Doğum yapmış olan anneler buraya....

kızlar bizim oğlanın yüzünde milia denen küçük beyaz sivilce gibi şeyler var
sizlerde devar mı ne zaman geçecek bunlar?

canım benimkinde de vardı hemde doğduktan 2 hafta sonra olmuştu doktora sorduğumda önemli deil zamanla geçecek olabilir bunlar bebeklerde dedi şu sıralar baya baya azaldı bazıları kem kullanıyormuş ama açıkçası ben kullanmadım....
bebişimize geçmiş olsun anneciği....

ben yeni üye oldum da konunuzla pek alakası yok ama şu takvimleri nasıl yapıyosunuz benim bebeğim de
var 5 ay 20 günlük bende ona bi takvim yapmak istiyorum:uhm:
birde sanki benim bebişim sizlerinkinden büyük bişeyler sormak isterseniz memnuniyetle cevaplarıma.s
o burun üzerindeki beyaz noktalar 3.aya kadar geçer meraklanmayın

günaydın hanımlar...

Ben bebeğimin tırnaklarını 1 aydır kesiyordum, eldivenleri çıkartmıştım ama herhalde yanlış kesmişim tırnağını ki iltihap kaptı, şişti ödem oluştu, neyse ilaç kulandık şimdi iyi.O yüzden korkuyorum bir daha kesmeye şimdilik eldiven takıyor benimkisi...

Lekeler demişsiniz benim kızımın poposunda moğol lekesi var, mavi bi leke asyalılarda, moğollarda ve kızılderililerde görülürmüş, benim eşim karakalpak türkü, yani gerçek türklerden herhalde bu yüzden kızımda da böyle bir leke var. Mavi-mor bir leke...2 yaşına kadar geçer dedi doktor.Saf asyalı çıktı benim kız hiç bana çekmedi aynı babası zaten...

Minikannişcim ok problem halloldu, yanlış anlaşılmalar olmuş kırdıysam özür dilerim canımcım. Sen "profösör yanlışmı biliyor acaba" diyince beni doktorlarla sidik yarıştıran tiplerle karıştırdın zannetim. Asla öylebir kadın değilimdir.Kendimi ifade etmek için yazmıştım o yazıyı.Yoksa gereksiz yere bir konunun uzamasından sıkılırım.

Neyse kızlar asıl meseleye gelelim ben mevlüt yaptırmadım, yaptıracaktım vazgeçtim...

onun yerine eve hoca çağırtıp ismini kulağına okutsam, dualar okutsam nasıl olur? illa kalabalık mı olmak zorunda?Bilenler bir fikir versin ne olur, ben evimin bir sürü tanıdık tanımadık insanla doluşmasını istemiyorum sizce bu şekilde yapsam kabul olur mu?

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar.kızım kakasını yapamıyordu ya yazmıştım dün 3.gündü doktorumuzu aradım akşama kadar bekle eğer bugünde yapmazsa akşam glyserin diye bir fitil var eczaneden al ikiye böl yarısını kullan dedi.yapmadı bizimkisi kullandık fitili 15 dakika sonra bizimki fitille beraber yaptı yaptı ama su gibi yaptı kıyafetleri felan hep kirlendi.bezden çıkmış.akşamdan beri her açışımda kaka var ve hafif cıvık gibi.kusması ,bulantısı,ateşi yok.53 günlük oldu bugün.acaba doktora götürsemmi ishal mi oldu?sizinkiler nasıl yapıyor kakasını? böyle olan var mı?

onun yerine eve hoca çağırtıp ismini kulağına okutsam, dualar okutsam nasıl olur? illa kalabalık mı olmak zorunda?Bilenler bir fikir versin ne olur, ben evimin bir sürü tanıdık tanımadık insanla doluşmasını istemiyorum sizce bu şekilde yapsam kabul olur mu? [/B][/COLOR][/QUOTE]

Günaydın arkadaşlar...hepimize gazsız,neşeli ve bol uykulu bir gün diliyorum....
eve hoca çağırıp okutsan tabiki kabul olur..önemli olan niyettir zaten..evde misafir ağırlamakta sünnet olduğu için mevlütler kalabalık ile olur...Ama evde okutup hayrını da başka şekilde yaparsın mesela çocuk esirgeme kurumuna bağış yapabilirsin veya löseve bağış yapabilirsin çok da güzel olur..Allah kabul etsin inş...

canım benimkide aynı senin dediğin gibi oldu 2 gün kakasını yapmamıştı sonra zeytinyağı içirdim içirmez olaydım bezinden dışarıya taştı kakası hemde 4 defa böyle oldu korktum ishal oldu diye ama sonra kesildi demekki 2 gün yapmadığını bir anda yapıyorlar.Rahatlıyor bebişlerimiz.

ya kızlar bebıslere fıtıl ve zeytın yagı vermıssınız.. bende yaklask bır hafta oldu belkıde 1 haftayı gectı gaz ılacını kestım.. ondan berı kabız.. gunde bır kere yapıyor yaparken de cok zorlanıyor ıkı saat ıkınıyor kıvranıyor sonra cıkıyor ve oda bellıkı kabız zaten kıvamı cok koyu.. bende zeytın yagı versem mı en azından sımdılık rahatlasa belkı normale doner kakası ılacı kestıgımden berı bır kere normal kakasını yapmadı hep kabız.. zeytın yagı rahatlatırmı dersınız bırde hakıkı zeytın yagı mı verıyorsunuz ? ne kadar ? bızım evde hakıkı zeytın yagı var onu versem agır mı gelır kokusu fılan baya var.. yoksa komılı gıbı fılan mı ? :)

