doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

Sen sakin,Bebek sakin oh mis gibi valla. Çocuk ağlasa ay acıktı diyenler mi dersin,sütün yetmiyor diyenler mi. İnsanı depresyona sokuyorlar valla. Her kadın çocuğuna kendi bakabilir ne var bunda. En güzelini yapmışsın valla.

bu ne ya ben doğursam gelecek bi kişi yok sizin eve doluşmak isteyen bi sülale var
gelenlerin hepsi bi zahmet sizde kalmasın
günlük ev mi kiralarlar otel mi öğretmenevi mi artık hangisi uygunsa.
wc ye bile rahat gidemezsin yav

yahu lohusa kadını rahatsız etmeye ne meraklı bu insanlar
ben kaynananın yerinde olsam annesi yanındayken ilk günden bile gidip de gelinimi rahatsız etmezdim açıkcası
doğumdan 3 gün sonra gider kocamla bir gün görüp geri gelirdim
hele görümcenin kocasıyla işi ne bu durumda yani oldukça saçma ama bunu onlar düşünemiyorsa eşin de laf edemiyorsa katlanacaksın artık.

Bence kendi ailen kv ile kvnin yanında huzursuz olurlar.Hastane sonrası sen istirahatde olcaksın.Annen hizmet etse zoruna gider kv etse onlar laf edebilir.Bence annenler çocuk görmeye gelip bir iki gün durup şu an kv kp var biz onlar gittikten sonra geliriz derler Sonuçta dağ dağ üstünde olmuş ta ev ev üstünde olmamış .Görümcenin de aklınca hem annemle beraber olurum hem bebek görürüm demiş.O kadar kişiyle bir gün yatarsın iki gün yatarsın üçüncü gün illaki ayağa kalkmak zorundasın.K imi doğumuma kimse gelmiyor diye üzülür kimi paylaşılamaz

olayın bir de sağlık yönü var....
yeni doğmuz savunmasız bir bebek, evde 8 kişi, bu da bolca mikrop demek
evi sık sık havalandırsanız bile, nefes, dokunma , sarılma, öpme ile yeni doğmuş bir bebek için tehlike çok yüksek
bir de sizin durumunuz var, sezeryan ameliyatı da olsanız ameliyat yeriniz ve dikişlerinize çok çok dikkat etmeniz gerekecek. loğusa bir kadına sadece annesi lazım, geri kalan misafirdir, ve durumunuz misafir karşılamak için uygun değil.
bebek kırklanmadan ziyaretler bile kısa tutulurken, siz küçük bir evde 8 kişi olutorsunuz.
olacak iş değil

görümcen gezecek zamanı bulmuş, kusura bakmasın da tatil yapacak başka bir yer bulsunlar.. ben olsam arar "sizi daha farklı bir zamanda ağırlamak isterim" der keserim o olayı.. bu ne yahu bütün millet evinizde..

Aynen aynen zaten lohusa depresyonu bence milletin karişmasindan oluyor bu çocuk aç bu çocuk üşüyor bu biberon olmaz bu bez olmaz şu şöyle bu böyle insana kafayi yedirtiyorlar. Zaten ilk günler bebeğe yetememe hissi de var al sana nur topu gibi depresyon
Annemle bi çatiştim ben

Ben doğuma kendi memleketime gideceğim dedim eşime. Eşim de annemler de oraya gelirler 1 haftaligina dedi. Ben de olmaz, benim annem hasta misafir agirlayamaz dedim. Sustu şimdilik ama taviz vermeyi düşünmüyorum.

bu konuyu annemle konuştum. Anneme de dedim siz gelip gitmek yapamazsınız sen bana bakacaksın dedim. Özellikle ilk hafta sana mutlaka ihtiyacım olacak. Sezeryan olacağım için belki sıkıntılı geçecek bu süreç üzerimi değiştirmede banyo yapmada sıkıntılar yaşayacağım ve senin yanımda olman gerekecek. ev işi vs hiçbir şey istemiyorum senden sadece yanımda ol yeter bana dedim. Kv inşallah halimden anlar da çok uzun kalmaz. Görümce de düşünüp gelişini iptal eder de biraz rahat oluruz. ( tabi pek öyle bir düşünce olacağını sanmıyorum ama dualarım bu yönde. umarım kabul olur )

sen dogum yapıyorsun kayınbabanın eniştenın evinde işleri yok. benım kayınbabam utana sıkıla 5 dak ben gir dedımde girdı. annen kv gelsın erkeklerın işi yok. ben dogumlarda hıc kımseyı yatılı kabul etmedım gerek yoktu

Madem esiniz kapiyi aralamis, siz sonuna kadar aciverin. Esinizin ailesi cumbur cemaat gelirken sizin yakinlariniz neden yaza kadar beklesin. Gelme niyeti olan herkesi davet edeceginizi soyleyin esinize. Almisken cifter cifter al sisme yataklari dersiniz. Esiniz anlar sanirim bu mesaji.

Ben doğuma kendi memleketime gideceğim dedim eşime. Eşim de annemler de oraya gelirler 1 haftaligina dedi. Ben de olmaz, benim annem hasta misafir agirlayamaz dedim. Sustu şimdilik ama taviz vermeyi düşünmüyorum.
Bence de kesinlikle taviz vermeyin. Sonra annemler olur ailem, sonra olur sülalem. Vallahi önünü alamazsınız benim gibi. Dik duruşunuzdan hiçbir şey kaybetmeyin. Siz evinize dönünce gelsinler kvler.

