Doğum yapmış olan anneler buraya....

Yok canım oyle bır sorunum yok sadece acılık ve sızı var, yutkunma hıssı ama yuktununcada gıtmıyor.. tam bogaz kıvırmının orada.. gıcık bır hıs.. acılık var yanı...
belkı yarına fılan gecer ama sıcak bırseyler ıceyım en ıyısı sık sık.. tesekkur ederım canım...
-
Ben yatıyorum arkadaslar yarın kursum var sınav cok yaklastı derste calısmam lazım artık mirmirmirmir herkese ıyı geceler.. :1hug:

ıyi akşamlar..
Bugün dr.umuza gittik..
Boranın kulaklarının arkasında ve göbek deliğinin içinde hafif kızarıklar vardı...Alerji olmuş...
Kahvaltının içine ben ceviz koymuştum meğer o alerji yapmış..zeytin ve ceviz koyma dedi...
Ayrıca hazır yoğurtu yasakladı..birde kahvaltısının ve muhallebisinin içine devam maması koymamamı istedi..
Ne kadar hazır gıda verirsem o kadar alerjik hastalıklara davetiye çıkarırmış..Astım olma riski 2 katına çıkıyormuş....
Kendi yemeklerinizden yavaş yavaş vermemizi istedi..
zeytinyağ kullanılacak ve salçasız tuzsuz olacak...

Bu arada pekmezi yoğurt vs.. gibi gıdalarla karıştırırsanız besin değerini kaybeder...
Ben demir ilacıyla karıştırıp veriyorum...

Fatma geçmiş olsun canım..
Sen ek gıdalara çok önce geçmiştin galiba öyle hatırlıyorum...
Dolayısıyla ek gıdalara tepkisi değil olsaydı ilk zamanlar olurdu..
Dr.a gitmişmiydiniz?
Üşüttümü acaba? Başka rahatsızlıkları varmı?
Fıtık olmasın..Büşranında kusması olmuştu çünkü...
Allah biran önce şifa versin yavruna.....

Betül arkadaşta söylemiş boğaz yanmasına ağrısına balla karabiber iyi geliyor birde pastil kullan istersen...

az önce acilden geldik onur sabahki kusmasının ardından 2 kez daha çok fena kustu biraz da halsizliği olunca gittik kusmasını önleyici fitil verdi sadece dr bir de ishal başlarsa hemen gel tahlil yapalım dedi

fatmacım çok geçmiş olsun canım
betül zayıflama topiğinı bulamadım ya bi ara buldum gene kaybettım bende zayıflamak ıstıyorum...
kızlar alpın gene yüzü kabardı öncekıler yenı geçiyodu başka yerınde yok yuzu ve saçında var annem su çiğegi olmasın dedı ama başka hiç bir yerde yok sadece yuzunde geçen defa armuttan olmuştu bu defada ya yumurta yada peynır alerjısı dıyorum ama bakalım dr yarın ne dıyecek ben bu çocuga ne yedırcem herseye alerjısı var dr zaten söledi bunyesı alerjık dıye bide burda alerjık hastalık çokmuş süreklı tedirgınım ya bide bu araplar dışarda görünce sap dıye öpuyolar bi anda fark edemıyorum yada mudahale etmeme fırsat olmuyo... bi gun birine fena patlıycam ya neysee.....

bızımde salı gunu kontrolumuz vardı. bızım doktorumuzda sızınkıyle aynı seylerı soyledı. hazır yogurt yok kesınlıkle meyvelı olanlarını hıc verme dedı.mhazır mama yerıne yemek sularını ver dedı. zeytınyagı verebılırmısız ayrıca tereygıda kahvaltıda verılebılırmıs. muhallebıyı de kendımızın evde yapmasını onerdı.

