İnşallah korkuttular beni biraz doğum yapmak çok zor diye çevremde doğum yapanlarda var ama sadece zorluklarını konuştularCanım neden şimdi canını sıkıyorsun daha doğumuna çok var.hamileliğin tadını çıkar daha çok erken doğumu düşünmek için. Hem erken doğum riskin varsada bu senin bünyene bağlı bişey olucak Bazı kişilerde sancı olur açılma olmaz bazı kişilerde sancı olmadan açılma olur yada suyu gelir ve o anda ya sezeryan yada normal doğum olur. Bence takılma bunlara stres iyi değil hem riskinde var rahat ol herşeyi oluruna bırak işallah kolay bi doğum geçirirsin ve sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.
Takılma ya ben 2 sezeryan geçirdim hiçte zor değil tamam yatmak kalkmak dışında zorluğu yok zaten 1 haftada geçiyor. Normal doğum yapan yakınlarımda var hastaneden çıkar çıkmaz eve gelip iş yaptılar sters yapma nekadar kolay bi doğum olursa okadar çabuk toparlanırsın. Hiç kimseye kulak asma ben zaten bu insanları anlayamıyorum hamile kadına böyle şeyler söylenirmi ya neyse boşver dua et işallah kolay olur.İnşallah korkuttular beni biraz doğum yapmak çok zor diye çevremde doğum yapanlarda var ama sadece zorluklarını konuştular
İnşallah çok teşekkür ederimTakılma ya ben 2 sezeryan geçirdim hiçte zor değil tamam yatmak kalkmak dışında zorluğu yok zaten 1 haftada geçiyor. Normal doğum yapan yakınlarımda var hastaneden çıkar çıkmaz eve gelip iş yaptılar sters yapma nekadar kolay bi doğum olursa okadar çabuk toparlanırsın. Hiç kimseye kulak asma ben zaten bu insanları anlayamıyorum hamile kadına böyle şeyler söylenirmi ya neyse boşver dua et işallah kolay olur.
Çok sağolun içimi rahatlattınız inşallah gönlünüze göre olurBebekler planladigimiz gibi dunyaya gelmiyor, hersey yolunda gidiyor cati dar oluyor.. kan pihtilasmasi oluyor epidural olmuyor, sezeryan diyorsun, bi bakmissin bebek kafayi kanala sokmus, hadi dogur diyorlar... size ve bebegin kilosuna, kordonuna, pozisyonuna vs. bagli..
Bugun bir ikiz dogum gordum, kadin ilk bebegi normal dogurdu, ikincinin kordonu cok dolanmis onu sezeryan ile aldilar; yani kadin tek seferde iki farkli dogum yapti, yani bilemezsin...
Normal beklerken sezeryan olan bir anne olarak, 2 gun hastanede yattim, 1 gun evde yattim, sonra ayaktaydim. 3 gun kanamam oldu ve bitti. Ay sonunda da adet oldum. 9yil sonra kirk yilda bir, cok sert hapsirirsam yerini hissettiren bir minik bir his oluyor. Hicbir sorun gormedim.
Gebe kalmaya calisiyorum bu sefer SSVD yaparim belki...
Canım benim fikrim kesinlikle normal doğum iki çocuğum var ikiside normal doğum şu an 3. Ye hamileyim 25+4 günlük inşaallah normal doğum istiyorum. Rabbim nasip ederse normal olur inşallah. Dogurdum hemen kalktım. Ama çok kafana takma her şeyin hayırlısı.Merhaba ben şuan 16 haftalık hamileyim erken doğum riskimde var ve doğumdan biraz korkuyorum sezeryanmı daha iyi yoksa normal doğummu ?hangi doğum da daha çabuk kalkıp bebekle ilgilenebilirim? Bide erken doğum riski olup sezeryan olan varmı? Doğum hakkında hiç bişey bilmiyorum açıklayabilirmisiniz ?
