Doğum yapmış olan anneler buraya....

kızlar benim kaynanamda tırnaklarını arada uzatır yani kesmeyi unutur:) sinir olurdum çok laf çaktım hatta kendi annem bile tırnağı olmamasına rağmen yanında tırnak kesti mikrop olur ffalan diye:) bizimki anlamadı en sonunda dedimki anne tırnak uzatmak günah kes tırnaklarını dedim kendimi ble örnek verdim her zaman bebeği emziriyorum mikrop kapacak falan ama pek dikkat etmedi kesiyorumda unutmuşum sürekli suya giriyoya çabuk uzuyo derdi.Bende; olsun ama dikkat etmek lazım derdim ayyy ben çok ettim kaynanama bebek ellerini ağzına sürüyo ellerini öpme dokunma vs. anlamadı en sonunda tartıştık dedikodumu yapmış bende duydum o benim bebeğim mikrop kapmasını istemiyorum herkesten kapar sadece senden değilya bendende dedim özür diledi kusura bakma bu kadar hassas olduğunu düşünemedim dedi. senağlama yazık acıdım sonra ama şimdi dikkat ediyo yaşasın kötülük:teytey:

kayısı da iyi fikirmiş canım çok Sağol :lepi:
öncesinde suda bekletmek gerekir mi yoksa diğer sebzelerle beraber yıkayıp atayım mı ?

canım gerek yok hepsini karıştır zaten eziyorsunya tel süzgeçte güzelce karışıyorlar ama kayısı suyundan muhallebi falan yapmak istersen önce az suda beklet bi kaç saat sonra o suyla kaynat suyundan muhallebiyi yapıpezilmiş kayısıyıda ekle güzel oluyo suda bekletilmiş kayısı çabuk pişiyor.Bu arada muhallebi tarifide verdimdelikafadulden

evet canım çok sağol.... valla sen bu konuda pek hamaratsın diğer topikte de okumuştum; bebeğine hazırladıklarını cokacimcoook
sebze çorbasına patates, havuç, pirinç vs... katıp pişirip çatalla iyice eziyorum ben.. ama sevmedi bunu....ee tadı tuzu yok ki ben de sevmedim....ama kayısı tatlandırır hem doğal şeker almış olur yavrucum, süper fikir gerçekten :lepi:

Son düzenleyen: Moderatör:

canım evet hem doğal şeker hemde sindirime yardımcı ben mutlaka kayısıyı ekliyorum menüsüne ya sebze püresine yada beklettiğim suda kaynatp ezip veriyorum tadı harika oluyo yoksa kakasını geç yapıyo kabız olmadı ama düzenlide yapamıyor kayısı gerçekten çok yardımcı ama z.yağda ekle sebze püresine sindirimiş açısından:)

evet sebzeler piştikten sonra z.yağı da katıyorum, hem sindirim açısından dediğin gibi, hem de sebzelerde bulunan yağda eriyen vitaminleri alabilmesi için...
kayısı suyu ile kahvaltısını hazrılayayım ben de....mama veya meyva suyu ile hazırlarsın dedi dr...
yaza da artık çeşit çeşit taze yaz meyvalarının sularını içerler inşAllah cokacimcoook

canım tel süzgeçten geçir çatalla hem uğraşırsın hemde pütür kalabilir bu arada nasıl haşlıyorsun sebzeleri

tencereye bir patates, iki havuç, biraz pirinç ve üç fincan su koyuyorum yumuşayana kadar ağzı kapalı haşlıyorum..

bir de buharlı pişirici almıştım bebek için....onu da kullanacağım... sebze püresi yapacağım zaman....

