Doğum yapmış olan anneler buraya....

herkese merhaba.yoktum bi süredir.geçmişe bakamadım henüz.
oğlum bugünler de kusuyo.çok moralim bozuk.dr lada görüştüm birşryi yok çok şükür ama çok afedersiniz öğüre öğüre yiyo o da çok az yerken kusturmamayı başarırsam daha sonra hepsini çıkartıyo.senağlama çok moralim bozuk koltuk halı üst baş şöyle dursun kusunca nefes alamıyo ve kendine gelmesi bikaç dk alıyo.en çok buna üzülüyorum.dün oturup agladım .komşum götürdü o yedirdi dün akşam tecrübeli genç bir anne.çocukları palyaçoluk yapmış yedirmiş ama ondada hep kusacak gibi olmuş.muş diyorum eşim bırakmadı ki gideyim.haber verecek nasıl olsa gitme dedi.
dr da alıştırmamaya çalışın diyo,benim elimde miki sanki? nolucak bu böyle..:çok üzgünüm:

Canancım koldan yoku bizim ya..Verem bir kere oluyormuş koldan..3 taneside bacaktandı..Ağızdan olanı şekerli sumu sandınkaydirigubbakcemile3Çocuk feciymiş canım 2 damla..
Duygu ve Canan gecmıs olsun kuzulara hastalıklardan korusun ınsallah asılarımız..
Sağol Betül amin...:Saruboceq: Deryacım bizim doktorumuz hiçbirşey yokken fitil vermeye karşı yani aşıdan önce verilmesini istemiyor..Ateşi çıkarsa ancak o zaman verin diyor.. Betül ben sadesinin içine armut rendelemiştim o zaman hoşuna gitti yedi sadeyken dediğin gibi çok tuhaf kokuyor ben bile kokusunu sevmedimkaydirigubbakcemile3
elmalısı var birde onu dene istersen Ege ona bayıldı
betülcüm denizde çok sevmiyo yoğurdu
içine kavonozdaki meyve pürelerinden + pekmez + 1-2 tane bebe bisküvisi koyup kaptırıyoruz :)

Meyve püresi dediğin şu elmalı hero babyler falanmı canım?Bizimde dolapta var bir kaç tane ondan 1 aydır duruyor..Acaba ek gıda olarak versemmi bende?Bugün vermemde artık bir keresinde gaz yapmıştı çünkü zaten aşı var birde gazla uğraşmayalım:1closedeyes:

günaydın aşı olan kuzulara geçmiş olsun
ayşecim senin eşine de geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun kızın da çok tatlıymış ya evet resim bakmayı pek severiz biz
ben de onur uyurken temzlik yaptım biraz şimdi uyandı temizlik yarım kaldı...
betülcüm bir de reçel katabilisin yoğurta onur da sade yemiyor reçel katıyorum ben pekmez demirin emilimi azalttığı için pek tercih etmiyorum ama o şekilde yiyorsa da katardım tabi bende

herkese hayırlı cumalar

ayşe maşllh kızına saçlarına toka bilem takmış çok güzel
bu arada eşinede geçmiş olsun
deryacım tunahana da çok geçmiş olsun bebekler böyle büyüyorlar işte inşlh biran önce iyileşir
aşı olan bebişlerede geçmiş olsun bizde salı günü aşı olduk huzursuzluk var ateş olmadı allahtan

Hoşgeldin canım öncelikle geçmiş olsun..Ege ezelden beri kustuğu için bana tuhaf gelmiyor tabide senin kuzu daha önce kusmuyormuydu?Yani ek gıda verincemi başladı kusmaya?Alışma süresinde ek gıdada kusmalar çok normalmiş belki sizinkide öyle birşeydir..
Doktor neye alıştırmamaya çalışın dedi canım?

