Doğum yapmış olan anneler buraya....

ay canım maşallah şebelek maymununa...benimki şehriyeyi sevmedi...tarhanayı sevmedi....yoğurt çorbasını sevmedi...offf offf...minnoş minnoş kalcak bu gidişlesenağlamasenağlamasırnaşık şey

bizimkide öğüre öğüre bazen kusarak yiyor ama alışması için şart canım yoksa pütürlü yiyeceklere alışmaz öle yapınca mecbur az az koyup ağzına yediriyorum işte minik minik lokmalar halinde yarım saat sürüyor 1 köfteyi yemesi ama değer yanii arada su veriyorum kolay yutabilsin alışabilsin diye ama veriyorum napiimm

arkadaşlar biz ek gıdaya geçtik doktorumuz başla artık dedi ama bana bi kitapçık verdi ona göre yap dedi orda da hiç detay yok siz gün içinde neler veriyosunuz ben öğleyin biraz çorba ve öğleden sonra da meyve püresi veriyorumama daha ne vermeliyim yardımcı olur musunuz

anessa emzirmeye devam ediyorsan sütün varsa yavaş yavaş geç.
sabah biraz sütünün içine tuzsuz peynir bebe bisküvisi koy mesela çok az yumurtanın sarısı ,pekmez
tadımlık vererek başla günden güne arttırarak 1-2 hafta sonra 1 öğün olarak vermeye başlarsın.
aynı şekilde sebze çorbasını da havuç patatesle başlayıp hergün içine yeni bir sebze koyarak verebilirsin.
meyve püreleri ve yoğurt verebilirsin...
ama dediğim gibi emzirmeye devam ediyorsan bence yavaş yavaş geçiş yap birden verme hem alışmış olur tam öğün olarak vermeye başlayınca fazla zorlanmaz...
bizim doktor biraz large bu konuda herşeyi yer siz ne yiyorsanız ona da vereceksiniz diyor :)

tebrik edrim canım
azmin elinden ne kurtulur maşallah sana

Hanıfe canım bızımkıler aynı gunmu dogmus sızınde 6. ayınız kutlu olsuunn nıcce huzurlu saglıklı yaslara ınsallah.. :)

canım nice mutlu sağlıklı aylara yıllara inşallah

onuda sütle yap mutlaka dedi ama ben daha süt vermedim hiç süt veren varmı?

canım doktorlar inek sütü 1 yaşına kadar kesinlikle yasak diyor ama bence mama satışları azalmasın diye maksatlı abartılan birşey. evet bazı bebişlerin inek sütüne alerjisi olabiliyor ama bunun sayısıda denizde kum alerji olmayanlar bence kullanabilir.
sen kullanıyormusun diye sorarsan ben yinede ne olur ne olmaz diye pınarın 6 - 12 aylık bebekler için sütü var ondan kullanıyorum.

evet bende çok pürüzsüz hazırlamıyorum yiyeceklerini baya parçacıklı olabiliyo kimi zaman ama bir sorun yaşamadık. yarasın ceyline ohhhh

mrb canım, benım oglum ek gıdaya gecelı yaklasık 3 hafta oldu. sabah kahvaltı verıyorum; peynır, tahın helvası cok az tereyagı, pekmez bazen ekmek içi. öğleye yakın meyve puresı yada meyve suyu verıyorum. ögleden sonra genelde sebze corbası yada yogurt corbası yapıyorum bazende corba seklınde degıl patates ya da havucun puresını yapıp zeytınyagı koyup verıyorum. aksamda uyumadan once muhallebi veriyorum gece daha az uyanıyor boylece. tabı aralarda yıne emzırıyorum oglumu. . her gun bunların hepsını yedıremedıgım zamanlarda oluyo. zaman gectıkce bebegının gunluk menusunu daha rahat olusturursun.

evet canım hala emzirmeye devam ediyorum zaten bir kase çorba içsede hemen peşine tekrar emmek istiyo püre de yese arkaasından emmezse kıyameti koparıyo iki sabahtır iki üç çay kaşığı pekmez veriyorum onu sevdi ama yumurtayı istemedi sevmedi heralde mercimek çorbasını sevdi gibi ama sebze çorbasını hiç sevmedi bide geceleri yatmadan önce mama verriyim dedim irmikli mısırlı iyi geceler maması ama onu da kesinlikle yemiyo illa emicek gece iki sefer kalkıyo bide sabah 8-9 gibi kalkıyo emmek için normal mi sence bu arada kilomuz da 7.800 falan

Peki sebze çorbalarını veya pürelerini ertesi gün de kalırsa veriyor musunuz?
Ben arttıysa dolaba koyuyorum bazen ertesi gün de yediriyorum.

ya da ekşimedisye 2-3 günlük yoğurdu veriyorum,zaten ev yoğurdu ekşimiyor,tatlı oluyor genelde.

