- 2 Eylül 2015
- 310
- 298
- 33
- Konu Sahibi yasam_destek
-
aynen öyle ben her ıkı cocugumdada ıstemedım gğnlğk geldıler evlerıne gıttıler oda hergün degıl. annesı benım ne annem nede kvdem. elimde sagolsun 3 hafta ızın aldı herseyın ğatesınden geldım
Ben de böyle olmasından yanayım ama kv gitmek istemez de ben kalacağım derse valla olay çıkar gibi. Beni düşünüp de erken gitmeye karar verirler umarım.Bizim de sizinkine benzerdi durumumuz. Annemler dogumdan bi iki hafta once geldiler. Kayinvalidemler de dogum yaptigim gun gelip iki uc gun kalip gittiler.ben annemlerle kaldim bi sure daha. En mantiklisi bu bence.
yazdığın daha önceki şeylerden kvalidenin annenden anlayışlı olduğu izlenimi verdin bize.Ben de böyle olmasından yanayım ama kv gitmek istemez de ben kalacağım derse valla olay çıkar gibi. Beni düşünüp de erken gitmeye karar verirler umarım.
Kv min anlayışlı olduğu doğru; ama lohusa olacağım için annemin yanımda kalması daha uygun olur. Eğer kv ben kalacağım diye ısrar ederse annem bize yük olmak istemeyeceği ve kendisine ihtiyaç duyulmadığını düşünüp gitmek isteyebilir. Ve bu benim hiç de istemediğim bir durum. Sonuçta onlar bir müddet sonra yine gelecekler. Ve ailemden daha uzun süre kalacaklar. ben de aradaki süre zarfında annemle olmak istiyorum. Bu benim hakkım değil mi?yazdığın daha önceki şeylerden kvalidenin annenden anlayışlı olduğu izlenimi verdin bize.
Kv değil de annen sorun çıkarmasın?
Neden takıksın kadına bu kadar?
Gelmese rahatlacaksın sanki.
Konu bebeğe bakmak değil. bana bebek bakımı konusunda yardımcı olacaklar. sonra kendime yetip yetmediğimi görecekler. belki de toparlanabilirsem daha erken de gidebilirler. 4o gün max. süre sadece. o kadar olacağı net değil yani.Bir de doğumdan sonra neden o kadar bakıyorlarki bebeğe, onlar bakacaksa siz karı koca olarak nasıl anne baba olduğunuzu anlayacaksınızki..
Bence her ikisi de ilk hafta gelsin ve gitsinler
Canım sen bunları düşünme bence.. Zaten sana o halde kimse iş yaptırmaz. Evin büyüklüğünü, yatak yorgan sayısını da eşin düşünüversin bir zahmetHerkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı?
İnşallah siz de en kısa zamanda bu mutluluğu tadarsınız. Rabbim size de hayırlı evlatlar nasib eyler. Belki de ben fazla abartıp kafamda kurguladığım için sıkıntı yapıyorum, belki de her şey çok daha güzel olacak ve ben kendime stres yaptığımla kalacağım. Hayırlısını diliyorum. İnşallah beklediğimden çok daha güzel geçer herkes ağız tadıyla evine döner.Canım sen bunları düşünme bence.. Zaten sana o halde kimse iş yaptırmaz. Evin büyüklüğünü, yatak yorgan sayısını da eşin düşünüversin bir zahmetKeşke ben de hamile kalsam da herkes gelse.. Böyle şeylerle mutluluğuna gölge düşünme. Evinize gelen misafir gibi ağırlanmaya gelmiyor zaten.
Hamile olduğun için hassassın canım sadece. Kimse senden ağırlanma beklemiyor. Rahat olİnşallah siz de en kısa zamanda bu mutluluğu tadarsınız. Rabbim size de hayırlı evlatlar nasib eyler. Belki de ben fazla abartıp kafamda kurguladığım için sıkıntı yapıyorum, belki de her şey çok daha güzel olacak ve ben kendime stres yaptığımla kalacağım. Hayırlısını diliyorum. İnşallah beklediğimden çok daha güzel geçer herkes ağız tadıyla evine döner.
Karar verdik zaten. 2 ailede gelecek hayırlısıyla. Dün eşimle de konuştuk, sonuçta eşimin ailesinin ilk torunları. Büyük bir heyecanla bekliyorlar. Hem gelmek isteyene gelme diyerek kıramayız dedi eşim. Haklıydı da. Ben de kabul ettim. Gelsinler dedim. Hayırlısı olsun inşallah. Her şeyin güzel olması, zamanın da güzel geçmesi için dua ediyorum sadece.Bence eşine sesin ailen gelmesin gibi bişey dememelisin. Senin ailen nasıl geliyorsa onunkinin de gelmeye hakkı var. Ayrıca sevin bence gelmek istiyorlar diye... Öyle sorumsuz aileler var ki.. Neyse bana kalırsa bir yolunu bulun her iki aile de gelsin. Bu zamanlar güzel zamanlar her zaman yaşanmıyor. Ailelerinde bu anın tadını çıkarmaya hakkı var bunu onlara yaşatmalısınız.. Bu arada şimdiden gözünüzaydın, allah analı babalı büyütsün..
Tabikide hakkin ne demek hakkin degil ya.Kv min anlayışlı olduğu doğru; ama lohusa olacağım için annemin yanımda kalması daha uygun olur. Eğer kv ben kalacağım diye ısrar ederse annem bize yük olmak istemeyeceği ve kendisine ihtiyaç duyulmadığını düşünüp gitmek isteyebilir. Ve bu benim hiç de istemediğim bir durum. Sonuçta onlar bir müddet sonra yine gelecekler. Ve ailemden daha uzun süre kalacaklar. ben de aradaki süre zarfında annemle olmak istiyorum. Bu benim hakkım değil mi?
Gelmeyecekler demiyorum, tabi ki de gelecekler başımın üzerinde de yerleri var ama ben anlayışlı olup doğumdan sonra fazla kalmamalarından yanayım. Çünkü kp in yanında rahat edemem o sıkıntılı süreçte. Kendi babam da gelecek ama o çok kalmaz çünkü dayanamaz, sıkılır gitmek ister.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?