Doğum yapmış olan anneler buraya....

ben de emzirme sütyeni kullanıyom.diğer desteklilerle emzirmek zor oluyor betülcüm..sölemesi ayıp benim memişlerde sarkma olmadı..zaten küçüktü dolgunlaştı..daha iyi oldu.slikon gibi duruyor açıkken.ama kapalı iken küçük olduğundan anlaşılmıyor..annem emzirirken görünce diyorki ne güzel olmuşlar öle diyor.ama emzirme dönemi bitince foooossssss olacak.delikafadulden..yine tahta olacağım...klava::1no2:

kızlar sizin bebişler park yatakta mı yatıyorlar? yatıyorsa yattıkları yer sallanıyormu? beniimki sallanıyordu..tabii kıvanç uyandıkça da hareket ettikçede sallanıyordu.bir de haşur huşur ses çıkıyordu .herhalde bebşim korkuyordu sallanınca ve ağlıyordu..dün yatağıın sallanan kısmın aşağı indirdik ve şimdi sallanmıyor ve kıvanç dün gece çok güzel uyudu..şimdi de uyuyor..belki de ondandır..

Canancım biz hala beşikte yatırıyoruz beşiğimiz sallanıyor ama artık Egeye dar gelmeye başladı havalar ısınsa odasına yatırcaz ama şimdi hem korkuyorum hemde ısınma açısından zor olur diye...
Sen tontona çorba falanda veriyormuşsun demi Canan doymuyor diyemi veriyorsun ben sadece emziriyorsun sanıyordum seni..Ben sadece bir kaç kez yoğrt verdim ama daha hiç çorba falan yapmadım yapmakmı lazımki?Doktor 7.aya kadar full emzir sadece dedi:uhm:

duygucum ben yoğunlukla emziriyorum.organik falan olan meyve püreleri veriyordum aralarda..1 hafta kadardır da gece tahıllarına başlamıştım yatmadan gece açıkıyor da uyumuyor diye..2 gündür de arada sebze çorbası veriyorum küçük bir kase falan.ben okuldayken bunlar dan alıyor ama ben 4 gün evedeyim genelde emziriyorum..mesala öğlen çorba arada meyve püresi bazen sütlaç veriyorum..bu seferde çocuk obez olacak diye korkuyorum.iştahlı maşşlh benimki ya..ama ber seferde bitirmiyor bir kavonuzu..3 kere de bazen 2 kerede bitiriyor..bu tahılların da üstünde yazan kullanma talimatının da yarısını veritorum.200 cc diyorsa 100 cc veya 50 cc kadar yapıyorum..

ya duygucum benim sütte yağlı yapış yapış maşşlh biraz da ondan kilo alıyor.bence sebze çorbası falan azıcıkta olsa aralarda ver.tadına alışşın.az az meyve püreleri ver bence ..ne bilim işte ben de bilemiyom çok mu veriyom çocuğa diyom.en az 2 saatte bir mutlaka bir şey yiyor veya süt içiyor.. aslında öğün aralarını biraz açsam da olur.ama işte annem yesin yesin deyip duruyor.çocuğu aç mı bırakalım diyor.anlatamıyorum kii.bu çocuk obez falan olur diyee.6. aylık erkek bebeğin üst sınır kilosu 9600 yazıyor.benimki 9950 idi cuma günü buğün 10 olmuştur..dr. da nereye gidiyor bu böyle yww diye gülüyor ne bilim önemli bir şey olsa söyler.gerçi tek umudum emeklemeye ve yürümeye başlayınca bu kiloları vermesi..allhtan hayırlısı bakalım..

selam canancım..geçmişe bakınıyodum bende..ismetçik şükür rabbime daha iyi..ama heran tetikteyim..bende çorba veriyorum..bazen sevmıyo..bugunde mılupa sütlü karışık sebze vereyım dedım ama baktım karnıbahar falan iki kaşık anca yedirip korktum attım çöpe..bunları heves edıp bu alerjı işleri cıkmadan önce koca bi dolap stok yapmıştım..parayı çöpe atmaya alışveriş manyağı günlerimden alışkın oldugumiçin zaten şimdiden boşaldı dolap tırsıp attım..ben misal bugun irmik,havuç,patates pişirip az mayi kıvamındayken kanola yağı katıp blendrdan gecırdım..yemedi..belkı daha koyu sever dedım prınc ununu az suyla pişirip içine az labne kattım..yemedi.....derken eskı karışımı bıberona koyup anca ıkı saatdeoynaya oynaya yedık..sabah havuc,elma suyu karışımı verdım..azöncede vanılyalı muhallebı,başka hiçbirini yemedi,ne sütlü princli mılupa,ne evde sade prıncunu ve mamayla yaptıgımı..sütlacı mamayla yapıyosun sanırım..bende denıcem..bende babymix verıyorum yogurt olarak..daha yenı ıcıne etinin bebe bıskuısı oda bır yada encok ıkı adet olmak uzre...ülkerin bebebıskuısınde soyalesıtını susam falan var..dokunur belkı..hem etinin proteın oranı daha yuksek..su kesınlıkle içmıyor,az rezene katıp anca 10 cc yada ayran yapıyorum babymıxle.........NURAY teşekkür ederim canımcım..süpermiş menünüz devam bak nasıl toparlıcak allahın izniyle..zaten şükür onca enfeksıyondu yalnış ilaç tedavısıydı yınede iyi kuzun..ama hayret ettım o olayada...bıadahakıne hep orda yaptrmalı tahlıllerını....NAıME geçmiş olsun..ishal hemen pişik yapabılıyo..ona göre nekadar sık deiştirip bol bepanten sürersen korur...katı olarak muz aerjen ama sen deneyebılırsın..yada bi tutam princi suda haşla iyice unu cıksın o suyu mamasına katıp ver..yada prıncunu,patates,yogurt karıştırıp verebılırsın..havuc püreside olur......ayran ver bide su falan içmiyosa,azcıkda tuz koyabılırsın ıshalı artarsa........ay ben yoruldum:)

