- 22 Ağustos 2015
- 280
- 284
- 53
- Konu Sahibi yasam_destek
-
İnanın benim de gönlümden geçen bu ama gidene kal kalana git denmez bilirsiniz. Ayıplanır bizim toplumumuzda.Ay hatırladım konunu bende
çok yakın zamanda bi arkadaşım doğum yaptı.inanirmisiniz bilmem de 7 kişi geldi evine bazısı 40 gün bazısı 10 gün bazısı 1 hafta kaldi. Ordu gibi yaşadılar yeminle. gitmek dahi istemedim. kız resmen bi odaya hapis oldu. sonunda ne mi oldu?
1 ay olmadan sütü kesildi stresten.yok o bunu dedi öbürü şunu dedi die die kızın beyni döndü. gel gelelim bu olaylar 2 ay surdu , kimsede bende eksik kalaydim demedi. ne kadar çok insan okadar karmaşa. tavsiyem kısa kısa dönemlerde kimseyi kırmadan gelip görüp gitsinler.
Kv kızına çook düşkün. Hiiç de öyle bir şey söyleyeceğini sanmam. Kızının tırnağına zarar geleceğine benim ocağıma ateş düşmesini yeğler o derece diyeyim de gerisini siz hayal edinOkumuş öğretmen olmuş gorumceniz ama anlayış yyönünden çok zzayıf. Siz o haldeyken o gezmeyi dusunuyor bir de. KKaynananizin uyarmasi lazım. Kızım şimdi zamanı değil diye.
Ben de ilk konuda eşime hak verdim kv kp gelsinler dedim ama işte sonuç. Keşke en başından engel olsaymışım da sadece annem gelecek deseymişim belki kavga bile ederdik ama sonuçta ben rahat ederim.Valla ilk konunda eşin haklıydı da şimdi kusura bakmasın suyunu çıkarmış. Eşinizle konuşun ve asla kabul etmeyin. He sırf görümce olsa neyse de enişte de geliyor elin adamının yanında nasıl rahat olabileceksiniz? Geçenlerde lohusa kuzenimi görmeye gittim, kız salmış memeler meydanda üstü başı süt içinde pijamalarla dolanıyor evde rahat rahat. Kayınpederin eniştenin yanında ayağınızı uzatsanız sorun olur. Sakın izin vermeyin bence.
bukadar mi anlayissiz olur insanlar olmadi bütün sülale toplasip gelsinler ... :S zaten lohusalik piskolojisi olacak allah kolaylik versin.. ama burda esine laf düserdi ama bisey demiyormus :S sen dersen kötü seni göreceklerherkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
Kesinlikle katılıyorum. Yengem doğum yaptı ablası ve eniştesi gelecekti yanına ;rahat edemem geleceksen sen gel ama kocani getirme dedi. İnsanlar rahat etmek istiyor. Başkaları alınacak diye strese girmeyin.Valla ilk konunda eşin haklıydı da şimdi kusura bakmasın suyunu çıkarmış. Eşinizle konuşun ve asla kabul etmeyin. He sırf görümce olsa neyse de enişte de geliyor elin adamının yanında nasıl rahat olabileceksiniz? Geçenlerde lohusa kuzenimi görmeye gittim, kız salmış memeler meydanda üstü başı süt içinde pijamalarla dolanıyor evde rahat rahat. Kayınpederin eniştenin yanında ayağınızı uzatsanız sorun olur. Sakın izin vermeyin bence.
herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
Kendileri yapıp yiyecekler diyorsunuz ama masrafları bize yüklenecek. Eşim işe gidecek gelirken arayacaklar şu eksik getir şu bitmiş getir vs. Zaten yeterince borcumuz var, ve doğum dolayısıyla da olacak. Bir de masraf üstüne masraf...Doğum öncesi bu kadar stress yapmayın. Geleceklerse de kendilerini agirlayacaklar. Kimse sizin kusurunuza bakamaz bu konuda. Kendileri yapıp kendileri yiyecekler kendileri temuzleyecekler. ANneniz de sadece sizinle ilgileneceği için ona da bisey diyemezler.
