doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

iyi de böyle cümbür cemaat insan daha geriliyor

sadece annem ve babam vardı 25 gün kaldılar

gidecekleri tarih belli idi onu bile beklemek zor geldi

bebeğe ve bize karışmadılar

annem yemek ve temizlik yaptı şunu yap deyince yaptı vs

babam markete vs gitti çıktı balkonda oturdu

ama yine de bağımsız yaşayan, benim gibi evine sürekli birileri gelip gitmeyen birine bu bile çok geldi

kv ile düşünemiyorum bile

onlar gitti bizim de huzurumuz geldi

ziyaret tabii ki olur şehir dışı olunca bir kaç gün gelinir ama çokkkkk kalabalık bunalır insan kış günü dışarı çıkılmaz kapı pencere açılmaz vs vs

Tabi ki kalabalık olmasini tasvip etmiyorum. Ama en azından yanınızda size yardım edecegine inandığımız birinin olması şart ha illaki anna kaynana da değil esiniz yanınızda ise o da yeter. Benim eşim nöbetçi olduğu için sık sık ben annemin kalmasını çok istemiştim. O zaman hep biraz daha kalsaydım keşke niye gönderdim diye pişmanlık yaşadığım çok olmuştu.

Aynı bizim durum
Önceki konundada yazmıştım
Bende kara kara düşünüyorum

o konuda eşine hak verenlerden biriydim.

bu konuda hak veremedim elbette.

kesinlikle hayır demelisin. hani ne gerek var evi doldurmaya. bir de gezeceklermiş, tey allahım, sen o minicik kuzu ile ne halde olacaksın acaba.
kimse bunu düşünmüyor değil mi, sen de kimseyi düşünme lütfen, yeteri kadar düşündün sevgili eşinin ailesini.

Allah yardımcın olsn öncelikle. Sakın hizmet edicem diye kalkma ama bu sefer de evin her tarafını karıştırıp kendi evleri gibi davranırsa hoşuna gitmeyecektr,kendimden biliyorum

Anadolunun gereksiz dugun dogum adetlerinden nefret ediyorum

Dogum yapacak kisi annesini yaninda ister. Eger annesi yoksa kv yardim isterse kv gelir. Cekirge surusu gibi bi evde gunlerce kalmanin anlami nedir Allah askina..

ha ha aslında konu sahibi sıkıntını hafifletmek için kendi doğumumu örnek vereyim sana.

doğumuma kendi ailem, eşimin ailesi 2 abisi eşleri çocukları, benim 2 kardeşim ve eşleri geldiler.

ne güzel değil mi :)))
gerçi hepsi bir gece kalıp gitti, çok da kötü olmadı ama iyi de olmadı, ben kimseyle görüşemedim, hep başka odada çocukla yalnızdım. onlar salonda güldü eğlendi, benim içimde kaldı :)

bence misafir güzeldir de, herkes bir arada olmuyor ya....

Bence yeni dogum yapmis kadinin evine sadece annesi ve kayinvalidesi gelmeli, onlar yardimci oluyor cunku. Kp dahil erkek olmasi cok can sikici, surekli emzireceksiniz,kanamaniz olacak, rahat dolasmak isteyeceksiniz. Bebek cok minik, mikroplara acik, fazla insan, hava soguk, ev havalanmayacak.uyumak isteyeceksiniz ama cok insan olunca ne mumkun.
Guzel agirlamak falan cok sacma yaa, bir de onu mu dusuneceksin. benim icim daraldi valla dusununce.

Neden bukadar rahatsız oluyorsunuz bebek gorme heyecanları var gelıp gordunler cekeceksın okadar .Insanların hevesını kırma derım.İdare et ve yap masraf.

Sen hiçbirşey yspmıcaksın canım kendinle ve bebeğinle ilgileniceksin. Eşine de tembih ediceksin öyle senin ve bebeğinin odası sürekli kalabalık olmicak. Gerisini bırakacaksın eşin halletsin yada madem düşüncesizlik edip o telaşedr geliyorlar nerde istiyorlarsa orda yatsınlar. Emin ol o paikolojiyle umrunda olmuyo zaten şimdiden canını sıkıp da bebeğini de strese sokma.
Sağlıcakla bebeğine kavuştursun rabbim inşallah.

