Doğum yapmış olan anneler buraya....

Mayayla yapılan bir tarif bilen varmı içi boş açma gibi birşey:bbo:

ben veriimm şekerim:kaydirigubbakcemile2
adı paskalya acma gibi oluyo
1 paket maya
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 cay kasığı seker
tuz
2 yumurta sarısının biri üzerine
aldığı kadar un...istege göre süt 1 cay bardağı (biraz daha yumuşak oluyo sütle)

mayayı ılık suyla suladır erit..diğer taraftan..yağyı yumurtayı karıştır sonra eriyen
mayayı karışıma aktar..tuzunu ilave et ununu aldığı kadar koy.. hamuru 20 dk. dinlendir..sonra sekil için bir parca hamuru elinde döndürerek orta uzun cubuk haline getir ve ortatan ikiye tut yaptığın cubuğu
sonra sac örgüsü gibi bibirine sarcaksın..iki ucu birleştirir yağlı tepsiye tek tek poğaca gibi
dizcen üzerinede yumurta sarısı fırında üzeri kızarana kadar pişir..

ben cok yaparım bunu ve severek yeriz misafirede yaparım güsel oluyo ama yapılışın anlatabildimmi bilmiyomfisfisfis

Son düzenleme:

güldencim uzun vadede işe yarıyormuş, e vit. göz altlarına da önerilir mesela, kırışıklar için... o yüzden çatlaklara da onarıcı etkisi olabilir diye düşünüyorum fisfisfis
deneyerek göreceğiz artık, umarım işe yarar a.s

Saol canımmm Şeniz
Valla bır kase yogurtta denedım mınık kaselerden.. agzı tamamen kapanan kavanoz tarzı bırseyde mayaladım.. ılkınde olmamıstı.. ama neden olmadıgını anladım sutu cok ılıkken mayalamısım..
ıkıncıde ısıttım baya parmak dayanacak kadar sıcaklıkta.. o zaman oldu işte.. hihoyyyt

maşaAllah annesi
sağlıkla büyüsünler inşAllah kuzucuklar... a.s.

oh ne güzel bakımları yapalım güzelleşelim kaydirigubbakcemile5
bu bel bölgesine sürülen yağ ne işe yarıyormuş :roflol:
ben de kil maskemi yaptım, gidip yıkayayım büşra bu halimi görürse korkmasın benden delikafadulden

yoo senden 2 kilo fazla hamiş kalmıştım söylemiştim zaten sana hatırlarsan yani 68:)Şuandada ayıptır söylemesi senin olmak istediğin kiloda yani 66 yımkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3.Ama göbek eski haline gelmeyip bacaklardan gittiği için kotlarım baya bol duruyor bacakları..Yani hedefime 1 kg var.Yani 29 kilo vermiş oluyorummmmyerimseniben Salihacım bu tatlı ama demi ben tulzu istiyom bunu tuzla yapsam olurmu?Teşekkür ederim canım...

:roflol::roflol:Bende dışarı çıkıp gelcem yapcam maskemi inşallah.Özelden yazayım canım marka vermek yasak yayerimseniben
E vitamini kürü ne kız sende onu söylekaydirigubbakcemile3

duygucum bu öyle tatlı olmuyo sen bu sekeri sulandırılmış mayanın içine katıcan cok az istersen
1çay kaşığı değilde yarım cay kasığı koyuver hiç belli olmuyo zati ...istersen hiç katma
tuzlu oluyo bende sevmem öle şekerli..:bbo:

Anladım canım güzel anşatmışsında saç örgü yapma kısmını anlamadım bir tekkafamçokkarıştı

:roflol::roflol:Bende dışarı çıkıp gelcem yapcam maskemi inşallah.Özelden yazayım canım marka vermek yasak yayerimseniben
E vitamini kürü ne kız sende onu söylekaydirigubbakcemile3

e vitamini kapsülleri satılıyo ya eczanede... onlardan çatlaklara sürüyorum günde bir tane...iyi geliyormuş, bakalım.. kaydirigubbakcemile5
yaz da, işime yarayacak birşeyse ben de uygularım kaydirigubbakcemile3 beraberce güzelleşelim :lepi:

Anladım canım güzel anşatmışsında saç örgü yapma kısmını anlamadım bir tekkafamçokkarıştı

canım yanii hani çubuk seklinde elinde döndürüp uzatıyosun.. dedim ya onu
ortadan tutuyosun ya ikili sac örgüsü gibi oluyo onu birbirine doluycan sonra iki ucunu birleştircenn.. ha bide üzeinede susam müthiş oluyo valla tavsiye edrimm...
şimdi anlatabildimdir umarımCADIARZUfisfisfis

5 kılo versem ıyı olacak demıstın ya gecen lerde buraya.. 65 olmak ıstıyorum da deyınce 70 sın fılan sandım suan.. fisfisfis
29 kılo yu hızlı vermek sarkmalara yol acmamıstır umarım benneyaptımki
66 demekk... bende ısterım..

Kız sen benı delimi edeceeenn :mymeka:
Duyguya anlatana kadar sayende ben anladım coktan gozumun onunde hayal ettım yemıs gıbı oldum acaba kılo da aldım mıı :roflol::roflol:
:bbo:
Gorursunuz sızzz.... Çok üzgünüm çoook

saol canım benim
daha var canım hırıltısı 2 iğnesi var ilaç filan kullanıyoruz bakalım.

oh oh süpersin yap bence
hepimiz kendimizle ilgilenmeliyiz
bir taraftan zayıflayalım bir taraftan güzelleşelim

Slm.herkeslere geçmişe şöyle bi baktım maşallah bakımlar filan yapılıyormuş ayıptır söylemesi bende biraz önce saçlarımı boyadım şimdi bekliyorum yaklaşık 25 dk.sonra falan yıkamam gerek,duygucum kıskandım canım kilonu bende istiyommm ya,bu sabah kalktım zaten baktım aynaya yok dedim vericem kurtulucam şunlardan çıtır anne olucam başka yolu yok dedim eşimede kızdım sakın bi daha çikolata cips alma eve diye 2 aya en azından bi 10 kilom gitsin yaa azmettim,betülcüm hayırlı olsun 800 gr.mın valla ne verilirse kardır bence,mervecim yarıyomu o e vitaminleri bendede bi selülit kremi var evde hergün uygulayım bakalım bölgesel incelmede sağlıyomuş doğruysa eğer yaza çıtır çıtır girelim yav-tatlicadiarzu-

hepimizin cuması mübarek olsun
maşallah kuzucuğa
sağlıkla büyüsün

Tesekkur ederım gulsahcım.. sende bılıyorsun ıste topiğimizi..
bızım gıbı yazarak kendını kontrol et ıste.. bak ayten vermeye basladı..
bende cok sukuur :)) darısı ısteyen herkesın basınnaaaaa ... :)))

hee az bucuk deli edüyüm dedim:jeyyar:
yap yap yee ımm ımm kahvaltıya 5 cayına harika oluyo ha :)):sm_cool:
heee yemiş kadar oldun evet giden 800 grm olduu 900 gram:roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…