canım ya saol söledığın için ben pekmezı mamaya katıp veriyodum vermeyeyım barı ben yogurt mayalamayı tutturamadıgım için hazır danone sekersız meyvesız verıyodum ama arapca yazdıgı için içindekılere falan baksamda anlamıyodum hazır tek yogurt veriyodum onun dısında bişey vermiyorum ama dikkat ederım yıne saol bilgiler için çünku alp süreklı alerjı oluyo yenı geçmşti kabarıklıklar 2 gun olmuştu bu gun gene bebişimin yuzu kızarık sıvılce gibi çok kötü yaaa iz kaldı diğerlerıde umarım geçer...

teşekkür ederim edacım evet 1,5 aydır ek gıda alıyor onur çok şükür alerjik bişeyle karşılaşmadık hiç saat 3 gibi ilk kez kustuğunda normal karşıladım daha sonra 5 de az kustu 7 de yoğurt yediriyordum bir kaç kaşık sonra fena kustu yine, tam ne olduğunu bilmiyorum ben de midesi bozulmuş da olabilir devam ederse kendi doktoruna gideriz akşam acile gitmiştik

teşekkür ederim mevlüdecim zayıflama topiğine http://www.kadinlarkulubu.com/eylul...undan-memnun-olmayan-eylul-anneleriii-11.html bu linkten ulaşabilirsin canım kaydirigubbakcemile5

Merhaba,

Hazir yogurdu neden yasakladigini soyledi mi? Ben bir turlu evde bardakta ya da kucuk kavanozda yogurt yapmayi beceremedim. Henuiz ek gidalara baslamadim ama yogurdu hazir vermeyi planliyordum. Simdiden tesekkurler

az önce acilden geldik onur sabahki kusmasının ardından 2 kez daha çok fena kustu biraz da halsizliği olunca gittik kusmasını önleyici fitil verdi sadece dr bir de ishal başlarsa hemen gel tahlil yapalım dedi
cnm beebiş neden kustu???? merakettım??????????????

kızlar herkese merhabaaaa:teytey:
ev taşınma işim var o yuzden pek yazamıyorum haftaya tasınıcam kısmetse yenı evıme delikafadulden

Merhaba,

Hazir yogurdu neden yasakladigini soyledi mi? Ben bir turlu evde bardakta ya da kucuk kavanozda yogurt yapmayi beceremedim. Henuiz ek gidalara baslamadim ama yogurdu hazir vermeyi planliyordum. Simdiden tesekkurler

Canım hazır olduğu için yasakladı..Hazır gıdaların hepsinde bir çok katkı maddesi var...
Yoğurtta bile..bu katkı maddeleri alerjen yapıdaymış..
Sürekli hazır gıdalar verilirse çocuğun bünyesi sürekli alerjik olarak uyarılmaya maruz kalıyormuş...Ve bunun sonucunda alerjik astım vs.. hastalıklara yol açarmış....
Yoğurt yapma makineleri var çok daha pahalı değil sanırım..
Ben şu an ablamınkisini kullanıyorum..tavsiye ederim..

Evt zeytinyağı çok faydalı sebze,tarhana çorbalarında kullanabiliriz...
Ben pişirdikten sonra bir tatlı kaşığı koyuyorum..
Çünkü pişmeden önce koyarsak vitamini ölüyormuş...

Tereyağını bizimkide koyabilirsin dedi..Ama ben kararsızım sonuçta katıyağ zararlı diye düşünüyorum...

İnşallah bu akşam biter kusması..
Soğuk aldıysa olabilir... çok evin yerin de bırakıyormusunuz? çünkü hemen soğuk alabiliyorlar..

