doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

İnanın benim de gönlümden geçen bu ama gidene kal kalana git denmez bilirsiniz. Ayıplanır bizim toplumumuzda.
Dualarım herkesin anlayışlı olup da fazla kalmaması yönünde. Sonuçta ben de çocuğumu rahat rahat sevebileyim, ona istediğim gibi bakabileyim değil mi?
Okumuş öğretmen olmuş gorumceniz ama anlayış yyönünden çok zzayıf. Siz o haldeyken o gezmeyi dusunuyor bir de. KKaynananizin uyarmasi lazım. Kızım şimdi zamanı değil diye.
Kv kızına çook düşkün. Hiiç de öyle bir şey söyleyeceğini sanmam. Kızının tırnağına zarar geleceğine benim ocağıma ateş düşmesini yeğler o derece diyeyim de gerisini siz hayal edin
 
Valla ilk konunda eşin haklıydı da şimdi kusura bakmasın suyunu çıkarmış. Eşinizle konuşun ve asla kabul etmeyin. He sırf görümce olsa neyse de enişte de geliyor elin adamının yanında nasıl rahat olabileceksiniz? Geçenlerde lohusa kuzenimi görmeye gittim, kız salmış memeler meydanda üstü başı süt içinde pijamalarla dolanıyor evde rahat rahat. Kayınpederin eniştenin yanında ayağınızı uzatsanız sorun olur. Sakın izin vermeyin bence.
 
Doğum öncesi bu kadar stress yapmayın. Geleceklerse de kendilerini agirlayacaklar. Kimse sizin kusurunuza bakamaz bu konuda. Kendileri yapıp kendileri yiyecekler kendileri temuzleyecekler. ANneniz de sadece sizinle ilgileneceği için ona da bisey diyemezler.
 
Ben de ilk konuda eşime hak verdim kv kp gelsinler dedim ama işte sonuç. Keşke en başından engel olsaymışım da sadece annem gelecek deseymişim belki kavga bile ederdik ama sonuçta ben rahat ederim.
 
Bu erkeklerin evde lohusa kadin varken yatılı kalma çabaları nedir anlamıyorum.
yaaa enistenin ne işi var allahaskina. gezecek kapı bulmuş kendine resmen.bence eşinizle konuşup bu işi bi açıklığa kavuşturun.
yoksa karmaşa dolu günler yakın demektir.
 
bukadar mi anlayissiz olur insanlar olmadi bütün sülale toplasip gelsinler ... :S zaten lohusalik piskolojisi olacak allah kolaylik versin.. ama burda esine laf düserdi ama bisey demiyormus :S sen dersen kötü seni görecekler
 
Kesinlikle katılıyorum. Yengem doğum yaptı ablası ve eniştesi gelecekti yanına ;rahat edemem geleceksen sen gel ama kocani getirme dedi. İnsanlar rahat etmek istiyor. Başkaları alınacak diye strese girmeyin.
 

Öğretmen evinde kalamazlar mı?
 
Ilk konuda ben de haksiz bulmustum seni.
Valla yuz vermeye gelmiyolarmis.
Ablasiyla sen konus yerimiz yok de, isterlerse otelde kalsinlar isterlerse gelmesinler.
 
Kendileri yapıp yiyecekler diyorsunuz ama masrafları bize yüklenecek. Eşim işe gidecek gelirken arayacaklar şu eksik getir şu bitmiş getir vs. Zaten yeterince borcumuz var, ve doğum dolayısıyla da olacak. Bir de masraf üstüne masraf...
Anneme bir şey demelerine asla müsaade etmem. Hele bir kelime bir şey duyayım toplarım pılımı pırtımı annemle birlikte dönerim. bırakırım çocuğu da kocayı da ne halleri varsa görsünler. Onları hiiççç çekemem kusura bakmasınlar...
bukadar mi anlayissiz olur insanlar olmadi bütün sülale toplasip gelsinler ... :S zaten lohusalik piskolojisi olacak allah kolaylik versin.. ama burda esine laf düserdi ama bisey demiyormus :S sen dersen kötü seni görecekler
Vallahi kötü bileceklerse bilsinler. Şimdiye kadar her şeylerine eyvallah çektik sesimizi çıkarmadık ama fazla da ısrarcı olmasınlar ben de kırıcı olmasını bilirim.
 
