- Konu Sahibi yasam_destek
-
40 gün yanında birinin durması gerekliliğini sadece büyükler söylemiyor. Doktorlar da bunu tavsiye ediyorlar. Çünkü lohusalik döneminde bedenen ve ruhen çok yıpranmış oluyorsunuz hormon seviyeleri değişiyor. Bu konuda eğitim almistik üniversitede hocamız anne bu dönemde bebeğini bile öldürmeye kalkabilir o yüzden mümkün mertebe biri yanında bulunmali demişti.yanı sadece işlere yardımcı olmaları yönünden değil. Ayrıca herkes bu dönemi aynı şekilde atlatmaz kimi sorunsuz ve hafif kimi de ağır atlatir.
iyi de böyle cümbür cemaat insan daha geriliyor
sadece annem ve babam vardı 25 gün kaldılar
gidecekleri tarih belli idi onu bile beklemek zor geldi
bebeğe ve bize karışmadılar
annem yemek ve temizlik yaptı şunu yap deyince yaptı vs
babam markete vs gitti çıktı balkonda oturdu
ama yine de bağımsız yaşayan, benim gibi evine sürekli birileri gelip gitmeyen birine bu bile çok geldi
kv ile düşünemiyorum bile
onlar gitti bizim de huzurumuz geldi
ziyaret tabii ki olur şehir dışı olunca bir kaç gün gelinir ama çokkkkk kalabalık bunalır insan kış günü dışarı çıkılmaz kapı pencere açılmaz vs vs
Aynı bizim durumherkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
Görümcenle çok mu samimisiniz veya kardeşi ile çok mu bağlı da gelicem diyor. Pes yani. İnsan biraz anlayışlı olur.
Neyse boşver canım. Onbeş tatile kadar toparlamış olursun biraz.
Sana tek tavsiyem ilk etapta ev işlerine karışma onlar yapsın takılsınlar. Zaten çocuk yoracak. Yoksa alıştırırsan evde hizmetçi gibi dolanır durursun[/QUOTE
Öncelikle Allah yardımcn olsn. Hizmet yapmaya kalkma sakın ama bu sefer de herkes kendi evi gibi her yeri açıp karıştırırlarsa canın sıkılır gibi. Kendimden biliyorum
Sen hiçbirşey yspmıcaksın canım kendinle ve bebeğinle ilgileniceksin. Eşine de tembih ediceksin öyle senin ve bebeğinin odası sürekli kalabalık olmicak. Gerisini bırakacaksın eşin halletsin yada madem düşüncesizlik edip o telaşedr geliyorlar nerde istiyorlarsa orda yatsınlar. Emin ol o paikolojiyle umrunda olmuyo zaten şimdiden canını sıkıp da bebeğini de strese sokma.herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
herkese selam,
Gelelim şimdiki konuma:
Son durum şu; Kp gelmek istemiyormuş. Kv gelme hevesinde, nasıl gelebilirim diye düşünüyor. Görümcemle birlikte gelme ihtimalleri yüksek ama görümcemin durumu(dolayısıyla eniştenin durumu) da net değil henüz. Benim ailem geliyor Allah nasip ederse. Babam doğumdan 2 gün sonra dönerim diyor. Şimdilik sadece annemin kalacağı net o da kaç gün olur belli değil. Hayırlısı olsun.Son durum nedir..
Kimseyi kırmadım zaten. Ama insanların bir şeyleri bahane ederek keyif yapmak için geleceğini düşünmek rahatsız ediyor. Üstelik sıkıntılı zamandayken.Neden bukadar rahatsız oluyorsunuz bebek gorme heyecanları var gelıp gordunler cekeceksın okadar .Insanların hevesını kırma derım.İdare et ve yap masraf.
Erkekler lohusa kadının yanında kalmaktan hoşlanmazlar.Ne babanız ne kp ne enişte kalmaz. Görümcenizin en fazla kalacağı üç dört gün .Kocası zaten huzursuz olur fazla durmak istemez .Her zaman gelemiyorlarmış uzaktan geliyorlarmış madem az sıkın dişinizi.Son durum şu; Kp gelmek istemiyormuş. Kv gelme hevesinde, nasıl gelebilirim diye düşünüyor. Görümcemle birlikte gelme ihtimalleri yüksek ama görümcemin durumu(dolayısıyla eniştenin durumu) da net değil henüz. Benim ailem geliyor Allah nasip ederse. Babam doğumdan 2 gün sonra dönerim diyor. Şimdilik sadece annemin kalacağı net o da kaç gün olur belli değil. Hayırlısı olsun.