canım hoşgeldin çok üzüldüm tatlım ya neden olabilir ki bu beslenme aralıklarını uzatsan iyice acıktığında versen ya da sebze çorbası sevmiyorsa muhalebi deneyebilirsin değişik değişik şeyler yapıp acıktığında dene canım mutlaka sevdiği birşey çıkar herhalde mesela balkabağı haşla çatalla ez çok tatlı oluyor hem de çok besleyici
verdiğin bir yemeği sevmeyince üsteleme biraz sona başka bir tat dene bakalım inşallah düzelir

betülcüm denizde çok sevmiyo yoğurdu
içine kavonozdaki meyve pürelerinden + pekmez + 1-2 tane bebe bisküvisi koyup kaptırıyoruz :)

gözde ben de öle kaptırıyorum.pekmez+kavonoz meyveler +az yoğurt şeklinde bazen veriyom.bazen içine bir tane cici bebe..ama sonrasında midesini ekşitiyoer herhalde.kusuyor biraz..bu aralar ek gıdalaroı azalttı.çok az veriyom..obez falan olur diye..10250 idi.buğün sağlık ocağında. maşşlh.ama galiba benim sütte bir şey var.ayarayışlı..öle çok ta vermiyorum ek gıdaları.sabah ve akşamları genellikle veriyom.bilemedim gitti.bir de benim süt şekerimi sindiremiyor fazla.demek sindirse ne olacak bombili şey..))

Kız sen hala ne veriyon çocuğa çorbalar cici bebeler:bbo:Çocuk tabi şişer o kadar.Kız zaten şişman bizimkiler verme günah çocuğa valla ben yogurttan başka bir kere muhallebi verdim oda tatlı niyetine 3 5 kaşık o kadar..Zaten kilolu sen birde çorbalar,pekmezler çocuğu obez yapçan anacım yaa birde makarna yap bari çocuğa:mymeka:

evet canım onlardan milupa,ülker,hipp artık babamız ne aldıysa :) yoğurt verirsen kat canım sende içine .muhallebi vercem diyodun ona da katabilirsin meyveli muhallebi olur :)
tek de verebilirsin tabi...denize bişey yapmadı walla ben çok korkuyodum çok alerjik olduğu için ama yediği hiçbişey dokunmadı şimdiye kadar inşallah böyle gider .
dün poposunda ve kolunda bi kızarıklık olmuş acaba alerjimi dedik ama daha çok egzamaya benziyordu akşam hemen ilaçlarını sürdüm sabaha bayaa sönmüştü ... alerji olsaydı bütün vücudunda olurdu herhalde annemde alerji olabilir diye yumurta ve bisküvi koymamış bugün kahvaltısına ...

çok sağol canım.daha ilk kaşıkta başlıyo benimki bilmiyorum neden .bal kabağı hiç vermemiştim eşime söyleyim alsın gelirken deneyeyim.sadece haşlayıp eziyorum demi.

DUYGUCUM dr kusmaya alıştırmayın dedi.her yediğini kusmam gerekiyor sanırmış.artık nasıl alıştırmıcaksam.ek besinlere erken başladım başta çok iyiydi salça,çilek,bal,süt haricinde herşeyi yediriyorum.hiç kusmazdı.sonra bebeği sürekli kusan bir arkadaşımın nazarı değdi.gerçekten.ondan bu yana burnundan geliyor yavrumun.bebekler agızdan nefes almayı bilmediklerinden nefessiz kalıyor bir süre.kendine gelemiyor yavrum içim acıyor.ben kussam tüm gün kendime gelemem.gözleri yaşlı gülüyor sonra bana.ben de aglıyorum.sinirlerim harab oldu.:çok üzgünüm:

siz her ne kadar merak etmesenizde,gülden arkadaşım için bir kaç tane foto eklemek istedim,alıntı yapmassanız sevinirim,sileceğim...
silindi...............................

Son düzenleme:
herkese iyi günlerr hayırlı cumalar:hooray:
emelcim resimleri koydun demek eline sağlık bitanem ..
saol ...yakışıklı mertimi ve seni öptümm cok cokŞeniz

Emel valla benımde gozumden kacmıs canım gulden le buluscagınızı duymadım
Çok guzel cıkmıssınız ıkınızın kuzularada masalah bırbırlerıne nasıl bakıyorlar :)
Salıhayla da gormek ısterık sızı hee ona goreee.... kaydirigubbakcemile3

Duygu bırde elmalısını deneyeyım o zaman bakayım sevecekmı, tesekkurler..

Gözde bende ıcıne bebe bıskuvısı pekmez ve muz kattım yazdıgım gıbı ama yınede o buruk yogurt tadını sevmıyor galıba..
Bır kere de meyve püresı ıle ayrı deneyım madem..

Fatma canım recelde aklıma gelmıstı ama yedırıldıgını hıc duymadıgım ıcın dedım belkı bır zararı olur..
Bır zararı varmıdır kı acaba recelın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…