- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
- 318
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #18.581
arkadaşlar cevap vermişler canım değiştirmene gerek yokfatma senın takviminde 7 ay yazıyo benım kınde 5 alp yarın 6 ayını bitirıyo 7 giriyo benım takvimin güncellenmesımı lazım acaba...
valla canım benim doktor kıyma koy dedi..yağsız ve 3 kez çekilmiş.....zaten bebekelr için deyince öyle çekiyorlar...et yiyebilirmi bilmem....sen blendırdan mı geçireceksin nasıl yiyecek?
mamayla muhallebi hadi yapılıyor da yoğurt yapan nasıl yapıyor acaba???
ben normal günlük sütle yoğurt yapıyorum,ne güzel oluyor.
Kasmaya ne gerek var canım,zehir değil ya bu süt,hepimiz içmişiz...Ben sabah kahvaltısında seyreltip veriyorum ayçaya cici bebeyi onla eziyorum yani.Bal da veriyorum.Kaç kere verdim bişey yapmadı şükür.
bebişinki baharatsız olmalı ama kaldıramaz baharatı vss bence ayrı yap canımm dr bize yumuşak olsun diye sadece ekmek koyun az da yağ koy dedi sadece
mrb canım, benım oglum ek gıdaya gecelı yaklasık 3 hafta oldu. sabah kahvaltı verıyorum; peynır, tahın helvası cok az tereyagı, pekmez bazen ekmek içi. öğleye yakın meyve puresı yada meyve suyu verıyorum. ögleden sonra genelde sebze corbası yada yogurt corbası yapıyorum bazende corba seklınde degıl patates ya da havucun puresını yapıp zeytınyagı koyup verıyorum. aksamda uyumadan once muhallebi veriyorum gece daha az uyanıyor boylece. tabı aralarda yıne emzırıyorum oglumu. . her gun bunların hepsını yedıremedıgım zamanlarda oluyo. zaman gectıkce bebegının gunluk menusunu daha rahat olusturursun.
Peki sebze çorbalarını veya pürelerini ertesi gün de kalırsa veriyor musunuz?
Ben arttıysa dolaba koyuyorum bazen ertesi gün de yediriyorum.
ya da ekşimedisye 2-3 günlük yoğurdu veriyorum,zaten ev yoğurdu ekşimiyor,tatlı oluyor genelde.
tesekkur ederım canım hepımızın bebıslere uzun omurler versın ıns.. a.s.
Canım benım yırım senı cok tesekurler a.s.
bu pastayı da afıyetle yerdım ama dıyetteyım malum ama gozumun ıcıne ıcıne soktun vallahıı netceezz.. cokacimcoook kaydirigubbakcemile3
[/I][/B]
Kız 6 ay bitti artık versene çocuğa ek bişeyler,seninki iştahlı da maşallah,sen onun kilo aldığına bakma,aslında 4 aydan sonra bebeğe gereken tüm vitamin ve mineraller yani besinler anne sütünde yetersiz kalıyormuş .Yeterince besleyici olmuyormuş yani.Yine emzirmeye devam et tabiki.Ayça aralarda emiyor hala.6 aydan sonra anne sütü besleyicilikten çok bağışıklık için faydalıymış artık.Ne bileyim yaa ben başladım çok oldu,iyi de oldu,gıdışlandı iyice bu aralar,yerse tabiki...
nice yaşlara aslan cıkkkkk......
kızlar siz hafta başını yasıyosunuz bense hafta ortası burda hafta sonu perşembe cuma ya benim nevrim döndü alışamadım.......
bende oğlumun koca kalpli resmini koyayım bariii
deryacım maşallah tunahana çok yakışıklı çıkmış valla..
sağol canım benim eve geldimmm bu aradaa
harbiden insanın nevri döner beee...neti bağlatmışsınız hemen yoksa patlardın orada ya...
Kız 6 ay bitti artık versene çocuğa ek bişeyler,seninki iştahlı da maşallah,sen onun kilo aldığına bakma,aslında 4 aydan sonra bebeğe gereken tüm vitamin ve mineraller yani besinler anne sütünde yetersiz kalıyormuş .Yeterince besleyici olmuyormuş yani.Yine emzirmeye devam et tabiki.Ayça aralarda emiyor hala.6 aydan sonra anne sütü besleyicilikten çok bağışıklık için faydalıymış artık.Ne bileyim yaa ben başladım çok oldu,iyi de oldu,gıdışlandı iyice bu aralar,yerse tabiki...
6 aylık bebek doğum kilosunun en az 2 katı olmalıymış..
bizim doktorumuz söyledi,tabi burda 3 katı olan tosuncuklarımız da var onlar biliyor kendilerini...kaydirigubbakcemile3
Banamı dedin anlamadım kızkaydirigubbakcemile3Ama bana dediysen egenin kilosu çok iyi olduğu için ek gıdaya kilosu düşmedikçe doktoru başlatmak istemıyor..Bende acele etmıyorum çünkü doktorum inanılmaz derecede sütün yarıyor.Kaç kişide olurki yemek ömür boyu anne sütü sadece şimdi onun için aynen devam dedikaydirigubbakcemile2
Heh işte bir üstteki sorunun cevabı burdakaydirigubbakcemile3sütüm ek gıda vermicek kadar yaradığı için sadece anne sütüyle son ayında bile 800 gr aldığı için aynen devam şekerima.s.:teytey::teytey:
Bence sende o kadar ek gıdaya geçme gerçi seninki ek değil ana gıda gibi olmuş artık Allah ne verdiyse:))))Bol bol emzir kız çocuğu hazineden mahrum bırakma KUZUMU:)))
maşallah duygucum inşallah sütün devam eder böleee hiç kesilmezz dr doğru demiş valla verebildiğin kadar ver valla eklere başlarsın sonrasında ama meyve vss vermiyormusun senn pekii nebiliim en gerçi dikkatli besleniyorsan vitaminlidir sütün zatiii kilosundan sağlığından sorun çıkmadıkça yürrü be koçummmm:roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?