Doğum yapmış olan anneler buraya....

Aslı cım geçmiş olsun.. Ben bora yı Central hospital kozyatağındaki oraya götürüyorum.doktorumuz çok sevimli yakın.. özlem hnm.. .Ben de birinin tavsiyesi ile ona başladım.. 5-6 seferdir gidiyorum.. çok da memnunz..

kızlar aynı sorun bizdede var.. kakamız kabız gibi değil. ama nedense bora da yaparken çok zorlanıyor... sürekli ıkınıyor kıpkırmızı oluyor sonrada ağlıyor... bu hafta dr kontrolumuz var gidince danışacağım .. zeytin yağ veriyorum bende her gün birçay kaşığı ucuyla..

aslıcım geçmiş oşsın neden olumuş ki acaba benimde kulağında enfeksiiyon vardı bende doktor arıyorum bakalım inaşşalh ii bir doktor bulurıuuzz canım.

aytencim tşkler inşllah iyi bir dr buluruz gerçekten. sordugumda bana cevap verebilecek içimde hiçbir soru işareti kalmayacak bir dr bulmam gerekiyor.
arkadaşlar geçen gün SEREN bir link vermiş promosyonlarla ilgili numuneler gönderiyorlarmış o topic taşınmış bilen varmı neresi oldugunu.

kızlar merhaba ben hiç fırsat bulamadım yazmaya bende minik zeynebime kavuştum
13 eylülde sezeryan oldum bugün ilk defa bilgisayar başına geçtim
nasılsınız?hepinizin gözüaydınnnnnn

slm arkadaşlar nasılsınız bizde anneme geldik size bi slm vereyim dedim. nasılsınız bebişler nasıl umarım iyisinizdir. bizde iyiz allaha şükür. ufak bi rahatsızlık geçirdik ama şimdi iyiz..
bizdede tuvalet sorunu var yaparken kıpkırmızı oluyor benim kızımda bide burun tıkanıklıgı yaşıyoruz biz sizde de var mı şimdilik deniz minerali damla kullanıyoruz ve burun pombası..
ya annem diyor ki buhar mak. içine azcık viks koyalım hem rahatlatır hemde tıkanıklıgı önler diyoo bakalım olmazsa bu yapmayı düşünüyorum.

merhaba arkadaşlarr
oğlum üşüttü galiba sabahtan beri her yediğini çıkartıyor ve ishal:çok üzgünüm:
dr.unu aradık fitil verdi inşallah çabucak atlatırızz..
duygu konağınız nasıl oldu?bugün gliseriin aspirin karışımına başlamaya karar verdim geçmedi çünkü başlamadan sana bir sorayım dedimm
ay annelik ne zor bişeymiş yaa ufacık ta bir şey olsa bütün gün suratım asılıyorr..
bebeklerinde gaz sıkıntısı yaşayan arkadaşlarr sütünüzün bebekler üzerinde çok etkisi var.ben her gün milupanın rezenesini içiyorumm tamamen sorunu ortadan kaldırmasa da sütün gazını hafifletiyor ayrıca sizede yararı var

geçmiş olsun canım gerçekten havalara dikkat etmek gerekli, benim bebişim de geçen pazar dışarıda biraz soğuk almış , pazartesi çok huysuzlandı, ishal oldu her bezinde vardı neredeyse ve dediğin gibi yediğini çıkartıyordu..ben de fitil verdim dr.umuz huysuzlandığında verebilirsin demişti..ateşi yoktu .. ben de sıcak tutmaya çalıştım bebişi çünkü karnı ağrıyodu yazık yavrum :CüvCüv: sıcak iyi geldi, terledikçe de üzerini değiştirdim, ikinci gün atlatmıştı çok şükür..bir de hasta olduğunda bitkin olup çok uyuyo ama uyandırıp sık sık emziriyorum daha çabuk toparlanıyo böylece.. yeniden geçmiş olsun yakışıklı serkan boraya
milupa nın rezenesini ben de kullanıyorum gerçekten bir hayli etkili, gaz konusunda.. kaydirigubbakcemile5

saol canım,bende aslında sık emzirirsem çabuk toparlanır diye düşünüyordum ama dr.u aradım az önce bana çok sık emzirmemeye çalış emzirdiğinde de az emzir dedi şaşırdımm....
az öncede nane kaynatıp iki kaşık verdim,midesine iyi gelir diye..

dionysos canım çok geçmiş olsun güzelim acil şifalar.
bugün hafta sonu oldugu için sanırım herkes ya gezmekte yada evde eşler yada minnoşlar rahat bırakmadı.:))

canım ıyı aksamlar daha yenı gordum yazdıgını.bızım konak baya ıyı durumda.bununla ılgılı topıc acıp tarıf ettım canım okursan belkı faydası olur.

bu arada cok gecmıs olsun bebısıne.en kısa zamanda ıyılesır ınsallah canım.

mervecım slm gunduz dısarı cıktım esıme bıraktım bebısı bıraz gezdım geldım.ıyı geldı cok sukur:)onun ıcın yenı gordum canım.sen nasılsın ıyımısın?prensesın nasıl?

arkadaslar bu arada bıngıldak konusunda bu kadar tedırgın olmayın..yanı sac tararken bıngıldaga hıc bır sey olmaz..bırde bıngıldagın gorunusu ishal ve kusma belırtısı gosterebılıyormus.sunu okuyun ıstersenız faydalı olcagını dusunuyorum

