Doğuma Hazırlık Doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İnşallah korkuttular beni biraz doğum yapmak çok zor diye çevremde doğum yapanlarda var ama sadece zorluklarını konuştular

İnşallah korkuttular beni biraz doğum yapmak çok zor diye çevremde doğum yapanlarda var ama sadece zorluklarını konuştular
Takılma ya ben 2 sezeryan geçirdim hiçte zor değil tamam yatmak kalkmak dışında zorluğu yok zaten 1 haftada geçiyor. Normal doğum yapan yakınlarımda var hastaneden çıkar çıkmaz eve gelip iş yaptılar sters yapma nekadar kolay bi doğum olursa okadar çabuk toparlanırsın. Hiç kimseye kulak asma ben zaten bu insanları anlayamıyorum hamile kadına böyle şeyler söylenirmi ya neyse boşver dua et işallah kolay olur.

Bebekler planladigimiz gibi dunyaya gelmiyor, hersey yolunda gidiyor cati dar oluyor.. kan pihtilasmasi oluyor epidural olmuyor, sezeryan diyorsun, bi bakmissin bebek kafayi kanala sokmus, hadi dogur diyorlar... size ve bebegin kilosuna, kordonuna, pozisyonuna vs. bagli..
Bugun bir ikiz dogum gordum, kadin ilk bebegi normal dogurdu, ikincinin kordonu cok dolanmis onu sezeryan ile aldilar; yani kadin tek seferde iki farkli dogum yapti, yani bilemezsin...
Normal beklerken sezeryan olan bir anne olarak, 2 gun hastanede yattim, 1 gun evde yattim, sonra ayaktaydim. 3 gun kanamam oldu ve bitti. Ay sonunda da adet oldum. 9yil sonra kirk yilda bir, cok sert hapsirirsam yerini hissettiren bir minik bir his oluyor. Hicbir sorun gormedim.
Gebe kalmaya calisiyorum bu sefer SSVD yaparim belki...

İnşallah çok teşekkür ederim

Çok sağolun içimi rahatlattınız inşallah gönlünüze göre olur

Canım benim fikrim kesinlikle normal doğum iki çocuğum var ikiside normal doğum şu an 3. Ye hamileyim 25+4 günlük inşaallah normal doğum istiyorum. Rabbim nasip ederse normal olur inşallah. Dogurdum hemen kalktım. Ama çok kafana takma her şeyin hayırlısı.

İnşallah hayırlısı olsun sizinde Allah bağışlasın inşallah

Sezaryen derim erken doğum yapmak zorunda kaldım suyum sızıntı şeklinde gelmiş bitmiş doğum yarıyı geçmiş ben anca gittim hastaneye ağrı eşiğimde çok çok yüksek olunca
Bence insandan insana değişiyor erken ayağa kalkıp kalkamamak yan odadaki kadın ağlıyordu ağrıdan hemşirelerim seni kaldırıcaz yürümen gerek yavaş kalk deyince pat diye ayağa kalktım ve sıfır ağrım oldu yani hiç ağrım olmadı benim dimdik hastanede yürüdüm hatta odamla bebek odasının arası baya vardı ben kalkıp kalkıp bebek odasına gidiyordum bakmaya

Ben korkularım yüzünden sezaryen oldum. İkincide sezaryen olacak. Keşke hiç kimseyi dinlemeseydim diyorum. Buradaki doğum hikayelerini olumasaydım diyorum
Aslında zorlanmadım ama planlı sezaryen olduğu için sancım falan olmadan doğuma girdim.belki bir hafta daha kalacaktı bebeğim keyfi erken alındı ve bu beni üzmüştü. Normal doğumu bilmem ama ben çok zorlanmadım ayaklanırken sadece birkaç gün yararken kalkarken zorlanılıyor. Yanında birine ihtiyacın oluyor yani.

Eğer erken doğum riskin varsa büyük ihtimal sezeryan olur zaten. Ama normal zamanında gelirse normal doğum tabiki. Ben normal doğum yaptım bebeğimi kucağıma alıp odaya çıktım. Emzirdim rahatça. Altını temizledim. Giyrdirdim vs herşeyini kendim yaptım. He sonradan vajinanda ağrı oluyo tabi dikiş vs atılıyo azda olsa. Ama sezeryandan bin kat daha iyidir bence. He şöylede bişey var sezeryan olup çabuk toparlayanda var o birazda senin nazlanmana dirayetine bağlı. Son olarak doğuma birazda bebek karar veriyo. Bunun için daha erken ama tersse bebek zaten normal doğum olasılığı ortadan kalkıyo. Son ana kadar normal gözüküp son anda inşallah olmaz bi aksilik olup sezeryanda olabiliyo. Her zaman şöyle dua et derim senin ve bebeğin için en hayırlısı en sağlıklısı nasıl olacaksa öyle olsun.

