- 27 Haziran 2011
- 7.010
- 19.525
- 298
- Konu Sahibi yasam_destek
-
Sen sakin,Bebek sakin oh mis gibi valla. Çocuk ağlasa ay acıktı diyenler mi dersin,sütün yetmiyor diyenler mi. İnsanı depresyona sokuyorlar valla. Her kadın çocuğuna kendi bakabilir ne var bunda. En güzelini yapmışsın valla.Ben ilk günden beri kendim bakiyorum bebeğime hiç zorluk yaşamadim.
Annem vardi Kayinvalidemler iki gün kaldi ama o bile bana fazla geldi emzirirken falan hiç rahat edemedim. Birde evde o kadar yetişkin olunca bebeğim mikrop kapacak diye çok endişelendim. Daha 40 ım çikmadi 3 haftadir yalnizim ve çok rahatim.
Aynen aynen zaten lohusa depresyonu bence milletin karişmasindan oluyor bu çocuk aç bu çocuk üşüyor bu biberon olmaz bu bez olmaz şu şöyle bu böyle insana kafayi yedirtiyorlar. Zaten ilk günler bebeğe yetememe hissi de var al sana nur topu gibi depresyonSen sakin,Bebek sakin oh mis gibi valla. Çocuk ağlasa ay acıktı diyenler mi dersin,sütün yetmiyor diyenler mi. İnsanı depresyona sokuyorlar valla. Her kadın çocuğuna kendi bakabilir ne var bunda. En güzelini yapmışsın valla.
bu konuyu annemle konuştum. Anneme de dedim siz gelip gitmek yapamazsınız sen bana bakacaksın dedim. Özellikle ilk hafta sana mutlaka ihtiyacım olacak. Sezeryan olacağım için belki sıkıntılı geçecek bu süreç üzerimi değiştirmede banyo yapmada sıkıntılar yaşayacağım ve senin yanımda olman gerekecek. ev işi vs hiçbir şey istemiyorum senden sadece yanımda ol yeter bana dedim. Kv inşallah halimden anlar da çok uzun kalmaz. Görümce de düşünüp gelişini iptal eder de biraz rahat oluruz. ( tabi pek öyle bir düşünce olacağını sanmıyorum ama dualarım bu yönde. umarım kabul olur )Bence kendi ailen kv ile kvnin yanında huzursuz olurlar.Hastane sonrası sen istirahatde olcaksın.Annen hizmet etse zoruna gider kv etse onlar laf edebilir.Bence annenler çocuk görmeye gelip bir iki gün durup şu an kv kp var biz onlar gittikten sonra geliriz derler Sonuçta dağ dağ üstünde olmuş ta ev ev üstünde olmamış .Görümcenin de aklınca hem annemle beraber olurum hem bebek görürüm demiş.O kadar kişiyle bir gün yatarsın iki gün yatarsın üçüncü gün illaki ayağa kalkmak zorundasın.K imi doğumuma kimse gelmiyor diye üzülür kimi paylaşılamaz
sen dogum yapıyorsun kayınbabanın eniştenın evinde işleri yok. benım kayınbabam utana sıkıla 5 dak ben gir dedımde girdı. annen kv gelsın erkeklerın işi yok. ben dogumlarda hıc kımseyı yatılı kabul etmedım gerek yoktuherkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
Bence de kesinlikle taviz vermeyin. Sonra annemler olur ailem, sonra olur sülalem. Vallahi önünü alamazsınız benim gibi. Dik duruşunuzdan hiçbir şey kaybetmeyin. Siz evinize dönünce gelsinler kvler.Ben doğuma kendi memleketime gideceğim dedim eşime. Eşim de annemler de oraya gelirler 1 haftaligina dedi. Ben de olmaz, benim annem hasta misafir agirlayamaz dedim. Sustu şimdilik ama taviz vermeyi düşünmüyorum.
Doğrusu eşime bu konuyu açmayı düşünüyorum ama bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağım. İnsanlara hak verip onların penceresinden bakmak çok da akıllıca değilmiş.Madem esiniz kapiyi aralamis, siz sonuna kadar aciverin. Esinizin ailesi cumbur cemaat gelirken sizin yakinlariniz neden yaza kadar beklesin. Gelme niyeti olan herkesi davet edeceginizi soyleyin esinize. Almisken cifter cifter al sisme yataklari dersiniz. Esiniz anlar sanirim bu mesaji.
Yatılı kabul edememe gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü aileler farklı bir şehirden geliyorlar. Yani mecburen kalacaklar. Ben ilk başta sadece anne babamın gelmesini istedim. Babam da bebeği gördükten 1 2 gün sonra gidecekti çünkü. Şimdi kv kp de gelecek. Kp kv gitmek istemediği sürece gitmez de. Birlikte ne kadar kalırlar onu da bilmiyorum.sen dogum yapıyorsun kayınbabanın eniştenın evinde işleri yok. benım kayınbabam utana sıkıla 5 dak ben gir dedımde girdı. annen kv gelsın erkeklerın işi yok. ben dogumlarda hıc kımseyı yatılı kabul etmedım gerek yoktu
Doğrusu eşime bu konuyu açmayı düşünüyorum ama bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağım. İnsanlara hak verip onların penceresinden bakmak çok da akıllıca değilmiş.
herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?