- 3 Nisan 2014
- 36.527
- 149.464
- 798
- Konu Sahibi yasam_destek
-
Herkes kendini ne kadar da düşünüyor dimi işin için kendi menfaatleride var gezecekmiş görümcesi hemde bebek görcekmiş, bu kadıncağız doğuran bir mal mı sadece ya. Ben doğurdum bir hafta sonu kadınlı erkekli misafirler geldi çocuğumu emzirecek yer bulamadım yatak odamda müsait deildi zaten yavrum mememi almıyordu emzirene kadar rahat 1 saatim kan ter içinde geçiyordu düşünün artık yani. Herkese basit geliyor doğurmak o psikolojiyi skıntıyı yaşamak. Ben bide yorgunum yüzüm düşük duruyormuş farkında deilim dışardan nasıl göründüğümün eşim üstelik benle kavga etmişti suratsız duruyorsun gelen bi daha gelmicek sayende diyip misafirleri düşünmüştü.ben olsam herkes geldiğinde evi terkederdim kesin.. al bebeğini otele yerleş gidene kadar millet ne bu ya..
zaten ilk günler oturup kalkmak uyumak bile problem onca insan ufacık bebek olucak iş mi.. hele erkeklerin ne işi var lohusa kadının evinde.. rahat yatamazsın emziremezsin.. hem eşinizin hem sizin sadece anneleriniz gelsin .. öyle 40 gün kalmaya ne gerek var onuda anlamadım ..
Herkes kendini ne kadar da düşünüyor dimi işin için kendi menfaatleride var gezecekmiş görümcesi hemde bebek görcekmiş, bu kadıncağız doğuran bir mal mı sadece ya. Ben doğurdum bir hafta sonu kadınlı erkekli misafirler geldi çocuğumu emzirecek yer bulamadım yatak odamda müsait deildi zaten yavrum mememi almıyordu emzirene kadar rahat 1 saatim kan ter içinde geçiyordu düşünün artık yani. Herkese basit geliyor doğurmak o psikolojiyi skıntıyı yaşamak. Ben bide yorgunum yüzüm düşük duruyormuş farkında deilim dışardan nasıl göründüğümün eşim üstelik benle kavga etmişti suratsız duruyorsun gelen bi daha gelmicek sayende diyip misafirleri düşünmüştü.
Tebrik etmek için gidilir ama onunda bi zamanı var ben rahat 1 ay geçsin öle giderim ya da 40ı çıksın alır hediyemi giderim. Doğum olayı abartılıyırda doğuranın halinden anlayan yok ne büyük çelişki.ya ben pazar günü acil doğuma girdim öğlen 12 de p.tesi sabah 10 gibi evdeydim 1 saate kalmadı k.v ve eşimin abisi geldi.. yahu bir fırsat verin dimi bi nefes alalım .. zaten erkek çok zor oluyor cidden .. 40 gün falan düşünemiyorum bile kaçar giderdim kesin evden..
bir de ben yapı olarak biraz metanetliyim sanırım bana kalsa kimse gelmesin çok gereksiz.. bu doğum olayıda çok fazla abartılıyor anlayamıyorum..
İlk konunda seni haksız görmüştüm ama şimdi gerçekten evin içi baya kalabalık olacak.herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
Ben habersiz doğuma girdimpişman değilim
Annemler ve kayınvalidemler hastaneye vardığında bende bebeğimde odaya dönmüştük bile
Hem şaşırıp hem sevindiler, hemde tantana sevmem ben bundan kurtuldum
Annem 2 gün hastanede 2 gün evde kaldı. Sonra ben kendim yolladım
40 gün biri dursun diyorlar ya o bana saçma geliyor, 40 gün uzun bir süre herkesin düzeni kendine
Ben kendi adıma konuştum zaten iyi olmasam annemi göndermem, iyi olmasam ben git desemde annem gitmezdi40 gün yanında birinin durması gerekliliğini sadece büyükler söylemiyor. Doktorlar da bunu tavsiye ediyorlar. Çünkü lohusalik döneminde bedenen ve ruhen çok yıpranmış oluyorsunuz hormon seviyeleri değişiyor. Bu konuda eğitim almistik üniversitede hocamız anne bu dönemde bebeğini bile öldürmeye kalkabilir o yüzden mümkün mertebe biri yanında bulunmali demişti.yanı sadece işlere yardımcı olmaları yönünden değil. Ayrıca herkes bu dönemi aynı şekilde atlatmaz kimi sorunsuz ve hafif kimi de ağır atlatir.
Ben olsam gelen kimseye güler yüz göstermezdim. Yüzümü asıp otururdum. Onlarla hiç konuşmazdım. Kendi annemi ve bebeğimi yanıma alırdım ayrı odaya çekilirdim hiçbir şekilde evime gelenlerle iletişim kurmazdım kendilerini acayip şekilde sığıntı gibi zannedip gitmek için gün sayarlardı.herkese selam,
bir önceki konumu bilenler vardır mutlaka. Bilmeyenler için de kısaca açıklama yapayım:
Ocak ayında doğum yapacağım kısmetse. Hamile kaldığımı ailelerle paylaştığımızda kv doğumuma anne babamın gelmesinin daha uygun olduğunu söylemişti. Benim annem 40 gün kadar kalacak sonra kv ile yer değiştirecekti. Sonra da kv 40 gün kadar kalacaktı. Plan bu şekildeydi. Ancak doğum yaklaştıkça kv kp gelmek istediklerini eşime çıtlatmışlar. Eşim bana söylediğinde önce yerimiz yok, evimiz küçük sığamayız demiştim. Eşimin bu tepkime içerlemişti (sesi düştü demiştim konuda). Yine de ailesine söylememiştik, akşam konuşup kararlaştıracaktık. Bu konuda ne yapmam gerektiğini sormuştum. Genel anlamda eşimin haklı olduğunu, onun ailesinin de gelmesinin uygun olacağı yönünde tepkiler almıştım. Aldığım cevaplar doğrultusunda haksızlığımı kabul edip eşime kv ve kp gelmek istiyorlarsa onları da beklediğimizi söylemesini istedim. Bu konu tatlılıkla halloldu.
Gelelim şimdiki konuma:
Doğuma hem benim ailem gelecek hem de kv kp geleceklerdi. Ancak 2 gün önce öğrendim ki eşimin ablası ve eniştesi de gelmek için plan yapıyorlarmış. Eşimin ablası öğretmen, yarıyıl tatilinde gelip birkaç gün (o birkaç gün net olarak kaç gün belli değil) kalacaklarmış eşiyle. Hem çocuğu görmeye hem de gezmeye geliyorlarmış. Benim sorum şu: Şimdi ben bu durumda nasıl davranmalıyım? kv kp gelsinler başımın üzerinde yerleri var dedim; ama görümcemin bu sıkışıklıkta gelmesi mantıklı mı? yatağımız vs fazla yok ama eşim şişme yatak alırız idare ederiz diyor. E sonuçta doğum yapacağım, zaten masrafımız olacak. Bir de şişme yataktı vs ona mı masraf edelim?
Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
NOT: eşim kv kp ile kapıyı araladı, korkarım ki yarın öteki gün dayım halam teyzem gelmek istiyor der. Nasıl çıkacağım bu işin içinden
Bizim gelin 2 hafta önce annemlerde doğum yaptı. 1 hafta sonra çıldırıp gittibu konuyu ne zaman görsem afakanlar basıyor benı
herkese, her şeye başlarım valla.
ben dogumumu yapayım, gelmek ısteyen 1-2 ay sonra gelsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?