doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

Konunuzu hatırladım evet ama bu kadarı fazla bence tamam anne babalar idare edilir görmeleri hakkı,görümceninde görmesi hakkı ama bunda siz mudahil olmadan eşiniz hemen devreye girmeliydi.Abla evde kv ,kp,anne ,babam var hiç rahat edemezsiniz ,bunlardan biri gitsin sizi daha çok rahat ettirim diyerek kestirip atabilirdi.Sanırım alınmasından korkuyor eşiniz,zor bir durum ama genede idare edebilirseniz edin derim ,hiç tatsızlık yaşanmasın bu güzel günde kırgınlar olmasın diye ,evet onların düşünmesi gerekiyor ama düşünememişler işte ,

Bak canim kırk gun kırk gun seksen gün eder 3 ay yanı doğumdan en fazla on gün sonra toparlanacaksin zaten bu kadar kişiyle bu kadar ay küçük bi evi paylaşmayı göze alıyormusun
Yarı kırka kadar annen gelir yarı kırktan sonra yirmi günde KV tamam işte tabi sen bilirsin de
Gorumcene gelince bi kaç gün ne ya bide kicinda kuyruguda var lohusa olan evin içinde yabancı erkekler
Gorumcende çok rahatmis eşine istemiyorum de bir suru insan bir suru mikrop getirir eve yeni bebek olacak o evde iyi dusun
Emzircem dicen tuvalette uzun kalmak isticen hiç rahat edemicen soyliyim
Esinde ablası güçlenmesine diye şişme yatak bile alacak
Benim ki olsa sonra geliverin derdi hadi işlerine

bebeği görmek için gelmeleri tamam da, özellikle görümcenin gezmeyi de araya sıkıştırması ne kadar saçma olmuş. baban ve k.pederin de uzun uzun kalması çok gereksiz. anneler tamam, iyi de anlaşıyorlarsa yardımlaşarak işlerini yaparlar. sen de bebişinle ilgilenirsin. diğer konunu bilmiyorum. evli de değilim. ama ben ailelerden uzak bir yerde olsam, doğumumu gider kendi ailemin bulunduğu şehirde yapardım. kendimi toplayana kadar da ailemin evinde kalırdım. madem şu anda bunu yapamiyorsun, onlar varken evde hasırın yansa dünya umurunda olmasın. yat, kalk, kapını kapat sadece bebeğinle ilgilen. loğusa halinle kimseye hizmet edecek değilsin. ayıp olur vs diye de hüç düşünme, ayıp mayıp olmaz. onlar yemeğini, temizliğini yapsın. sen kapat kapını rahatına bak. ama erkeklerin kendi baban da olsa 40 gün sizde kalmalarını hiç uygun bulmadım. bunu çözüme kavuşturman lazım.

1 haftadan sonrası gereksiz. Evli evine, köylü köyüne.
Ayrıca onlar evdeyken sakın iş yapmayın, madem geliyorlar, size de baksınlar. Gidince başınızın çaresine nasıl olsa bakacaksınız.

Konunuzu hatırlıyorum ve o konunuzda da söylemiştim, doğum kadın için çok zor ve insan rahat etmek ister.

Tüm sülalecek sizde mi kalınacak, ben olsam asla kabul etmezdim. Ve yerinizde olsam ilk 20 gün sadece ANNEM kalsın isterdim.

Koca ailesine merhamet yaramıyor kardeşim, elini veren kolunu kaptırıyor ben anlamıyorum yeminle...

Not: Çok da güzel fırsat geçmiş eline, derdim ki başlarım milletin keyif etmesine, kimseyi istemiyorum annem gelecek o bakacak bitti

önceki konununda eşini haklı bulmuştum kayınvalide ve kayınpederinde gelmesi gerektiğini yazmıştım
bu konuda tamamen seni haklı buluyorum.. yer olmayan bi yere üstelik yeni doğum yapmış bi kadının yanına gezmeye gelmek ne kadar düşüncesiz bir davranış. bence eşinle konuş onlarda yaza gelsin..

bence erkegın işi yok benım gorusum bu aonucta emzırcen enşi

bebegeı emzırcen kanamn olcak kayınpederın be eniştenen o evde işi yok kayınpeder gelır bır gun gıder o ayrı ama günlerce hngı erkek bır lohusa kdının yanında durur sacma. bence oakdar kadınım durmasıda mantıksoz cünkı her agızdan bır ses gelecek şunu şöyle yap et vs. ıyıcene bulalcaksın. ablasınında helekı eniştesının hıc ışı yok . eşin kusura bakma ama cokdüsşüncesız gibi..