[B]

gunaydın kızlara.s.
dun gece uzun zaman sonra bebısım saat 1 de uyudu 4. te kalktı ama saat 22.30da emzırdıgım ıcın 5.5 saat ac kaldı.:çok üzgünüm:sasırdım kaldım bayada uzuldum acıkcası bu kadar sure ac kalması doktor uyandırma normal demıstı.bende uyandırmadım hos zaten gunlerdır uykusuzluktan bayılıyordum.3 saat delıksız uyumusum.keske saat 1 de emzırseydım demek 6.5 ta kalkcaktı dedım :roflol:
betulcum kaka yapmak ıcın ıkındıgı zaman kabızmı olmus oluyorkı:uhm:ben gaz cıkarmak ıcın ıkındıgını zannedıyordum:uhm:

ınternette bır kac sıtede okudum anne sutu ıle beslenen bebeklerde kabızlık cok nadırdır mamaya gecınce olur dıyor...kucuk kucuk parcalar varsa veya kakasında kan varsa kabız anlamına gelır dıyor.senın oylemı oluyor betul?

kızlar selam herkese yaa nasıl vakit buluyorsunuz burada takılmaya
vallahi annem hala yanımda maa yinede vakit bulamıyorum akşam nasıl oluyor anlamıyorum vallahi....
çok özledim hamileyken bütün gün burda takılmayı...
İstanbul avrupa yakasında oturan arkadaşlar bebekleri hangi hastaneye götürüyorsunuz???Emekli sandığı çalışanıyım anlaşmalı hastane var mı bildiğiniz.Ayy ne zormuş İstanbulda yaşamakk,heryer hastane ama SGKyla anlaşmaları olmuyormuş hepsinin.
Ben yeni taşındım biliyorsunuz hala bir hastane veya doktor bulamadık kendimize.İyi bir hastane ve doktor tavsiyelerenizi bekliyorum hem benim için kadın hastalıkları uzmanı hem de bebişim için
.

kızlar bende zeytin yağı verdim ve fitil sonra durum bu ateşide var 37.5 derece iştahsızda gece hiç emmedi.her zaman gece emer sabahta 60 cc mama içerdi.yok içmiyor ve emmiyor ben şimdi doktora gidiyorum bakalım nolacak.

gülcüm slm nasılsın yenı evın nasıl memnunmusun dıcem gunlerdır bende senın gıbı buraya eskısı gıbı hıc gıremıyoırum 5 dakıka zaman bulup gırıyorum bırsey yazıyorum sonra cevabını bıle gormeden gıdıyorum canım..bende hayret edıyorum nasıl zaman buluyor maşallah valla...benım evde kımsede yok hanı basını kasıcak vakıt yok dedıklerı durumu yasıyorum..

canım geçmiş olsun canı acıyordur şimdi, tırnaklarını çok kısa kesmiş olmalısın..
bende eldiven kullanıyorumm çünkü çok keserim diye ucundan alıyorum
Mevlüt konusuna gelince çok haklısın evin kalabalık olması çok sinir bozucu ne kadar yardımcı olanlar olsada bir yandan gelenlerle uğraşıyosun bir yandan da gözün bebeğinde oluyor..Ben ne kadar kalabalık olursa mevlütte o kadar sevap kazanılır diye biliyorumm yinede karar senin..

Oğlumun eldivenlerini çıkartır çıkarmaz elleri soğuk oluyorr sizlerinde soğuk oluyormu?
acaba hala kan dolaşımları yetersiz mi?

buda benim oğluşumm teyzeleri;
'Karga yavrusunu benim ak pak evladım diye severmiş' o yüzden yanlış anlamayın ama
bakarken maşallah derseniz sevinirimm.........

cok tatlı canım masallah ya kartpostal cocugu gıbı kocaman olmus bu arada.. :1rolleyes:

yok canım kan fılan yok o derece kabız olsa dayanamaz kı zaten cocuk.. bas bas bagırır heralde.. :1no2:
normalde kakası baya cıvıktı yanı.. ıcınde puturler vardı.. sımdı o kadar yogun kı sankı bıraz daha katılassa normal ınsan kakası olcak.. altını acıp yaptırmıstım baya zorlanarak cıkarıyor.. gazından degıl gaz kıvranması baska oluyor onu farkedıyoruz..
1 haftadır da aynı hıc duzelmedı... :1no2:

Son düzenleme:
Mommy hatırladığım kadarıyla sen Nil hn.a gidiyordun bu yüzden bana yakın olduğunu düşünüyorum.
Bizde dr.umuzu yeni değiştirdik avcılarda Dr.Erdal Enginere götürdüm, çok memnun kaldım çok ilgili,alakalı diğer doktorlar gibi kaptı kaçtı yapmıyor.zaten metini farklı farklı yerlerden duydum.

Betül ıkınması gazdan da olabilir bana kalırsa verme sonuçta her zaman veremezsin günde bir kere çıkıyormuş. 3-4 gün çıkmayanlar var dr.una bir sor istersen...

Son düzenleme:

aa zeytın yagı ve fıtıl verdın dııye mı atesı cıktıı ?? :1shok: :uhm: gecmıs olsun canım..

Son düzenleme:

özelçapa hastanesi..kadındoğum altay kartal..bebek drum yakup bey...10 ytl...bir denersen vazgeçmezsin sanırım..kalabalık ama hem drlarım hemde imkanları gayet iyi..şükür memnunum...a.s.

selam kızlarrr ben geldiiiiiimmmmmmmm ya benim kızın düzeni tepetaklak oldu sabah 8 akşam 11-1 arası kesinlikle uyanıkk netçem bilmem kaffayı yiyom yawww

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…