusuruz :roflol::roflol:
şaka tabı resım mesım yok, yok oyle bırsey nedır hıc bılmıyorum benım yok kafamçokkarıştı
yınede teskur ederım sekerım.. yerimseniben

Cok tesekkur ederim bilgilerin ve paylasimin icin. Hic karisik degil, gayet net aciklamissin.
Gorunuse gore sadece sen ek besinlere gecmissin. Tekrar tesekkur ederim.

ben hamile kalmada problem yaşamadım çok şükür. ancak ilk 9 haftalıkken kürtaj oldum bozulmuş gebelikten.kürtajdan sonrada 4 ay bekledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…