- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi yasam_destek
-
hıc böyle bır ışe gırışmeyın derım. arkdasımda calıstı bır kvdesı bır annesı baktı ve bunaldı. evde hıc yanlız kalmıcaksınız. cocugunuzu onlar buyutecek üstelık bır kvdenız bırde sızın annenız . kendınız bakın evdanıza özelıkle ılk 3 yıl cok önemlıHerkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı?
Çok doğru düşünüyorsunuz.Herkesin kendi karar ve düsüncesi fakat ben ilerde dogumdan sonra kimseyi istemezdim. Bu süreci tüm zorlulukari ile mutluluklari ile esim ile paylasarak atlatmak isterim. Zaten anladigim kadari ile annelik icgüdüsü o kadar güclü ki, dogumdan sonra kadin bilir o bebege nasil bakacagina (birazda tabi bilinclenerek, kitap okuyarak)
Büyükler cogu zaman "biz daha iyi biliriz" mentalitesinde olduklari icin, bu bir lohusa kadini baya zor duruma birakabilir. Kendi annen bile olsa. Sürekli tavsiyelerden dolayi "öyle tutma, söyle gaz cikar,.." yeni dogum yapmis biride daha özgüvensiz olabilir, annelige alismasi daha fazla zaman alabilir. Yani bu konuda önerecegim sey, her iki anne baba gelsin, 1 hafta kalsin sonra tekrar gitsinler.
Ha illede biri gelsin yardim etsin düsüncesindeysen, yine iki cift gelsinler bebeyi görmek icin ama sadece erkekler gitsinler. Zaten onlarda bir müddet sonra sikilirlar. Dedeler 2-3 yasindaki torun ile eglenebiliyorlar fakat yeni dogan bebe ile birsey yapamadiklari icin sikilabilirler.
Ha bu sefer iki kalan dünür rekabete girip, tüm atmosferi zehirde edebilirler. O halde bence halen herkesin 1 hafta kalip gitmesi en mantiklisi gibime geliyor.
erkek nıye gelsın ztn görsun gıtsın evıne. sonucta kanama oluyor emzırcen vsBiz de sizinle aynı durumdaydı. 1 sene önce doğum yaptım. Doğumdan birkaç gün önce annemle kayınvalidem geldi doğumdan 3 gün sonra kayınvalidem gitti annem kaldi. Babamla kayinbabam 2 haftalıkken birkaç günlüğüne gelip döndüler. Annem bir ay kaldı sonra bir sure de kaynanam geldi kaldı. Hiç de problem yasamadik. Babalar uzun sureli gelmesin rahat edemezsiniz. Doğru düzgün oturup kalkamayacaksiniz bile. Erkekler varken daha da zorlanirsiniz.
aynen öyle ben her ıkı cocugumdada ıstemedım gğnlğk geldıler evlerıne gıttıler oda hergün degıl. annesı benım ne annem nede kvdem. elimde sagolsun 3 hafta ızın aldı herseyın ğatesınden geldımBugünkü aklım olsa, lohusalık dönemimi eşimle tek başıma geçirirdim. Hoş kendi annem sadece 20 gün kaldı ama,o bile yetti arttı.
Çok doğru düşünüyorsunuz.
Tecrübe ile sabit annem bile beni strese soktu. Evim kaloriferli ve sicak sürekli bu çocuk üşüyor diye diye bitirdi beni
Herkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı?
aynen bende yurt dısındayım dogumdada yanımdaydı eşim bakımdadaBen yurtdisinda yasiyorum, burda herkes kendi bebegine bakiyor, kocalar yeni dogum yapmis eslerini yardim ediyor. Sonucta anneanne, babaanne gelirse, o koca ve yeni baba olmus insaninda sorumluluklari azaliyor ki yalnis. O'da bez degistirmeli, banyo yaptirmayi ögrenmesi lazim. Bastan ögretmezsen, bir iki ay sonra o büyükler gittiginde o'da rahatliga alismis olup karisi ile bircok sorun yasar.
Tabi bana sorarsan Türkiye ve Türk kültüründe baba rolu cok kisitlaniyor. Dogumda bile erkekler yok. Onu hic aklim almiyor zaten. Hayatin dönüm noktasi, o kadar aci yasiyorsun ve kadin olarak tek basina aslinda ikinizin olan evladiniza tek basina dogum ediyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?