doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

Bence eşine söyle arasın onları daha sonra gelmelerini söylesin.Yoksa açar ben arar söylerim hiç de çekinmem burası küçücük ev istemiyorum o kadar insanı aynı anda yatıya diye azıcık diş göster canım.Sen sessiz kaldıkça ablasını arar plan bile yaparlar valla.

Lohusa bir bayanin evinde nasil bir kalabalik bu?
Ayrica babaniz, kp ve enisteniz..
Eviniz kucuk ve o kadar erkekle nasil bir lohusalik yasamayi dusunuyorsunuz?
Kanamaniz olacak, kimi zaman banyoya ya da wc'ye kosacaksiniz, bebek geceleri uyutmayacak, buldugunuz yerde uyumak isteyeceksiniz, kimi zaman hormonlar yuzunden sinirli olacaksiniz ya da aglayacaksiniz, emzirmeyi ogrenene kadar 10 dk 1 meme vereceksiniz, gogusleriniz catlayacak acik tutacaksiniz.. Daha bir suru sey..

Yani sizin misafir agirlicak bir durumunuz yok!
Sisme yatakla filan olacak isler degil onlar,
Sadece anneler gelsin, ablasi ve erkeklerin hepsini hic dusunmeden kiskislayin bence!

Bir de daha yeni dogmus el kadar yavruya saygisizlik bu ya!
Mumkun mertebe sakin, huzurlu, sessiz ve anneyle bebegin basbasa kalacagi bir ortam olmali dogumdan sonraki 1 ay!

Allah kolaylik versin size!

(7 ay once dogum yaptim ve lohusalik denen sey zor bir sey!)

Ben ilk doğumumda sıkıntı yaşadım. KV ve kp hastanede dır dır bi susmadılar annemde yanımdaydı valla ben annem evde yanımda kalsın dedim onlarda geri döndü. Zaten annemde 3 gün zor durdu Sezeryan halimle ilk çocuktu ama idare ettim. Şimdi 2. Yolda eşimle konuştum hastanede kalabalık istemiyorum dedim. Eve gelince gelsinler dedim doğumdan bi kaç gün sonra haber vericez zaten görümcemde ocakta doğum yapacak onada giderler.

O kdar da olmaz anne baba gelmeli bira şekilde idare edilebilir de diğerleri tatile geluyor belli ki. benCe biz onların olduğu şehre gidelim okadar kisi buraya kadar yorulacagina ikincisi biz gidelim deyin durumun absurtlugunu anlar belki de . ya da Siz de bizden gelmek isteyenler de var diyip sayın dökün bi kaç kişiyi
tam bunalım yapacaklar

Valla ben senin yerinde olsam hiiiiiçççç umrumda olmaz ben hamileyim lohusayım der çekilirim kendi yatacak yerlerini kendileri ayarlasınlar derim ki bakın çarşaflar şurda koltuk da şurda .. Kendileri yatsın kalksın pişirsin taşırsın sen bebeğini düşün gerisini düşünme

salla gitsin ya canim kim geliyosa gelsin sen dogacak bebisini dusun sunger yataklar oluyo hesapli onlardan alin zorlamaz okadar gerisine de karisma...

bızımde gelınımız dogum yaptıgında ben cekındım rahatsız olmasın kalabalıkta bunalmasın dıye yanına cok gıtmedım içerlemıs kırılmıstı,genc olarak yanımda senı gormek ısterım onlar buyuk ancak mısafır agırlıyor yemek yapıyor temızlık yapıyor sen bana arkadaslık eder yalnız bırakmaz yanımda oturursun dıye ozellıkle benıde ıstemıstı

zaten gezmeye gelceklermıs cok sıkıntı olmaz bence sureklı evde olmaz
sımdı onlara gelme desen kımseyı ıstemeyen gelın olarak konusur ıyıce tavır yapar uzak olurlar bıdaha ıhtıyacın oldugundada hıc gelmezlerbence sen yat kalkma gelen gelsın her ısını gelen yapsın
bunu aıle dusunup konusmustur bence

Ben habersiz doğuma girdim pişman değilim
Annemler ve kayınvalidemler hastaneye vardığında bende bebeğimde odaya dönmüştük bile
Hem şaşırıp hem sevindiler, hemde tantana sevmem ben bundan kurtuldum
Annem 2 gün hastanede 2 gün evde kaldı. Sonra ben kendim yolladım
40 gün biri dursun diyorlar ya o bana saçma geliyor, 40 gün uzun bir süre herkesin düzeni kendine

Sırf konumu gördüğüm için giriş yaptım arkadaşım sen anlatırken benn bunaldım inan lohusayken tahammülğn öyle azalıyorki bende kalan falan olmadı ama ziyarete gelen uzun uzun akşama kadar oturan bile bunaltıyor insanı şuanki ruh halinde olmuyorsun Yanlız kalmak istemiyorsun ama birileri gelince de bunalıyorsun annem ve kayınvaliden hariç gerisi fazlalık ne yap ne et yer yok de gelmesinler ne düşüncedizler enişte kayınpeder pijamalarla yatacaksın emzireceksn sık sık rahat edemeyeceksn

Kendilerine tatil, gezme planları yapıyorlar, pes..
Benim fikrim sana iş yükü olmayacak bile olsa ki bu pekmumkun degil yani k'mse seni anlamıyor.. dogumyapmak, bebek sahibi olmak bukadar basitmi..az insan sana en buyuk iyilik, bencillik zamanı degil

küçük bir bebeğin o kadar kalabalık bir ortamda kalması hiç sağlıklı değil ki mikroba açık olacak bebek yazık günah

Lohusa kadının evinde ne iişi var herkesin yaaa! İlk bebeğiniz mi sizin? Soruyorum çünkü onca kişiyi lohusa iken eve almak akıl harcı değil. Benim ailem gelse bile hastaneden eve çıkınca belli bi gün ilk 1 ay falan kimse gelemez o evime. Kp ve kayınlarım hastanede görürse görür beni. değilse evime cümbüş cemaat bilhassa (bana göre) yabancı erkekleri doldurmam. Eşim babam dışındada her erkek yanancıdır bana.
Mantıklı olun biraz. Fikrinizi söleyin ve onların düşüncesizliği yüzünden ömrünce unutmayacağın kabus gibi cinnet gibi bi lohusalığın geçer haberin olsun.

Yok artık ama yani ..mahremiyet Nerede. ? Ev mi düğün salonumu , süt vereceksin vs enişteni kayinbabaya bi ton kadin

bence en önemli konu yeni doğmuş bir bebeğin kalabalıktan uzak bir evde ilk günlerini geçirmesi yani sonuçta küçücük her şekilde mikrop kapabilir
e birde sen lohusasın evinde bırak misafir olmasını rahat olman lazım
bunları düşünmüyormu aile büyükleri kuzum yaa
madem millet evinde toplanacak sende o zaman keyfini sür :)
bırak evinin işini yemeğini herşeyini yapsınlar sende bebeğine bak

Çok haklısın herkesin düzeni var 40 gün uzun bir süre okadar uzun kalmanın ne anlamı var. Benim ilk doğumum erken olmuştu ne bizimkilerin nede eşimin ailesinin haberi vardı. Ben doğumdaykwn aramış eşim o kadın 8 saatlik yoldan uçarakmı geldi anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…