Ben geldim pek bir şey yazılmamış iyi bari..
aytencim bşiz duruyu duygulara ege ye verdik haberin yokmu...söz bilem yaptık...yaza yüzük takacağız :)))
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3ay evet bir ara yüzük bakalım barii:roflol:
Kızım sen ne uğraşıyon yemek vercem diye çocuğa oldu olcak ekmeğin arasına peynir koy ver bari:roflol:Yok yok iyi yapıyon valla herşeye alışsın kuzucuk:)

Son düzenleme:

emmeyi seviyo demekki çocuk
bırak emerken emsin :) yumurtayı peynir ve pekmezle karıştır istersen belki öyle sever .
ben bi kasenin içine kendi sütümden ,bebe bisküvisi , keçi peyniri , yumurtanın sarısı , 2 çay kaşığı kadar pekmez koyuyorum bazen kıvalandırsın diye içine hazır kahvaltılardan ekliyorum 1-2 kaşık çok seviyo .eğer sütün varsa geceleri emzir bence verme irmikli mama falan .. kilosu da iyi maaşallah ...sebze çorbasını da ara ara denersin gene bigün beğenmediklerini bikaç gün sonra yiyebiliyolar .... ama anne sütü gibisi yok emzir emzirebildiğin kadar yavaş yavaş tadımlık alıştırmalık ver bence ek gıdaları zaten 1-2 aya kadar tamamen başlarlar artık ek gıdalara ben işe başladığım için 1 aydır başlamak zorunda kaldık ek gıdalara

betülcüm aslanın 6.ayı kutlu olsun ,allah uzun uzun ömürler versin
tesekkur ederım canım hepımızın bebıslere uzun omurler versın ıns.. a.s.
iyiki doğdun aslan iyiyki doğdun aslan mutlu yıllar sana
aslana pasta yaptım kızzz
Canım benım yırım senı cok tesekurler a.s.
bu pastayı da afıyetle yerdım ama dıyetteyım malum ama gozumun ıcıne ıcıne soktun vallahıı netceezz.. cokacimcoook kaydirigubbakcemile3

evet canım aynı gün doğmuşlar sizinde hayırlı olsun 6. ayınız allah uzun ömürler versin bütün bebeklere
tesekkur ederız canım bılmukabele.. :) a.s.

yanılmıyorsam betul ve canan dıyecektı ama karıstırdı ıkımızı gul.. kaydirigubbakcemile3
cunku cananla ıkımız kusmaktan bahsetmıstık.. kaydirigubbakcemile3

Niye ben olsam yazdın ki??Sen vermiyor musun?Evet kemik suyu olsa daha yararlı ama evde yoktu kemikli et.Şimdi etlerde berABER HAŞLANIYOR ZATEN ETLER PıŞMıCEK SANIRIM TAM O YÜZDEN ÇIKARICAM ıÇıNDEN.

Cunku bız daha adam akıllı ek gıdaya gecmedık canım..
ben kafama esınce bebelac verıyorum o kadar ıkı kerede yogurt verdım..
Nısandan sonra baslıcaz.. acelesı yok dedı dr..

Ayy sorma taktım bu ara ben yememeye Ayçayı da yedirmeye uğraşıyorum,
Günüm ben ne yemesem,Ayçaya ne yedirsem diye düşünmekle geçiyor.:roflol:Yeni bir diyete başladım diyet gibi değil bu defa geçen hafta 1 hafta aç gezdim 2 kilo verdim bu da haftada 2 kilo hedefliyor ama en azından aç kalmicam...5 kilo daha gitse süper olacak sonrası Allah kerim...kaydirigubbakcemile2Sen ne yaptın???

canım bn meyve püresini hazı veriyorum yarısını anca yediği için kalanı uzdolabına koyup ertesi gün veriyorum..çorba yıda 2 gün kullanıyorum dr um verebilirsin dedi...yoğurt günlük yapıyrdum bıraktım hiç yemiyor benimki....

:roflol::roflol:ay bende bozdum kafayı yaa yatıyorum 65le kalkıyorum 65 le..Yok tam 65i göremedim hala neden çünkü geçen hafta kendimi bir kaç kere ödüllendirdim :roflol:Çok ödüllendirmişim 600 gram olarak geri döndü banaa:a015:Napıyım şuan açlıktan ölüyorum akşam olsada çorba versem diye bekliyorum..
Bizde 10 nisanda doktora gitcez bakalım kahvaltıya başlıcaz inşallah:sm_cool:Ama esa o yumurta yiyince kakası nasıl kocak yada kusmuğu ben kara kara onu düşünüyorumbenneyaptımki
Şimdi meyveli yoğurt falan veriyorum birde bir kaç kez meyve verdim,1 kerede muhallebi o kadarcokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…