Doğum yapmış olan anneler buraya....

ilk günden beri böyle alıştırdık canım.. Çok üstüne titremiyoruz üşütme konusunda.. Mesela hiç yelek giydirmiyorum.uykudan uyandığında da öylece alıyorum.. Akşamları eşim soyup çıplak masaj yapıyor zeytinyağıyla.... Alıştı artık.:ecrin_bebek::lepi:Allaha şükür bugüne kadar hasta olmadı.. bir de bizim ev sürekli güneş alıyor.. Ve sıcak oluyor.. Rahatlatmak amaçlı sık sık yıkıyoruz.. Havalar soğumaya başladı.. bizde artık haftada iki gün yıkarız herhalde...
konak olunca benim bildiğimde zeytin yağı sürülür bolca.. sonra saç fırçasıyla taranır.. 1 saat sonra da yıkanır bebekk..

canım aralarda hiç mi uyumuyor sancıdan mı yoksa ilgi mi istiyor drun ne diyor peki?

gazdan olduğunu sanmam çünki öle sıkmıyor kendini gaz olduğunda sancısı olduğu anlaşılıyor kızarıyor sıkıyor kendini çünkii ama şimdi kucağa alınca susuyor yanına yatınca susuyor ille elin değecek ona konuşacaksınn vsss arsız benimki arsızzzzzz

cansucum bende senın gıbı gun asırı yıkıyordum ama artık haftada 2 ye ındırdım..bırde benımkı cok kustugu ıcın ustu bası hep pıslenıyor mecburen yıkamak durumundayız..
usutme konusunda bende hıc tıtızlenmıyorum cunku sakındıgım goze cop batar derler banyomuz en az 10 dak suruyor sonrada bebe yagıyla butun vucuduna masaj yapıyorum cıplakken bayılıyoo artık benımkı zatendoktor sen ne gıyıyorsan bır kat fazlasını gıydır dedı bende aynen uyguluyorum.yun yeleklere patıklere henuz bızde gecıs yapmadık daha erkek oldugunu dusunuyorum bende.bakalım soyle bır aralık olsunda dusunurum o zaman:1hug:

Ayenen duygu.. bende sakınan göze çöp batar diye düşünüyorum.. Bende hırka ve patiklere kurban bayramında başlamayı düşünüyorum.. Bursa da olacağız ozaman ve biraz fazla gezmeyi planlıyorum oğlum annesinin şehrine ilk kez gidecek... sırnaşık şey
İnşallah rahat rahat istediğimiz gibi gezer dolaşırız.. ,

benim ki kusmuyor ama mama aldığı için biberondan akıtıyor ağzından ve koynumuz mama doluyor.. ne kadar silsemde mama kokusu oluyor diye çok sık yıkıyorum.

betülcüm benim kızda günde 2-3 kez çıkardı ama artık büyüyorlar günde 1 kez çıkması çok normal,hemen panik yapma bence.Benim kız da bir kez çıkıyor ama bazen 2 güne bir çıktığıda oluyor...Hiç bişey vermiyorum.

Ne güzel biz de adanadayken aynen gün aşırı yıkıyorduk ama burda haftada 2 yedüştü,benim kaloriferlerde henüz yanmıyor elektrikli ısıtıcıyla idare ediyoruz

konak için ben de zeytin yağı diye biliyorum benim kızda çok az var,çoğalırsa zeytin yağıyla ovup tarayacağım.Ama uykudan kalkınca üşür annesi sen yine d bir örgü yelek giydir bence.:ecrin_bebek:

biz yelek ceket patik hepsine çoktan başladık annem yanımda ya malum onlar hep çok giydirirler,itiraz şansım hiç olmuyor benim,kat kat giydiriyor yavrucumu..

bursa bızımde memleket sayılır cansucum cok severım ben rahmetlı annemın tarafı dedeler bursalı hatta kutuk orda anne tarafının.çekırgede akrabalar bır kısmıda gursuda..benım ıcınde gez canım

Dyonysos yanlış hatırlasdın canım ben İstanbula yeni taşındım daha.Bu erdal bey hangi hastanede canım?Ben hastane sormuştum...

bu arada dün aşıya gttik
kızım 58 cm ve 5700gr olmuş,sizinkilerde durum ne acaba?

kızlaaaar dün biz çok konuştuk şimdide siz konuşun bakemsırnaşık şey
ooo allah artırsın yaww bugünde ne güselll kalabalık buralar:1shok::içelim:
:enbuyukkk:

bu arada dün aşıya gttik
kızım 58 cm ve 5700gr olmuş,sizinkilerde durum ne acaba?

