Doğum yaptım, bebeğim küvezde

Durumbu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2023
734
232
23
28
Yasadigim yogun stres dolayisiyla yavrum erken doğdu. 27. Haftada dunyaya gozlerini acti. Dolayisiyla küvezde. Kokusunu bile alamadim yavrumun. Merak ettiğim şeyler şunlar:
  • küvezde bebeğe yalnizca anne sütü mü verilir yoksa takviye edici gidalar da verilir mi ?
  • Bebeğim Allahin izniyle toparlar mi kendini ? Aranizda pramature dogum yapan var mi ?

Çok geçmiş olsun.Gozunuz aydın.Erken doğan bebekler çabuk toparlıyor.Teyzemin torunu da yaşına girmedi 13 kilo dediler Ağır geldi.8 aylık kadar var.

Kuzenimde küvez de kaldı mı bilmiyorum ama mama vermişlerdi.

Komşumun kardeşi 26.haftada 780 Gr bebek dünyaya getirdi 1 aydır küvozde.1100 Gr olmuş sizinki de büyür inşallah çok Zor bir süreç.kadın süt sağıo götürüyor hergün hastaneye.ilk gün sütü gelmeyince mama vermişler onun harici hep anne sütü.siz kaç gr doğurdunuz ciğer geliştirici yaptılar mı

Çok geçmiş olsun Her prematüre bebek sorun yaşayacak diye bir şey yok canım anne. Daha küçük ya da aynı haftada doğup sağlıkla büyüyen de çok örnek var. Bebeğinizin yanına girmenize izin veriliyorsa, bol bol konuşun onunla. İzin veriyorlarsa alın kucağınıza, sarılın... Üstelik ne şanslı ki, anne sütü alabiliyor. Her şey çok güzel olsun sizin için de, yavrunuz için de. Sağlıkla taburcu olsun, siz de müjdesini paylaşın bizimle.

Bebeğinize sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim. Değdi mi bir türlü terk edemediğiniz kocanıza?
Şaka mısınız? Daha yeni doğum yapmış,bebeği kuvezde olan bir anneye başında iyi dilekler dileyip sonrasında kötü hissettirecek o cümleyi yazmak neyin kafası acaba(!)

@feliscatus ayrıca değdi veya değmedi,size ne? Bayan bebeğiyle ilgili endişelenip soru sormuş,kocası ne alaka ya cidden sizin gibi kötü niyetli insanlarla karşılaştırmasın Allah(AMiN)

Şaka mısınız? Daha yeni doğum yapmış,bebeği kuvezde olan bir anneye başında iyi dilekler dileyip sonrasında kötü hissettirecek o cümleyi yazmak neyin kafası acaba(!)
Ben de aynı fikirdeyim. Laf sokmanin , bilir kişi olmanın da yeri ve zamanı vardır. Lohusa, bebek kuvezde daha neyin hırsı bu? Şu dönemden çıksın zaten kendi muhasebesini yapar.
Konu sahibi bebeğinin musmutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayatı olsun. Hemencecik toparlayacak inşallah

@feliscatus ayrıca değdi veya değmedi,size ne? Bayan bebeğiyle ilgili endişelenip soru sormuş,kocası ne alaka ya cidden sizin gibi kötü niyetli insanlarla karşılaştırmasın Allah(AMiN)

Bu durumdaki bir anneye şu cümleyi edecek kadar kötü bir kalp barındırdığınıza ve bunu koruduğunuza göre umarım sizin için değmiştir.

Hamile kalan bir kadın dünyaya bir can getirecekse onun en iyi şartlarda yaşaması ve korunmasından sorumludur. Bunun kötü kalple alakası yok, bütün gebelik kocadan şilayetle geçmiş ama o bebeğe rağmen somut adımlar atılmamış değdi mi yani diyorum ben de. Buna da referansım konu sahibine aynı şekilde bebeğini düşün diye yazılan eski konusu. Elbette bütün anneler ve bebekler iyi olsun ama anneler de kendilerine daha iyi baksınlar gebelikte, değmiyor üç kuruşluk erkek müsvettelerine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette formul mama da verilir eger beslenmeye gectilerse. Hic endiselenmeyin siz iyilesmeye odaklanin. Bebeginiz emin ellerde siz de hemen toparlanin ki geldiginde istediginiz gibi ilgilenin. Kuzenim 26 teyzem 28 bi arkadasim 31 haftalik dogum yaptilar. Smdi hepsinin cocuklari universite ogrencisi. Icinizi ferah tutun kendinizle ilgilenin ve bol bol sut sagin annesi. Bu gunler gecicek. Hayirli saglikli bi evlat olsun insallah

Yaptilar bana 2 kez. 950 gram

Keşke. Sadece geri dönmek isterdim. Ama simdi bunlari dusunemem benim yavrum orda

Size yaptığım yorum için bana çok kızanlar oldu, evet o minicik bebek oradayken sert bir yorumdu belki ama size hep önce kendiniz be bebeğinizin sağlığını düşünün dendi keşke daha farklı olabilseydi bazı şeyler.

Siz şu an bebeğiniz ve kendinize odaklanın lütfen. Kocaymış, borçmuş, aileymiş bunlar ikinci planda şu an.

Bu iki sorunuzu da doktorunuza sorabilirsiniz, en güvenli cevapları o verecektir.

Kuzum ben yapmadım ama ben kendim 600 gram doğmuşum. Küvezde haftalarca kalmışım ölür demişler. Ama maşallah boyum 170 kilomda gayet iyi, toparladım yani. Sadece sık hastalanırdım küçükken hassas olduğum için.
İçini ferah tut, hayırlısı ile oda toparlanır.
Sadece doğru uzmandan yardım aldığına emin ol

Eşim ve annem yedi aylık doğmuş. Şu an ikisi de hey maşallah yani

Güzel yavrunuza sizinle geçireceği musmutlu bir hayat dilerim. Kötülükler uzak olsun.

Fbda emzirme akademisi diye bir grup var. Danışmanlar sağ olsunlar ücretsiz yardımcı oluyorlar. Konu ile ilgili yazarsanız size de yardım ederler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…