Vallahi kötü bileceklerse bilsinler. Şimdiye kadar her şeylerine eyvallah çektik sesimizi çıkarmadık ama fazla da ısrarcı olmasınlar ben de kırıcı olmasını bilirim.bukadar mi anlayissiz olur insanlar olmadi bütün sülale toplasip gelsinler ... :S zaten lohusalik piskolojisi olacak allah kolaylik versin.. ama burda esine laf düserdi ama bisey demiyormus :S sen dersen kötü seni görecekler
bende kirmasini bilir.. ayiplanir dediginiz icin ben öyle dedim.. sonucta herkes kendi rahatina bakmali herkesin en dogal hakki.. kendiniz kalsaniz.. olmazmi kimse gelmese..Kendileri yapıp yiyecekler diyorsunuz ama masrafları bize yüklenecek. Eşim işe gidecek gelirken arayacaklar şu eksik getir şu bitmiş getir vs. Zaten yeterince borcumuz var, ve doğum dolayısıyla da olacak. Bir de masraf üstüne masraf...
Anneme bir şey demelerine asla müsaade etmem. Hele bir kelime bir şey duyayım toplarım pılımı pırtımı annemle birlikte dönerim. bırakırım çocuğu da kocayı da ne halleri varsa görsünler. Onları hiiççç çekemem kusura bakmasınlar...
Vallahi kötü bileceklerse bilsinler. Şimdiye kadar her şeylerine eyvallah çektik sesimizi çıkarmadık ama fazla da ısrarcı olmasınlar ben de kırıcı olmasını bilirim.
herkese selam,
Gelelim şimdiki konuma:
Ben de gelmesinler demiyorum tabi ki halası da gelecek, dayısı da teyzesi de. ama hepsinin yeri ve zamanı olmalı. Eşim de ablasının bi yarıyıl tatili var onda da gelmek istiyorlar gelsinler diyeceğini düşünmüyordum açıkçası. Benim de doğum iznim var ama ben neden rahat geçiremiyorum o süreci? Beni düşünen/düşünecek kimse yok yanivalla sizin konunuza kv kp gelsin diyenlerden biri benim ama görümce ve özellikle de eşinin hiiiç yeri olmamalı o süreçte. yeri gelecek kendi babanızdan çekinecek duruma gelceksiniz. sürekli memeler fora, kanamalar, pijama ile gezeceksiniz, gece uyuyamayacaksınız, yeri gelecek ağlayacaksınız, yeri gelecek annenize höyküreceksiniz (kendimden biliyorum) bu hassas dönemlerde görümceydi, enişteydi bunlara gerek yok.
eşinize ayynen bunları söyleyin. çocuğunuz biraz ele avuca gelsin sonra halası da gelecek tabi, kim görmek isterse gelir ama doğuma olmaz bence.
Sen de bir annenin evladısın madem öyle. Şimdiden bu dertlere düşmen çok vicdansızlık yeri geliyor eşinin hareketi bile batıyor. Oğlumda eşim yalnız kalmasın dedim annem geldi doğuma ama eşimin ailesi cümbür cemaat 2 görümce kaynana 1 kayın gorumcelerin çocukları kocaları geldiler annem onlara hizmet etmekten bana bakamadı biri de elini birşeye sürmedi. Annemi getirdiğime pişman oldum şimdi ders oldu bu doğumu kendi memleketimde annemin yanında rahat rahat yapacağım. Eşinin onlara söylemesi gerek ama eşin de hiç soyleyecek gibi değil ne deyim Allah anlayış versin onlara yoksa her şekilde gelecekler şans dilemekten başka birşey diyemiyorum sanaKv kızına çook düşkün. Hiiç de öyle bir şey söyleyeceğini sanmam. Kızının tırnağına zarar geleceğine benim ocağıma ateş düşmesini yeğler o derece diyeyim de gerisini siz hayal edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?