Doğum yapmış olan anneler buraya....

Kız 6 ay bitti artık versene çocuğa ek bişeyler,seninki iştahlı da maşallah,sen onun kilo aldığına bakma,aslında 4 aydan sonra bebeğe gereken tüm vitamin ve mineraller yani besinler anne sütünde yetersiz kalıyormuş.Yeterince besleyici olmuyormuş yani.Yine emzirmeye devam et tabiki.Ayça aralarda emiyor hala.6 aydan sonra anne sütü besleyicilikten çok bağışıklık için faydalıymış artık.Ne bileyim yaa ben başladım çok oldu,iyi de oldu,gıdışlandı iyice bu aralar,yerse tabiki...

fatma senın takviminde 7 ay yazıyo benım kınde 5 alp yarın 6 ayını bitirıyo 7 giriyo benım takvimin güncellenmesımı lazım acaba...
arkadaşlar cevap vermişler canım değiştirmene gerek yok

valla canım benim doktor kıyma koy dedi..yağsız ve 3 kez çekilmiş.....zaten bebekelr için deyince öyle çekiyorlar...et yiyebilirmi bilmem....sen blendırdan mı geçireceksin nasıl yiyecek?

köfte yaptım onur yiyemedi sanırım 3 kez çelikmiş olmadığı için

katılıyorum sana canım bazıları sanki zehir muamelesi yapıyor süte benim yiğenim var 6 yaşında şimdi hep köy sütü içti ev yoğurdu yedi maşallah çok sağlıklı yaşıtlarından bile büyük ve sağlıklı görünüyor

bebişinki baharatsız olmalı ama kaldıramaz baharatı vss bence ayrı yap canımm dr bize yumuşak olsun diye sadece ekmek koyun az da yağ koy dedi sadece

öyle yaptım canım ama yiyemedi onurcuk

hemen hemen ben de bu şekilde besliyorum tontişi

ben de çorbayı ertesi gün de veriyorum
yoğurdu da

afiyet olsun canım rica ederim

kızlar siz hafta başını yasıyosunuz bense hafta ortası burda hafta sonu perşembe cuma ya benim nevrim döndü alışamadım.......

yok canım aslına bakarsan ısıme de gelıyo yanıı... bıraz daha keyıf yapalımda sonra baslıcaz ne de olsa ne yedırsek dıye dusunmeye..
gercı doktor lıste verecek ama olsun..
4 aydan sonra konusunu pek bırsey dıyemem aslında.. her kafadan bır ses cıkıyor cunku bu konuda.. ama en yaygın olanı herkesınde bıldıgı gııb ılk 6 ay anne sutu..
aslında 2-3 cay kasıgıda olsa 4 aylıkken fılan meyve suyu yada püresi vermıstım tabı heves ıste.. bu cok ta ek gıda sayılır ya o ayrı .. kaydirigubbakcemile3
yarasın aycacıga.. tombıs tombıs olsun ama saglık en onemlısı.. tombıslık=saglık lı demek degıl tabıkı Allah saglıklı tombıslık versın.. kaydirigubbakcemile3 yada daha onemlısı sadece saglıkta olur degılmıı.. kaydirigubbakcemile3

nice yaşlara aslan cıkkkkk......

tesekkur ederııızz.. a.s.

Son düzenleme:
harbiden insanın nevri döner beee...neti bağlatmışsınız hemen yoksa patlardın orada ya...

evet ya ilk zamanlar sıkılmıştım her gun hergun dışarı çıkmakda bayıyo bi süre sonra insanı hep aynı yer net çokiyideğil ama bunada şükür ya hiç olmasaydı delikafadulden

6 aylık bebek doğum kilosunun en az 2 katı olmalıymış..
bizim doktorumuz söyledi,tabi burda 3 katı olan tosuncuklarımız da var onlar biliyor kendilerini...kaydirigubbakcemile3

portakal ve nar suyu kendim sıktım,armut püresi 3 cicibebe,1 kaşık pekmez
1 küçük kaseyi yedi tabiki oyunla,yarasın kuzuya akşamda yoğurt veya muhallebi yer eee eee eee yaparrr

Gul portakal ve nar tam narencıye meyvelerın sularını vermıssın.. totosu pişik yapabılır haberın olsun... ınsallah olmaz yarasın zilliye...

deryacım dışarıdaydım avukatla görüştük tahsil olamayan senetlerimizi ne yaptı kolaçan etmeye gittim. bu gün benim canım gene çok sıkkın yaffff. püffffff öffffffffffff

selam kızlarr ben geldim ama burası biraz tenha sanırım kız uyutup biraz yemek işlerine baktım mecburen akşam yemeği kızın çorbası derken bu saat oldu kocişte geldi fırsat bulamadım gelmeye az sonrada kızın yemeğini ediricem e artık sonrası allah kerimm

Banamı dedin anlamadım kızkaydirigubbakcemile3Ama bana dediysen egenin kilosu çok iyi olduğu için ek gıdaya kilosu düşmedikçe doktoru başlatmak istemıyor..Bende acele etmıyorum çünkü doktorum inanılmaz derecede sütün yarıyor.Kaç kişide olurki yemek ömür boyu anne sütü sadece şimdi onun için aynen devam dedikaydirigubbakcemile2
6 aylık bebek doğum kilosunun en az 2 katı olmalıymış..
bizim doktorumuz söyledi,tabi burda 3 katı olan tosuncuklarımız da var onlar biliyor kendilerini...kaydirigubbakcemile3

Heh işte bir üstteki sorunun cevabı burdakaydirigubbakcemile3sütüm ek gıda vermicek kadar yaradığı için sadece anne sütüyle son ayında bile 800 gr aldığı için aynen devam şekerima.s.:teytey::teytey:

Bence sende o kadar ek gıdaya geçme gerçi seninki ek değil ana gıda gibi olmuş artık Allah ne verdiyse:))))Bol bol emzir kız çocuğu hazineden mahrum bırakma KUZUMU:)))

maşallah duygucum inşallah sütün devam eder böleee hiç kesilmezz dr doğru demiş valla verebildiğin kadar ver valla eklere başlarsın sonrasında ama meyve vss vermiyormusun senn pekii nebiliim en gerçi dikkatli besleniyorsan vitaminlidir sütün zatiii kilosundan sağlığından sorun çıkmadıkça yürrü be koçummmm:roflol:

Sağol canımcım ben sadece babymix yoğrt veriyorum şuan canım birde ara sıra meyve ama 10 gündür mesela onuda vermıyorum..Doktorumuz aslında bu ayda vermicekti sonra ben diretince iyi o zaman ara sıra yoğurt falan ver bari ama abartma kilosu zaten yüksek dedi..9 Nisanda 7.aya girecek o zaman gidicez bakalım kahvaltıya başlarız yavaş yavaş dedi.Zaten sütün beslemese kilo az alırdı demişti canım..Ege şuan 10 kilo civarında fazlası vardır eksiği yoktor yania.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…