Doğuma kim gelsin sorunsalı

Ben kimseyi istemedim gizlice doğuma gittim
Ama biz aynı şehirdeydik diye şanslıydım
Curcuna sevmediğimden netleşir de ameliyathaneye alınırsam öyle ara ailelerimizi demiştim eşime
Ailelerden önce ben odama gelmiştim bile
Pişman değilim
Sonra da öyle günlerce aylarca kimse kalmadı yanımda, yine tercihen
Annem 2 gün hastanede 2 günde bizim evde kaldı

Sizinki uzak diye daha zor iş birine gel diğerine gelme denmez bu durumda

Birkere dedelerin o kadar uzun süre ne işi var lohusa kadının yanında. Ben şunuda anlamıyorum. Tamam her doğum farklıdır herkesin kaldırabileceği yükte farklıdır ama ayaklandıktan sonra tek bakmayı deneseniz. Zaten işe başlayınca hep yanınızda birileri olacakmış. Şu anda farkında değilsiniz ama bu durum karı koca ilişkinizide fena halde etkileyecek. En azından doğum izninizde biraz başbaşa kalın.

1. Her ne olursa olsun doğum çok zor ve kadının konforu düşünülmeli.
2. KV ile aran nasıl bilmiyorum ama anne ile kv hele de bebek söz konusu olunca tartışma kaçınılmaz oluyor.
3. 40 gün çok fazla. Annen 15 gün kalsın sen toparlanırsın. Kv sonraki 15 gün. Erkekler sonra gelsinler veya gelip gitsinler. Ben olsam babam da olsa doğumdan sonra eşim dışında evde bir erkek istemem. Yok dikişim açıldı, yok sütüm kesildi, pijamayla dolaşma gibi şeyleri başkasının yanında yapamam.
4. Zaten 40 gün kız tarafı 40 gün erkek tarafı kalırsa siz de bıkarsınız. Herşey tadında bırakılmalı.
5. Doğumu ve anne olmayı keyifli hale getirin, eziyete dönüştürmeyin.

Babalarin dogumda ne isi var ki? Insan biraz anlyisli olur ,sana sadece kendi annen lazim yeni dogum yapmis biri olarak soyluyorum,baska kimsenin yaninda rahat edemiyorsun hele bir de dogum yapar yapmaz ziyarete gelen dusuncesizleri de goz onunde bulundurunca baya bir yardima ihtiyacin olur ama erkegin yaninda insan rahat yatamaz dinlenemez esine bunlari anlat da sadece kendi annenin gelmesine ikna olsun

Sizin babanız görmek istiyorsa onun ki de istiyor demek ki. Esiniz çözüm bulmuş ona da olmaz demişsiniz. Bu bencillik neden? Neden 40 ı çıktıktan sonra geliyor? İnsan torununu görmeyi neden 40 gün neden beklesin sizin aile neden 40 gün kalıyor ?

Kayınvalideye yazık değil mi 40 gün sonra geliyor? Bence de anneler gelsin kalsın,dedeler de 1-2 gün kalıp dönebilir.Ya da kalsınlar ne olacak ki,yer yatağı yaparsınız 1-2 hafta
Ben doğum zamanı kv nin gelip kalmasından yanaydım ama kendisi dedi senin annenin gelmesi daha uygun. Doğumda kız annesi bulunur diye. Bu benim fikrim değildi ki. Babam zaten 1 haftadan fazla kalmaz sıkılır geri döner. O konuda sıkıntım yok. Ama 2 annenin birlikte gelmesi tartışmaya sebep olur mu? Beni düşündüren bu aslında. Ve nasıl uygun olursa öyle yapmak istediğim için fikir bekliyorum. O yüzden yazdım zaten.

Herkes gelsın dogumda yanınızda olsun, dogum sonrasında kv kp evıne donsun kendı aılenız kalsın 40 ınız çıkana kadar, sonra zaten dogum ıznınızde olacak en az 2 ay evdesınız yani...

iznınız bıtene kadar sız kendınız bakın bebegınıze, sonrasında da maddı durumumuz elverıyorsa bakıcı tutun ev ev ustune olmaz, sorun yasarsınız benden soylemesı..Kim gelirse gelsin zamanla sıkıntı olur..

Bende aynı durumdayım sızınle kv cok yaslı kendıne zor bakıyor, annemler bakacak onlar dunden razı ama ben ev ev ustune olmaz gorusundeyım herkesın ev duzenıfarklı o nedenle 40 çıkana kadar gelıp kalacaklar tabı oncesındede bır ıkı hafta onceden gelırler yanı 2 ay garantı beraberız. Sonra ben onlarla gıdecegım bıraz memlekette bıraz evımde takılacagım, dogum ıznım bıtınce de senelık ıznımı kullanıp ustune de alabılırsem heyet alacagım 1 yada 2 ay kadar, işe başlayınca da ya bakıcı tutucam ya da bır sure annemler yıne gelıp bızde kalacak.. Ama ıcıme sınen bırını bulursam bakıcı tercıhım, cunku hem evımız cok ufak hem bende sakınlıgı sevıyorum, ev kalabalık olunca 3 gunden sonra bana basıyor

Kv bu kadar anlayışlı ise ne problem olacak ki

Iki ailede gelsin ev cok karisik olursa bi taraf anlayış gosterir erken gider ama ikisininde dogunca gormek hakki

Kayınvaliden halden anlayan bir kadınmış,sakın 40 gün sonra gelsinler diye diretme hem o kırılır hem de eşin. İlk doğduğu anı iki taraf da görmek ister,senin annen görmek istemez miydi? İlk günler herkes gelsin,zaten çok kalmazlar gibi duruyor.Orada konuşup kendileri karar verirler

Senin bebeğin de erkek sanırım, sen olsan ne hissederdin, oğlun arıyo diyo e anne eşimin anne babası gelecek siz sonra gelin, peki oğlum ne demek diyebileceksen aynen devam

Ya bence babalar gelmesin. Hatta keşke mumkün olsa sadece ablam gelsin derdim. Herkesin o ilk zamanlar sen dur yapamazsın, yok şöyle yap yok böyle yap. Herkesin bilgiç tavırları ve bayansal mevzular. Offf ben o zamana ne yapicam bilmiyorum.

Eşine hak verdim ben, annen baban gelip doğumu görecek kırkı çıkaracak eşinin ailesi bebek 1.5 aylıkken mi görecek
Ben de hak veriyorum ama ben doğum kv min gelmesini istediğimde o ısrarla annemin gelmesinin uygun olacağını söyledi. Biz de buna göre plan yaptık. Daha uygun bir fikir olursa ona göre de davranabilirim.
Kızma ama çok bencilsin.
Babalar da görmek isteyecek diyorsun yani kendi babanın gelmesini istiyorsun.
Ama onun hem annesini hem babasını istemiyorsun.
Ya bu açıklaması bana göre bencillik başka bir şey değil.
İnanın bencillikten değil. Ben ilk başta doğuma kvmin gelmesini istedim ama o annemin gelmesi gerektiği konusunda ısrar etti. Şimdi ben anneme kv de gelecek desem o zaman onlar gelsin biz sonra geliriz der küslük olur. Annem benim alıngandır çünkü. Ben de böyle olsun istemiyorum. O yüzden ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

Sen kendi anneni kırmamak için onları tamiri imkansız şekilde kırıyorsun ama.

Doğum yaklaştıkça heyecanlandı demek ki, annen neye alınıyor anlamadım, kv anneden daha anlayışlı açık ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…