Doğrusu eşime bu konuyu açmayı düşünüyorum ama bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağım. İnsanlara hak verip onların penceresinden bakmak çok da akıllıca değilmiş.

Okumuş öğretmen olmuş gorumceniz ama anlayış yyönünden çok zzayıf. Siz o haldeyken o gezmeyi dusunuyor bir de. KKaynananizin uyarmasi lazım. Kızım şimdi zamanı değil diye.

Ay hatırladım konunu bende
çok yakın zamanda bi arkadaşım doğum yaptı.inanirmisiniz bilmem de 7 kişi geldi evine bazısı 40 gün bazısı 10 gün bazısı 1 hafta kaldi. Ordu gibi yaşadılar yeminle. gitmek dahi istemedim. kız resmen bi odaya hapis oldu. sonunda ne mi oldu?
1 ay olmadan sütü kesildi stresten.yok o bunu dedi öbürü şunu dedi die die kızın beyni döndü. gel gelelim bu olaylar 2 ay surdu , kimsede bende eksik kalaydim demedi. ne kadar çok insan okadar karmaşa. tavsiyem kısa kısa dönemlerde kimseyi kırmadan gelip görüp gitsinler.

Yatılı kabul edememe gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü aileler farklı bir şehirden geliyorlar. Yani mecburen kalacaklar. Ben ilk başta sadece anne babamın gelmesini istedim. Babam da bebeği gördükten 1 2 gün sonra gidecekti çünkü. Şimdi kv kp de gelecek. Kp kv gitmek istemediği sürece gitmez de. Birlikte ne kadar kalırlar onu da bilmiyorum.
valla düşünmekten başıma ağrılar giriyor

Siz hatayı en başından ailelerin 40 gün kalmasını düşünmekle ve söylemekle yapmışsınız.

Ben sezaryen oldum, 2 gün eltim kaldı hastanede yanımda. 2 günün sonunda eve geldim gelir gelmez daha oturmadan mutfağa geçip kahvaltı hazırladım. Ortalığı topladım kızımla ilgilendim. Tamam oturup kalkarken ağrım oluyordu ama o da bebeğime bakınca geçiyordu. Zaten bebekler ilk 15 gün sürekli uyur. O süre zarfında da toparlanmış oldum ben.

Keşke en başta ben kendim bakarım kimseye ihtiyacım yok deseydiniz. Emin olun ağrınız sancınız bile o kadar kalabalık güruhun gürültüsünden daha az yoracak, canınızı acıtacak. En kötü, bir hafta sizinkiler diğer hafta da kv ler gelsin gitsinler. Hayatlarında ilk defa mı çocuk görüyorlar anlamadım. Nedir bu görgüsüzlük bunlardaki. İnsan sorar "kızım bize ihtiyacın varmı, olursa ara söyle. Şimdi gelip kalabalık yapmayalım. Sen kimi istiyorsan yanında o olsun. Ömrü uzun olsun torunumuzun nasılsa gelip görürüz..." demeleri gerekirdi. Böyle görgüsüz düşüncesiz insanlara gerçekten tahammülüm yok. Kimse kırılır diye de düşünme. Olan sana olacak. Eğer gelirlerse gir odana al çocuğunu onunla ilgilen ne yaparlarsa yapsınlar diğerleri.

Doğrusu eşime bu konuyu açmayı düşünüyorum ama bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşacağım. İnsanlara hak verip onların penceresinden bakmak çok da akıllıca değilmiş.

En kotu ihtimal herkes gelirse de evde is dagilimi yapin en bastan. Anneniz yemek yapsin, kayinvalide evin temizligini halletsin. Gorumcenize de "gelen misafirleri sen agirlarsin diye dusunuyorum" deyin. Ertesi gun otele kacarlar. Siz de rahat edersiniz.

ne alaka ya benim bildigim anneler bebege bakmaya diger akrabalarda daha sonra bebek gormeye gelirler (oda oturmaya sadece), tama ablasi olabilir ama yani yatacak kalkacak yer yok diyorsunuz, belliki yariyil tatilinde gezecek kapi aramis onuda bulmus bebek gormeye diye gelip evinizi otel gibi kullanacaklar. Ben sizin yerinizde olsam hic yatak falan almakla ugrasmam sonucta size gelip birde gezme planlayan adamlar evinizi genisligini vede o tarihte size gelip kalacak kisilerin sayisini bilir, bilmiyorsa ogrenmesini saglayin. Yok eger bilerek ve dusuncesizlik ederek yinede geleceklerse gelsinler yerde yatarlar rezilligi goruncede cekip giderler.
Yeni dogurmus halinizle kim nerede yatacak derdine duseceginizi , ev yemek, misafir derdine duseceginizi saniyorlarsa cok buyuk yaniliyorlar. Ayrica o kadar uzun kimsenin kalmasina gerek yokki tama anneler ilk 1 hafta kalirlar sonra herkes kendi evine gider, ki sizde anne baba olmayi ogrenin diye. Sonucta sizin cocugunu cok zor ameliyatli bir dogumunuz olmazsa (insallah olmaz) kimsenin ozenle bakimina ihtiyaciniz yok, tabiki esinizinde size yardim edecegi varsyarak soyluyorum bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…