Benimde doğum yakın ve biraz benziyor durumlarımız. Ama benim kayınvalide çok anlayışlı sağolsun çünkü yanlız geliyor baban yakışık kalmaz yeni doğum yapacaksın dedi. Ben gelsin babada yanlız kalmasın dedim kibarlık olsun diye ama rahat edemezsin kızım dedi Görümceme işten fırsat bulursan gel dedim, eltim kızıyla geliyor Ben hepsine gelsin dedim zevkli olur kalabalıkta..Benim ailem yakın oturuyor günlük gelir giderler zaten. Sende kafana takma bulurlar bir yer kıvrılır yatarlar, zaten rahat edemezlerse kendileri gider. 40 gün çok fazla ama hem kendi ailen için hem eşinin ailesi için. 10 gün yeterli olmazmı ki

Son durum nedir..
Son durum şu; Kp gelmek istemiyormuş. Kv gelme hevesinde, nasıl gelebilirim diye düşünüyor. Görümcemle birlikte gelme ihtimalleri yüksek ama görümcemin durumu(dolayısıyla eniştenin durumu) da net değil henüz. Benim ailem geliyor Allah nasip ederse. Babam doğumdan 2 gün sonra dönerim diyor. Şimdilik sadece annemin kalacağı net o da kaç gün olur belli değil. Hayırlısı olsun.
Neden bukadar rahatsız oluyorsunuz bebek gorme heyecanları var gelıp gordunler cekeceksın okadar .Insanların hevesını kırma derım.İdare et ve yap masraf.
Kimseyi kırmadım zaten. Ama insanların bir şeyleri bahane ederek keyif yapmak için geleceğini düşünmek rahatsız ediyor. Üstelik sıkıntılı zamandayken.
Masraf et diyorsunuz da borç ödemekten inanın ki ay sonunu getirmekte zorlanıyoruz. Ama Allah büyüktür elbet bir yol bulunur o zaman. Hayırlısı olsun.

Erkekler lohusa kadının yanında kalmaktan hoşlanmazlar.Ne babanız ne kp ne enişte kalmaz. Görümcenizin en fazla kalacağı üç dört gün .Kocası zaten huzursuz olur fazla durmak istemez .Her zaman gelemiyorlarmış uzaktan geliyorlarmış madem az sıkın dişinizi.

Anneler babalar tamamda abasinin vre enistesinin isi neymis orda beklesinler 40 ciksin cocugun coookkk dusuncesiz insan var cok

Ay resmen yuz vermissin simdide astarini istiyolar, yazik sana vallahi... ben olsam dogurduktan sorna deliye vurup kimseyi istemiyorum lanet olsun deyip lohusaligin altina saklanirdim. Benimki atarli gelin isi tabi sen bana uyma ay ne diyim bilemedim cok uzuldum allah yardimcin olsun.

K
keyıf yapmak ıçın degıldır ya bebek heycanı varya benım de yegenım dogacak olsa bende gıderım tabı fazla kalmam ama gıttıgım dede yardımcı olurum sızde acıkca belırtın hızmet edemıyecegınızı .

gelmek isteyene gelme denmez ki. Hepsinin başımızın üzerinde yeri var; ama gelmelerinin de bir yeri zamanı olmalı diye düşünüyorum. Aslında sıkıntı olan gelmeleri de değil baştan beri böyle belirsizlik durumu. Önce gelmeyiz diyorlar biz ona göre plan yapıyoruz sonra hobaaaaa tüm aile geleceğiz diyorlar ona da eyvallah buyrun diyoruz; bu sefer de gelebiliriz de gelmeyebiliriz de diyorlar. Hani net bir şey olsa ona göre biz de hazırlıklı oluruz yani. Öyle değil mi? Zaten az bir zaman kaldı doğuma, geldiler gelmediler diye bir de onu düşünüp kendimi strese sokacağım neredeyse
Lohusa halimle benden hizmet bekleyeceklerini sanmıyorum. En azından öyle umuyorum. Keyif konusuna gelince bu benim değil eşimin söylediği bir şey. Hem bebeği görmeye gelirler hem de gezerler, dedi. Mutlaka ona da böyle bir söylem gelmiştir ki bana böyle iletti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…