Doğuma kim gelsin sorunsalı

Boyle sacma sey gormedim. Bir taraf geliyor, yeni torunlari goruyor, diger taraf 1.5 ay bekliyor torun gormek icin. Siz gordunuz mu boyle bir sey hayatinizda? Cidden cok sacma ya. Basbayagi haksizlik ve bencillik var bu iste. Es hakli. Sizin aileniz 40 gun sonra gelsin madem sigmiyorsunuz.

Herkesin kendi karar ve düsüncesi fakat ben ilerde dogumdan sonra kimseyi istemezdim. Bu süreci tüm zorlulukari ile mutluluklari ile esim ile paylasarak atlatmak isterim. Zaten anladigim kadari ile annelik icgüdüsü o kadar güclü ki, dogumdan sonra kadin bilir o bebege nasil bakacagina (birazda tabi bilinclenerek, kitap okuyarak)

Büyükler cogu zaman "biz daha iyi biliriz" mentalitesinde olduklari icin, bu bir lohusa kadini baya zor duruma birakabilir. Kendi annen bile olsa. Sürekli tavsiyelerden dolayi "öyle tutma, söyle gaz cikar,.." yeni dogum yapmis biride daha özgüvensiz olabilir, annelige alismasi daha fazla zaman alabilir. Yani bu konuda önerecegim sey, her iki anne baba gelsin, 1 hafta kalsin sonra tekrar gitsinler.

Ha illede biri gelsin yardim etsin düsüncesindeysen, yine iki cift gelsinler bebeyi görmek icin ama sadece erkekler gitsinler. Zaten onlarda bir müddet sonra sikilirlar. Dedeler 2-3 yasindaki torun ile eglenebiliyorlar fakat yeni dogan bebe ile birsey yapamadiklari icin sikilabilirler.

Ha bu sefer iki kalan dünür rekabete girip, tüm atmosferi zehirde edebilirler. O halde bence halen herkesin 1 hafta kalip gitmesi en mantiklisi gibime geliyor.

Ne kadar dikkate alirsiniz bilmiyorum ama yerinizde olsam kimseyi o kadar uzun tutmazdim yanimda. Bende lohusayim ve herşeye karişilmasindan sıkıldım artik.
Hele kvnin her söylediği batti Allahtan 2 gün kaldi gitti.

hıc böyle bır ışe gırışmeyın derım. arkdasımda calıstı bır kvdesı bır annesı baktı ve bunaldı. evde hıc yanlız kalmıcaksınız. cocugunuzu onlar buyutecek üstelık bır kvdenız bırde sızın annenız . kendınız bakın evdanıza özelıkle ılk 3 yıl cok önemlı

Çok doğru düşünüyorsunuz.
Tecrübe ile sabit annem bile beni strese soktu. Evim kaloriferli ve sicak sürekli bu çocuk üşüyor diye diye bitirdi beni

ben bu bakım ıhtıyacı duyanları anlamıyorum ben kımseyı ıstemedım esım ızın aldı ış yerınden kendımız halletık. üstelık dogumlardan sonra yatmak ıyı degıl hareket edecen. yok kv yok annen her agızdan bır ses cıkacak ne gerek var

erkek nıye gelsın ztn görsun gıtsın evıne. sonucta kanama oluyor emzırcen vs

Bugünkü aklım olsa, lohusalık dönemimi eşimle tek başıma geçirirdim. Hoş kendi annem sadece 20 gün kaldı ama,o bile yetti arttı.
aynen öyle ben her ıkı cocugumdada ıstemedım gğnlğk geldıler evlerıne gıttıler oda hergün degıl. annesı benım ne annem nede kvdem. elimde sagolsun 3 hafta ızın aldı herseyın ğatesınden geldım

Çok doğru düşünüyorsunuz.
Tecrübe ile sabit annem bile beni strese soktu. Evim kaloriferli ve sicak sürekli bu çocuk üşüyor diye diye bitirdi beni

Ben yurtdisinda yasiyorum, burda herkes kendi bebegine bakiyor, kocalar yeni dogum yapmis eslerini yardim ediyor. Sonucta anneanne, babaanne gelirse, o koca ve yeni baba olmus insaninda sorumluluklari azaliyor ki yalnis. O'da bez degistirmeli, banyo yaptirmayi ögrenmesi lazim. Bastan ögretmezsen, bir iki ay sonra o büyükler gittiginde o'da rahatliga alismis olup karisi ile bircok sorun yasar.