Kimseyi kırmadım zaten. Ama insanların bir şeyleri bahane ederek keyif yapmak için geleceğini düşünmek rahatsız ediyor. Üstelik sıkıntılı zamandayken.
Masraf et diyorsunuz da borç ödemekten inanın ki ay sonunu getirmekte zorlanıyoruz. Ama Allah büyüktür elbet bir yol bulunur o zaman. Hayırlısı olsun.
Ay resmen yuz vermissin simdide astarini istiyolar, yazik sana vallahi... ben olsam dogurduktan sorna deliye vurup kimseyi istemiyorum lanet olsun deyip lohusaligin altina saklanirdim. Benimki atarli gelin isi tabi sen bana uymaherkese selam,
Gelelim şimdiki konuma:
keyıf yapmak ıçın degıldır ya bebek heycanı varya benım de yegenım dogacak olsa bende gıderım tabı fazla kalmam ama gıttıgım dede yardımcı olurum sızde acıkca belırtın hızmet edemıyecegınızı .Son durum şu; Kp gelmek istemiyormuş. Kv gelme hevesinde, nasıl gelebilirim diye düşünüyor. Görümcemle birlikte gelme ihtimalleri yüksek ama görümcemin durumu(dolayısıyla eniştenin durumu) da net değil henüz. Benim ailem geliyor Allah nasip ederse. Babam doğumdan 2 gün sonra dönerim diyor. Şimdilik sadece annemin kalacağı net o da kaç gün olur belli değil. Hayırlısı olsun.
Kimseyi kırmadım zaten. Ama insanların bir şeyleri bahane ederek keyif yapmak için geleceğini düşünmek rahatsız ediyor. Üstelik sıkıntılı zamandayken.
Masraf et diyorsunuz da borç ödemekten inanın ki ay sonunu getirmekte zorlanıyoruz. Ama Allah büyüktür elbet bir yol bulunur o zaman. Hayırlısı olsun.
gelmek isteyene gelme denmez ki. Hepsinin başımızın üzerinde yeri var; ama gelmelerinin de bir yeri zamanı olmalı diye düşünüyorum. Aslında sıkıntı olan gelmeleri de değil baştan beri böyle belirsizlik durumu. Önce gelmeyiz diyorlar biz ona göre plan yapıyoruz sonra hobaaaaa tüm aile geleceğiz diyorlar ona da eyvallah buyrun diyoruz; bu sefer de gelebiliriz de gelmeyebiliriz de diyorlar. Hani net bir şey olsa ona göre biz de hazırlıklı oluruz yani. Öyle değil mi? Zaten az bir zaman kaldı doğuma, geldiler gelmediler diye bir de onu düşünüp kendimi strese sokacağım neredeyseErkekler lohusa kadının yanında kalmaktan hoşlanmazlar.Ne babanız ne kp ne enişte kalmaz. Görümcenizin en fazla kalacağı üç dört gün .Kocası zaten huzursuz olur fazla durmak istemez .Her zaman gelemiyorlarmış uzaktan geliyorlarmış madem az sıkın dişinizi.
Lohusa halimle benden hizmet bekleyeceklerini sanmıyorum. En azından öyle umuyorum. Keyif konusuna gelince bu benim değil eşimin söylediği bir şey. Hem bebeği görmeye gelirler hem de gezerler, dedi. Mutlaka ona da böyle bir söylem gelmiştir ki bana böyle iletti.K
keyıf yapmak ıçın degıldır ya bebek heycanı varya benım de yegenım dogacak olsa bende gıderım tabı fazla kalmam ama gıttıgım dede yardımcı olurum sızde acıkca belırtın hızmet edemıyecegınızı .
gelmek isteyene gelme denmez ki. Hepsinin başımızın üzerinde yeri var; ama gelmelerinin de bir yeri zamanı olmalı diye düşünüyorum. Aslında sıkıntı olan gelmeleri de değil baştan beri böyle belirsizlik durumu. Önce gelmeyiz diyorlar biz ona göre plan yapıyoruz sonra hobaaaaa tüm aile geleceğiz diyorlar ona da eyvallah buyrun diyoruz; bu sefer de gelebiliriz de gelmeyebiliriz de diyorlar. Hani net bir şey olsa ona göre biz de hazırlıklı oluruz yani. Öyle değil mi? Zaten az bir zaman kaldı doğuma, geldiler gelmediler diye bir de onu düşünüp kendimi strese sokacağım neredeyse
Rahat ol biraz, herşey olacağına varıyor.Bu kadar herşeyi ince detay düşünme.Doğumunu yaparsın gelen gelir bebeği görür evine gider .Sen stres yaptığınla kalırsın.Ocakta doğum yapacakmışsın şimdiden stres yapıyorsun kendi kendini yiyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?