Son düzenleme:
fatma çok geçmiş olsun..bi kendi druna gdin bakalım ne dicek..yıkanırken ağzına kaçan sudan bıle mıkrop alıp ishal olan bebiş var sonucta herşey olabılır...işallah sadece üşütmüştür..ateşi çıkmasında.......EDA geçmiş olsun..bunları yaşicaz artık yavaş yavaş öğrenıcez ..hazır mamadamı kullanmayın demek ıstedı acaba drun....ben bi muhallebıyı hazır verıyorum oda ıneksütü yada mamayla yapmak uygun olmadıgı için..bılemıyorum artık okdardan ne olur....gece tahılları bıle vermıyorum mama verıyorum..sonucta oda hazır ama napalım.................ben eskisi kadar giremıyorum..ismet daha fazla ilgi beklıyo günbegün..o iyi olsunda dünya dursun:)bendeniz bu gece sıyahsaten gecelıgımı gıyıp az makyaj yapıp kuruyemiş,rakı,mum sofra kurdum..ancak eşim takrıben 20 dkka sonra uyudu:)onun rakısınıda içip yatıcam bende..nasılsa gecede 4 kez kalkıcam yaklaşık....sağlıklı,huzurlu bir haftasonu cümlemize...kanal d de volkan konak var..bikaç karadenız türküsü patlatsada özelliklede sevgilim,yeşil eriğim benim..ben içine hapsolduğum çekirdiğininim senim...feriğim fidanım feryalım..ey benim zizilparmak memeleket gözlüm...ümü söylese:)bende içine hapsoldugum mavi yeşil eriğimin koynuna gömülüp uyusam:))romatiğim bu akşam........

edacım araştır bi istersen..bence tereyağ sütaş yada köy usulü temiz ve iyi yapılmışsa gayet faydalı..tıp bıle eskı söylemlerını yıkıp yumurta,tereyağı için yiyin diyo..kanola yağını araştırmıştım bende..son dönemde cok faydalı dıye meydana cıktı..bıkerede verdım sebze corbasında..ama endustrıyel yağmış...muhallebıyı nasıl sütsüz mamasız hazırlıyabılırızki bide onu bılemedım yani....

peki şeker yoğurdu kutu sütlemi yapıyosun

cnm beebiş neden kustu???? merakettım??????????????

kızlar herkese merhabaaaa:teytey:
ev taşınma işim var o yuzden pek yazamıyorum haftaya tasınıcam kısmetse yenı evıme delikafadulden

Canım kolay gelsin...

Niye giydin bakim sen siyah saten geceliğini:jeyyar:
Adam senden beklemediği için sersemlemiş gitmiş yatmış:roflol:...
Bunlar alışmış agresifliğimize böyle romantik takılınca da afallıyorlar işte..

Saol canım...
anne sütü almıyorsa mama vereceğiz tabi de.. dr. muhallebiye koymanın gereği yok dedi..
birde ben kahvaltısını da mamayla yapıyordum ama onun yerine ıhlamur yada kayısıyı kaynatıp onun suyuyla yapacağım..
Yani fuzuli gördü dr...
Ne kadar az verirsek hazır gıdaları o kadar iyi...

Evet onu da dusunebilirim. Hangi marka kullaniyorsun? Su ayri ayri kavanozlarda olanlardan mi kullaniyorsun yoksa bir litrelik olanlardan mi?

peki şeker yoğurdu kutu sütlemi yapıyosun

Evt canım..
Pastorize sütle yapıyorum..
Bazen de organik sütle (pınarın) yapıyorum..
Çok sık almıyorum çünkü açıldıktan sonra 2 gün içinde kullanılması gerekiyor diğer sütler gibi değil...
Hemde daha pahalı...

Son düzenleme:
ya kızlar onur uyuyordu 1 saat önce uyandı biraz oynadık mama yaptım kabul etmedi dişlerini kaşındırdı mama emziğiyle sonra emzirdim çok güzel emiyordu ama emerken yine kusmaya başladı ne oldu yaruma ya sonra da halsizikten uyudu kaldı hiç kendi kendine uyuyan bir çocuk değildir yattığı yerde uyudu kaldı eşim de bu akşam nöbetçi keşke evde olsaydı

Evet onu da dusunebilirim. Hangi marka kullaniyorsun? Su ayri ayri kavanozlarda olanlardan mi kullaniyorsun yoksa bir litrelik olanlardan mi?

Canım şimdi baktım arçelikmiş:))
Ayrı Ayrı küçük kavonozları var çok pratik bir tane hemen yapıyorum..
Ablam kızına almıştı 12-13 sene önce hala iş görüyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…