dogum yaptım gene aynı şeyler..

birde kadın açısından bak o evde hep aşağılanıp hep dayak mı yiyecek..hem her türlü hizmetçilik yapacak.. hemde değersiz görülen bir kadın..insan hayata bir kere gelir..

ama bunun bedelini de 15 günlük yavruyu ana sütünden kokusundan mahrum bırakarak ödetmeyecek.
bu konudaki tek masum o 15 günlük bebek.
bu kadar adamın günahını o mu ödeyecek.

konu sahibi ya bebek sahibi olmadan yapacaktı bu dediğinizi, ya da bebeğini alıp gidecek.

birde kadın açısından bak o evde hep aşağılanıp hep dayak mı yiyecek..hem her türlü hizmetçilik yapacak.. hemde değersiz görülen bir kadın..insan hayata bir kere gelir..
Kusura bakmasında o zaman o çocuğu yapmayacaktı. Bebeğin ne suçu var?

maalesef bu yaşta evlenerek en büyük kötülüğü kendine değil bebeğine yaptı

ve.. böyle bir anne ve babanın yanın da büyüyen çocugun psikolojisinden bahsetmek çok zor.. o anne ve baba kavga ettiğinde o evdeki çocuklar kaçacak delik aralar.. maalesef..

bu kadar duygusallık fazla..o kadına o evde insan muamelesi yapılmıyorsa..o kadının hakları korunmuyorsa bebeğin hakkından bahsedemezsin..o nu da o kadına iyi davranmayan baba ve kaynana düşünsün..
hayır bence öyle değil. konu sahibine elli kere dendi çocuk yapmadan önce sakın çocuk yapma diye. hamile kaldı, aldır dendi. hepsini kulak arkası etti. madem ki o çocuğu doğurdu o çocuğu koruyacak. gerekirse kendi dayak yiyecek ama o çocuğu koruyacak. gerekirse hizmetçilik edecek, tuvalet temizleyecek o bebeğe bakacak.
o bebek kendi seçmedi doğmayı.
korunmak ve kürtaj da dahil 50 çeşit yol vardı ama bile isteye bomb.k bir evliliğe çocuk getirdi o zaman çekecek. ya bebeği de alıp gidecek ya da oturup dayak yiyecek.
her boşan dediğimizde bir şekilde kocam yuvam dedi.
annesinin günahını bebek mi ödesin. o yetişkin bir kadın, en azından öyle olmalı ama bebek daha gözlerini bile dünyaya odaklamayı beceremeyen bir yavru.
ben bu arada çocuk falan seven biri değilim, çocuğum yok. duygusal değil tamamen mantıksal yaklaşıyorum olaya. anne mi fetüs mü derseniz anne derim ama anne mi bebek mi derseniz bebek derim. çünkü ilk örnekte daha bir hücre olan bir yapıdan bahsediyoruz ama ikinci örnekte yaşamak için babasına bile değil doğrudan annesine ihtiyacı olan süt emen bir bebekten. kendini düşünmek için geç kaldı artık. o burada insanlar boşa o kocayı, korun, kürtaj ol derkendi.

yoo babası kızdı dövdü der..babası der

maalesef bu yaşta evlenerek en büyük kötülüğü kendine değil bebeğine yaptı

zaten o yaşta evlendiği için o kadar eziliyor.. çocuk gözüyle bakıyorlar..biz terbiye ederiz diye düşünüyorlar. biraz büyük yaşta evlenseydi bir ağırlığı olurdu..herkes her ağzına geleni söyleyemezdi. telefonunu elinden alıp karıştıramazdı...

Valla ortada bir bebek varken kadına bakmam ben. İnsan ya kendini saydırdır, ya da ceker gider.

bu kadar duygusallık fazla..o kadına o evde insan muamelesi yapılmıyorsa..o kadının hakları korunmuyorsa bebeğin hakkından bahsedemezsin..o nu da o kadına iyi davranmayan baba ve kaynana düşünsün..
Duygusallikla alakasi yok. Bebegini de alip gitmeli o evden. Ailesi sahip cikmiyorsa bile kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenmeli bir hal care bulmali ancak konu sahibinin bunu yapacak cesareti yok. Kendimiz yaziyoruz kendimiz dinliyoruz. Degisen hicbir sey olmayacak. Daha onceki konularinda da bir ton akil verilmis yol gosterilmis konu sahibine o bildigini okumus.

caanım 26 yaşımda evlendimki ezilen bir annenin evladıydım çantamdan bir şey lazım olmuştu eşime verirmisin? dedim..o senin çantan sen ver dedi..garip gelmişti bana bizde telefon bilgisayar vb,asla karıştırılmaz herkezin özeli..4 yaşında çocukmu bu elinden telefonu çekip almaya..

Valla Allah'a büyük konuşmak istemiyorum ama bir adamı bebeğimle terbiye etmem ben. Yani annesine muhtac bi bebekten bahsediyoruz. Düzelirse düzelir düzelmezse de basar giderim babamın evine. Sanki suanda cok mu huzurlu cok mu mutlu?

çocuk evliliğin olamazsa olmazıdır klasik Türk toplumunda kötüde geçinilse iyide geçinilse doğurulurki adet yerini bulsun,kız olursa erkek aranır erkek olursa kız!

Şaka gibi yorumlar okuyorum gercekten.

Sırf boşanmak icin bebeğini babasına bırakıp giden kadınlar tanıyorum. Ya ben cok güclüyüm ya da onlar. Hicbir kuvvet beni evladımdan ayıramaz. Onun sacının telini değişmem ben erkek müsveddelerine. Başlarım öyle evliliğe de kocaya da.

aynı şekilde..ne çantama cüzdanıma dokunur ne de telefonuma ..bazen ekmek almaya giderken derimki cüzdanım da bozuk para fazla al .. asla almaz sen ver der vermezsem almaz o senin çantan der..bende oninkini karıştırmam ....telefonum şifrelidir ..asla bu niye şifreli bir halt mı karıştırıyorsun diyemez..derse güvenmiyorsan boşan derim..
yani ..karşındaki kişinin davranışlarını biraz da sen belirlersin aslında..fırsat verirsen aşağılanırsın. sen kendine değer verirsen değer görürsün..
bebeği bırak git demek teki kastım zaten peşinden gelecek olmaları..ve şunu da anlayacaklar bubnun gözü kara bırakıp gidebilir demek ki eli bize mahkum değil...diyip biraz olsun iyi davranmaya başlayacaklar..

Yok valla daha dünya üstüme yıkılıyor diye konu açsın okumayacağım bu ne yaŞişdiğimle kaldım

işte burdaki fark ; çocuk yapmak, çocuk sahibi olmak.
ikisi birbirinden çok farklı.
herkes çocuk yapar, ama sahiplenmek başka.
güçlü olan sahiplenendir. çocuk büyüyüp de "anne yeter artık" diyene kadar fiziken yanında, onu dedikten sonra da ömür el verdiğince arkasında olmaktır.

neyse, konu farklı yerlere gidecek de..
zaten evi terk etmek gibi bir niyeti olmadığı için bebeği bırakıp gideceğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…