Lohusa insanın evine doluşma isteği sadece bizim topluma has bir özelliktir eminim..
Bitmez, anamız, danamız, eltimiz, eniştemiz, görümcemiz..
Kimse de akıl edemiyor mu, bu kız yeni doğum yapmış haliyle,yatılı misafiri ne yapacak diye..
Taviz vermeyin ama canınızı da sıkmayın,gelirlerse, alırsınız bebeğinizi odanıza çekilirsiniz, gerisi dışarda ne yaparsa yapsın.
 
Gezmeye gelmek için uygun bir zaman mı da hem bebek görmeye hem de gezmeye geleceklermiş? Başka akrabaları filan varsa onlarda kalsınlar. Yani tabii ki görmek ister yeğenini ama eviniz küçükse zaten kalabalık olacak gelip birkaç gün kalmalarına gerek yok. En fazla bir iki gün kalsınlar sonra gitsinler. Sen zaten o halinle iş filan yapma bırak onlar yapsın her şeyi.
 
bende kirmasini bilir.. ayiplanir dediginiz icin ben öyle dedim.. sonucta herkes kendi rahatina bakmali herkesin en dogal hakki.. kendiniz kalsaniz.. olmazmi kimse gelmese..

ben kimseyi istemedim yanima kendim ve esim hallettik herseyi
 
Bu ne yüzsüzlük, pes yahu. Sakın susma kabul etme, sustukça daha çok akraba çağırır. Lohusa lohusa evin içinde kaç tane erkek var kabus gibi, de kocana ''Ben habire çocuk emzireceğim niye elalemin adamının yanında kendi evimde rahat edemiyorum, otelde kalsınlar ben kalabalığa gelemem küçücük bebekle'' diye çıkışıver azıcık ya susma. Kv'ne de ''Ben kp'nin yanında salonda rahatça yayılamıyorum,'' falan dersin baktın çok kalıyorlar. Susarsan komşusunu bile getirir.
 
valla sizin konunuza kv kp gelsin diyenlerden biri benim ama görümce ve özellikle de eşinin hiiiç yeri olmamalı o süreçte. yeri gelecek kendi babanızdan çekinecek duruma gelceksiniz. sürekli memeler fora, kanamalar, pijama ile gezeceksiniz, gece uyuyamayacaksınız, yeri gelecek ağlayacaksınız, yeri gelecek annenize höyküreceksiniz (kendimden biliyorum) bu hassas dönemlerde görümceydi, enişteydi bunlara gerek yok.
eşinize ayynen bunları söyleyin. çocuğunuz biraz ele avuca gelsin sonra halası da gelecek tabi, kim görmek isterse gelir ama doğuma olmaz bence.
 

yuhh artık. .
başka akrabaları da var mıymış gelsinler sen hazır doğurmuşken?
diğer konunu hatırlıyorum eşiniz haklı diyenlerden biriydim
ama bukadarıda fazla yani.
yüz verince astar istemek gibi olmuş
 
Ben de gelmesinler demiyorum tabi ki halası da gelecek, dayısı da teyzesi de. ama hepsinin yeri ve zamanı olmalı. Eşim de ablasının bi yarıyıl tatili var onda da gelmek istiyorlar gelsinler diyeceğini düşünmüyordum açıkçası. Benim de doğum iznim var ama ben neden rahat geçiremiyorum o süreci? Beni düşünen/düşünecek kimse yok yani
 
Sen de bir annenin evladısın madem öyle. Şimdiden bu dertlere düşmen çok vicdansızlık yeri geliyor eşinin hareketi bile batıyor. Oğlumda eşim yalnız kalmasın dedim annem geldi doğuma ama eşimin ailesi cümbür cemaat 2 görümce kaynana 1 kayın gorumcelerin çocukları kocaları geldiler annem onlara hizmet etmekten bana bakamadı biri de elini birşeye sürmedi. Annemi getirdiğime pişman oldum şimdi ders oldu bu doğumu kendi memleketimde annemin yanında rahat rahat yapacağım. Eşinin onlara söylemesi gerek ama eşin de hiç soyleyecek gibi değil ne deyim Allah anlayış versin onlara yoksa her şekilde gelecekler şans dilemekten başka birşey diyemiyorum sana
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…