ben pazartesi gidicemmm kontrole ve aşıyaaa bakalım nekadar olmuş kızım bu ay fazla almamıştır sanırım geçen ay 1,100 gr almıştı ama bu ay kusma ve bulantısı vardı mama verince öğürüp duruyordu gündüzleride uyumamaya başladııı merak ediyorum bakalım nekadar almışştırrr görcezz 1 aylık kontrolünde 4.100 gr dıı inşallah 1 kiloya ulaşmıştırr minik kuşummm sağlıklı olsunda gerçi ama insan yinede kilo almayınca sanki gelişmiyormuş aç kalıyormuş gibi hissediyorr

merhaba arkadaslar epeydir vakit bulup giremedim siteye..umarim herkes iyidir..
iki cocuklu olma durumuna alismaya calisiyorum cok yorucu,iyiki ilk oglum 2-3 yaslarindayken baskalarini dinleyip ikinci cocugu yapmamisim ..hep dediler pespese birlikte buyurler,yap bi tane daha diye..su an oglum yarin 6. yasina baslayacak bu halde bile cok zor birde 2 yaslarindayken iki bezli cocuk ,ikiside beslenecek ,insanin ömrunden ömur gider ...pespese cocuk buyutenleri takdir etmek gerekir..ne camasir bitiyor nede utu ayri ev isler ustelik uykusuzluk ,hic kendime vaktim kalmiyor ..saglikla buyusunlerde gayret ediyor anneler..

ben bebegimi haftada 2 kere yikiyorum ..dr yeterli demisti ..bence filede bile yikasaniz kuvetini suyla doldurun derim oyle daha cok usur gibi geliyor ..ben bir elimle cocugu suda tutuyorum diger elimle yikiyorum ama kuveti su dolu yani su icindeyken yikiyorum..

cok sukur hic konak olmadi sacinda ,bende zeytinyaginin iyi geldigini duymustum.

canim bebek icin 37.5 ates cok normal ,sakin lanik yapma bebeklerin atesi 38 dereceden yukari olursa cikti demek ..inanmazsan su sayfaya bir bak..
Bebek Ve Ateş

benim bebek pek kabiz olmuyor dr.um sen ne kadar cok su icersen oda o kadar az kabiz olur diyor ..bende cok su iciyorum ,ondan mi bilmem pek kabiz olmuyor

gaz sorunumuz vardi SAB simplex diye damla kullaniyorum ,emzirdikten sonra iyi geldi ..turkiyedede ayni ilac varmis ..

kizlar bebekleri ne zaman disari cikariyorsunuz,temiz hava cok faydaliymis,ne kadar cok cikarirsak o kadar az hasta olurmus ..ben iki gunde bir kisa yuruyusler yaptiriyorum ..bu arada su cetvellerden yapmaya calisayim ..oglum bugun 1ay 4 gunluk oldu kaydirigubbakcemile5 buyuyoruz yavas yavas kaydirigubbakcemile2

çok iyi olmuş seren, eskisinden takip edelimm ilk sayfaya baktımda 08.05.08'de 400 grmış benim sıpamm:teselli:

:uhm: ANLAMADIM CNM NE İÇİN YAZDIN BANAkafamçokkarıştı
BİDE KIZLAR BU BEBİŞLERİN HER AY BOYU ATARSA 1 YASINA GELINCE BIZIM BOYUMUZA ERİŞİR YAWWWW:roflol: OKADARDA COK UZAMASINLAR DAHA YAŞINA GELMEDEN KOCA BEBEKLERIMI KUCAMIZA ALACAZ:roflol: :roflol:HERHALDE ZAMANLA BOY MESELESİ YAVASLAR DİMİİİİlülülülülülü KİLO ALSINLAR AMA NEBİLİM BOYLARI HIZLA UZUYO ALDIKLARIMIN HEPSİ YENİ KALDI YAHUUUUU:ecrin_bebek:

çok iyi olmuş seren, eskisinden takip edelimm ilk sayfaya baktımda 08.05.08'de 400 grmış benim sıpamm:teselli:

bende o topiğe bakıyordumda nekadar güzel günler geçirdik bebeklerimizin kaç gr aldığını konuşurken çok şükür kaç kilo aldığını konuşmaya başladık nerdeyseee ne hoş anılar yawww içim bi tuhaf olduuu

kızlar ne güzel olmuş karnımızdaki gelişimlerinden devam edelim şimdi de kontrollerde çıkan sonuçlarımıızı yazmaya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…