canım tel süzgeçten geçir çatalla hem uğraşırsın hemde pütür kalabilir bu arada nasıl haşlıyorsun sebzeleri

ayyy bu konuda karışığım zaten ya, iki dr la görüştüm ek gıda listesi için..
bir tanesi çatalla ez ki azıcık pütürlü şeyleri yutmaya alışsın dedi... sonra çok zorlanırsın dedi.....
diğeri de rondodan geçir, pütürlüleri 8. ayda vereceksin dedi benneyaptımki

neden hep çelişir bu dr.ların verdiği bilgiler süprizzzzz

canım şuanda erken pütür için ama tabii yedirebiliyorsan sorun yok yutma fonksiyonuyla alakalı bende puhar pişiricisi yok ama düdüklüde az suyla haşlıyorum pişiriciyi kullanabilirsin aslında boşuna vitamin kaybetmesinler

canım ya bence bu kadar kafana takma doktorlar ayrı şeyler söylüyorlarsa demekki kesin bi kural yok tercih meselesi
bence pütürlü ver ben pütürlü veriyorum diliyle damağıyla ezmeye çalışıyo alışıyor yani yavaş yavaş normal beslenmeye

kızlar merhaba biraz sonra alışverşe çıkıcam da aranızda chicconun vücut termometresini kullananalar var mı memnunmusunuz ya da başka tavsiyeleriniz varmı?

evet canım sebzeleri öyle yapayım bundan böyle....bir alışsın da sebzelere cokacimcoook

bana da pütürlüye alışması gerek diyen dr. mantıklı geldi... rondoyla tamamen akışkan hale geliyor ona alışırsa sonra azıcık bi pütürü bile yutamaz diye düşünüyorum....meyva püresini yutuyo damağıyla çiğnemeye çalışıyo yavrum cokacimcoook ama sebzeyi sevmedi ya, yutamadı öğürdü .. zorlamak yok alışır zamanla :CüvCüv:

kızlar merhaba biraz sonra alışverşe çıkıcam da aranızda chicconun vücut termometresini kullananalar var mı memnunmusunuz ya da başka tavsiyeleriniz varmı?

bence kulaktan ölçer al canım ....
ben chicco termometre kullanıyorum ve memnunum ama çocuk hasta ateşliyken onu koltuk altına koy sonra bekle falan zor oluyo..en pratiği kulaktan ateş ölçerler hihoyyyt

bencede alışsın
valla beni bebekken nasıl beslemişler acaba
bende anca lokmaları 2 çiğniyorum hemen yutuyorum çok hızlı yemek yiyorum. bazen yavaş yiyeyim iyice çiğneyim diyorum 2 dk sonra bakıyom yine aynı. kaydirigubbakcemile2
yavaş yavaş alışır canım. bu arada büşbüş meleği nasıl toparlanmıştır biraz yavru..

selam kızlar..
mustafa biraz önce yataktan düştü nasıl korktum yaaa... 2 sn mutfağa gittim koşa koşa biberonu kaptım geldim bi baktım yerde... allah korudu bişey olmaz herhalde artık... şimdi uyudu...

bu pütürlü konusunda ben de terddütteyim... rondodan tamamen çekip veriyorum.. yanlış mı yapıyorum acaba...

gnydn64 senin adın neydi canım yaa... ben bu yaşımda tam yutamıyorum.. küçük küçük lokmalar alırım iki saat çiğner öyle yutarım.. başka türlü sırtımdan omurgamdan gidiyomuş gibi oluyo...kaydirigubbakcemile3suyu bile biraz çok alırsam zor yutarım... ama faydası oluyo zor kilo akıyorum ben... hamilelikten önce aşırı zayıftım mesela...

ismim serap canım
yine yanlış olsun canım annenin sevgiyle yaptığı hiçbirşey zararlı değildir bence
valla ben çok hızlı yiyorum dediğim gibi ama öyle alışmışım yavaşlayamıyorum. sanırım bu yüzden hep kabızlık problemim oluyor

rondoya bende karşıyım o tamamen krema gibi yapıyo ama tel süzgeçle öyle değil şimdi yedirdim sıpa ne çektiriyo vallahi sormayın neyseki bayağı yedi ilk bi kaç kaşıkta tükürdü ama inatla verdim ben galip geldim hatta süt vereyim dedim birazda almadı doydu sanırım:) maşallah oğluma benim bu arada bende nefes almadan yiyorum yemekleri e sonrada şişip ağrı çekiyorum sanki atlı kovalıyo:) görmemiş pis boğazlar gibimm:)

ohh yarasın kuzucuğa afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…