slm kızlar....:teytey:

cnm eklere gecmıssın sanırım bende vermeye basladım , bayada yiyor maşallah
evde yaptıgım tarhana corbası, sebze corbası,yogur,meyve pureleri(elma armut) havuc suyu, ve bazı markaların meyve purelerını ve mamalarını yıyor , ne versem yıyo ınsallah yanlıs bişey yapmıyorumdur dımı ya:uhm: bide ben kahvaltıya gecmedım yanı peynır yumurta falan eklemedım daha ama eklesem yer sizce eklimmi yoksa daha zamanı varmı ya?

serncim kahvaltı 6. aydan itibaren veriliyor..yanlış bilmiyorsam..seninki daha küçük.kahvaltıya biz de artık başlayacaz çünkü benimki dün 6 aylık oldu.dr. da bize salı günü gelin yemek listesi vereyim dedi.ona göre bakalım ne verecek.benim listem diğerlerinden farklı olacak.laktoz intoleransı varya herhalde diyet içinde sütlü ürünler olmaz.ama ben emziriyorum.çünkü ek gıdalara başladıktan sonra kaka sayısı azldı ve biraz katılaştı.

al bi güzel eylülanası daha,seren...serencimsenın kuzu daha ufak..tarhana falan baya kuvvetlı zaten..7den sonra benım dr önerdi yumurtayı..ama bız alerjıgız..inek sütü,yumurta,brokoli,portakal,çilek,kereviz,bezelye,muz,susam,soya alerjik denenler..bunları verırsen bıkaçgün deneyerek,sabıt menuye ekleyerek verırsen ben gibi pişman olmassın...yınede yumurta erken bence..yogurt yeterlı zaten.......

canancım bızde parkyatakta odasnda yatırıyoruz..sesleri çok fena..garç gurç neyapsak kesılmedı..ama allahtan oyle garca gurca kalkmıyo babası alıştırdı..senınkı hassas demekkı sabıt yatak daha ıyı olur..ıkeadakıler sallanmıyo evde kurabılıyosun ve uygun fıyata..bende karyola ıstyorum ama sallanması benım ıcın avantaj bılemıyorum bende nasıpse deiştrcem yaza yatagını...

öpüyorum ..ve kaçıyorum..anca bi iki çay ..bıraz iş..mama..ve uyku..bu sefer eşimden önce uyicam,yoksa homurtusu beni uyuss edıverıyo:)huzurlu geceler...

ipek park yatakta yatıyo canım ama sallanma özelliği yok.

teşkür ettim toktor hanum:dance: dediklerini harfiyen uygulıcam ama benim tosuna seni ver seni bile yer valla:roflol::roflol: buarada eylül anası olamadık benim paşanın yeri rahat oldugundan ekimde gelebildi anca:lepi:

Canım suan benımkılerde oyle degıl ancak bılıyorum kı emzırme bıtınce sarkacak.. :çok üzgünüm:
Ya cozumu varmıdır acaba..benneyaptımki Bırde goruntu olarak emzırme sutyenı sarkık gosterıyormus gıbı me gelıyor.. tabı sen sımdı zayıfsın emzırme sutyenı de taksan oyle gorunmez..
ama kıloyla buyuk gogus bırlesınce sarkıkmıs gıbı gorunuyor yanı koca kadın gıbı cok abartılı olmasada.. kaydirigubbakcemile3 :bbo:
Neyse zayıflıyoruz zaten canım değil mi... zayıflayınca duzelır o goruntu sanırım.. şakkıdı

-

bılgısayarı kapatayım derken bır bakındım sıze..
Herkeslere ıyı geceleeerr
mirmirmirmir

:roflol:kaydirigubbakcemile3aynen yazdıgın gıbı emzırme sufyenı takın ca kocaman ve sarkık gozukuyo halbukı kılomda yok memişlerde ole sarkık ve kocamanda değil:dilcikar: ama onları takınca kocakarı gıbı oluyrum vallakaydirigubbakcemile3 bende en guzel ıkı südyenimi sırf emzırmek ıcın mahfettim ama olsun deger sırnaşık şey

sanada iyi geceler aslanın aslan annesiiiiia.s.

Canancım Ege hiçbirşey vermeden o kiloda zaten ben vermesem daha iyi olcak o zaman.demek doktorumuz ondan verme diyorkaydirigubbakcemile3Bizim doktorumuz anne sütüyle beslenen çocuk obez diye tabir etmeyiz sağlıklı derizz dedi.bebeklerde sağlık kilosuyla orantılıdır dedi..Benim kilosu yönünden endişem yok hatta şükrediyorum yemeyen çocuk çok zor.sende takma bence maşallahı var tosuncukların

duygucum haklısın valla yemeyen çouk çok zormu be yaşıyorum...ama bir şyi düzeltmek isterim canım sağlık kilo ile orantlı değil canım ondan beklenen gelişimleri göstermesi ile orantılı :) benimki minno ya benim dr da öy dedi...kilosu önemli değil yeterki sağlıklı olsun dedi.....egemi çok öpüyorum tombik yanakalrından canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…