Yok daha neler ya enistenin ne işi var sen o haldeyken bide hizmet beklerler şimdi bence istemediğini söyle direk

Benim ailem de eşimin ailesi de aynı şehirdeler. Ben de orda doğum yapmak istedim fakat eşim oraya gidersen annemlerde kalırsın dedi şaşırdım kv hadi neyse de kp olacak hiç olur mu? Bir de 40ı çıkmadan evden de çıkamayız ki anneme götüreyim diyeyim. O zaman gitmem ben de dedim. Ailesi eşim için çok kıymetli ama keşke onlar da eşimin verdiği değeri kendisine gösterseler. Ben dışarıdan görebiliyorum eşimi sömürdüklerini ama eşim gözleri kapalı onların istekleri olsun diye uğraşır durur.
Senin bebek altından mı diye düşünmeden geçemiyo insan
Valla ben de çok merak ediyorum. İlk torunları, kıymetli olması benim se hoşuma gidiyor ama bu yapılan kıymetten başka bir şey olsa gerek...

Yok daha neler ya enistenin ne işi var sen o haldeyken bide hizmet beklerler şimdi bence istemediğini söyle direk
Valla kimse kusura bakmasın o haldeyken kimseye hizmet edemem. Kendi annem babam dışında kimseyi zorla getirmiyorum gelecek olan başının çaresine baksın bakamayan da gidip kendi evinde kalsın bu kadar basit.

Lohusa kadının daha kırkı dolmamış bebeğin evine "hem bebeği sevelim hem gezelim" diye gelinmez. Bence eşine uygun bir dille anlat o da ablasına eniştesine anlatsın.
Kv kpye çok diyecek laf yok ama. Yine de çok uzamasa kalış süreleri iyi olur

Bazı şeyler değer vermek değil bence, doğumdan sonra ben annemde kaldım ama gün aşırı kv kp geldi, 11 12den önce gitmediler, bu evde de bebek var uykusuz kalıyolar demediler, öğlen 2 3 gibi gel 11 12den git, mutfaktan çıkmıyoduk annemle, adı bebek görme ama bebek 18 saat uyuyo zaten

Lohusa kadının evine bebek bahane edip gezmeye gelmek nasıl bir mantık ya?
Hiç mi kendini bilmez bi insan?
Bebeği çok mu görmek istiyorsun?
Gör ve dön!
Kendinide başka yerde gezdir bi zahmet.

o ne yaa.. bazı insanlar ne kadar düşüncesiz..
kimin yanında rahat ediyorsan onun gelmesi gerekir böyle zamanlarda.. bir sürü derdin olacak zaten..
bir de kalabalıkla mı uğraşacaksın? Allah sabır versin cidden..

Onceki konunda da belirtmistim sadece anneler uzun sureli ve donusumlu olarak kalmali, babalar sadece ziyarete gelmeli, lohusa kadinin evinde yatili erkek misafir de nedir yahu ?dugune gelir gibi uzun sureli yatili misafir de gereksiz bunj esine anlat ve o munasip dille konussun ailesiyle, herkes ne kadar densiz yaaaa

Amaaan en iyisi yat ve naz yap lohusayken.. Kim de ne yapıyorsa yapsın. Sana hizmet etsinler. Kimsenin de alınmaya gücenmeye hakkı yok.

Ben de tam olarak aynı fikirdeyim ama bunu diğerlerinin görmek istememesi çok anlamsız. Başta da belirttiğim gibi babam çok kalmaz doğumdan 2gün sonra gider ama kp kvyi bırakıp gitmez. Kv de keyfine göre ne zaman gitmek ister Allah bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…