İnşallah hayırlısı olsun sizinde Allah bağışlasın inşallahCanım benim fikrim kesinlikle normal doğum iki çocuğum var ikiside normal doğum şu an 3. Ye hamileyim 25+4 günlük inşaallah normal doğum istiyorum. Rabbim nasip ederse normal olur inşallah. Dogurdum hemen kalktım. Ama çok kafana takma her şeyin hayırlısı.
Aslında zorlanmadım ama planlı sezaryen olduğu için sancım falan olmadan doğuma girdim.belki bir hafta daha kalacaktı bebeğim keyfi erken alındı ve bu beni üzmüştü. Normal doğumu bilmem ama ben çok zorlanmadım ayaklanırken sadece birkaç gün yararken kalkarken zorlanılıyor. Yanında birine ihtiyacın oluyor yani.Ben korkularım yüzünden sezaryen oldum. İkincide sezaryen olacak. Keşke hiç kimseyi dinlemeseydim diyorum. Buradaki doğum hikayelerini olumasaydım diyorum
Ya bende korkuyorum ikinci sezeryandan yalan yok korkulacak bir şey var mıTakılma ya ben 2 sezeryan geçirdim hiçte zor değil tamam yatmak kalkmak dışında zorluğu yok zaten 1 haftada geçiyor. Normal doğum yapan yakınlarımda var hastaneden çıkar çıkmaz eve gelip iş yaptılar sters yapma nekadar kolay bi doğum olursa okadar çabuk toparlanırsın. Hiç kimseye kulak asma ben zaten bu insanları anlayamıyorum hamile kadına böyle şeyler söylenirmi ya neyse boşver dua et işallah kolay olur.
2.sezeryan çok daha kolay oluyor. Vücut alışıyorya çabuk toparlanıyosun. Ben 2 sezeryanımda yatağa bile girmedim. Dua et işallah RABBİM KOLAY DOĞUM NASİP ETSİN.Ya bende korkuyorum ikinci sezeryandan yalan yok korkulacak bir şey var mı
Hep ediyorum dua inşallah güzel geçer buda diye2.sezeryan çok daha kolay oluyor. Vücut alışıyorya çabuk toparlanıyosun. Ben 2 sezeryanımda yatağa bile girmedim. Dua et işallah RABBİM KOLAY DOĞUM NASİP ETSİN.
Hep ediyorum dua inşallah güzel geçer buda diyeAmin inşallah
Bide dikişler açısından sıkıntı çıkar mı oş62.sezeryan çok daha kolay oluyor. Vücut alışıyorya çabuk toparlanıyosun. Ben 2 sezeryanımda yatağa bile girmedim. Dua et işallah RABBİM KOLAY DOĞUM NASİP ETSİN.
Mrb bnm ilk doğum normal doğumdu. İnş ikincisi de öyle olur. Sağlıkla hayırlısıyla olsunHerşeyin normali makbul asırlardır süregelen normal bir süreç hamilelik ve doğum.. ikileme düşmeye gerek yok bence. Zorunlu durumlarda sezeryana başvurulabilir bu durumda da moral bozmaya gerek yok normal olmadı diye. Ayrıca Bu doğum sizin değil bebeğinizin doğumu bırakın kendi karar versin.
Normal doğumda da dikiş oluyo genelde ama ufak tefek dikişler, benim ilk günler sadece oturup kalktığım esnada acı oluyordu ama elden ayaktan düşecek bir durum değil. İlk hafta sonrasında gayet rahattım. Ayrıca normal doğumda bebek çıkarken bir sürü mikroorganizma ile karşılaştığı için bağışıklık sistemi açısından büyük avantajla doğuyormuş. Bunu sadece doğum sonrası komplikasyonları ile kıyaslamak doğru değil. Normal doğum her açıdan anne için de bebek için de avantajlı. Ayrıca mucizevi bir an, bence her kadın sağlık şartları elverdiği takdirde normal doğumu, o kavuşma anını yaşamalı :) geleceği gün saat belli olmuyor onu beklemek bile heyecan verici hangi gün gelecek, sancıyla mı gelecek önce suyu mu gelecek vs:)
Kısacası bu ikisi seçim yapılacak bir konu değil bence, eğer sıkıntılı durum olursa ancak o zaman sezeryan yapılmalı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?