Tabi bana sorarsan Türkiye ve Türk kültüründe baba rolu cok kisitlaniyor. Dogumda bile erkekler yok. Onu hic aklim almiyor zaten. Hayatin dönüm noktasi, o kadar aci yasiyorsun ve kadin olarak tek basina aslinda ikinizin olan evladiniza tek basina dogum ediyorsun

Canim cok zorlu bir surec seni bekliyor
Aslinda oyle boyle bi sekilde halloluyor da ..ben cok kafaya takmistim bu durumu kp yaninda rahat edemem die gelmesini istememistim hic lohusa kadinin yaninda ne isi varki kp in hatta hastanede ziyarete biraz uzun kalmisti cok ayip bence kanamam var yatiyorum orda icimden defol git diye bagiriyodum resmen sukurki dogumda eve gelince annem kalmisti 1 hafta digerleri slk slk gelip donuyirlardi

Herkes demiş ama bende diyim çok bencilce bir düşünce bu..Kendi annenle babanın canı canda eşinin ailesinin canı patlıcan mı? Niye onlar 40'ından sonra görüyormuş bebeği? Ya hepsi gelsin yada hiçbiri gelmesin. Böyle bir ayrımı yapamazsın..

babaların o kadar zaman sızde ne ısı var...lohusa olacaksınız lohusalıkta afedersınız neredeyse göğüsler dısarda dolaşılır....dakka bası bebek emzırılır...evde babanız bıle olsa rahat edemezsınız...olcak ıs degıl
anneler gelsın bırlıkte kalsınlar..hem karsı tarafıda kırmamıs olursunuz
ama babalar gelsın görsun ve gıtsın doğru olan bu

Ya insan yeni dogacak bebegini mi dusunsun kendi cektigi aciyi mi dusunsun bide su buyukleri mi dusunsun valla dogum yapmakla bitmiyor buyukler herzaman slklntiboluyor ya tamam torunlari en dogal haklari gormek ama kalmaya hi gerek yok bence herseyden once gelinin lohusa annenin rahatligi dusunulmeli

aynen bende yurt dısındayım dogumdada yanımdaydı eşim bakımdada

yahu babaların ne ısı var kac ay evde. Sen nasıl rahat edeceksın kı. Herkes gelsın doguma babalar 2 gun sonra donsun senın annen kalsın yanında bır ay sonra kayınvalıden bır ay kalır donusumlu. Babaların yanında nasıl rahat edeceksın

Eșin haklı canım anneler gelsin, sonrasını anneler ile konușup planlarınız.
Doğumdan nekadar sonra çalıșmayı düșünüyorsun.
Haaa dedelerede sen hastaneden çıkana kadar sizin evde idare eder sonra dönerler

okurken bile içim sıkıldı.en iyisi gelmek isteyen gelsin. eşinle aranı bozma . sonuçta kimseye gelme diyemezsin.doğumdan sonra her işini kendin yapmaya çalış kv ve anne de bize ihtiyaç yok deyip giderler. çalışmaya başlayınca gelirler .

Doğuma herkesin gelmesi uygundur.Ha kayınvaliden gelir bebegi görür bir iki gün kalır gider sonra gelir onu bilemem kendi tercihi.Ama bir insanın torununu görmek için 1,5 ay beklemesi pek olası değil.

Bu msjları okudum da benim durumun tam tersi benim de annm geldı sonra ben 40ı cıkana kadar annemde kaldım cınku sehır degısıklıgı oldu ev tasıncaktı annem de de babam erk kars var cok rahat edılmıyo hemde esım bebekten ayrı kalmak zorunda kaldı cunku ev degıstı ve okadar sure annemde kalamazdı ben kendı evime geçtim ve kv kp 4aylıkken ilk defa bebegımı grmeye geldı bnde annen niye gelmedı neden gec geldıker diye kavga cıkarmıstım hala sinir oluyorum sizce normal mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…