Bıngıldak Hakkında Merak Ettikleriniz

Bıngıldak konusunda yeni anne ve babalr genelde endişe taşırlar. Memorial Suadiye Polikliniği Pediatri Bölümü’nden Uzman Dr. Selase Koç Sansar, “Çok sert bir darbe almadıkça bıngıldağa dokunmanın bebeğe hiçbir zararı yoktur. Bıngıldak sanıldığı kadar hassas ve az korunaklı bir bölge değildir.” Diyerek bıngıldak konusunda bilgiler veriyor.

bebek.com: Bıngıldak nedir?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: Beyin dokusu kendini saran beyin zarları (meninksler) ve kafatası ile korunur. Kafatası birden fazla kemikten oluşmuştur. anne karnındaki dönemde bu kemikler arasında birleştirici hatlar (suturlar) ve bıngıldak adı verilen baklava dilimi şeklinde bölgeler vardır. Kısacası bıngıldak kafa kemiklerinin birleşme noktalarının arasındaki bağ dokudan oluşmuş bölgedir. Doğumdan önce 6 tane olan bıngıldağın genelde doğum öncesi 5 tanesi kapanır. Doğum sonrası sadece ön bıngıldak mevcuttur.

bebek.com: Bıngıldak neden oluşur?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: Kafa kemikleri arasındaki boşluk bıngıldak bağ dokusundan oluşur. Üstü saçlı deri ve deri altı yağ dokusu ile kaplıdır.

bebek.com: Bıngıldağın bebekteki işlevi nedir?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: İlk 2 yılda çok hızlı olan beyin büyümesine kafa kemiklerinin büyümesi uyum sağlayamaz. Bu yüzden kemikler arası birleşme yerleri (suturalar) ve bıngıldak sayesinde kafa büyür ve beyin dokusuna zarar gelmez. Kafa içinde gelişebilecek ani basınç ve hacim değişimlerinde kafa kemikleri esnek olmadığı için genişleyemez. Bıngıldak sayesinde yan etkiler azalabilir.

bebek.com: Bıngıldağın ne kadar zamanda kapanması gerekir?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: 12-18 ay civarında kapanır. Çok nadiren bazı çocuklarda arka bıngıldakta açıktır, en geç 3 ay içinde kapanmalıdır.Bıngıldağın erken kapandığı durumlarda genelde suturalar aracılığı ile baş büyümesi devam etmektedir.Böyle bir durumda sık aralıklarla baş çevresi ölçülmelidir.

bebek.com: Bıngıldağa dokunmak bebeğin beynine zarar verir mi?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: Çok sert bir darbe almadıkça bıngıldağa dokunmanın bebeğe hiçbir zararı yoktur. Bıngıldak sanıldığı kadar hassas ve az korunaklı bir bölge değildir. Çok ağır bir darbe olmadıkça hafif çarpma türü darbelerde hasar görmez.

bebek.com: Bıngıldakta hangi değişimler normaldir?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: Nefes alıp verme ve ağlama sırasında bıngıldakta şişme normaldir.

bebek.com: Bıngıldakla ilgili tehlike sinyali veren durumlar nelerdir?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: İshal, kusma gibi vücudun sıvı kaybına neden olan durumlarda bıngıldakta çökme meydana gelir. Bu sıvı kaybının ciddi olduğunu gösterir. Bıngıldakta şişme ise menenjit dediğimiz beyin zarı iltihapları ve kafa içine ait yer kaplayıcı lezyonlarda (tümör gibi) ve hisrosefali dediğimiz beyin omurilik sıvısının arttığı durumlarda olur. Mutlaka erken müdahale gerektiren bu durumlarda çocuklar zaten başka bulgular ile de sağlıksız görünürler, bu yüzden tamamen sağlıklı olan çocuklarda bu ihtimaller çok düşüktür.

bebek.com: Bıngıldak nasıl kontrol edilir?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: Kemik doku çok sert bıngıldak daha yumuşak olduğu için baş bölgesini alından arkaya doğru normalden biraz daha fazla basınçla okşarsak saçlı deri altında bıngıldak hissedilebilir. Baklava dilimi gibidir. Yaş ilerledikçe küçülür. Bıngıldağın her aylık rutin hekim kontrolünde muayenesi yapıldığı için ateş, kusma, ishal vs gibi başka hastalık bulguları olmadığı sürece aile tarafından kontrol edilmesine gerek yoktur. VitaMalt İçeceği

mervecım slm gunduz dısarı cıktım esıme bıraktım bebısı bıraz gezdım geldım.ıyı geldı cok sukur:)onun ıcın yenı gordum canım.sen nasılsın ıyımısın?prensesın nasıl?

sagol canm biz de iyiyiz çok şükür.. ohh ne güzel yapmışsın..gezmek çok iyi geliyor gerçekten insana..iyi akşamlar duygucum kaydirigubbakcemile2 a.s.

sagol canm biz de iyiyiz çok şükür.. ohh ne güzel yapmışsın..gezmek çok iyi geliyor gerçekten insana..iyi akşamlar duygucum kaydirigubbakcemile2 a.s.

evet canım butun hafta evde gecırdıkten sonra bırgun dısarı cıkabılmek ınsana ılac gıbı gelıyorkaydirigubbakcemile5

selam kızlar bugün annemdeydim sabahtan kahvaltı edip çıktık akşam üstü 9 gibi geldim ama kız bırakmadı yawww hala uyanık şimdi nöbeti babasına devrettim biraz kk ya bakiim dedim gidip gidip bakıp geri geliyom buraya 30 dk sonra babamız yatacak biz başbaşa kalıcaz kızımlaaa laf aramızda uykumda geldi yorgunum naıl yapcam bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…