Herşeyin normali makbul asırlardır süregelen normal bir süreç hamilelik ve doğum.. ikileme düşmeye gerek yok bence. Zorunlu durumlarda sezeryana başvurulabilir bu durumda da moral bozmaya gerek yok normal olmadı diye. Ayrıca Bu doğum sizin değil bebeğinizin doğumu bırakın kendi karar versin.
Normal doğumda da dikiş oluyo genelde ama ufak tefek dikişler, benim ilk günler sadece oturup kalktığım esnada acı oluyordu ama elden ayaktan düşecek bir durum değil. İlk hafta sonrasında gayet rahattım. Ayrıca normal doğumda bebek çıkarken bir sürü mikroorganizma ile karşılaştığı için bağışıklık sistemi açısından büyük avantajla doğuyormuş. Bunu sadece doğum sonrası komplikasyonları ile kıyaslamak doğru değil. Normal doğum her açıdan anne için de bebek için de avantajlı. Ayrıca mucizevi bir an, bence her kadın sağlık şartları elverdiği takdirde normal doğumu, o kavuşma anını yaşamalı :) geleceği gün saat belli olmuyor onu beklemek bile heyecan verici hangi gün gelecek, sancıyla mı gelecek önce suyu mu gelecek vs:)
Kısacası bu ikisi seçim yapılacak bir konu değil bence, eğer sıkıntılı durum olursa ancak o zaman sezeryan yapılmalı..

Ayrıca normal doğum tabi sancılı süreç kolay da değil ben de çok güçlü biri değilim ağrı konusunda ama hiç kötü hikayelere aldırmadım okumadım, herkes yaptıysa ben de yaparım diye motive ettim kendimi :)

Bunları düşünerek kendini ve bebeğini strese sokuyorsun maalesef. stres rahim kasılmasına sebep olur ve tabi ki bu iyi bir şey değil.
ben 9,5 saat normal doğum bekledim. Açılmam 9 cm olmasına rağmen bebek 4.230 gr olduğu için kanala girmedi. ebe kolunu defalarca içime soktu. Suyumu kancayla patlattı. inanılmaz acılardı ama o an deli gücü geliyor inan ki. 9,5 saat sonrası haydi sezaryen dedi. altta dikiş üstte dikiş.... hala deli gücü var. bebek geliyor dediklerinde inanır mısın o acıyı sanki vakumla çektiler bitti gitti. hastanede 2 gün yattım gayet iyiydim tamamen aslında bünye meselesi. En çok zorlandığım şey emzirmekti. emzirme duygusunu yaşayamadım haz almadım diyebilirim. Çok nadirdir emzirmeyi sevmeyen anne, ama ben sevemedim işte. Çevremden de hiç yargılanmadım kınanmadım bu çok önemli birşey. bebeğini karnından delikle de besleyen mama da veren emziren de annedir. Ailem destek oldu, olmaz hadi emzir emzir diye baskı yapmadılar. çok da sağlıklı bir oğlum var maşallah diyeyim.

35 veya 36. Haftandan sonra normal doğum yapabilirsin. Tabi bebeğin ebatına göre. Her iki doğum şeklininde zor yanları var. Ne kadar kolay olabilir ki doğum yani bu. Ben normal doğum yaptım. Doğum anında inan bişey yok ama sancı evresi biraz zor. Ama bebek içinden çıkar çıkmaz bütğn ağrın sancın birden kesilip bitiyo herşey. Ama sezeryan öyle mi. Ömür boyu o bıçak yerinin acısı kalıyo. Sen bebeğin ve kendin için hayırlısını ve sağlıklısını dile. Sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

Sezaryen bıçak acısı ömür boyu kalıyor denmiş. doğru bilgi değil cnm kendini yanlış bilgilerle yönlendirme. 5 yılım bitti bir kez olsun o bölgem acımadı. sakın kendini doğum öncesi böyle şeylerle doldurup bebeğini strese sokma. o geleceği yolu bilir senin nasıl istemen önemli değil. önemli olan onun sağlıkla (nasıl olursa olsun) gelmesidir.

Ya bende korkuyorum ikinci sezeryandan yalan yok korkulacak bir şey var mı

Ya bende korkuyorum ikinci sezeryandan yalan yok korkulacak bir şey var mı
2.sezeryan çok daha kolay oluyor. Vücut alışıyorya çabuk toparlanıyosun. Ben 2 sezeryanımda yatağa bile girmedim. Dua et işallah RABBİM KOLAY DOĞUM NASİP ETSİN.

2.sezeryan çok daha kolay oluyor. Vücut alışıyorya çabuk toparlanıyosun. Ben 2 sezeryanımda yatağa bile girmedim. Dua et işallah RABBİM KOLAY DOĞUM NASİP ETSİN.
Hep ediyorum dua inşallah güzel geçer buda diye Amin inşallah

Mrb bnm ilk doğum normal doğumdu. İnş ikincisi de öyle olur. Sağlıkla hayırlısıyla olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…